Solutii - cainii comunitari incotro?
Azi am avut o experienta care pe mine m-a socat, m-a degustat si m-a facut sa ma intreb de ce o fi Gradina Domnului asa mare??? (sper sa nu jicnesc pe nimeni ca sunt cam nervoasa acum!!!)
Zilele trecute un vecin de-al tatalui meu de 5 ani a fost muscat de un maidanez din fata blocului cu care de obicei era prieten atat de rau incat un ochi ii va fi afectat toata viata! De ce?
Pentru ca in fata blocului este o haita de maidanezi intretinuta de multi alti vecini, "sefa" fiind o cucoana care lucreaza la primarie, vine in fiecare zi cu portbagajul plin de oase, carne de la abator (are pile) si in parcare (unde de obicei se joaca si copiii) scoate oasele si hraneste cainii fara sa ii pese daca cineva e in jur, si stie foarte bine ca animalele devin violente cand e vorba de mancare si "companie"...Copilul se juca cu mingia in parcare, haita de caini manca, unul a latrat ca i s-a parut suspect copilul (care nici nu ii baga in seama) si au sarit toti claie peste gramada pe bietul copil si l-au sfasiat de-a dreptul...Cucoana, bineinteles ca nu i-a putut stapani si a fugit repede sa nu fie muscata si dansa!!!
In fine...nu s-a luat nici o masura (parintii copilului sunt plecati in Spania si el sta cu bunicii care nu prea au putere..)
Eu cand am auzit m-am innegrit!!! L-am vazut azi pe micut care mi-a aratat cainele care il muscase...nimeni nu a luat nici o masura (eu sincer, cu riscul sa ma critticati, daca un caine mi-ar mutila copilul l-as otravi!!) ba cucoana ii dadea sa manance (drept recompensa)
Asa ca am sunat la hingeri....
Le-am spus adresa si ce s-a intamplat, semnalmentele cainelui, ba chiar m-am oferit sa il prind eu sa il tin pana vin ei...(ceea ce am si facut). Oamenii mi-au spus ca telefon ca ei vin, si chiar daca prind cainele degeaba o fac, pentru ca cunosc zona, o cunosc pe cucoana care are "pile" si de fiecare data cand au luat cainii din zona asta, a trebuit sa ii aduca inapoi cu inca alti 2 pe langa el ca sa fie siguri ca nu incurca cainele....
In fine, au venit, io am prins cainele inainte (ca simt masina si fug care incotro) si a vazut cucoana pe geam...A coborat impreuna cu alti 4 vecini si a inceput scanadalul...nici nu pot sa reproduc ce s-a vorbit si ce crize de isterie faceau toti ca sunt cainii lor, si ca ei au avut grija de ei de cand erau pui si ca sunt copilasii lor (cucoana nu are copii)...etc!!! TRageau de hingheri si de caine sa il dea inapoi...au amenintat...
NU IMI VENEA SA CRED!!!! Iar copilul cu ochiul bandajat si cu muscaturi de fata privea dezamagit scena...nu le pasa de copil...le pasa de caini!!!! Pana la urma l-au luat, dar cucoana imi spune ca il aduce inapoi si ca o sa imi para rau!!!
Doamne!!! Ce oameni!!! DAca vrei animal tine-l in casa, si fi responsabil pentru actele lui...asa e normal?
DAr traim langa niste potentiali criminali de care nu raspunde nimeni, si care pot ataca in voie, purtatori de boli si infectii cu care copii nostrii se joaca in fiecare zi...si nu ne pasa????????
Si ne dam mari iubitori de animale...habar nu avem ce inseamna sa iubesti cu adevarat un animal!!!
In UK, maidanezii sunt tinuti in centre special amenajate, si daca dupa o perioada nu vine nimeni sa ii ia sunt eutanasiati si nu mai sare nici o (cum o cheama pe tipa aia, mare iubitoare de maidanezi?) ca drepturile animalului???? Cainii violenti sunt dresati si se incearca e reeducare, daca nu se poate sunt eutanasiati...si mi se pare cel mai uman...Si englezii au o reputatie fantastica in ceea ce priveste grija fata de animale...
Oricum...sunt foarte mahnita si scarbita de ceea ce se intampla!!!
Sinzi
si David
The best of David, new
Raspunsuri
Kariris spune:
In primul rand sa stii ca in Anglia cainii nu sunt euthanasiati pentru motivele pe care le-ai enumerat tu! Stiu sigur asta!
