n-o sa ma injure copilul!?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns astrid spune:

oz, prin sacrificati eu inteleg considerati straini, intrusi, cu m putina experienta pt un job de ex (pt ca nu cred ca angajatorii din Germ ar apreciaza munca mea pe care o fac acum in Ro la fel cu cea pe care as fi facut-o acolo), studiile la fel nu sunt toate =, etc

Pentru sotul meu considerarea lui ca strain in Germ ar fi o lovitura pt ca el a crezut mereu ca e tara lui de origine. Ei au vorbit germ in casa. Copii de la bloc il strigau hitleristule cand erau mici, deci nici aici nu a simtit ca ii e locul.

Eu si cand cumpar ceva pe factura si trebuie sa-mi zic numele: da ce nume e asta? se scrie cu puncte?Da asa e bine? Da stiti germana! oaaaau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Chiar aveam nevoie de o asa discutie ca viitor emigrant in , cand citesti pe anumite forumuri pareri si pareri, parca nu mai stii in ce directie sa o apuci...
Eu am o vorba : parintii nostri au plecat la mai bine de la tara la oras, noi din Romania in Canada sau in alta tara, iar copiii nostri cine stie , poate chiar pe Luna sau Marte...
Iar celor care cred ca o data cu 2007 va curge miere si lapte ...ganditi-va cati ani vom fi doar in postura de consumatori tinuti de UE si nu in cea de producatori, si atunci cm va merge economia ? Multe corporatii straine au baze de prod la noi in tara datorita costurilor mici, dar o data cu alinierea la standardele UE, vor fi obligati sa mareasca salariile ca in Vest, combustibilii si materia prima vor fi ca in Vest...si cred ca-si vor lua halele de prod in spate si vor pleca prin Rusia, China sau orice alta tara ieftina...iar la noi se aude ca salariile vor fi 700-1000 E dar ce faci cu banii astia la preturile din UE ?
asa ca prefer ca sa plec acum din tara si sa ne intoarcem in 10-15 ani, cu o baza materiala, poate o alta mentalitate ...
Concluzia : sunt pt emigrare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Astrid,

Din mesajul tau vad ca te-ar mira ca pe sotul tau nemtii sa-l considere strain. Sa stii ca nemtii considera straini pe nemtii veniti din afara. Dar nu e asta problema. Voi v-ati gandit sa plecati intr-un loc despre care nu stiti lucruri esentiale. Daca dorest sa pleci intr-o tara straina, incearca sa-i cunosti cat mai bine cultura si mentalitatea, felul de viata.

Am vazut romani veniti in Canada si care au ajuns bolnavi psihic, aratau cumplit, habar n-aveau de Canada cand aterizasera, credeau ca-i asteapta cainii cu colaci...trist, foarte trist.

http://community.webshots.com/user/albaiulia101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Astrid, te rog sa nu iei in nume de rau ce-o sa spun in continuare. Inainte de a veni in Germania trebuie sa vedeti care sunt sansele voastre de a va gasi job-uri aici. Germania e dupa mine una dintre cele mai inflexibile(ca sa nu spun cea mai inflexibila) tari in ceea ce priveste meseriile. Daca aveti meserii in domeniul tehnic e bine, daca nu, e cam rau pentru ca aici se face un fel de calificare la locul de munca pentru orice meserie si daca nu ti se recunoaste facultatea din tara si n-ai calificare facuta la ei, nu poti sa te angajezi cateodata nici macar ca vanzatoare. Cum spuneam si la inceput, n-o spun cu rautate, mie mi-ar fi prins bine asemenea informatii inainte de a veni aici.
Cat priveste cresa si gradinita copilului trebuie si aici sa aveti in vedere ca la cresa copiii se inscriu imediat ce s-au nascut sau chiar inainte de nastere. Iar cu gradinitele sunt aceleasi probleme, sunt putine locuri si trebuie sa fii inscris din timp.
Va doresc succes indiferent de decizia pe care o veti lua, eventual puteti sa va ganditi la variantele Austria sau Elvetia, eu daca as mai emigra intr-o tara vorbitoare de germana as alege Austria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by laurajr

Chiar aveam nevoie de o asa discutie ca viitor emigrant in , cand citesti pe anumite forumuri pareri si pareri, parca nu mai stii in ce directie sa o apuci...
Eu am o vorba : parintii nostri au plecat la mai bine de la tara la oras, noi din Romania in Canada sau in alta tara, iar copiii nostri cine stie , poate chiar pe Luna sau Marte...
Iar celor care cred ca o data cu 2007 va curge miere si lapte ...ganditi-va cati ani vom fi doar in postura de consumatori tinuti de UE si nu in cea de producatori, si atunci cm va merge economia ? Multe corporatii straine au baze de prod la noi in tara datorita costurilor mici, dar o data cu alinierea la standardele UE, vor fi obligati sa mareasca salariile ca in Vest, combustibilii si materia prima vor fi ca in Vest...si cred ca-si vor lua halele de prod in spate si vor pleca prin Rusia, China sau orice alta tara ieftina...iar la noi se aude ca salariile vor fi 700-1000 E dar ce faci cu banii astia la preturile din UE ?
asa ca prefer ca sa plec acum din tara si sa ne intoarcem in 10-15 ani, cu o baza materiala, poate o alta mentalitate ...
Concluzia : sunt pt emigrare !

