n-o sa ma injure copilul!?

n-o sa ma injure copilul!? | Autor: astrid

Link direct la acest mesaj

Servus!
Va rog sa ma ajutati, sa-mi scrieti opiniile voastre obiective.
Cand m-am casatorit doream amandoi sa plecam din Romania intr-o tara unde se vorbeste germana. Sotul meu e de origine germana. Inainte exista posibilitate ca cei de origine germ sa se poata duce in D. Din pacate de la ambasada ni s-a spus ca nu se mai poate. Joburi nu am gasit si nici nu avem pe nimeni acolo care sa fie dispus sa ne ajute (rudele noastre sunt in varsta sau le e frica ca le vom cere bani). Intre timp avem un copil de un an si 3 luni, ne-am gasit niste joburi bunute.
Acum sotul imi zice ca el nu mai vrea sa plece din tara. Ca ce-o sa faca el, sa spele vase acolo, cand aici e tehnician? Voi ce credeti are dreptate? Adevarul e ca nu suntem programatori, informaticieni sau genii mici si ne-ntelese ca sa gasim job usor si bun. Totusi nu pot face nimic astfel incat copilul meu sa nu se balacareasca la randul lui precum noi in tara asta?
Daca al mic o sa-mi zica: Bai da voi de ce-ati stat ca fraierii aici? Eu ce-o sa-i spun?
Credeti ca am avea vreo sansa sa plecam vreodata din tara? Sau merita?

Astrid si bb Harald

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikomiko spune:

Daca merita sau nu, cred ca doar singura poti afla in cazul in care o sa pleci vreodata din tara. Sunt peste tot si avantaje si dezavantaje.

Dar daca faci un calcul mic, o sa vezi ca al tau copil nu va avea de ce sa te injure.
Are 1 an. In 2007 Ro intra in UE (inca 2-3 ani). Peste inca 7 ani cetatenii romani vor avea voie sa lucreze in alte tari din UE, fara prea multa bataie de cap.
Pt. copilul tau asta inseamna aproximativ: 1+3+7=11.
Si mai sunt inca 7 ani pana probabil termina scoala, deci nu are nici un motiv sa te injure vreodata, pt. ca daca va dori sa lucreze in alta tara, nu vor fi piedici prea mari pt. el.

Te-am linisit cat de cat?

_
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
www.unet.univie.ac.at/~a0307778

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Problema asta ne-am pus-o si noi. Dar nu e vorba neaparat de a te injura sau nu copilul. Ci pur si simplu de viata noastra si de viitor.
Nu am avut curajul sa afcem acest pas. Nu avem rude sau prieteni in strainanate unde sa ne ducem si sa zicem ca am putea sta o perioada. SIngura sansa ar fi sa renuntam la absolut tot ce avem aici si sa pleca, sa luat totul de la capat. Din pacate nu mai avem 20 de ani ca sa avem acest curaj, avem un copil de 1 an pe caruia trebuie sa ii oferim tot ceea ce e mai bun. Aici avem job-uri bune si castigam o suma din care sa putem trai decent. Cu toate acestea sunt foarte multe aspecte care ne enerveaza si motivele pantru care as pleca sunt multe. dar nu avem curaj.
De ce?
Pentru ca nu ma mai simt in stare sa o iau de la zero, pentru ca acolo nu as putea sa ii ofer copilului ceea ce ii ofer aici (cel putin pentru o destul de lunga perioada de timp). Pentru ca la varsta mea nu am prea multe sanse sa gasesc un job satisfacator in alta tara.
Nu stiu daca copilul ma va judeca sau nu. Eu nu i-am judecat pe ai mei ca nu au plecat din tara cu toate ca au avut ocazia la un moment dat. Mi-ar fi placut sa traiesc il alta parte, dar acest lucru nu s-a intamplat.

Astrid, pana la urma nu am raspuns la intrebarea pusa de tine . Cat depre a merita sau nu.....depinde de fiecare. Eu cred ca merita, dar iti trebuie mult curaj.
Daca as avea super bani, cu atat mai mult as pleca, pentru ca acesti bani mi-ar oferi siguranta zilei de maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

NIKOMIKO, asa este. Ai dreptate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns astrid spune:

Nikomiko, sper sa ai dreptate. Daca ma iau dupa calculul tau, poate vom putea lucra si noi inafara (peste 10 ani). Multumesc pt incurajare.

Anny, eu as avea curajul sa iau totul de la inceput, chiar si cu copil. Dar daca n-am sustinerea barbatului atunci chiar ca nu mai am nici eu curajul. Dar daca acu sau peste 10 ani voi avea oportunitatea sa lucrez in strainatate si nu-l conving sa vina cu noi, ii zic sanatate maxima si "casnicie" placuta cu seful lui.
Eu cred ca, copii judeca f aspru. (nu a fost cazul meu pt ca era pe vremea lui Ceusescu, dar cunosc fete care au acum copii de 12-14 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Daca o sa te injure sau nu asta depinde de tine, cum il cresti, ce valori ii inoculezi... Daca el o sa simta toata viata ca voi ati vrut de fapt sa plecati si nu ati facut-o, probabil regretele i se vor transfera si lui si atunci e posibil sa iasa rau.

