religie si constiintza

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Slakje, bunica-mea, intr-adevar, a fost o femeie deosebita, foarte muncitoare, ambitioasa, hotarata si fara frica. La 75 de ani se urca in copac sa adune mere, iti dai seama...

Legat de trecerea pacatelor de pe umarul mireanul pe cel al preotului, cred ca este posibil pentru ca preotul a fost investit cu o putere deosebita, pe care trebuie sa o foloseasca judicios si asa cum a fost oranduit, altfel cred ca este raspunzator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Mai casandra scumpa io stiu ca popa saracu e un fel de canal prin care se scurge binecuvantarea divina de la Dumnezeu la credincios.Atat, in viatza mea nu am auzit ca un preot sa preia pacatele unui om sarman pe umerii lui.

Mey casandra io is sigura ca bunica-ta s-a dus in Rai , si dupa cum ai povestit-o in prima postare am fost sigura ca a fost o femeie puternica..

Alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

preotul din Ro nu preia pacatele ci preia pachetele....sau plicurilesa vezi acu' ce mi-o iau pe carca ....alte citate din biblie pe care nici cei care le-au memorat nu le aplica cu sfiintzenie in viatza..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

Citesc multe din raspunsuri si am o oarecare nostalgie pt. ca ma recunosc...cu ani in urma si eu gindeam exact asa!
Ce poate sa-mi "faca" mie mersul la preot si spovedania ?! Toti sint mai mult sau mai putin necinstiti si daca eu "imi vad de treaba" e OK ca doar Dumnezeu le vede si stie pe toate!
Pai,la fel se poate pune problema si pentru rugaciune: la ce sa ma mai rog,ca doar Domnul stie exact cine sint,de ce am eu nevoie,ce probleme am...nu-i spun nimic nou,El are cunostinta de toate.
Adevarul e ca nu Dumnezeu are nevoie de rugaciunile noastre ci...NOI sintem cei care au nevoie !

Prin rugaciune,ne autoanalizam,ne regindim faptele,ne admitem greselile,le regretam sincer,comunicam lui Dumnezeu dorinta noastra de a fi mai buni,de a ne schimba caracterul,pe ici,pe colo,Ii multumim pentru toate cu recunostinta,ii cerem ajutorul in atitea probleme cu care ne confruntam si care ne framinta.
Fara mila si indurarea Domnului nu am fi in stare nici sa ne ridicam din paturile noastre,dimineata,gata "sa incepem" o noua zi.
Daca aveti dubii si nu realizati cit de mult va binecuvinteaza Dumnezeu pe voi,copiii si familiile voastre, faceti o vizita la spitalul de oncologie,sectia copii...

Pentru cei foarte tineri e mai greu sa constientizeze cit de mult are omul nevoie de Dumnezeu.Ei sint (de regula) perfect sanatosi si cele mai "dificile" momente le traiesc in viata de cuplu,cind se confrunta cu anumite probleme ( pe cele materiale nici nu le mai pomenesc,ele "apartin" tuturor virstelor).Sfirsitul vietii (moartea) e undeva f. departe,poate ca nici n-o sa vina vreodata...

Timpul insa trece,ajungi la 40,50 de ani si brusc iti amintesti ce-ai auzit cindva la biserica: "anii vietii omului sint 70;pentru cei mai tari,sint 80"...cum se poate sa numeri atitia ani cind deep,inside,tu esti acelasi ca la 18 ani,neschimbat..
Ajuns aici ,se schimba putin si perceptia asupra vietii si eternitatii ,in general.Acesta este momentul cind multi dintre semenii nostri se apropie pentru prima data de Dumnezeu.

Oricit as incerca eu sa va spun cum se simte sufletul tau dupa o spovedanie si o cuminecatura nu voi putea...as putea insa sa fac o asemanare.Cele care ati nascut deja un copil - cum erati voi inainte(ce interes si intelegere aveati pt. subiectul "copii") si cum priviti acum nu doar copilasul vostru ci TOTI copiii ? Probabil ca sufletul vostru s-a "sensibilizat" la copii si va fi asa pt. totdeauna.Vi s-a schimbat oarecum mentalitatea de "femeie singura" in cea de "mama".Exceptiile sint cele care adopta copii si care au deja un suflet "schimbat";stim cu totii si admiram dedicatia celor care adopta copii...

Dragele mele, s ne apropiem "cu frica si tremur" de marea taina a sfintei cuminecaturi.Sa nu ni se para ca sintem nevrednici.Nu vom fi vrednici NICIODATA ,dar Isus este iubirea adevarata,este Pastorul cel Bun care ne asteapta...El a zis: " Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni" Matei 11/28.

"Eu sint Piinea vietii,cel care vine la Mine nu va flaminzi" Ioan 6/35.

"Cel ce maninca trupul Meu si bea singele Meu are viata vesnica SI EU IL VOI INVIA IN ZIUA DE APOI... " Ioan 6/51-58.

Sa avem convingerea ca Isus este prezent in Sfinta Cuminecatura,asa cum a fost in viata publica sau pe Calvar.

Ne putem oare cumineca singuri,fara sa mergem la biserica si fara preoti ? Poate cu cozonac si pepsi...Diferenta (in fata lui Dumnezeu) ar fi insa ca de la mincare la ...mincarime.

Sa ne ajute Cel de Sus sa luam hotarirea cea mai buna pentru VIATA noastra!
Aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

Tocmai ti-am citi ultima postare si acum zimbesc
Ai dreptate,e chiar asa-cu memoria stau bine, mai greu e cu punerea in aplicare,hi,hi,hi !

