Mamici de ianuarie - februarie 2005 (80)
Raspunsuri - Pagina 6
Leta spune:
Bine ai revenit, Andrutza.
Nu am mai venit in vizita deoarece in dimineata respectiva (marti) era Sanepidul in control si nu ne-au lasat sa intram nici macar pina la usa maternitatii. Neontoloaga a vazut-o pe fetita in camera de garda, n-a putut nici macar sa o bage la Maternitate sa o cintareasca. da, e bine cu minutele, au vazut-o si alti medici - totul e ok dpdv inima si neuro - este doar mai friguroasa, micutza de ea;
In privinta testului din maternitate...nu stiu cum se poate vindeca o boala genetica...Poate nu e cazul, dar eu sint oricum cam paranoica...
Copilul pare sa fie absolut ok, mainica, doarme, zimbeste etc.
In privinta laptelui...eu am stat o noapte intreaga cu pompa si am reusit sa decongestionez sinii. Erau imensi, rosii si fierbinti. Inainte sa treci la pompita, fa un dus cald, sa inmoaie pielea si sa deschida porii mameloanelor.
A doua zi a fost si mai greu, practic am chinuit-o pe Andreea vreo 2 ore pina a reusit sa pape de la sin (se invatase cu biberonul, curgea lapte mai usor).
Din pacate o alimentez mixt, atit sin cit si MiluMil, pentru ca, dupa ce papa de la sin, inca ii este foame...
Ii mai dau de 2 ori pe zi si ceai BabyDrink (ii pun calciul in el, altfel nu am cum sa i-l administrez).
Stii cumva daca in maternitate li se fac si alte analize in afara de cele doua? Adica analize curente (calciu, hemoglobina, leuccite etc.)?
Iar telefonul ala...daca se da, in cit timp se da?

Leta
dr. tutunaru - elias
Want my life back...
Leta spune:
Ana Maria, iti multumesc. M-am mai linistit...deci nu sint singura care ii da calciu...
Trimiteti pe cineva sa ma bata

Leta
dr. tutunaru - elias
Want my life back...
crinuta spune:
Leta mama, stai linistita. Si lui Rayan i-au luat sange din talpa in ziua externarii( daca m-ai fi vazut cum le-am urmarit pe asistente cand mi l-au luat, m-am dus sa vad ce ii fac, si cand am vazut ca ii iau sange din talpa si el plange m-a pufnit si pe mine plansul si nu am m-ai rezistat acolo), si eu am intrebat-o pe neonatoloaga pt ce, mi-a explicat si gata.
De atunci am mai fost odata pt ochisor, si nici nu am intrebat despre rezultate. Daca era ceva mi-ar fi spus.
Amary, acum e ok cu ochisorii, insa ieri iar mi s-a parut ca apare secretia aia. Oricum, am oprit Genticol, iar daca iar apare ma duc la oftalmolog.
Crinuta si
Rayan
gabi.i spune:
Andruta bine ai venit acasa ,refacere grabnica si bebel sanatos maincacios si somnoros.
Galaxi nastere cat mai usoara ,i-ti tinem pumniisi asteptam vesti de la "cealalta jumatate a lui Galaxi"(chiar mult curaj si tie vitor tatic )
I.G.
kita spune:
Fetele care ati nascut, imi spuneti si mie va rog cu cat timp inainte de DPN v-ati uns sanii cu Garmastan? Stiu ca s-a scris despre lucrul asta cu mult timp inainte (pare-mi-se prin noiembrie)insa nu am "bagat la cap"!
Si la fel ceai pentru lactatie, dintr-acela din chimen si anason, ati baut si inainte?
Imi spuneti si mie va rog concentratia pe care o folositi la aceste ceaiuri, caci trebuie sa las acasa "instructiuni", sa-mi aduca si mie in spital, si nu stiu cate lingurite din fiecare se pune la un litru de apa fiarta de exemplu!
