Mamici de ianuarie - februarie 2005 (80)
Raspunsuri - Pagina 10
Leta spune:
Lali, nu ma deranjeaza dependenta de acele tetine. O sa ii cumpar doar de la Chicco. Important e sa se hraneasca bebe bine, ca de fapt asta e stress-ul nostru, al tuturor...Bine, eu Crinutza si inca vreo 2 fete avem si alte stress-uri 
, dar noi sintem asa...mai duse un pic
Leta
dr. tutunaru - elias
Want my life back...
adita spune:
Galaxy, felicitari!
Coraly, eu nu trag foarte tare cu pompa, trag pana se formeaza vid si pe urma curge laptele singur.doare foarte putin, doar la primele doua mulsuri a fost mai greu, pana s-au obisnuit sanii. eu am acum pompa baby nova, tip siringa si e bine ca vine palnia in unghi fata de restul pompei si nu trebuie sa stau cocosata ca sa nu curga laptele din ea.
Crinuta, eu deocamdata mai am lohii, dar la primii doi copii tot ca tine am patit. se oprisera, dar dupa un timp au inceput iar, dar in cantitate mica, s-au oprit si iar au revenit. dr a zis ca e normal dupa cezariana, nu mai retin exact explicatia, era ceva in legatura cu firele care se resorbeau si provocau o mica sangerare, sper sa nu spun cine stie ce aberatie.
Leta, cum adica kk arata altfel ca pana acum? s-a schimbat culoarea, sau consistenta? poate ai mancat tu ceva care nu i-a priit.Eu i-am dat Bebelac copilului mai mare,si nu am avut probleme, dar era si mai mare, cred ca dupa 6 luni i-am dat. la fata am incercat sa-i dau Vitalactul care se dadea gratis pe vremea aia, dar facea diaree si vomita de la el, asa ca am trecut pe milumil si n-am avut probleme.
Am si eu o intrebare, la fetele care au copii cel putin de varsta la al meu, sau chiar mai marisori. la voi cum e vaccinul de la manuta? mi-a zis asistenta ca ar trebui sa se intareasca, sa coaca, sa curga niste puroi, ca altfel ii face iar vaccinul. a fost mai tare cateva zile, dar acum s-a retras si nu stiu daca e bine, n-as vrea sa fie nevoie sa-l intepe iar
Lali spune:
Leta, nu ma deranjeaza nici pe mine, ma bucur chiar ca am gasit tetine care ii plac, dar ma distreaza faptul ca un bebe asa de mic poate sa aiba preferinte clare. Vezi ca la al meu i-au placut atat de tare tetinele acelea mari si moi incat a renuntat la san ! Si inca ceva, sa stii ca si noi am inceput cu completare cu Milumil si l-am schimbat (la indicatia doctoritei) pentru ca il durea tare burtica la fiecare kaka sau cand avea vanturi, manca foarte mult si foarte des (la 3 saptamani manca 700-pana la 900 ml in 24 de ore asta din 3 in trei ore) si a facut si o usoara iritatie pe fata. Mai sunt fete pe forum care au patit la fel cu Milumil, desigur sunt si cazuri in care e bine acceptat.
Aaa, sa nu uit am citit in toate cartile si am auzit chiar azi la TV ca NU EXISTA LAPTE MATERN PROST, asa ca Leta sa nu crezi pe nimeni care iti spune ca "ti s-a stricat laptele". Cel mult poti sa schimbi usor gustul laptelui daca ai mancat vreun aliment nou si mai "parfumat".
bebe Dragos si mamica Lali
http://community.webshots.com/user/laurastoica100
"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza
Alina Maria spune:
Galaxy , multe felicitari pt. baietel , sa va traiasca si sa va aduca numai impliniri , ma bucur mult ca a venit barza !
In sf. v-am citit si eu insa nu pot sa stau am vizita , amsa revin.
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
Lali spune:
Am uitat sa va povestesc: azi l-am testat pe Dragos sa vedem de ´ce plange... Pana acum saream mereu sa il iau in brate ca a avut probleme cu burtica, plangea tare la fiecare kk sau part si il mai linisteam in brate.
Azi dimineata in schimb era mancat, schimbat, odihnit si statea treaz, l-am lasat in patut ca sa luam si noi micul dejun si a inceput sa se zmiorcaie. Rares zice: "Lasa-l putin sa planga, sa vedem de ce plange" Cu inima indoita il las. Plange Dragos al nostru vreo jumatate de minut, apoi plansul i se transforma intr-un plans razgaiat, mai mult un scancet si... tace. Peste cateva minute, la fel. Dupa ce s-a convins ca nu il ia nimeni in brate a tacut singur. Cand am intrat in camera si ne-a auzit vocile ca ars a inceput din nou sa planga ! Cand l-am luat in brate evident ca s-a linistit ca prin farmec!
Eram curioasa daca la nici 4 saptamani stie deja ca daca plange este luat in brate. Stie, clar!
Acum plange din nou, va pup, cred ca trebuie sa il schimb, nu plange degeaba...
bebe Dragos si mamica Lali
http://community.webshots.com/user/laurastoica100
"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza
Anuc spune:
Salut fetelor!
Felicitari mamicilor, am vazut ca s-a umplut lista de bebei, sa va traiasca! Eu n-am mai intrat de vreo 2 saptamani pe site, dar am lipsit motivat.Pe 10 ianuarie, am nascut-o pe Ioana. Desi a venit destul de grabita pe lume, cu cateva saptamani mai devreme, n-a fost considerata prematur si dupa 3 zile am iesit din spital. La nastere a avut 2,650 kg si 49 cm. E o frumoasa foc si foarte precoce (dupa observatiile lui tati cu care si seamana). De fapt, este exact asa cum mi-am imaginat ca as vrea sa fie copilul meu, bruneta cu par mult. Singura mea neliniste e ca nu e o mancacioasa si ne cam chinuim cu mesele. Adoarme repede la san si din cauza asta ma mulg si prefer sa-i dau din biberon ca sa am control ca mananca copchilu' ceva. In rest e o cuminte, nu plange degeaba si nu ne face probleme.