Eu sunt informatician si cu toate astea nu am plecat din tara si nu regret. As fi castigat mai bine, da, dar aici am prieteni si familie. Am niste prieteni buni care au plecat in Germania, au o fetita de 2 1/2 ani care nici macar nu vorbeste romaneste... Mie mi se pare trist...

Cat despre a creste un copil in Ro fata de in alta parte -- eu cred ca din punct de vedere pericole-tentatii e cam acelasi lucru. Ba poate chiar e mai bine la noi, unde nu sunt atatea secte, atatea droguri -- stiu ca in ultima vreme au aparut tare de tot si la noi, dar parca nu e asa rau ca afara.

Iar rationamentul lui Nikomiko cu UE e f bun

PS Tu erai la inceput la mamici de iunie-iulie 2003 ca imi aduc aminte de numele voastre deosebite

Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Buna astrid,

Uite iti spun un caz, sora mea impreuna cu sotul si baiatul lor sunt stabiliti in Italia de 5 ani.Venit in vacanta in Romania am stat de vorba cu baiatul,are 13 ani,mi-a spus ca el cand se va face mare si nu o sa mai depinda de parinti, vine inapoi in tara pt.ca el aici se simte cel mai bine.Mai mi-a zis ca fetele de acolo nu sunt frumoase ca romancele o fi si asta vreun motiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

quote:
Initial creeata de astrid

Servus!
Va rog sa ma ajutati, sa-mi scrieti opiniile voastre obiective.
Cand m-am casatorit doream amandoi sa plecam din Romania intr-o tara unde se vorbeste germana. Sotul meu e de origine germana. Inainte exista posibilitate ca cei de origine germ sa se poata duce in D. Din pacate de la ambasada ni s-a spus ca nu se mai poate. Joburi nu am gasit si nici nu avem pe nimeni acolo care sa fie dispus sa ne ajute (rudele noastre sunt in varsta sau le e frica ca le vom cere bani). Intre timp avem un copil de un an si 3 luni, ne-am gasit niste joburi bunute.
Acum sotul imi zice ca el nu mai vrea sa plece din tara. Ca ce-o sa faca el, sa spele vase acolo, cand aici e tehnician? Voi ce credeti are dreptate? Adevarul e ca nu suntem programatori, informaticieni sau genii mici si ne-ntelese ca sa gasim job usor si bun. Totusi nu pot face nimic astfel incat copilul meu sa nu se balacareasca la randul lui precum noi in tara asta?
Daca al mic o sa-mi zica: Bai da voi de ce-ati stat ca fraierii aici? Eu ce-o sa-i spun?
Credeti ca am avea vreo sansa sa plecam vreodata din tara? Sau merita?

Astrid si bb Harald

Astrid si micul Harald

Eu as pleca si azi daca as putea, mai ales in Germania!

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns astrid spune:

Sunteti niste dragute ca mi-ati scris atatea opinii.

Nikomiko, inca o data multumesc, bine ca am scris aici si m-am mai linistit.

Dana, cand spuneam ca as vrea ca, copilul sa creasca in alta tara nu ma refeream la tentatii si pericole, ci la un mediu mai sigur, mai cinstit, mai putin haotic dpdv economic, juridic, sa existe un sistem mai bine pus la punct incepand cu scoala, formarea profesionala, lucrul intr-o anumita specializare, pana la pensie. In Rom e haos.
Da eu eram la mamici iulie 2003, dar fiindca baiatul n-o vrut sa iasa din burtica nici in ruptul capului, am facut cezariana pe 31 iulie asa ca de fapt apartin de iulie -august 2003.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Noi n-am pleca din tara pentru nimic in lume.
In '94 sotul meu a castigat viza pentru America si n-am plecat.
Avem rude in Canada, am putea pleca oricand, dar n-o facem.
De ce? Pentru ca ma gandesc la copiii mei. Sunt convinsa ca aici le pot oferi o educatie mai buna, la noi drogurile nu fac ravagii la fel ca dincolo, copiii mai pot fi tinuti din scurt daca-i convingi sa te respecte si sa te asculte.

Unchiul nostru din Canada are 2 copii mari. Cand acestia erau in liceu, el nu putea sa le vada notele decat daca copiii erau de acord.
Plus ca daca indraznea cumva sa-i certe, oricand se putea trezi ca e dat in judecata pentru abuz contra minorilor.

Nu sunt aberatii ce spun.
Acum fata lui, care are 27 de ani, s-a nascut si a crescut in Canada, vrea sa se stabileasca in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Si eu ma gandesc ca o sa-mi reproseze copilul ca l-am adus aici (un fel de a spune ca el e nascut aici) unde nimanui nu-i pasa de nimeni si femeile cred ca a fi feminina e o boala...

Corina

Mergi la inceput