Mamici de ianuarie - februarie 2005 (80)
Raspunsuri - Pagina 5
kita spune:
Ce frumos ca o sa mai apara maine un bebita! Abia asteptam vesti de la Galaxy!
Ubi, asa deci, tot stai si astepti... Conform ultimei eco la Iosub cand aveai DPN? Stii cumva cand este el de garda luna asta?
Leta ce-s cu intrebarile astea? Au cumva legatura cu alte topicuri? Hai ca ti-am luat eu locul la starea depresiva! Incerc sa ma controlez, insa nu stiu cat o sa mai reusesc! Am tot bocit de azi dimineata, si abia acum m-am mai potolit...
Kita(Alina) si Samburasul vioi de 37 de saptamani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos
Alina Maria spune:
Buna , imi cer sucuze insa va spun de pe acum ca nu am sa va pot scrie ca inainte , desigur acum am bratele ocupate .
povestea nasterii va veni mai incolo cand voi avea puterea necesara , acum imi este inca groasa sa imi amintesc .
Nu va faceti griji fetelor , asta e un caz rar , la voi va fii bine .
Coraly , eu zic ca mai bine faci ceva sa afli cum e cu laptele tau .
Mandy manaca bine si doarme cate 3-4 ore continuu . Cateodata mai face figuri dar pana la urma tot adoarme .
Succes la toate si sa de-a Dumnezeu ca ingerasii nostri micuti sa depaseasca cu bine aceste momente de inceput care sunt si pt. ei foarte grele .
Viktoria inca odata multumesc mult ca m-ai sunat , face mult pt. mine desi nu sunt o patimasa de telefon si nu stiu sa spun prea bine lucrurile pe care as vrea sa le spun . Eram asa de emotionata ca am si uitat sa-ti spun ca deabia astept sa te pot suna si eu sa te felicit .
o seara placuta si linistita la toata lumea !
Alina ,Wichard si bb. 39 saptamani
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
Lali spune:
Coraly, eu zic ca ar trebui sa doarma mai bine, poate intr-adevar nu mananca suficient. Uite ce am patit eu: Dragos a facut o alergie la laptele Milumil si tot asa era, marait, nu dormea bine, dormea foarte usor, tresarea si se trezea la orice zgomot. I-am schimbat laptele de doua zile si deja azi a dormit beton intre mese, ii ridicam manuta si ii cadea la loc, am aprins lumina, i-am taiat unghiile si... nimic, nu s-a trezit! A stat treaz dimineata intre mese si apoi inca de doua ori a dormit super bine. Eu cred ca ar trebui sa determini o cauza pentru somnul intrerupt daca nu isi revine in cateva zile. Plus ca banuiesc ca esti terminata si tu...
Galaxy, nastere usoara, iti tinem pumnii maine. Asteptam vesti de la "jumatatea cealalta a lui Galaxy".
Alina Maria, asa este, nu mai putem scrie ca inainte, eu am incercat sa scriu si cu Dragos in brate, dar e greu...
bebe Dragos si mamica Lali
http://community.webshots.com/user/laurastoica100
"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza
Viktoria spune:
Alina si Anda bine ati venit acasa!
Alina ma bucur ca sinteti bine, si ca Mandy doarme bine. Important e sa te odihnesti si tu cu ea. Mi-a facut si mie placere sa discut cu tine.
Oana insanatosire grabnica la Seb. Capul sus si Dumnezeu il va face sanatos. Bine ca ai mers cu el la medic.
Galaxy iti tinem pumnii sa ai o nastere usoara.
Cornelia tu cum stai cu moralul? Eu am fost azi in spital, mi-au spus ca trebuia sa vin doar in saptamina 37 insa au fost foarte draguti si m-au consultat si in 2 saptamini merg din nou. Medicii de acolo spuneau ca deja bebelusu e cu capul in jos si e destul de mare si de aceea nu pot sa-mi spuna daca va fi fetita sau baietel. Oricum acum avem nume pentru amindoi , important e ca totul e in ordine.
O seara placuta
amary19 spune:
Hello!
Coraly si noi am trecut prin ce treci tu. Dupa 3 nopti de nesomn, a venit rindul zilelor. De doua zile nu doarme de la 10,11 pina pe la 14, 15. Dar eu stiu ca de acum o sa inceapta sa aiba si stari de veghe. Asa ca nu imi mai fac probleme. Ieri am chemat si eu pediatra ca mi se parea extrem de agitat. Dar mi-am dat seama ca este si din cauza colicilor. Oricum trebuie sa ne gindim ca si ei cresc si isi schimba obiceiurile de la zi la zi. Stiu ca pentru noi este super obositor (aviz gravidutzelor, dormiti acum cind inca mai aveti timp). Am momente cind il alaptez si eu dorm (ma rog am o stare de semi-somn.
Crinuta ce mai face ochisorul lui Rayan? La noi se vede o mica, mica imbunatatire. Am inteles ca nu e bine sa dai mai mult de 6 zile cu genticol ca se formeaza o rezistenta!