Kita(Alina) si Samburasul vioi de 37 de saptamani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos
adita spune:
Gata, am revenit si eu, de astazi am din nou calculatorul in stare de functionare. in primul rand vreau sa va multumesc pt incurajari si urari.noi suntem bine, si eu si bebe. el are ceva mici probleme acum, eu am avut ceva probleme in maternitate, dar in ansamblu ne e bine.si Ioan al meu are probleme cu secretii la ochisori, a inceput cu dreptul, s-a ameliorat dar a trecut la stangul. eu nu i-am dat decat cu ser si vad ca ieri i-a fost mai bine, aproape ca n-a mai avut nimic. a avut si margaritarel (candida), avea limba alba, se intinsese pana la buze, dar s-a rezolvat si asta cu solutie de glicerina boraxata cu stamicin. in rest nu sunt probleme, mananca bine, doar lapte de la mami si dupa asta doarme bine, chiar si cate 3-4 ore. noaptea se trezeste de maxim doua ori, asa ca eu zic ca am un bebe tare cumintel. nasterea a decurs foarte bine, mi-au facut rahianestezie, cum am vrut eu si a fost minunat sa aud primul tipat al copilului, sa-l vad din primele minute de viata. m-am simtit foarte bine, pana m-am dat jos din pat, cand au inceput niste dureri cumplite de cap, din cauza anesteziei. mi-au facut fel si fel de perfuzii si m-au pus pe picioare. am pierdut si destul de mult sange, asa incat mi-a iesit hemoglobina foarte mica, dar s-a rezolvat si asta cu niste perfuzii cu venofer. ma bucur ca am lapte, chiar daca acum vreo doua zile intrasem in panica fiindca incepuse sa scada "productia". asa ca am inceput sa beau ceai cu chimen si anason ( e un chin pt mine, ca nu suport ceaiurile de nici un fel) si vad ca mi-am revenit si bebe e din nou multumit.
Kita, eu am gasit separat ceai de chimen si ceai de anason, si pe fiecare cutie scrie ca se pune cate o lingurita de ceai la o cana de apa, dar eu pun cam jumatate, sa iasa mai slab
corneliaa spune:
Pupicei
!
Ce mai stiti de Oana si de Seb? Of, asta-i mai lipsea...
Galaxy, nastere usoara si bebe sanatos!!!!
Viktoria, si la mine sexul bebelului a ramas incert, dar am lasat fata ca asa mi s-a spus la ultimul eco.Despre moralul meu mai bine nu mai vorbim...mai ales ca am avut pe cap 2 zile si pe soacra-mea, care la mine e "cireasa de pe tort" la capitolul nervi!!!!! bebelina mea nu da nici un semn. Marti dupa-amiaza ma duc iar peste doctor.Poate se indura de mine...
(40 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
NewMami spune:
Kita, multumesc mult pentru sfaturi, eu mananc acum foarte multe fructe si sper ca si bebica sa le tolereze.
Nu mananc carne aproape deloc, mi se face rau numai cand ma uit la ea. Sper ca puiutul meu nu o sa fie vegetarian.
Citesc si eu aici, dincolo si incerc sa ma documentez, dar sper sa-mi aduc aminte atunci cand o sa fiu in situatia de a le aplica, sau asa cum spui tu atunci va actiona instinctul si practica.
Rugaminte la fetele care sunt de prin Canada, spuneti-mi va rog cand gasiti ceva timp, voi ce v-ati pus in bagajelul de spital?
Pentru cele care inca nu ati nascut sa aveti parte de o nastere cat mai usoara si pentru toate mamicutele bebelusi sanatos si cuminti.
Multumesc.
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1586.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1583.jpg
crinuta spune:
Adita, bine ai revenit. Ne povestesti si noua cum a fost nasterea si cum a fost dupa?
Si voi aveti cu ochisorii? Din ce in ce mai multe mamici se plang de asta.
Simona, ce faci? Poate se mai sincronizeaza Ioana si Rayan cu dormitul ca sa putem vorbi si noi la telefon.
Fetelor, intrebare : cu ce ii inveliti voi pe ingerasi? Eu il invelesc deocamdata cu pilota insa ieri i-am cumparat si o paturica mai groasa.
Rayan sughite saracutul foarte des si puternic. Nu e zi sa nu sughita dupa masa, si pana nu ii dam inca putin laptic nu trece.
Crinuta si
Rayan
adita spune:
Cornelia, mie imi supura putin operatia, unde a fost tubul de dren. dr meu a zis sa dau cu betadina si a doua zi nu mai aveam nimic, s-a inchis imediat. poate merge si la Coca acelasi lucru
Crinuta, eu il invelesc noaptea pe Ioan doar cu un cearsaf subtire, la noi e foarte cald. In legatura cu nasterea, totul a fost perfect pana cand am inceput sa ma dau jos din pat, cand au inceput niste dureri groaznice de cap, nu puteam sa ridic capul de pe perna. burta n-a avut probleme dupa operatie, abia daca simteam taietura. mai rau ma durea cand sugea bebe si se contracta uterul, dar a trecut si asta in cateva zile