Ieri am incercat sa completam sanul cu lapte praf Humana Pre, dar dupa 1 ora si jumatate a varsat fata tot. Cred ca am gresit ca nu i l-am bagat treptat, ci i-am dat direct 60 ml. Voi ati introdus laptele formula treptat?
Ana Maria, stiu ca puiul tau a fost micut la nastere. Si voi ati avut probleme cu papatul?
nu prea mai am timp sa stau ca pregatim pompita ptr muls. Incerc sa intru mai des ca sa vad ce se mai intampla, din pacate nu voi putea citi din urma, desi sunt tare curioasa cu ce probleme v-ati confruntat voi. Eu ma cam panichez si daca varsa sau sughite mai mult mi se pare catastrofa. noroc cu sotul ca ma mai linisteste.
va pup si sanatate multa voua si bebeilor
Anuc si BB-lica iubita (35S)
amo2004 spune:
Felicitari noilor mamici Amary, Andrutza, Alina Maria, Galaxy, Monique, Anuc ... (Daca am utat pe careva, va rog sa ma iertati, dar apuc sa citesc doar pe diagonala
) Sa va bucurati de pitici, sa fie sanatosi, mancaciosi si necolicosi!
Natalia, Ubi si celor care sunt in stand-by, nastere cat mai usoara!
quote:
Originally posted by crinuta
Fetelor, voi cum stati cu lohiile? Eu am crezut ca s-au oprit, deoarece dupa 3 saptamani si jumatate de la nastere au disparut incet, incet, apoi am avut o saptamana pauza, iar acum am iar sangerari cu siange rosu aprins.
O fi menstruatie? Eu nu mai inteleg nimic.
Crinuta, este ceea ce se cheama mica menstruatie si e normala. (Ulterior am vazut ca ti-a raspuns si Lali)
Despre noi ce sa va mai spun, suntem in categoria celor care dorm putin. Ne place insa sa adormim la san si pe cat se poate sa stam cat mai mult acolo. In patutul nostru nu ne place mai deloc. Ne mai fenteaza mami cateodata ziua si dormim in patut, dar noaptea facem scandal mare daca nu o simtim pe mami langa noi. Colici, crampe avem si noi destule si ne scremem ca un om mare si plagem mult incat o facem si pe mami sa planga de durerea noastra.
In ceea ce prveste alaptatul, Mihai suge in forta primele 4-5 minute si pe urma adoarme la san si nu prea gasesc metode de a-l tine treaz, astfel incat sa pape conform regulii "cate 15-20 de minute la fiecare san". La noi masa se lungeste si la cate 1 ora, pentru ca in momentul in care se trezeste striga in gura mare de foame.
Si al meu plange cand il schimb in majoritatea cazurilor, desi in casa este cald. Cel mai greu e sa-l schimb cand e flamand. Atunci prefer sa-i dau putin san, sa-l tin ridicat sa eructeze si pe urma incerc sa-l schimb, altfel face un adevarat circ.
Am o intrebare pentru mamicile cu bebei al caror bont ombilical a cazut. Ce ati fost sfatuite sa puneti pe buricutz? Mie asistenta mi-a spus sa pun Baneocin creme, dar eu stiam ca se pun pudra. Voi cum faceti?
Mona si bebe Mihai (13 ian. 2005)
ana maria spune:
Galaxy felicitari!!! Sa-ti traiasca puiul.
Anuc felictari!!
Anuc al meu a fost si mai mic a avut 1840 la nastere, la 33s. la inceput am avut probleme mari pentru ca desi manca si la san si la biberon nu avea forta si in loc sa ia in greutate stagna. Acum la 5 saptamani insa avem apropae 3 kg (2840) si mananca san plus lapte matern la biberon. Nu reusesc inca sa trec complet la san. Mai trebuie perseverenta. A mancat si Humana 0 inca din maternitate, ii dadeau masa de noapte de la 3. Nu a vomat, dar clar nu ii place ca laptele matern, care e mai subtire si mai usor de papat. Dupa peripetiile de la inceput cand era sarbatoare daca manca 30 ml acum papa 100ml dintr-o sorbitura si avem si mese la care mananca 150 ml. Eu chiar m-am sperit ca mananca prea mult dar doctoru mi-a zis ca sa ii dau cat cere ca fiind lapte matern nu pateste nimic nici daca vomita. O sa intrati in normal cu mesele, la inceput ei mai au probleme cu digestia iar stomacelul este micut.
Apropo de pompe: eu am una electrica la Chicco, dar ma descurc foarte bine si cu mana. Asta, mai ales din paternitate unde nu mergeam la alaptat cu pompa ca deranjam personalul cu zgomotul meu.
Dar, fetelor cu copii normoponderali, puneti-i la san, lasati pompele. Eu acum sunt in etapa "sa trecfem la san" si ne luptam intr-o veselie. Sta cu sanul in gura si asteapta biberonul. A fost cea mai mare prostii ca din maternitate nu l-au trecut la san. Acum trag eu. Mai ales ca am lapte si ma straduiesc sa-i dau doar lapte matern. dar e destul de greu de 7-8 ori pe zi sa ma mulg si apoi sa-i dau cu biberonul. Oricum sper sa mai rezist!!!
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
Monique spune:
FELICITARI GALAXY ! SA CREASCA MARE SANATOS NOROCOS SI VOIOS !!!
REFACERE RAPIDA !
& feciorashii