In al doilea rand, daca era muscat de un caine de rasa sau de propriul caine ce faceai chemai hingherii?
Acel copil ce cauta la 5 anisori nesupravegheat pe strada?
E usor sa faci copii si sa lasi soarta sa se ocupe de ei!
daca am fi dotati cu mai multa responsabilitate nu s-ar mai intampla asa ceva. un copil de 5 ani nu-l lasi nici un minut nesupravegheat pentru ca in loc de caine putea sa dispara 10 minute cu un pedofil si era mai rau. iar cainele ala vagabond nu a avut nici o vina; e animal si-si apara hrana; vina au cei care fac copii ii trimit la joaca si cred ca societatea are obligatia sa le apere copiii.
Kariris spune:
Si daca omorai cainele ala crezi ca dispareau toti maidanezii de pe pamant? cauza trebuie tratata, nu efectul! iar cauza este in cazul asta iresponsabilitatea celor in grija carora se afla copilul!
ana-oana spune:
am scris chestia asta: daca se duce cucoana la hingheri si il ia inapoi, cainele are un semn distinctiv (un numar) semneaza pt el, iar dca se intampla ceva dupa ce l-a luat de acolo (musca pe cineva) cucoana este pasibila de amenzi ffff mari- zeci de milioane, daca o reclama cineva la hingehri. (asa ne-au spus noua de la un adapost de caini atunci cand l-au prins pe cainele soacra-mii si l-am luat inapoi).
oricum, eu ii scoteam si ei un ochi! in prima faza, apoi o dadeam in judecata!
frate-miu a patit la fel, era cu fie-sa in carca, a sarit un caine din curtea blocului bunica-mii la el, s-a dezechilibrat, a cazut cu copil cu tot, s-au lovit, a coborat farte-miu cu un cutit sa omoare catelu' moment in care toate babele blocului (care ne stiau de mici) ne-au facut in toate felurile, de la criminali la nenorociti care nu au suflet etcetc. n-a omorat catelu' ca a fugit, dar eu as fi fost in stare sa-i sucesc gatu' cu mainile.
ps: am catel acasa
O. 
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by lachione
In primul rand sa stii ca in Anglia cainii nu sunt euthanasiati pentru motivele pe care le-ai enumerat tu! Stiu sigur asta!
Eu am vizitat astfel de centre in Kent si sa stii ca chiar asa se intampla!!!
Si multi copii de 5 ani se joaca in fata blocului...cu parintii pe la geam...
Sinzi
si David
The best of David, new
Dana P spune:
Cu toate ca am sa-mi primesc bobarnacele de rigoare (si nu ar fi prima data pe acest forum), nu pot sa nu imi spun si eu parerea despre animalele comunitare.
Sunt multzi cei care tzipa : VAI de mine mi-a muscat ... copilul !!! of of of
Dar voi a-ti urmarit comportamentul unor copii fata de aceste animale?
Oare de ce ii mushca? Asa tam nesam, ca treci pe strada se gaseste tembelul de catzel sau pisica sa sara la tine? Oare?
Oare oamenii nu fac la fel?
Pe tine daca te deranjeaza cineva il lasi sa treaca mai departe? Nu. Reactzionezi. Asa face si animalul. Nu se ia de nimeni daor ca asa vrea el, sigur are un motiv.
Nu de multe ori mi-a fost dat sa vad copii (unii chiar foarte bine intzolititzi) care ,trecand pe langa un animal ii trag cate un shut zdravan, il scuipa ... sau alte cele. Si cand ii intebi : De ce? raspunsul e foarte civilizat si foarte la obiect: ca asa a vrut el.
E mai usor sa suni hingherii si sa curmi o viatza decat sa gasesti alte solutii mai civilizate. Si se mai sustine ca fiecare are dreptul la viatza. Oare cei care avorteaza pe banda rulanta sunt mai de calitate decat orice animal din lume care nu-si avorteaza puii si sii apara chiar si cu ultima suflare?
Daca intr-adevar existe reancarnare ... si poate intr-o viatza viitoare vei urma tu sa fii inlocul acelui animal ... oare cum ar fi.
Oare nu ar trebui sa se existe hingheri si pentru oamenii? De multe ori ...
nu mai scriu pentru ca pentru unii oricum vor fi aberatii, dar asta e sunt gandurile mele si e dreptul sa vorbesc liber.
dana
ana-oana spune:
plus ca NU E NORMAL sa fie maidanezi pe strazi, in parcari, in parcuri , daca iubesti cainii, ia-i nene acasa la tine!!!!!
