n-o sa ma injure copilul!?
Raspunsuri - Pagina 5
zisaCami spune:
Sunt un membru nou al acestui forum si fac parte din "cei care o duc foarte bine in Romania"! Nu incerc sa fiu ironica, din punct de vedere material nu-mi lipseste nimic!
Dar pentru asta ar trebui sa ignor complet lumea reala si sa ma izolez intr-o lume de basm, in care sa nu mai observ ca:
- speranta de viata scade tot mai mult in Romania;
- Sistemul sanitar romanesc este la pamant!;
- suntem cea mai stresata natiune din Europa si asta pentru ca marea majoritate a romanilor muncesc doar pentru a avea ce manca!;
- suntem tara cu cei mai multi cersetori: cu o multime de batrani care nu pot trai din pensie dupa o viata de munca si cu o multime de copii "ai strazii", multi dintre ei agresati sexual si pentru care Statul nu face aproape nimic;
- suntem tara cu cea mai mare coruptie, in care daca nu esti "descurcaret" esti plimbat pe drumuri!
- suntem tara in care justitia e "oarba", unde aceeasi speta are 2 solutii total diferite; in care drepturile omului nu sunt respectate, sunt date doar asa "de ochii UE"!; Multe din solutiile gresite se dau din incompetenta si lipsa de profesionalism!;
- suntem tara in care suntem condusi de o clica de "imbuibati", asa zisii "baroni locali" si-au construit averi fabuloase in cativa ani, unii dintre ei neavand decat 8 clase ( celebrul "Vanghelie" care este ), altii deveniti peste noapte prof. univ. dr. ( Mischie )!
- suntem tara in care oamenii nu mai stiu sa mai zambeasca, sa se bucure de o noua zi, de soare, de o floare ...
... Si lista ar putea continua!
Chiar credeti ca daca vom intra in UE toate acestea se vor schimba rapid?! Dati-mi voie sa cred ca nu! Este foarte greu sa se schimbe mentalitatea oamenilor, mai ales dupa 50 de ani de comunism! Va veni la putere generatia tanara?! Pai ei nu vor urma exemplul parintilor lor?! De ce ar gandi altfel?
Nu trebuie sa fii un geniu ca sa poti duce o viata decenta! De ce ar trebui sa fie o rusine sa fii "spalator de vase" intr-o tara in care omul si drepturile lui sunt respectate?!
Cami
icradulescu spune:
cred ca cel mai mult trebuie sa va dedicati educatiei copilului in strainatate nu fug cainii cu covrigi in coada mai ales ca ,copilul este foarte mic si crede-ma in Romania poti castiga multi bani dar .......
geut spune:
quote:
Originally posted by zisaCami
- 7 din 10 romani sunt bolnavi de o forma de cancer; iar restul - de inima! Sistemul sanitar romanesc este la pamant!;
Cami
Tu iti dai seama ce spui?
Inseamna ca eu si cu tine suntem 2 dintre cei 3 care nu sunt bolnavi. Unde este al treilea?
valentinag spune:
io geut,al 3-lea!la noi e iadul iar dincolo Raiul!asa rezulta din postarile multor forumiste,inseamna ca asa o fi,doar ca noi negam realitatea!
pentru cine denigreaza ceea ce a fost si el odata,ceea ce sunt rudele lui.
astept rosiile!
Valentina
Never say never!
smillaraaq spune:
De acord cu Cami si Laurajr!
La fel ca Laura o lamuream si eu pe mama: tu ai plecat din provincie catre Bucuresti pentru ca aici era mai bine, eu unde sa mai plec? Inapoi in provincie ... nu cred! Ramane o singura varianta: afara.
Imi pare rau ca nu e bine in Romania; mi-e sila cand aud iar si iar de coruptie, mizerie, boala, foame si politicieni care se balacaresc in mass-media.
Sincer, nu stiu ce am putea face ca sa fie mai bine, ma gandesc adesea cum am putea iesi din perioada asta de "nimic nu merge bine" si nu-mi vine nici o idee.
Sunt un roman sanatos, fericit, care o duce bine financiar ... zic eu la 25 de ani. Dar, cu un salariu peste media pe economie, inca nu ma pot gandi la o casa, de pilda. La o familie de intretinut. La copii.
Si-mi pare rau de asta.
geut spune:
Doamnelor, eu stiu o vorba din batrani care spune:
"SA NU ARUNCI CU PIETRE IN FANTANA DIN CARE AI BAUT."
Atata am avut de zis, va urez o zi buna!
oz spune:
quote:
Originally posted by geut
Oz, sa stii ca sunt multi oameni pe acest forum care o duc chiar foarte bine in Romania. Si daca voua va e greu sa acceptati asta, nu inseamna ca sunt naivi sau isi fac iluzii in legatura cu viitorul tarii.
ce legatura are una cu alta?

daca iti imaginezi ca viata in ro se va imbunatati simtitor in urmatorii 10-15 ani cred ca esti naiva, dar daca crezi ca faptul ca tu si inca cativa o duceti bine, schimba calitatea invatamantului, pericolul prezentat de droguri (nu uita, esti in ro unde politistul va inchide ochii si va lua spaga de la 'vanzator' poate chiar il va proteja), incompetenta la toate nivelele, starea sub-jalnica a sanatatii, justitia care face dreptate pentru cei cu bani, etc, atunci cred ca negi realitatea, ori nu vrei ori nu poti accepta ca nu te poti rupe de toate astea si nici nu ai sa poti sa-ti protejezi copiii, mai ales cand vor fi mai mari.
A pleca din tara sau nu este decizia fiecaruia si daca spuneai ca ramai din cauza stramosilor, sufletelului...miorita, bla-bla, intelegeam si nu intram in polemica cu tine, dar sa spui ca stai pentru ca invatamantul e de calitate sau pentru ca drogurile prezinta un pericol mai mic
, cred ca trebuie sa analizezi situatia mai atent si sa accepti realitatea inconjuratoare, va fi mai usor sa prevezi pericolele si sa-ti protejezi copiii decat daca traiesti cu impresia ca daca ai bani esti la adapost de mizeria inconjuratoare.
oz spune:
quote:
Originally posted by geut
Doamnelor, eu stiu o vorba din batrani care spune:
"SA NU ARUNCI CU PIETRE IN FANTANA DIN CARE AI BAUT."
eu n-am baut de acolo, o otravise deja cineva
, asa ca am suferit de sete, aproape m-am uscat.
AC spune:
Un copil educat cu dragoste va intelege ca parintii nu-s el. Nici ei, nici el nu-s perfecti, dar sunt o familie. Eu as zice sa faceti ce va doriti voi si ce simtiti ca va indeamna inima.
Parintii mei ar fi putut emigra cu macar un job foarte bine platit, inainte de "89. Nu au facut-o, eu da.... nu i-am injurat niciodata. Tatal meu nu mai traieste, iar cu mama me intelegem minunat. Mi-ar fi fost mai usor altfel, dar nici asa nu mi-e rau. Altora le e bine in .ro. E bine sa alegi gandindu-te intai la voi doi si apoi la copii. Sunt importanti, dar nu-ti poti trai viata prin ei... daca iese rau..ce faci te pui pe capul lor zicand cate ai facut tu pentru ei si cum te-ai sacrificat si impunandu-le lor ce sa faca?
Andreea si galusca
Anne-Sarah