Solutii - cainii comunitari incotro?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

gata, am terminat de citit subiectul

lachione, chestia cu botnita... in fine, eu am un vecin de palier cu un rotweiller cat un vitel cu care umbla fara botnita... paralizezi numai cand il vezi... nu stiu ce "lesinat" ai tu, pe mine ma intereseaza vecinul meu si cei ca el, plus astia care ii lasati sa se ... in fata blocului... scuze daca acuma imi sariti in cap, dar nu este doar scarbos, ci si dovada de nesimtenie crasa

cineva povestea de parcul poli acum 2 ani jumate... exact acum 3 ani in poli era sa pierd sarcina din cauza aceleiasi haite de maidanezi care aratau salbatic rau... era iarna, cred ca erau flamanzi, daca nu si turbati... eram singura dimineata in parc si langa mine, la cativa metri, au atacat un alt caine pe care l-au sfasiat de viu in fata mea...
am avut contractii dureroase toata ziua, si era sarcina in 3 luni...;((( am stat o saptamana pe antispastice... niciodata nu m-am speriat in halul asta, nici cand m-am intalnit cu ursul in padure!

sunt cam suparata dupa ce am citit subiectul, mi se pare incredibil sa pui semn de egalitate intre oameni si animale... e strigator la cer
pietism ieftin

animalele sunt nevinovate... dar oamenii cum sunt? sa-l muste pe ala de l-a lovit, nu pe un copil nevinovat

sincer, mi-e mie rusine ca exista persoane care gandesc asa... scuze

ai perfecta dreptate.. si la mine la birou e un tip care scoate rotweillerul fara botnita, fara lesa .... si culmea si fara zgarda, n-ai nici de ce sa-l apuci la o adica... nu c-as avea curaj s-o fac!
Eu sunt terorizata de cainele ala. Imi haleste sigur libelula, dar cred ca si pe mine! si mereu ii spun stapanului pune-i dom`le macar zgarda si lesa, sau ma rog... macar botnita, dar mie mi-e frica de el si daca are botnita.
al meu are 20 kg, nu stiu unde se duce toata mancarea arata ca un ogar si are comportament de iepure corcit cu pisica... pe bune...

Dar sa stiti ca as fi o meschina sa spun ca l-am luat ca sa fac un bine societatii sau cainelui. l-am luat pentru mine; imi doream un caine si n-am avut curaj sa-mi cumpar unul de frica c-o sa ma dea sotul afara din casa cu el. si am castigat intr-un tarziu...

nu contest ca sunt si caini agresivi vagabonzi; pe mine nu ma musca pentru ca stiu sa ma port cu ei si poate ca am avut noroc pana acum.

Spre ex. fata care spunea ca a atacat-o cand mergea pe bicicleta, daca s-ar fi dat jos de pe bicicleta si ar fi mers pe langa, pana iesea din raza cainilor n-ar mai fi avut nimic cu ea; dar probabil ca i-a fost frica si n-a stiut ce sa faca.
Bine, asta nu-i un argument pro caini vagabonzi, nu poti pretinde oamenilor sa faca scoli de "fereala de caini vagabonzi" normal ca trebuie gasita o solutie... dar nu sa-i omoram.

ps. cainele meu e foarte simtit nu faca kk nici in parc pe asfalt ... se ascunde cat poate de bine in tufisuri, de multe ori nici nu stiu daca a facut... si daca ar fi facut vreodata pe trotuar cu siguranta as fi curatat locul! aici si stapanii de caini de rasa sunt NESIMTITI! ii lasa sa faca oriunde! cainele poate fi educat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucoantza spune:

quote:
Originally posted by lachione

In primul rand sa stii ca in Anglia cainii nu sunt euthanasiati pentru motivele pe care le-ai enumerat tu! Stiu sigur asta!
In al doilea rand, daca era muscat de un caine de rasa sau de propriul caine ce faceai chemai hingherii?

