Clubul celor care s-au lasat de fumat (2)
Raspunsuri - Pagina 9
Adela99 spune:
tot din carte ...
ultimul lucru pe care Allen il spune in sesiunile lui
"Nu uita, nu ai voie sa mai fumezi - nici macar o tigara!"
Fumatorii care se lasa usor sunt o "problema". Ei gandesc: "pot sa mai fumez cate una din cand in cand si daca ma apuc din nou, pot sa ma las oricand" 
E usor sa te lasi dar imposibil sa-ti controlezi dependenta. Daca vrei sa devii nefumator, singura solutie e sa nu fumezi.
n/a spune:
Mey, ce faceti voi aici? Nu mai fumati???? Cred ca e teribil de greu cu perioada de sevraj...cosmaruri, chestii...poate le transformati in povestioare de groaza si veniti cu ele la concursul de Halloween de pe Buhuhu...na, hai c-o sterg ca ma alunga Papa cu maturoiul ca fac reclama pentru Buhuhu...
Va pup si spor la...nefumat!!!
(spuse Veru scotocind in buzunar dupa pachet si rupandu-si plamanii intr-o tuse magareasca...
)
kathywsha spune:
Salut fetelor 
Eu am fost o fumatoare inraita
(sper sa ramana doar o amintire)pe o perioada de 10 ani, fumam cate 2 pachete pe zi, la inceput Camel si Marlboro dupa aceea cu timpul din ce in ce mai slabe gen mentolate ca in cele din urma sa ajung la Kent one.In clipa in care am aflat ca am ramas insarcinata
(la aprox. 6 saptamani de sarcina)m am lasat de fumat de tot
. Probabil ca mi au ajutat si greturile care le am avut pe o perioada de 4 saptamani.Oricum, acum sunt in 4 luni si nu am mai fumat deloc.Imi place ca nu mi mai miros hainele si parul a fum
.Ceea ce este ciudat este faptul ca visez noaptea ca fumez...lucru care ma oftica rau de tot
, pt ca pare atat de real incat imi vine sa plang
ca nu am niciun pic de ambitie, daca nu pt mine atunci pt bebic (dar asta i doar in vis).Cand ma enervez (si credeti ma ca am motive) imi vine sa mi aprind una
(am in casa un cartus de Kent) dar ma gandesc la bebicul meu si mi trece.Mi am spus ca daca nu ma las acum atunci nu ma las niciodata.Plus ca deja aveam probleme cu inima (tahicardie) de ma trezea noaptea din somn.
Un efect al renuntarii la tigari a avut ca efect depunerea a numeroase kilograme
de la 57 kg 1.70 am ajuns la 70 kg pana in momentul de fazta. Dar merita, nu?
Acum va intreb pe voi dragelor, in cat timp se dezintoxifica organismul de nicotina?

![]()
ceea ce stiu este ca nu stiu nimic...
Adela99 spune:
scriu acum mai multe mesaje scurte, nu din dorinta de a acumula puncte, ci pentru ca ccc cred ca sunt receptionate mai bine daca e cate o idee in fiecare mesaj si nu la gramada
probleme pe parcurs:
"ma gandesc tot timpul la tigari" - bineinteles - e ca si cand incerci sa adormi si cu cat te chinui mai mult cu atat e mai greu
ce gandesti e mai important.
daca gandesti: "oh, ce buna ar fi o tigara" sau "cand o sa scap de pacostea asta?" n-ai sa te simti bine
daca gandesti: "Hurra!"
"Sunt libera!" 
esti fericita
Adela99 spune:
aida_o felicitari 
vektros
(ptiuu, mirosi a tutun
) ... doar asa pe fuga? nu ne tii companie? sunt sigura ca ne-am simti bine impreuna la o cafea ... fara tigara
ej, ce zici?
kathywsha bine ai venit
ai grija de tine si de 
n/a spune:
quote:
Originally posted by Adela99
vektros(ptiuu, mirosi a tutun
) ... doar asa pe fuga? nu ne tii companie? sunt sigura ca ne-am simti bine impreuna la o cafea ... fara tigara
ej, ce zici?
Miros, miros, ce sa fac...daca alte bucurii nu mai am si io?! Viata sociala n-am, de muncit muncesc si de zi si de noapte, basca scoala, basca lectiile, plus gatitul, plus curatul...ba, dintr-o greseala tampita mi-au inghetat idiotii contul din banca pana marti, dupa Thanksgiving....si maine fac 30 de urzici si n-am bani nici de-un hotdog!!!!
Si ma razbun si io pe mentolatele cu filtru....
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by kathywsha
Acum va intreb pe voi dragelor, in cat timp se dezintoxifica organismul de nicotina?
tocmai am citit undeva (da' o sa mai caut) ca ia cam 10 zile dupa ce numai fumezi
n/a spune:
quote:
Originally posted by Adela99quote:
Originally posted by kathywsha
tocmai am citit undeva (da' o sa mai caut) ca ia cam 10 zile dupa ce numai fumezi
Io am citit ca tesutul pulmonar al unui fumator inrait care s-a lasat de fumat se reface abia in 7-8 ani....deci al meu o sa se faca roz prin 2078....
Adela99 spune:
vektros
da' de mentolate avusi banutzi 

stiu si io cum e - si fara bani si fumator 
poate reusesc sa te inveselesc:
Semne sigure ca fumezi prea mult
*Biroul tau are in dotare un automat de tigari
*La intrebarea "care este capitala Americii?" raspunsul tau este "Marlboro"
*Tigarea de "dupa" iti este mai importanta decat sexul "dinainte"
*Partenerul doarme cu dopuri in urechi pentru a nu mai auzi tusea ta tabagica
*Un fum tras in plamani este mai erotic pentru tine decat un sarut
*Ca si lampa de birou ai un far de ceata
*Industria tutunului scoate pentru tine o marca speciala de tigari
Adela99 spune:
si inapoi la problemele fumatorului nefumator
"cand am sa scap de mostru'?" (adica nevoia de a fuma, problemele cu abstinenta)
chiar si cand corpul nu mai sufera de abstineta si de pilda, ti-e doar foame, creierul iti spune "vrei o tigara, ai nevoie de o tigara"
nu trebuie sa astepti ca nevoia de nicotina sa dispara ... nevoia e asa de mica, incat nici nu stim ca e acolo... stim doar ca vrem o tigara
cand pleci de la stomatolog, te gandesti tot timpul cand o sa-ti treaca amorteala, de pilda? nu. iti traiesti viata in continuare