Clubul celor care s-au lasat de fumat (2)
Raspunsuri - Pagina 10
Adela99 spune:
"am supravietuit tre saptamani"
" ce vrei sa spui?"
"am reusit sa nu fumez trei saptamani"
" si ce ai de gand sa faci de acum? sa supravietuiesti restul vietii? ce astepti? esti deja Nefumator"
convorbire intre Allen si un fost coleg de scoala, dupa care Allen gandeste: "are totala dreptate. ce astept?"
devii nefumator cand ti-ai stins ultima tigara. principalul e sa fii un nefumator fericit de la bun inceput.
Adela99 spune:
"vreau o tigara!"
"cum poti sa spui "vreau sa ma las" ca mai apoi sa spui "vreau o tigara"...daca spui "vreau o tigara" spui si "vreau sa fumez"
nefumatorii nu vor o tigara. nu te mai chinui (masochisto
- adaugarea mea)
lilanda spune:
'Neatza nefumatoarelor...si lui Vektros, desi miroase!!!
Tot citind pasajele din cartea lui Allen (pe care le selecteaza excelent
Adeluci) mi-a venit o idee. Ce ar fi daca cele care se lasa in acest moment de fumat ar scrie cite ceva despre starile prin care trec...(io as scrie, da' zau ca am uitat!!). De pilda cum au trecut peste tentatia care vine dupa exaltarea de moment in care spui "Gata, vreau sa nu mai fumez!!!". In momentul ala esti atit de hotarit si convins ca asa vei face incit nici nu concepi sa-ti pui si problema ca hotarirea ta ar putea fi clintita in citeva zile. Dupa aia prin ce stari treci prima zi,a doua zi, ce gindesti si ce faci cind a patra zi iti vine chef de o tigara. Cum reusesti sa te stapinesti sau cum cedezi??? Ce ziceti???
Eu va tin pumnii 
pozulici
Adela99 spune:
primele zile iti va fi greu ...dar aminteste-ti: nu o sa-ti fie mai rau ca inainte. nu ai nici un motiv sa-i invidiezi pe fumatori, ci ei au motive sa te invidieze 
instructiuni:
* promite-ti ca nu vei mai fuma Niciodata, ca nu vei folosi substitut si tine-te de promisiune
* nu trebuie sa renunti la nimic - fumatul nu-ti da Nimic e doar o iluzie ( ca si cand te dai cu capu' de pereti pentru a descoperi ce placut e cand incetezi)
* nu exista fumatori inraiti. esti doar unul din milioanele care au cazut intr-o capcana ingenioasa. esti unul din milioanle de fosti fumatori care au scapat 
* daca vreodata ai cantari avantajele si dezavantajele fumatului ai ajunge la concluzia: Inceteaza! Nu esti normal!
*de fiecare data cand te gandesti la fumat, tigari - azi, maine, oricand - gandeste: Hurra!
Sunt Nefumator! 
* - nu folosi substitut
- nu ocoli fumatorii
- arunca tigarile
- nu-ti schimba modul de viata doar pentru ca te-ai lasat de fumat
Nu astepta ca momentul revelatie sa apara. continua sa-ti traiesti viata. ai sa constati ca Momentul e aici
cam atat
Bafta si tine-ti legatura 

Adela99 spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Ce ar fi daca cele care se lasa in acest moment de fumat ar scrie cite ceva despre starile prin care trec... Cum reusesti sa te stapinesti sau cum cedezi??? Ce ziceti???
buna idee!
starile mele...sunteti sigure ca vreti sa auziti?
...
chiar acum ... scriu, recitesc, scriu, injur, scriu ... si gandesc: Nu sunt normala! Dar, Nu fumez!
doruletz spune:
quote:
Originally posted by Adela99
"am supravietuit tre saptamani"
" ce vrei sa spui?"
"am reusit sa nu fumez trei saptamani"
" si ce ai de gand sa faci de acum? sa supravietuiesti restul vietii? ce astepti? esti deja Nefumator"
Adela, super selectie !

Ieri am cautat in carte exact pasajul de mai sus dar nu l-am mai gasit, eu am citit-o acum vreo 5 luni. Remarc ca ne-au atras atentia cam aceleasi fraze din carte, probabil ca vor fi si altii carora le vor spune ceva!
Bafta in continuare tuturor!
imagini

chatonel spune:
fetelor, am o intrebare la voi, foste fumatoare si nefumatoare:
"cind aveti musafiri fumatori care vin pe la voi un timp mai indelungat, ii lasati sa fumeze pe unde vor ei?"
Toulouse, la ville rose
casandra spune:
Chatonel, la noi in casa nu se fumeaza, de cand il avem pe Calin. Fumatorii pot iesi pe terasa. Daca e prea frig, se abtin si ei.
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by chatonel
fetelor, am o intrebare la voi, foste fumatoare si nefumatoare:
"cind aveti musafiri fumatori care vin pe la voi un timp mai indelungat, ii lasati sa fumeze pe unde vor ei?"
Toulouse, la ville rose
nici io nu fumam chiar pe unde voiam, d-apai ei
da' probabil ca de multe ori nu m-am comportat ca un masafir ideal ... ma gandesc de cate ori intrebam "se poate fuma la voi?" ... si auzeam ezitarea din voce ... ma faceam ca ploua