Clubul celor care s-au lasat de fumat (2)
Raspunsuri - Pagina 11
chatonel spune:
:) nici eu nu eram tocmai musafirul ideal, dar vedeam cind deranjeam si ... mai ieseam pe terasa, incercam sa nu stresez lumea cu ale mele.
Da ma streseaza acu' un "musafir" (care-i pe-aci de mai mult de-o luna) de cred ca voi de pe usa cu el!!!
Toulouse, la ville rose
Mihaela R spune:
Hop si eu la raport.
Am trecut cu bine testul, n-am fumat ieri, dar nu va pot povesti cit de greu m-am abtinut. Ieri nu am iesit in oras, a fost o seara
, dar numai la fumat mi-a fost gindul
.
A citit tot ce ai scris, Adela, si la mine nu s-a pus problema ieri, cind simteam ca mor dupa o tigara, ca sint fericita ca nu fumez. In mintea mea nu era decit ideea ca, daca aprind o tigara, ma duc la vale, si ca am "muncit" degeaba o saptamina.
Si daca aprindeam tigara, era in stare sa fumez un pachet.
Asta ca sa povestesc starile prin care am trecut
, cum a sugerat Lilanda.
Sotul meu mi-a promis ca nu isi va mai aprinde tigara de fata cu mine - si nici nu a fumat ieri, ca el nu prea fumeaza in casa.
Dar azi, dupa ce am fost la masa la parintii mei, stiam ca moare dupa o tigara, si i-am zis sa si-o aprinda, pentru ca nu ma pot ascunde mereu de fumatori. (Si la serviciu se fumeaza mult, etc)
Adela99 spune:
deci ... tu te refereai la tiiimp indeluungaaat, nu gluma
io ma gandeam la cateva ore acolo
musafir - persoana care viziteaza pe cineva sau careia i se ofera vremelnic (ce ma distreaza cuvantul asta
- de scurta durata - totu-i relativ) ospitalitate ...io ma gandesc sa-i oferi ospitalitate vremelnica ![]()
nu cred ca ajungi sa-l dai de usa, sau afara pe usa ... spune-i doar regulile casei (daca n-a remarcat pana acum, sau se face ca ploua ...)
louisea spune:
quote:
Originally posted by chatonel
fetelor, am o intrebare la voi, foste fumatoare si nefumatoare:
"cind aveti musafiri fumatori care vin pe la voi un timp mai indelungat, ii lasati sa fumeze pe unde vor ei?"
Toulouse, la ville rose
- daca vin doar pt cateva ore si apoi pleaca pot fuma in casa...
- daca e pt mai mult timp.. cu ei afara ca doar no sa-mi miroasa mie casa un an dupa ce pleaca a fum de tigara..
la noi nu se fumeaza dar cand mai vine cineva care fumeaza (a se citi viitoarea soacra

------------------------
poze cu Bandit

Mihaela R spune:
Adela, în carte se mentioneaza ceva de fumatul pasiv? Adica daca eu merg simbata seara intr-un club unde se fumeaza, si fumez pasiv, doar pasiv, vreun pachet de tigari,
, influenteaza asta cu ceva dependenta mea de nicotina? (Sanatatea stiu ca o afecteaza)
Sau poate imi pot raspunde fetele care s-au lasat de fumat...
Eu nu prea pot evita fumatorii, pentru ca 90% dintre prietenii nostri sint in categoria aceasta. Si sotul, dupa cum stiti, fumeaza si el.
Si nu pot sa imi schimb acum si sot si prieteni
. Si la serviciu, 60% dintre colegi fumeaza.
De fapt, acum imi dau seama ca unde intorc capul, tot de fumatori dau. Se fumeaza foarte mult.
Adela99 spune:
nu cred ca scrie ceva de fumatul pasiv (sau nu am retinut io) da' printre instructiunile lui sunt mentionate:
- nu folosi substitut
- nu ocoli fumatorii
- arunca tigarile
- nu-ti schimba modul de viata doar pentru ca te-ai lasat de fumat
chatonel spune:
Mihaela, fumatul pasiv este la fel de periculos ca si fumatul.
Fumul contine substante care favorizeaza aparitia de tumori maligne. Aceste substante se detecta si la fumatorii pasivi. Cu cit expozitia la fum este mai mare, cu atit concentratia acestor substante se mareste in anumite organe, singe si urina.
In privinta dependentei, nu cred ca are efect.
Toulouse, la ville rose
kathywsha spune:
Salut fetelor
Adela, iti multumesc pentru urari esti o draguta
Cat despre fumatorii inraiti care vor sa se lase le dau un sfat: daca vreti sa va lasati nu mai vorbiti prea mult despre ideea de a te lasa pentru ca este similara cu chestia - vreau sa slabesc (si cu cat vorbesti mai mult de faptul ca vrei sa tii regim cu atat mai mult se aduna kilogramele).Stiu ca este ffff foarte greu sa te lasi - pt. mine a fost un dar de sus, pt. ca practic sudam tigarile de speriam pe toata lumea si lasam camera in ceata. O alta chestie, acum nu ma feresc de fumatori...cand simt numai mirosul inecacios de fum sunt fericita ca m am eliberat de sclavia tutunului.Mancarea are un gust mai bun , parfumurile miros mai bine...Si un alt sfat pt. fumatoare este: rugati va (pe mine asta cred ca m a ajutat)
Pofta de o tigara imi mai vine si mie mai ales cand sunt suparata sau nervoasa (desi sunt gravida in 4 luni un suport nu am din partea sotului ca el este plecat din tara pe o perioada nelimitata - deci sunt singura si mi e destul de greu)
Ehh dar asta i viata trebuie sa fiu puternica pt. puiut.
Si va rog, nu i condamnati pe fumatori!
ceea ce stiu este ca nu stiu nimic...
Mihaela R spune:
Of, tutunul asta...sper sa pot rezista tentatiei, si sa nu mai pun tigara in gura, dupa care intentionez sa il "manipulez", subtil, si pe sotul meu in sensul acesta. Ca nu-i pot impune sa se lase de fumat, stiu cum e cind tu vrei sa fumezi si te cicaleste cineva.