(apropo, mi-am mai amintit un citat : " Binele pe care vreau sa-l fac nu-l fac si raul pe care nu vreau sa-l fac, iata ceea ce fac " )

Aprilie,mama a doi baieti nemaipomeniti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Din spusele parintelui Calciu
( http://www.sfantacruce.org/Despredeasaimpartasanie.pdf ):

Trupul Domnului este incredintat pazei preotului. De aceea, preotul pastreaza in altar, in chivot, trupul Domnului pentru impartasirile grabnice si de aceea Liturghierele prevad sfaturi cum se pastreaza si cum se administreaza Sfanta Impartasanie, pentru ca nu numai trupul Domnului ne este incredintat, ci si sufletele credinciosilor care se pot mantui sau pieri prim mana noastra preoteasca, si cu ei pierim si noi ca sluga necredincioasa care nu a administrat cum trebuie avutul lasat de stapan.
In mana mea a preotului sta nu numai sufletul "pacatosului" al carui sange se va cere de la mine, ci si "Scumpus Sau (al lui Hristos) sange" care, si unul, si altul, se vor cere de la mine. Aceasta nu este o fraza frumoasa, buna de pus intr-o predica, ci este viata sau moartea mea si a penitentului. Si ce as castiga daca as aduce toata lumea la Impartasanie si sufletele toate, si al meu, le voi piere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Isus spunea ca trebuie sa ne rugam Tatalui din cer in ascuns, nu de ochii lumii, nu pt a impresiona pe cineva.
El ne-a invatat cum sa ne rugam cu rugaciunea Tatal nostru, pt ca Lui Dumnezeu trebuie sa Ii vorbim ca unui Tata-infinit de bun, de darnic si de iubitor, sa conversam cu El.
Trebuie sa ne pocaim, sa ne para rau de pacate , sa nu mai pacatuim si sa Il ascultam.
In Biblie gasim voia lui Dumnezeu pt viata noastra-chiar si in sec. XXI Biblia e mai actuala ca oricind!

Nici eu nu pot merge la spovedanie in fata unui alt om-preot sau popa cum se spune. Iar acel canon nu vad cum imi reda linistea sufleteasca asa cum nu o reda multora care au pacatuit, cum ma ajuta ca alta data sa nu mai comit greseala.
Insa Tatal din Cer este Cel care imi poate da un alt duh, imi poate oferi putere sa reusesc, o schimbare a gindirii-care in greceste se cheama "metanoia" si insuflarea Sfintului Duh.

Isus este Mare Preot,
"Isus S-a facut preot prin juramantul Celui ce I-a zis: "Domnul a jurat, si nu Se va cai: <<Tu esti preot in veac, dupa randuiala lui Melhisedec>>"), prin chiar faptul acesta, El S-a facut chezasul unui legamant mai bun.
Mai mult, acolo au fost preoti in mare numar, pentru ca moartea ii impiedica sa ramana pururea.
Dar El, fiindca ramane "in veac", are o preotie care nu poate trece de la unul la altul.
De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru ca traieste pururea ca sa mijloceasca pentru ei.
Si tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfant, nevinovat, fara pata, despartit de pacatosi si inaltat mai presus de ceruri, care n-are nevoie, ca ceilalti mari preoti, sa aduca jertfe in fiecare zi, intai pentru pacatele sale si apoi pentru pacatele norodului, caci lucrul acesta l-a facut o data pentru totdeauna, cand S-a adus jertfa pe Sine insusi.
In adevar, Legea pune mari preoti pe niste oameni supusi slabiciunii; dar cuvantul juramantului, facut dupa ce a fost data Legea, pune pe Fiul, care este desavarsit pentru vesnicie."
-Epistola catre Evrei-cap7:21-28

"Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" - Andre Malraux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Anda

Originally posted by anda141

"Nu merg niciodata la preot, Biblia spune ca tot ceeace ai de spus
sa-i spui direct lui Dumnezeu.
Intr-adevar, ai spus tare bine, El vede si stie tot, dar poti sa-i ceri Lui iertare si sa-ti marturisesti pacatele direct Lui. Preotul nu are nici un rol, mai ales ca , din cate stiu eu, ia bani pentru treaba asta. Vi se pare corect? Si apoi el nu are nici o putere de iertare, sau mai stiu eu ce. Toti avem dreptul sa vorbim cu Dumnezeu, nu trebuie sa-i spunem nimanui greselile noastre, nici unui om.Eu de cate ori am vreo problema, am o greseala/pacat care ma roade, ma rog Lui si simt cum ma iarta si ma ajuta cand am nevoie.
Uite un citat din Biblie pe care l-am gasit acum, cu privire la spovedire si mai sunt multe, dar nu le stiu acum.
"Caci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni :Omul ISUS HRISTOS, care s-a dat pe sine ca pret de rascumparare pentru toti.." 1 Timotei 2,5.6 "

"Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" - Andre Malraux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

cu maxim respect :pot sa copiez si eu aici pana innebunesc serverul... n-am nevoie de citate, am biblia din 1902 de la strabunicul meu.
Voiam doar parerea voastra (cu cuvintele voastre, daca pricepetzi ce zic, aici e forum, nu curs)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Bey energy scumpa vrei sa te spovedesti te spovedesti nu vrei nu te spovedesti , simplu.
Poarta raiului nu e deschisa numai pentru ortodocsi sau catolici, cu surprindere va constata probabil Preafericitul Nustiucum(scuze ca nu retin cum il cheama) ca la marea intalnire cu bunul Dumnezeu va fi alaturi si de jidovi si de pagani si de musulmani si de budisti ba chiar si de aia care cred ca bunul dumnezeu e mic verde cu ochi mari si 3 deste.

Asa ca daca tu simti chemare si nevoia fa-o daca nu fa ce-ti place sufletul tau si fii om bun.

Alina.

Mergi la inceput