se retrage stolo?(3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by cataghe

Conchita, zau ca te iubesc si ca imi place grozav cum gandesti, dar cum ramane cu solutiile? Are Ciuhandu sanse sau nu? Pe mine asta ma intereseaza...
Alta chestiune: ce a facut el la primaria Timisoarei? Haideti, timisorenii sau cei care stiti, spuneti voi daca el tace chitic, ca sa stim si noi!
Conchita, de-ai sti cu cata durere constat ca in fond, acelasi idealism ne termina pe amandoua, numai ca intre idealismul tau si al meu este un ocean... de partea ta de ocean este loc pentru el, de partea mea...

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Cata, bey, serios ca ciuhandu n-are nici o sansa, vezi dubla negatie din propozitie. dar "nu, nu" poate conduce la un mare si definitiv "da", vezi dilema Lilandei si a Adelei rezolvata a la Derrida.
sansele i le dam noi, astia de peste ocean cu cei de-acasa, nu cad din cer. ce sanse cad din cer, nemuncite adica, in viata lui average john&ionica, pana la urma? poate ca in viata lipitorilor din oligarhia politico-financiara a romaniei, truda asta se traduce prin smechereala, dar pentru astilalti, se traduce prin munca si deziluzii cel mai des. cum schimbi destinul personal si pe cel al unei natiuni obosite si deziluzionate? retine, al unei natiuni care si-a dat siesi si lumii valori universale, adica nu vorbim aici de tribul umbu-tumbu. prin radicalism, atunci cand cade atat de jos incat te apuca ameteala, frate, si mai jos de-atat chiar ca nu se poate! in vremuri de-astea e timpul sa fie ascultati "visatorii", sunt fanatica in convingerea asta. fara visatorii mult-huliti acum am fi fost inca in comunism si in teroare. uita-te la un gorbaciov, cine ar fi dat sanse mamutului rusesc sa se dezbine si sa renunte o data pentru totdeauna la regimul comunist? nimeni. dar el a facut-o, taticu'. ne batem cu pumnul in piept ca mihai viteazu, ca vlad tepes, ca ccc cuza, ca regele ferdinand, ca bla-bla...pai astia nu sunt visatorii radicali care au crezut pana la obsesie in sansele minime de victorie si totusi au castigat? nu zic ca ciuhandu e de statura lu mihai viteazu, doamne-fereste, ci ideea de a paria pe el impotriva celorlalti netrebnici poate fi o solutie radicala si cu sanse de reusita. atata tot.

cat despre oceanul care ne separa, e doar o iluzie. ne separa romania insasi, iar asta e durerea mea...

--------------
been there, seen that, so what?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lilanda

quote:
Originally posted by conchita
da' vad ca discutia aluneca spre caterinca, io revin cand se revine la argumente.

Pai si eu as vrea sa discut tot la nivel de argumente si, mai putin, la nivel de antipatii personale. Pentru ca, sincer, cred ca mai important decit presedintele este Guvernul. Ori Basescu are in spate acelasi sprijin politic pe care l-ar fi avut si Stolojan...ca urmare structura Guvernului propus de unul sau altul n-ar fi foarte diferita, poate ar fi fost mai multi PNL-isti si mai putini PD-isti in cazul in care ar fi fost Stolo presedinte si poate cu Basescu prim-ministru?!!!.

scuze daca s-a inteles ca ma refeream la tine legat de caterinca, nicidecum!
la noi sunt importanti deopotriva si guvernul, si presedintia, in virtutea constitutiei, nu? e ca in oul si gaina: presedintele propune guvernul, dar el insusi e ales din coalitia care, potential, ar putea forma guvernul. cu stolo as fi avut o umbra de speranta si incredere ca n-ar fi nominalizat pentru ministere aceiasi trepadusi care au mai trecut pe-acolo si n-au facut nimic bun. as fi crezut ca are o diagrama ministeriala ashea, cum sa zic? ca un as din maneca...pe chestia asta chiar nu pot sa il iert pe basescu, din cauza lui s-a dus pe apa sambetei solutia cat de cat decenta pentru presedintie. ma indoiesc ca lista de ministrii a lui stolo ar fi fost identica aleia a lui basescu, n-as stii satz spun de ce...

--------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:

la noi sunt importanti deopotriva si guvernul, si presedintia, in virtutea constitutiei, nu?

Nu e chiar asa. Uite ce zice Constitutia.

Articolul 101
Rolul si structura Guvernului

(1) Guvernul, potrivit programului sau de guvernare acceptat de Parlament, asigura realizarea politicii interne si externe a tarii si exercita conducerea generala a administratiei publice.
(2) In indeplinirea atributiilor sale, Guvernul coopereaza cu organismele sociale interesate.
(3) Guvernul este alcatuit din prim-ministru, ministri si alti membri stabiliti prin lege organica.

si
Articolul 80
Rolul Presedintelui

(1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.
(2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.

Conform Constitutiei, presedintele Romaniei are valoare, in Romania, mai mult simbolica. Sint de acord ca Basescu n-ar fi tocmai un simbol, nici macar sex...insa..

