Mamici de ianuarie - februarie 2005 (80)
Raspunsuri - Pagina 12
kita spune:
Cristina eu am programare maine dupa- amiaza la nea doctoru', asa ca vezi cum faci sa nu il tii ocupat :))
Cornelia si Ubi va tin pumnii si ma gandesc la voi; Ieri nu a postst nici una din voi si puteam sa jur ca sunteti deja pe la spital.
Viktoria multumesc mult!, insa mai spune-mi cat este si de inalta si nu te mai pisez. Cand o sa postezi niste poze o sa o vad si eu cum arata, cu tot cu bebe bineinteles, ca nu mai e mult pana atunci!
Kita(Alina) si Samburasul vioi de 37 de saptamani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos
Viktoria spune:
Alina nu ma plictisesti deloc. daca vrei sa vezi cum arata it d-au pagina lor .Iti scriu un PM.
corneliaa spune:
Cristina mama, ganduri negre zici? Aoleu, eu cred ca am o tona din astea. Mi-am facut si testamentul...sotului ii las datoriile si soacrei in semn de recunostinta pisicul (ca e alergica!!!!). De visat ce sa mai zic, azinoapte de exemplu am visat ca-l asteptam pe doctor in spital si fugeam dupa anestezist pe-acolo sa-i dau bani!!!
Asa ca ...stolul meu de pasarele e mare, nu gluma!!!!
Bafta la control! Eu ma duc maine seara. Cu tot arsenalul din dotare: lacrimi, rugaminti, implorari, etc. Doar-doar....
Viktoria...capul bebelinei mele si burat mea e jos din 20 decembrie , de cand doctorita de la eco se ruga de mine sa stau cuminte sa apuc macar 6 ianuarie!! Adevarul e ca am apucat 6 ianuarie dar ea n-a specificat si care an!!!!
(40 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
Lali spune:
Crinuta eu am citit ca sughitul bebeilor ne deranjeaza pe noi mai tare decat pe ei. Bine, si eu cand sughita Dragos nu stiu ce sa ii mai fac (am facut si un subiect la "Parintii intreaba..." cu asta) si mi-e tare mila de el, dar incerc sa il fac sa ii treaca si sa ma impac cu gandul ca e fiziologic si nu il deranjeaza foarte tare.
Ai vazut pozicile noastre noi ?
Ubi si Cornelia va doresc nastere usoara si sa va tineti cat de repede puiutii in brate !
bebe Dragos si mamica Lali
http://community.webshots.com/user/laurastoica100
"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza
Witchie spune:
Buna dimi pe la pranz. Am prins o pauza in care toti copiii din casa dorm (Irina, sotul si pisicul) asa ca ma garbesc sa va intreb cele 1000 de chestii care ma muncsc ingrozitor.
Eu tin copila in pampers de cand a venit pe lume. Am folosit servetele umede. Am cumparat crema cu zinc si cat am dat-o cu aia a fost ok. Vine pediatra, zice apa si sapun nici vorba de babywipes decat daca sunteti in vizita sau in concediu ca alea favorizeaza iritatiile. Nici o crema si nici un ulei decat cand i i veti face cu adevarat baie adica dupa ce ii cade buricul. Ceea ce nu s-a intamplat inca. Dupa 2 zile de facut ce zice tanti pediatra, copilul meu are bubutze rosii pe fundic... Ce ma fac? Cu ce sa o dau? cu crema de galbenele?
In alta ordine de idei: mesele. Manca fetita mea fara probleme, de vreo 4-5 ori ziua, de doua ori noaptea - la unu si la patru pe urma pe la 7 dimineata si pe urma cand isi aducea aminte ca ii e foame. Toata lumea fericita, dormea copila si cate cinci ore in sir. Zice pediatra: e mai bine sa ii faceti program 9/12/15/18/21/12/6. Ieri am chinuit copila ca pe hotii de cai, am trezit-o la 12, am tras de ea la 15, cu chiu cu vai a deschis ochii si la 18... Ei, si de pe la 21 pana pe la 12 cine a stat cu copila in brate din 40 in 40 de minute ca racnea DE FOAME!!!. Evident, mama nebuna... Voi cum procedati? Lasati copiii sa ceara de mancare sau ati pus piciorul in prag?
tetinele - pediatra a zis nici vorba. Care e solutia? Ii lasam sa urle?
Voua va curg sanii? Eu parca is fantana blanduziei... si daca pun sutien si tampoane, mi se impietresc sanii de ma cocot pe pereti... Nici nu se pune problema de muls ca dor foarte tare asa ca am ajuns sa umblu prin casa intr-un soi de poncho facut dintr-un cearsaf.
A propos de sani - am folosit garmastan si glicerina boraxata pt ragade si nu mi-au facut bine deloc. In schimb, bepanthen crema mi-a vindecat ranile in cateva ore. E drept ca am prins si curaj si am lasat copila sa manance si din sfarcul sfartecat.
Ceaiul pt bebe - ce fel de ceai si cat ii dati?
Sab Simplexul - daca alaptati de la san, il puneti in lingurita si dati inainte de masa?
Gata... a sunat alarma... Daca aveti vreme sa imi raspundeti la intrebari v-as fi recunoscatoare.