Laura, geaba te stradui sa descrii realitatea,ca multi nu vor sa vada decat ceea ce vor ei sa vada.Multi sunt naivi si cred ca va curge lapte si miere odata cu intrarea Romaniei in UE. Nu pot decat sa le doresc putere de lupta celor ce spera intr-un viitor mai bun in Romania...in primul rand fratelui meu pe care nu reusesc sa-l conving sa emigreze, el e multumit de viatza lui acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by astrid

oz, prin sacrificati eu inteleg considerati straini, intrusi, cu m putina experienta pt un job de ex (pt ca nu cred ca angajatorii din Germ ar apreciaza munca mea pe care o fac acum in Ro la fel cu cea pe care as fi facut-o acolo), studiile la fel nu sunt toate =, etc

Pentru sotul meu considerarea lui ca strain in Germ ar fi o lovitura pt ca el a crezut mereu ca e tara lui de origine. Ei au vorbit germ in casa. Copii de la bloc il strigau hitleristule cand erau mici, deci nici aici nu a simtit ca ii e locul.

Eu si cand cumpar ceva pe factura si trebuie sa-mi zic numele: da ce nume e asta? se scrie cu puncte?Da asa e bine? Da stiti germana! oaaaau

astrid,
si in familia mea s-a vorbit germana, multi au plecat in Germania inainte si dupa revolutie si au suferit ca nu erau considerati nemti. Eu am locuit o vreme acolo si motivele pentru care nu am ramas nu au nimic de-a face cu tara pe care o iubesc enorm. Eu nu am incercat niciodata sa ma confund nici cu nemtii nici cu australienii, eu sunt eu si gata! Nu vor aprecia experienta ta intr-un anumit domeniu, e firesc! Nici tu nu ai trata la fel pe unul din Ro cu unul din Banania cand e vorba sa le oferi un job. Trebuie sa intelegi ca ceea ce faci tu in Ro nu se compara cu ceea ce fac ei si va trebui sa inveti multe. Poti sa o iei ca pe un lucru negativ sau ca pe unul pozitiv, vei merge la scoala, poate iti vei schimba meseria, o iei de la inceput. Gandeste-te poate vrei sa faci ceva anume, ceva ce nu ai avut ocazia in ro, cauta ceva sa te incite, sa iti doresti sa ajungi acolo si sa o iei de la inceput, sa astepti cu nerabdare ziua in care iti vei lua mapa sub brat si vei merge la scoala. Daca ai sa stai acasa acolo pentru ca nu stii limba sau nu vrei sa risti iar sotul tau va lucra ceva, veti fi nefericiti, daca privesti aceasta aventura ca pe o sansa de-ati realiza visurile si vei imbratisa viata si oamenii de acolo, nu vei regreta. Depinde numai de voi! sa nu crezi ca nu exista momente grele, vor fi multe dar daca sunteti pozitivi veti trece peste ele si veti vedea ca a meritat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine spune:

Astrid, uite cum sta treaba la noi in familie.
Sora mea nu s-ar intoarce pt. nimic in lume in Ro. Eu n-as pleca pt. nimic in lume din Ro.

Oricat de rau ar merge lucrurile aici, eu sper ca la un moment dat va fi mai bine. Si de foame n-am murit nici pana acum, nici de acum incolo n-o sa murim.
Despre ce inseamna sa emigrezi, au mai fost subiecte.
Daca te simti bine acum in tara (tu si sotul tau), eu zic sa nu plecati. Sa nu uiti niciodata ca dai "acasa" pe alt "acasa", dar de multe ori celalalt "acasa" pe care speri sa-l gasesti acolo unde pleci, s-ar putea sa nu-l gasesti niciodata.
Cat despre copilul tau... depinde numai de voi doi cum il cresteti, ce valori o sa aibe el in momentul in care o sa judece (desi cel mai ok ar fi sa nu-si judece parintii).

Uite ce s-a mai discutat pe-aici, poate iti formezi o parere mai buna despre emigrare:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32152
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33260
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32490 - asta ca sa vezi ca odata plecata din tara, s-ar putea ca nici aici sa nu mai fie asa tare "acasa".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

quote:
Originally posted by Mona_B
Multi sunt naivi si cred ca va curge lapte si miere odata cu intrarea Romaniei in UE. Nu pot decat sa le doresc putere de lupta celor ce spera intr-un viitor mai bun in Romania...in primul rand fratelui meu pe care nu reusesc sa-l conving sa emigreze, el e multumit de viatza lui acolo.

Mona, poate ca nu e vorba chiar de naivitate, nu crezi? E usor sa dai cu parul, dar fiecare om gandeste in felul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by geut

quote:
Originally posted by Mona_B
Multi sunt naivi si cred ca va curge lapte si miere odata cu intrarea Romaniei in UE. Nu pot decat sa le doresc putere de lupta celor ce spera intr-un viitor mai bun in Romania...in primul rand fratelui meu pe care nu reusesc sa-l conving sa emigreze, el e multumit de viatza lui acolo.

Mona, poate ca nu e vorba chiar de naivitate, nu crezi? E usor sa dai cu parul, dar fiecare om gandeste in felul lui.

asa este, poate nu e vorba de naivitate, poate e vorba de negarea realitatii evidente! Educatia din scolile romanesti este minunata, mult mai buna ca afara, nu exista si nu vor exista probleme cu drogurile in ro iar in 2007 toti romanii care au plecat vor regreta amarnic pentru ca problemele vor disparea, coruptia va fi strapita, strazile reparate, oamenii se vor trezi dimineata plini de bun simt, spitalele vor ajunge la nivel acceptabil, salariile bugetarilor si muritorilor de rand vor atinge cote ce vor permite supravietuirea, tinerii vor avea sanse sa-si cumpere (sau inchirieze) un locusor al lor si nu vor fi nevoiti sa stea claie-gramada cu familiile fratilor si parintilor intr-un apartament de bloc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Oz, sa stii ca sunt multi oameni pe acest forum care o duc chiar foarte bine in Romania. Si daca voua va e greu sa acceptati asta, nu inseamna ca sunt naivi sau isi fac iluzii in legatura cu viitorul tarii.

Mergi la inceput