Acel copil ce cauta la 5 anisori nesupravegheat pe strada?
E usor sa faci copii si sa lasi soarta sa se ocupe de ei!

daca am fi dotati cu mai multa responsabilitate nu s-ar mai intampla asa ceva. un copil de 5 ani nu-l lasi nici un minut nesupravegheat pentru ca in loc de caine putea sa dispara 10 minute cu un pedofil si era mai rau. iar cainele ala vagabond nu a avut nici o vina; e animal si-si apara hrana; vina au cei care fac copii ii trimit la joaca si cred ca societatea are obligatia sa le apere copiii.

dante01 - subscriu

ralucoantza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu am prietenii care au o catea de 7 ani, pit-bull (mai elegant, ca e de "firma" cu pedigree "amstaff"). E cel mai bun catel pe care l-am vazut vreodata...e bland, se poarta ca o mama cu David, il iubeste si sta cu burtica in sus sa fie mangaiata, mai ca nu toarce ca o pisica. Este extraordinar de "mamoasa", rationala, de incredere si nu a muscat niciodata, iar daca este provocata si ii se spune sa "lase", da drumul imediat...sau nu se baga in scandaluri (spre deosebire de Cora mea, care e dalmatian si era in toate hartele prezenta).
Deci, un caine de incredere...
Dar stapanii nu ies niciodata afara fara sa ii puna botnita, o tin in lesa in public, libera nu este decat in spatiile special amenajate pentru caini, sau toamna-iarna-primavara pe plaja cand nu e nimeni. In primul rand lesa si botnita sunt pentru protectia celui din jurul tau si apoi si a propriului cainte (sa nu sara in strada, sa nu manance ceva otravit de pe jos)...
Si bineinteles ca se schimba ceva...daca toti am spune ca "nu ma bag ca nu am putere sa schimb nimic" atunci am fi doar o gloata de oi care urmeaza turma...si ne credem mai mult de atat...
Orice mica interventie ajuta...macar la schimbarea mentalitatii unui singur individ...trebuie sa ne implicam ca altfel unde ajungem???
M-a muscat un caine si am trecut mai departe...am ramas terorizata si cu frica de caini...dar nu am facut nimic sa ma apar pe mine si pe ai mei pe viitor de astfel de evenimente (vorba ceea "shit happens!!!").
NU NU NU!!! TRebuie sa vrem si sa putem sa schimbam ceva...orice...oricat de putin ar fi....oricat de neimportant ar parea...dar trebuie sa observam ce se inatampla si sa ne PESE!!!
VA ROG!!!

Sinzi si David
The best of David, new

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nu este normal sa existe atitia ciini maidanezi. In nici o tara nu am vazut mai multe haite decit la noi. E trist si spune foarte multe lucruri despre societatea noastra.

Si eu iubesc ciinii foarte mult. Am avut un dachsund (foarte bolnav, l-am ingrijit enorm) si acum am un weimaraner. Nu am lasat niciodata kk pe nicaieri. Nici pe trotuar si nici in tufis. Pur si simplu daca ai ciine trebuie sa fii in stare sa cureti dupa el. Circul cu pungi de plasit in buzunar mereu. Si nici fara lesa nu umbla niciodata, in special dihania mea care are acum 33kg

Fara suparare, dar toti ciini astia vagabonzi trebuie eliminati de pe strazi. Sint un adevarat pericol. Nu mai tine de mila, tine de elementar bun simt civic.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oake spune:

Noi suntem o familie maaaaare iubitoare de animale, nu doar de caini. Sotul meu, care a crescut la curte, a avut aproape tot timpul cate 2 caini maidanezi, sau de rasa. Tata s-a atasat tare mult de o maidaneza care ajunsese la un moment dat sa doarma la noi la usa dar cand a devenit agresiva cu vecinii am luat-o in casa si dormea pe hol. Cumnata mea aia mica a luat la un moment dat 7 (SAPTE) pui de maidanez in casa ca i-a gasit aruncati pe un camp. Nici ochisori nu aveau inca. I-a tratat si de parboviroza (si asta costa), le-a gasit si stapani, dar cu una (Cuchinitza) tot a "ramas pe cap" si e tare mica si pricajita dar e "jucaria" preferata a malamutului de Alaska pe care-l au.
Io nu va mai spun cate animale am avut ca as ocupa prea mult spatiu.
Probabil de asta prima reactie pe care am avut-o la mesajul lui Sanzi a fost nu de revolta, da de strangere de inima.. cum adica sa chemi hingherii?
Dupa aia am avut in fata imaginea mea cu bubulacu meu de 8 luni in brate, inconjurata de cativa caini maidanezi pe care tocmai ii deranjasem de la masa de langa containerul de gunoi... eu cu bubulacu meu in brate iesind din lift si dand nas in nas cu un dog german de 1 metru 1/2 fara lesa, fara botnita, fara nimic (am aflat dupa aia ca e pasnic, dar prima impresie nu a fost asta)... si spun bogdaproste ca nu s-a intamplat nimic. Dar si daca s-ar intampla, nu stiu ce as fi in stare sa fac. Eu ca eu, dar daca pe asta mic il musca un caine si-l desfigureaza, nu cred ca as mai raspunde de faptele mele.
Ca sa nu mai spun ca saracii cainii astia maidanezi numai viata nu au, cand ii vad iarna zgribuliti de frig nu stiu daca le e chiar bine. Si lihniti de foame cum sunt cum sa nu atace si oameni care pur si simplu trec pe langa ei? Imi pare rau ca nu am forta fizica si financiara sa fac mai multe pentru ei. Ca sa ne fie si noua mai bine.
Aaaaa... apropos de faza cu botnita... malamutul lui frate-meu si asta.. bland ca un mielusel.. pana vede alt mascul.. saaaaaaauu.. un copil de 4-5 ani . De asta il poarta pe afara doar cu botnita si lesa si de fiecare data cand mergem impreuna cu bubulacu, cumnata-mea are mare grija sa nu se apropie prea mult de noi, a spus ca nu stie cum poate reactiona cainele la un gest brusc al copilului, si are dreptate. E mai fricoasa ea ca mine. Cu toate ca la un moment dat eram prin padure si nu stiam de ce Zalmo (malamutul) si Cuchinitza mergeau doar langa piciorul meu (eu cu bubulacu in brate). I-au strigat de nenumarate ori, dar ei nimic, desi asculta de ordine. DUpa 1 minut ne-am dumirit: se apropia o ceata de maidanezi nu tocmai pasnici, si cateii astia doi parca voiau sa-mi apere copilul. Am ramas toti cu gura cascata, ca era prima data cand se intampla asa ceva.
Am vrut de fapt sa spun mai multe dar m-am pierdut in detalii .

Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza

http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Sanziano, dar nu te-ai inegrit la gandaul ca un copil de 5 ani este lasat nesupravegheat in compania unor maidanezi? A otravi cainele nu-i o solutie, e doar o reactie. Cand ai prins cainele ai avut grija sa te vada si copiii tai si acel copil nefericit? Asa ca sa le aratam si lor cum suntem noi capabili sa le dam lectii de comportament uman unor catei? Si de ce nu proprilor nostri copii? Vorbeai despre responsabilitate, chiar sunteti responsabili fata de copii vostri lasandu-i la voia intamplarii, ups! Erau bunicii, dar cam nepunticiosi asa cum ziceai tu… Suntem responsabili fata de aceste animale? Poate ca acea cucoana de care vorbeai avea si catelul sau in casa, incerca doar sa face ceva (gresit recunosc) si pentru cei abandonati sau lasati sa vina la lumina zilei datorita tocmai lipsei noastre de responsabilitate. Cainii intr-adevar sunt potentiali criminali in masura in care este si omul. Nu are o inclinare criminala, datorita conjucturii ajunge sa se organijeze in haite, conjuctura le-am creat-o tot noi, te asigur. Este un animal social capabil sa se integreze in orice haita, umana sau non umana.
Ana Oana, brava! Si cica omul este fiinta rationala, si mai avem pretentii de la catei fiinte non rationale! Daca totusi ai sansa sa mai dai de cainele acela pentru a-i da o lectie fiului tau, fa-l sa fie si el prezent, sa vada si el cum se educa animalele.
Dana P, maniera in care ne educam progeniturile se pare ca n-are nici o importanta pentru unii, vezi si tu ca tendinta generala e “Da-i frate, omoara-l!” Nimeni nu sta sa analizeze cu responsabilitate care sunt cauzele acestor episoade extrem de neplacute si traumatizante pentru ambele parti. E mai usor sa iei bata decat sa incerci sa intelegi anumite mecanisme ale comportamentului uman si canin. Si in plus, poate asta-i cel mai grav, ne indreptam copiii in mod incostient intr-o directie gresita, le interzicem jocurile la play station cu impuscaturi, dar le oferim spectacolul gratuit al unei violente indreptate spre o alta fiinta.
Vikinga, ai dreptate, este cat se poate de gresit sa crezi ca o bucata de paine aruncata unui maidanez ar rezolva problema. Se cer solutii viabile, eu sunt in Italia, cunosc activitatile animalistilor in Romania, din relatarile lor nu numai ca nu sunt sprijiniti, dimpotriva. Reusesc cu greutate sa construiasca ceva, sa schimbe ceva din mentalitatea “societatii romanesti” in aceasta privinta.
http://www.canibucarest.it/galleria.htm
http://www.canibucarest.it/index_e.htm
E doar un link, cu un simplu search veti descoperi o multime altele.
Roxana1974 si toti ceilalti care spuneti “iubesc cainii, dar i-as otravi, spanzura cu mana mea” mi-e mila de cainii vostri, dar mai mila mi-e de copiii vostri. Nu va dati seama ca nu puteti iubi aceste animale cata vreme nu sunteti capabile sa intelegeti comportamentul acestora, sa corectati un eventual comportament deviat, sa va implicati activ in a reechilibra situatia? Recunosc, e mult mai comod a face pe indignatele decat a pierde timp, energie si chiar bani pentru aceasta actiune.
Dady68, dar unde ai citit tu ca aceste animale ar avea discernamant, se pare ca doar noi suntem capabili de a discerne, asa ca intreaba-i pe parintii copilului in momentul in care au decis sa-l lase in grija bunicilor, iar acestia in grija …cui??? …unde le-a fost discernamantul?
Tot Roxana1974 “Intri un pic pe ajutor umanitar sa vezi cati copii au nevoie de ajutorul nostru? De ce nu faci o mica domatie pentru copii, ca tot scrii pe un site despre copii...no offence.” Si daca nu se rezolva niciodata probleme cainilor ce facem, continuam sa-i ucidem cu bate si bastoane? Vezi aici ar trebui sa intervina acel sentiment de responsabilitate cu care le suntem datori, incerca sa recitesti “Micul print” al lui Antoine de Saint Exupery.
Va salut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibyrox spune:

Gazzella o din partea mea (desi meriti mult mai mult!) pentru cuvintele frumoase si atat de pline de adevar!
Nu am rezistat sa nu te felicit!

"You only live once, but if you live right, once is enough!"
Roxxy

Daca vreti sa ne cunoastem :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Oh gazella draga mi-e mila si mie, de copiii tai daca pui semnul = intre niste maidanezi agresivi si ei. Asa cum scria cineva mai sus, e vorba de pietism ieftin. Si in final, intregul tau mesaj este o exagerare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Gazella daca tu nu te-ai jucat niciodata la 5 ani in fata blocului...nu stiu ce sa spun...
DAr afla ca in Romania majoritatea copiilor de 5 ani se joaca in fata blocului...unde lociesc maidanezii...
Ce e de facut???
Nu dai nici o solutie...nu am inteles nimic din mesajul tau..imi pare rau...sa educam cainii?????
SA educam copiii?
Spunemi te rog in caz concret ce era de facut???
Ce as fi putut sa fac? Sau ce ai fi facut tu?
Si nu te mai agita atat, ca nimeni nu a batut cainele, sau l-a otravit...pur si simplu l-au luat hingeri...am indepartat pericolul de la locul accidentului...sau trebuia sa trimit copilul cu hingherii???
Corect dupa razboi multi viteji se arata!!!!!

Sinzi si David
The best of David, new

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

Gazella,iti doresc sa-ti aduci aminte de sentimentele aratate mai sus cand vei fii muscata tu sau ai tai de un "iubit de maidanezz"

Mergi la inceput