O. 
Nicolae IORGA
vikinga spune:
Nu e adevarat Lacchione, ciinii fara stapini sunt tinuti in centre speciale pentru o perioada de timp, dar daca sunt agresivi si nu se reuseste reeducarea lor, da sunt eutansiati.Mie nu mi se pare deloc ok ca oamenii sa incurajeze cresterea si inmultirea animalelor in strada. De ce nu contribuie madama respectiva cu pilele ei cu tot ca acesti ciini sa beneficieze de centre speciale pt ei?! De ce oamenii din Ro nu contribuie(in marea majoritate a lor) la sustinerea astfelor centre. Eu si sotzul si inca citiva amci pe care ii stiu si multi alti de aici din occident suntem inscrisi si platim pt ca acesti ciini sa fie ocrotiti dar in acelasi timp sa nu mai reprezinte un pericol pentru societate. Am si eu ciine si in Romania si aici, iubesc animalele, dar nu sunt absolut de acord ca e ok situatia asta din Ro. Cit am fost in tara imi era practic frica sa nu fiu atacata cu copil cu tot.De ce copilul era nesupravegheat? Pai cind eram mica si eu mergeam fara cu prietenii din bloc, cu fratele mai mare la joaca. Si foarte frumos cum cucoana respectiva a fugit si ea sanu cumva sa fie muscata de ciine.Sinzi ana are mare dreptate sa fie furioasa.Iubesc animalele dar COPII SUNT MAI PRESUS DE ORICE! Au dreptul la un mediu de joaca sigur si curat!Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003) http://community.webshots.com/user/vikinga109
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by Dana P
Oare de ce ii mushca? Asa tam nesam, ca treci pe strada se gaseste tembelul de catzel sau pisica sa sara la tine? Oare?
E mai usor sa suni hingherii si sa curmi o viatza decat sa gasesti alte solutii mai civilizate.
dana
1. da. musca asa tam nesam!!! fara sa te astepti..si io am fost muscata cand mergeam pe strada...doar mergeam si m-a muscat...
si pe prietena mea au muscat-o acum cateva luni si din cauza asta nu a mai putut sa alapteze..megea in vizita la soacra si a halit-o unu in scara blocului...nici nu a stiut ce s-a intamplat
si oricat de ciudat ar parea...daca nu exista alta solutie (adoptie sau un loc intr-un centru) euthanasiera mi se pare cea mai civilizata solutie....si nu pentru noi cat pentru ei...serios...
Sinzi
si David
The best of David, new
ana-oana spune:
inseamna ca nu vi s-a intamplati niciodata sa veniti acasa si sa nu puteti intra in bloc din cauza unei hoarde de caini, CARORA NU LE FACI NIMIC, te faci ca nu-i bagi in seama doar-doar te lasa in pace sa poti intra in scara.
mie nu mi se pare normal ca intre un copil si un caine sa alegi un caine pentru care nimeni nu isi asuma nici o responsabilitate.
il iubesc pe caine, sunt lesinata dupa el, il pup in bot, dar in momentul in care sare la cineva (LA UN OM) fug, sa nu ma muste si pe mine!!!!
raman la parrea mea: luati-i acasa daca ii iubiti, puenti-le zgarda si botnite si traim cu totii in pace si fericire: eu ca nu mai sunt muscata, voi ca protejati un caine.
O. 
Nicolae IORGA
Caprioara spune:
Hai mai fetelor, ca adevarul e undeva la mijloc...
Nici doamna cu "pile" nu a reactionat cum trebuie. Ceea ce s-a intamplat putea fi evitat dupa parerea mea.
E adevarat ca nu animalul e de vina (deci nu avea rost sa-l ia hingherii), dar nici copilasul. La cinci ani sunt destui copii care se joaca in fata blocului. Doamna in cauza trebuia sa fie mai atenta cand a dat de mancare la caini si eventual sa indeparteze copiii de locul respectiv. Dupa mine ea este vinovata si a mai fost si lasa si a plecat cand a vazut ca se ingroasa gluma.
Eu iubesc animalele, dar sa pui un animal mai presus de un copil, nu mi se pare normal, orice ar fi... Doamna aceea trebuie sa-si asume responsabilitatea, asa cum orice stapan de caine de rasa si-o asuma pentru animalul lui. Daca animalul avea un stapan, stapanul putea fi dat in judecata, nu cred ca nu stiti asta.