Anda, mama Irinei
Leta spune:
Anda, iata raspunsuri din "experientele" mele:
- la fundulet o dau cu crema antiiritatii Sanosan. La inceput am dat-o cu Bepanthene, dar a facut bubite. Cu Sanosan e mult mai bine; totusi, are niste bubite chiar la fundulet (anus), de care nu reusim sa scapam (cred ca face kk usor acid, ca altfel nu-mi explic iritatia). Cu spalatul la chiuveta sint si eu de acord, dar deocamdata mi-e frica - asa ca asta o face doar sotul cind e acasa, eu mai astept pina o sa isi poata tine singura capul - pina atunci folosesc babywipes.
A mea maninca noaptea de doua ori, iar ziua de n ori, atunci cind i se face foame. Daca as trezi-o ne-am chinui amindoua - ea ar fi prea adormita pentru a minca si n-am rezolva nimic, asa ca ii dau sa pape cind cere ea. Asa mi-au recomnadat si la Materniatate - sa fie hranita la cerere. Si cind ii este foame, chiar cere. N-o poti hrani fix la 3 ore, pentru ca nu maninca la fel de mult la toate mesele; daca maninca mai zdravan, poate dormi dupa aia si 5 ore, iar daca papa mai putin, se trezeste dupa 1,5 - 2 ore...
Tetine - adica suzeta? Pediatra mea a zis ca e mai bine sa ii dam suzeta decit s-o lasam sa isi bage degetele in gurita. De suzeta se dezvata, de degete mai greu.
Sinii - mi s-a intimplat sa imi curga in momentul in care am vazut-o cerind mincare! (ce reflexe ciudate!!!). In rest nu imi curg; oricum, stiu ca e bine sa te mulgi de "rest" dupa ce papa, ca daca lasi laptele in sin poti face mastita.
Ceai - ii dau BabyDrink (de la farmacie, contine 12 pliculete cu praf, costa vreo 80-90 mii); ii dau de doua ori pe zi cite 50 ml, ca sa am in ce pune Calciul gluconic. Am vazut ca il bea cu placere si, din cite scrie pe cutie, e bun si contra colicilor.
Si-acum eu cu o problemuta: de ieri bb saliveaza cam mult. Adica ii mai ies "balutze" la guritza. Voua vi se intimpla?
Leta
dr. tutunaru - elias
Want my life back...
Lali spune:
Anda parerea mea:
Eu evident ca folosesc Pampers si servetele umede. Consum un pachet de servetele umede pe saptamana ca baietelul meu cand face pipi uda tot, de la burtica pana la fundulet ! Si mama lui adica eu sunt si convinsa ca daca il sterg foarte bine nu se va irita, asa si este. Din cand in cand il dau cu lotiune de corp la fundulet iar crema cu Zinc o folosesc doar daca vad vreo zona mai rosie, nu tot timpul. Asa mi-a spus si dr. crema cu Zinc doar la nevoie. Toate produsele mele sunt Nivea si bebele nu are nici macar o bubita. Dar noi ii facem baie din prima zi, buricutul i-a cazut tarziu dar a fost astfel "impachetat" incat ne-a dat voie sa ii facem baie inainte sa ii cada.
Despre alimentatie toate cartile vorbesc despre beneficiile alimentatiei "la cerere" si despre faptul ca trebuie facut program doar daca bebele nu isi regleaza singur programul (ceea ce vad ca nu e cazul la voi) sau daca mama e obligata sa mearga la serviciu. La alimentatia cu lapte praf este in schimb important sa nu ii dam lapte inainte de 3 ore acesta fiind considerat timpul de digestie intre mese. Laptele matern se digera mai repede si deci nu e cazul de aceste 3 ore. Sigur ca alimentatia la cerere e mai extenuanta, presupune si mesele de noapte iar bebele va renunta la aceste mese cand doreste el, dar eu cred ca e mai bine asa, pentru ca fiecare copil are necesitati specifice, nu sunt toti la fel.
Ceai ii dam de fenicul se gaseste la farmacii de la Milupa granule special pentru bebe mai mare de 2 saptamani.
Pupici,
Lali spune:
Am uitat, folosim suzete, nu stiu cum vom scapa de ele cand vom creste, dar acum ne calmeaza de multe ori plansul, asa ca folosim.
crinuta spune:
Anda, noi folosim Pampers newborn si suntem foarte multumiti. Nu se irita deloc. Il sterg numai cu servetele umede, diverse tipuri si nu avem nici o problema.
Am mai auzit teoria cu apa cu sapunul, insa eu ma descurc mult mai bine cu servetele deocamdata.
Cand a avut o iritatie pe burtica si piept am dat cu crema Sanosan antiiritatii si a doua zi nu mai era nimic.
Eu nu folosesc deloc crema de galbenele, mi se pare prea grasa, si de altfel nu am de ce, Sanosan e super.
In legatura cu mancatul, nu sunt de acord sa trezesti copilul si sa il fortezi sa manance. Ei nu sunt roboti sa mannce la ore fixe.
In timp poti incerca sa ii organizezi cat de cat mesele, dar nu acum , e prea mica.
Eu ii dau lui Rayan la cerere, si vreau sa spun ca cere si din ora in ora cateodata, iar alteori doarme si 5-6 ore.
Sanii nu imi curg, as vrea eu sa imi curga. Eu zic ca e bine, nu te speria.
Crinuta si
Rayan

.