Mai, io imi pun toate intrebarile asta ca sint ca cetateanul turmentat: Adica, io cu cine votez, acu'?? Ca numai cu cine, zau!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

quote:

quote:
Originally posted by Adela99

nici io nu ma indoiesc de potentialul uimitor existent fie el chiar si sub mizerie, da' ma intreb (din nou) vrea sa se ridice, sa se scuture de praf, sa riste ... sa... sa... cand nici insusi Cihandu nu da semne de ridicare totala, cand spune dupa cum inteleg io "candidez doar de fitz, pentru binele partidului, io nu vreau sa fiu presedinte" (ramasite de comportament de persoana abuzata?) ... io daca as face parte din potentialu' ala uimitor nu stiu zau daca l-as urma sau as vrea sa colaborez cu el

adica o asa declaratie devine dintr-odata capat de tara, in ciuda palmaresului sau ca primar, nu? iar trecutul si prezentul corupt al basestilor nu mai conteaza in fata declaratiei absolut revoltatoare "vreau sa fiu presedinte"?

Rayuela, nu vrei sa afli totusi cine e Basescu? e de o mie de ori mai important. aproape ca nici nu conteaza cine e ciuhandu si de la ce partid vine, ba chiar e un atu ca n-are nici un suport de partid in spate: cu atat mai putine compromisuri si polite de platit in viitor, ca potential presedinte.

--------------

conchita draga,lasind la o parte disputa politica ,trebuie sa-ti spun ca am simtit o urma de ironie si luat peste picior in mesajul tau.Daca nu asta a fost intentia,inseamna ca m-am ramolit eu sau sint mai tzifnoasa decit e cazul.

Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie

Mergi la inceput

Lilanda, esti prima persoana pe care o aud care zice ca presedintele roman are valoare simbolica.
una la mana, atunci cum de a avut iliescu atata putere in anii astia sa stopeze reforma, sa ne tina la coada europei, sa dezbine populatia, te intreb? caz particular: a oprit procesele de retrocedare a proprietatilor nationalizate, asa de simbolic fuse, bietul. alt caz particular: a chemat minerii sa-l detroneze pe Roman care chiar incepuse reforma. in fine, nu mai zic nimic, ca imi vine sa plang daca ii mai pomenesc numele o data.
a doua la mana, daca presedintele roman e asa simbolic cum zici tu, de ce e atata tevatura pro-basescu pe ideea ca ne apara de nastase?

--------------

Mergi la inceput

p.s. ah, scuze Lilanda, am uitat sa mentionez ce paragraf din Constitutie ii da, de fapt, prerogative aproape nelimitate:

In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.

--------------

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Rayuela
conchita draga,lasind la o parte disputa politica ,trebuie sa-ti spun ca am simtit o urma de ironie si luat peste picior in mesajul tau. Daca nu asta a fost intentia,inseamna ca m-am ramolit eu sau sint mai tzifnoasa decit e cazul.

mai, nu, fii serioasa. am tabarat pe basescu, nu ma vezi? fac lobby impotriva lui, ca in schita aia cu castravetele, deci nu ma baga in seama :))

--------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Conchita, ca sa īti raspund, eu votez īn primul rānd schimbarea care poate lasa loc altei schimbari. Votāndu-l pe Ciuhandu, as vota aiurea. Parerea mea!...ca am dreptul, nu?

NU vreau sa ofensez pe nimeni daca spun ca rezultatul alegerilor din Romania ne afecteaza mult mai putin pe cei plecati din tara, si vorbesc īn primul rānd din punct de vedere economic.

Totusi mi se pare mie sau īn toata povestea asta īl uiti pe domnu Nastase?? Ca pe Basescu īl dai de toti peretii, iar pe Nastase nici nu-l amintesti....ei, īn discursul unuia de acasa mai des va fi Nastase īnjurat, inaintea lui Basescu, care e pe locul doi. Ciuhandu NU exista, NU vrea sa fie presedinte.

Cāt de bine īl cunosti tu pe Ciuhandu, de unde sti ca nu-i corupt? Bagi māna īn foc pt el? Sunt sigura ca nu are nici macar un plan serios pt cazul īn care ar cāstiga. Desi oricum nu cāstiga.

Cei care īl votam pe Basescu, votam, de fapt, īmpotriva lui Nastase. Nu avem alta optiune.

Sibylle
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

quote:

anca draga, daca zici ca esti parte din tabara baietilor buni, poate ai bunavointa sa explici nelamuririle legate de capacitatea lui basescu, trecutul sau, buna sa intentie, plus, desigur, aceleasi intrebari valabile despre acolitii lui.

--------------

Nu Conchita, nu fac politica pe acest forum.....

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sibylle
Totusi mi se pare mie sau īn toata povestea asta īl uiti pe domnu Nastase?? Ca pe Basescu īl dai de toti peretii, iar pe Nastase nici nu-l amintesti....

ba l-am amintit atata cat m-a lasat stomacul, ca mi-e la fel de sila de el ca si voua. diferenta intre opiniile noastre e ca eu nu vad nici o diferenta intre basescu si nastase, si pana acum nu am auzit si eu niste argumente de ce ar trebui sa pun stampila pe nastase 2=basescu, desi m-am rugat in genunchi. deci, votul meu spre ciuhandu urmeaza, in fond, logica voastra: votez impotriva lui nastase+basescu+vadim.

--------------

Mergi la inceput