Galaxy nastere usoara!!!!
Kita sa nu cumva sa incerci sa devi depresiva ca vei lua bataita!!!!! Fi optimista si o sa vezi ca o sa fie OK!
amary
Dr. Ion Ionut - Giulesti
Ubi spune:
Kita, Iosup a spus 19-21 ianuarie. Maine ma duc la spital - m-a chemat Badiu sa mai studiem problema cu bebeta. Eu sunt bine dar cam nerabdatoare...
Am inteles ca luna asta Badiu a avut deja 2 garzi: pe 5 si 12. Nu stiu cand mai are...
Pupici
Leta spune:
Ana Maria, sint stresata pt. ca neonatoloaga din spital mi-a prescris pentru bb Calciu gluconic si pe prospectul lui scrie ca se administreaza nou-nascutilor cu hipotiroidism (e adevarat, in cantitate mult mai mare decit mi-a prescris mie)...iar asta este o boala genetica grava, care, din cite am inteles, se "vede" la analizele din calcii.
Poate sint paranoica, dar cit trebuie sa stu cu ochii in cutia de scrisori inainte de a ma linisti? Adica dupa cit timp o sa pot spune "daca n-a venit scrisoarea pina acum nici nu o sa mai vina"?

Daca sun la maternitate, oare imi spune cineva in cit timp sint gata analizele si, daca sint gata, imi spune cineva rezultatele?
S-a mai prescris cuiva Calciu gluconic in primele 3 luni?
Leta
dr. tutunaru - elias
Want my life back...
andrutza spune:
Dragelor, am ajuns si eu acasa ieri si acum m-am simtit in stare sa va sciu, ca ieri eram prea obosita. Eu am nascut normal, fara peridurala ca nu au avut timp sa o puna avand in vedere ca m-am dilatat foarte repede. Pe scurt, la 12 mi-a pus Tutunaru pastiluta de provocare, la 1 au inceput contractiile, iar la ora 4 cand m-au controlat ce dilatatie am ca deja nu mai aveam pauze intre contractii, aveam deja dilatatie 7. Asa ca mi-au rupt membranele ca erau doar fisurate si la 16,55 am nascut, cu vacuumextractor ca era bebita prea mare. Oricum, nu a fost asa bine dar s-a terminat repede. Si eu eram foarte increzatoare ca asteptam anestezia si nu imi faceam nici o problema. Stati linistite oricum, e ceva iesit din normal ca o primipara sa se dilate atat de repede, ei se asteptau sa nasc chiar a doua zi. In mare a fost bine, nu m-am chinuit prea mult.
Cam asta e povestea nasterii, fetita mea e bine sanatoasa dar a pierdut cam mult in spital - 400g, parerea mea e ca nu a fost hranita cum trebuie pentru ca eu nu am lapte suficient si nu imi dadeau destul supliment pentru ea. Dovada ca in spital pangea tot timpul si de cand am ajuns acasa doarme cate 3 ore fara probleme.
Intrebare: ce fac cu furia laptelui, ca a inceput deja si fetita mea adoarme la san. Am incercat cu pompita dar sunt sanii prea tari si nu iese mare lucru. Exista vreun remediu? Eu o sa incerc noaptea asta sa nu ii mai dau supliment, poate suge mai cu spor.
Si inca ceva: am schimbat laptele fetitei, in spital ii dadeau Milumil si eu i-am luat Bebelac sa am inteles ca dintr-asta primim de la primarie si fetita s-a constipat, nu a facut cacalica deloc azi. Cum pot sa rezolv problema asta?
Andrutza si Simonica ei draga (n. 17.01.2005)
http://photos.yahoo.com/andrapg
andrutza spune:
Letuta, ma bucur sa aud de tine. Cu testul ala si eu m-am speriat putin, dar doctorita mea - adica dr. Popa, tu din cate imi aduc aminte ai avut alta doctorita la fetita - a spus ca te contacteaza telefonic daca sunt probleme, si ca oricum boala se trateaza daca e descoperita de la nastere. Asa ca stai linistita.
Mie calciu nu mi-a dat pentru fetita. Eu sunt totusi ingrijorata cu pierderea in greutate.
Apropo, n-ai mai venit pe la spital sa imi vezi comoara
. Fetita ta e bine cu piciorusele si manutele?
Andrutza si Simonica ei draga (n. 17.01.2005)
http://photos.yahoo.com/andrapg
ana maria spune:
Leta, la Giulesti se prescria la toti copiii dupa 14 zile de viata calciu gluconic (10 zile pe luna) si in paralel Vigantol (2 picaturi pe zi). Asta recomandau ei in maternitate. Si fiindca bebe al meu a "locuit" trei saptamani acolo i-au si dat ei calciu. Nu are legatura cu testul din calcai, asta iti garantez. Mai ales ca testul nici nu se lucreaza in maternitate ci la Institutul Emilia Irza. Dra cred ca te strasezi iar degeaba.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!