Mamici de ianuarie - februarie 2005 (80)
Raspunsuri - Pagina 4
corneliaa spune:
fetele care ati facut cezariene...Cocai ii supureaza operatia si crede ca va trebui sa ia antibiotice. Ce va face cu alaptatul? va mai putea alapta?
(40 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
ana maria spune:
Leta, sangele se ia pentru testul Guthrie. Se refera la dfoua afectiuni genetice foarte rare. Nu te impacienta, am inteles ca in Romania nu sunt cazuri decat foarte rar (una dintre ele stiu ca este specifica pentru afro-americani - negri). Dar este o practica la nivel internationaL sa se testeze.
Anca chiar daca e bebe mare, nu te grabi, ca tot prematur vine pe lume. lasa-l sa stea la caldurica macar pana la 37s. Oricum , daca contractiile sunt dureroase fuga la medic, se pot opri cu tokolitice, totul e sa nu ti se rupa membranele, mai ales ca ai un precedent de nastere prematura..
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
ana maria spune:
Corneliaa se poate alapta cu antibiotice, eu am luat o saptamana dupa nastere preventiv, ca sa nu apara ceva.Recomandat de dopctor bineinteles, care mi-a zis ca nu e nici o problema cu laptele, mai ales ca pt antibioticele din clasa penicilinelor. Am luat ampicilina doua la 6 ore si bebe a papat laptele meu. Si am vazut ca si alte lauze luau antibiotice, chiar si augmentin.
Ana Maria
Leta spune:
corneliaa, imediat dupa nastere ne-au dat in spital niste antibiotice; de asemenea, eu am luat pina ieri Amoxicilina (sa nu se infecteze epiziotomia) si am alaptat; si pe prospect scrie ca e OK.
Ana Maria, si rezultatele cind sint gata? Au fost gata cind inca eram in maternitate? Cum afla si parintii de ele? Se cheama teste screening TCT si TSG?
Leta
dr. tutunaru - elias
Want my life back...
ana maria spune:
Leta nu stiu exact cum se cheama testele. Nu primim rezultatele, doar daca iese ceva pozitiv primim o scrisoare acasa. Dar nu te impacienta aiurea.
Ana Maria
coraly spune:
Fetelor, am ajuns la epuizare. Copiii vostri dorm? Ca al meu de la 4 azi-noapte si pana acuma, deci 12 ore, abia daca a dormit 2 ore adunate. Nu stiu ce sa-i mai fac, il hranesc, ii schimb scutecul, il leagan, si totusi nu adoarme, iar daca adoarme, e foarte superficial si se trezeste foarte repede... nu cred ca e bine deloc pt. el. Voi ce ziceti?
Coraly
ana maria spune:
Coraly esti sigura ca papa bine bebe? De regula ar trebui dupa ce mananca bine sa doarma cel putin ore.
Ana Maria
coraly spune:
Pai cat ar trebui sa suga la o masa? Tu il cantaresti? Sau cum iti dai seama? Problema e ca al meu are si obiceiul sa adoarma la san. Il tot ciupesc si incerc sa il trezesc, dar totusi, de-a lungul unei zile, nu se poate ca nici macar odata sa nu se sature...acuma a adormit iar, cu chiu cu vai, de o jumate de ora, sa vedem cat il tine...
Coraly
galaxy spune:
In sfarsit vine si randul meu sa va scriu aici. Sunt sotul lui Galaxy. Ea e acuma in spital deja.
Am fost azi la control si au gasit tensiunea ridicata asa ca au hotarat sa nu riste si sa induca nasterea. Deci maine de dimineata o sa inceapa. Moralul e bun, dureri nu are deloc inca si noi abia asteptam momentul cel mare.
O sa va tin oricum la curent. Succes si noroc la toate.
jumatatea cealalta a lui Galaxy.
io si un
(intr-un burtic de 39+ saptamani)
In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.