Clubul celor care s-au lasat de fumat (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Mihaela si io sunt in situatia ta... si as vrea sa revin la cele trei saptamani am continuat aseara cartea, si uite era sa ne pacalim cu cele trei saptamani, de aceea vreau sa continui ideea..pe care ar fi fost bine daca Allen o punea in acelasi capitol are un stiiil de a le suci si rasuci...dar care cred ca ne face bine...pana la urma

deci inapoi la cele trei saptamani
.... s-ar putea crea o neintelegere... s-ar putea sa credem (noi,fumatorii) ca trebuie sa suferim timp de trei saptamani... nu trebuie... si sa gandim “intr-un fel sau altul trebuie sa ma abtin trei saptamani, pe urma sunt nefumatoare”... (dupa trei saptamani nu mai ai abstinenta)... daca iti spui ca „daca as putea rezista trei saptamani fara tigara“ ai sa tanjesti dupa o tigara si dupa cele trei saptamani deci ar trebui sa-ti spui „n-am sa mai fumez niciodata“

daca un fumator rezista fara sa fumeze cateva zile, dispare pofta aia nebuna dupa nicotina, dupa un fum... deci altii sunt factorii care cauzeaza greutati...obisnuinta ca de ex“ nu pot bea cafea daca nu fumez“, „trebuie sa-mi aprind tigara, cum suna telefonul, nu pot vorbi la telefon cu o prietena daca nu fumez“

sau : presupune ca la masina pe o care ai avut-o de ani de zile ai avut semnalizatorul pe partea stanga a volanului, acum la masina noua il ai pe partea dreapta... tu stii ca e pe dreapta dar timp de cateva saptamani de cate ori vrei sa semnalizezi vei da drumul stergatoarelor de parbriz in loc sa semnalizezi.... cam la fel e sa te lasi de fumat

Mergi la inceput

... dorinta, pofta dupa nicotina se poate compara cu senzatia de foame... fumatorul are mereu senzatia de foame fara a si-o putea astampara... de aceea multi fumatori mananca prea mult... fumatorii in general au o tendinta de a inlocui mancarea cu nicotina... unii sar peste micul dejun, chiar si peste dejun si fumeaza toata ziua si asteapta seara ca sa nu mai fumeze si ... atunci mananca toata seara, crezand ca le e foame dar de fapt isi astampara foamea dupa nicotina...cu alte cuvinte schimba in timpul zilei mancarea cu nicotina si seara nicotina cu mancarea ...

Mergi la inceput

incurajari false....

„ cu banii economisiti pe un an , putem avea un concediu placut – toata familia“
logic, dar fumatorul se gandeste ce sacrifica timp de un an si pe deasupra ca eventualul concediu nici macar nu e concediu fara tigari…mai bine s-ar intreba: de ce fumez? cu ce ma aleg daca fumez?

sau un alt exemplu: “daca ma las de fumat, imi pot permite o masina noua” – e adevarat si poate gandul asta te ajuta pana obtii masina si dupa aia cazi in capcana din nou ...

nu te mai amagi … daca faptul ca risti sa te imbolnavesti nu te motiveaza de ce crezi ca o problema economica are importanta mai mare.. concentreaza-te in loc:
ce-mi da mie fumatul? Nimic. Absolut nimic.
de ce trebuie sa fumez? Nu trebuie. Te chinui doar pe tine insuti

Bafta tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Noua in clubul vostru! Am fumat toti cei patru ani de facultate, la greu-cam un pachet pe zi. La doua luni dupa terminarea facultatii, la o radiografie, mi-au zis ca am TBC. De fapt nu aveam, era o sechela de la o bronsita, care apoi a trecut, dar sperietura a fost ASA DE MARE, incat m-am lasat brusc! Recunosc ca mi se mai face pofta uneori de o tigara-cam de 5-6 ori pe an, si fumez cate o tigara, dar atat, nu mai mult. Oricum, nu mai au acelasi gust ca atunci cand fumam, acum mi se par inecacioase.

Succes aspirantelor, solutia nu e rarirea, ci renuntarea brusca si totala la fumat.

Mada si bebe Sofi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela R spune:

Fiquelle, bine ai venit in club. Desi mie mi se pare, in momentul acesta, ca orice metoda care te poate tine departe de tigara este buna, parca nu as vrea sa trec prin ce ai trecut tu.

Asa e, Adela, ar fi bine ca dupa trei saptamini de abstinenta sa putem spune : gata, nu mai sint fumator, am scpat de dependenta. Din pacate, lupta dureaza mult mai mult.
Pentru mine ziua de astazi e foarte importanta, pentru ca simbata seara imi fac eu de cap, de obicei.
Sper sa rezist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Iti tin pumnii!! Succes!

Denisa si bebica din burtica - 33 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela R spune:

Multumesc, Denisa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

buna ideea de a transcrie pasaje din cartea lui Alain Carr, daca asta poate ajuta fie si o singura persoana tot e bine. Iar Adela face o selectie excelenta .

quote:
Originally posted by Adela99

de ce fumez? cu ce ma aleg daca fumez?
ce-mi da mie fumatul? Nimic. Absolut nimic.
de ce trebuie sa fumez? Nu trebuie. Te chinui doar pe tine insuti

Pentru mine au fost foarte importante frazele de mai sus. Este o abordare inversa celei obisnuite. Intradevar, prin metoda "clasica" cautam motivatii pentru a ne lasa de fumat cand de fapt ar trebui sa stim mai intâi care e motivul pentru care fumam.
Eu (îmi) spuneam ca fumatul e o placere si prin urmare nici o motivatie de genul "economie de bani" sau "sanatatea in pericol" etc nu m-ar fi facut sa renunt la ea. In momentul in care am acceptat ca de fapt nu exista nici o placere in a fuma, ca e doar o iluzie si ca ceea ce consideram eu drept placere e de fapt calmarea lipsei unui drog, abandonarea tigarilor a venit aproape ca o concluzie logica.

Parerea mea e ca in clipa in care la intrebarea de mai sus "Ce-mi da mie fumatul?" ajungem sa raspundem "Absolut nimic!" am facut deja un pas important in viata de nefumator si am indepartat considerabil pericolul de ne reapuca dupa o vreme!

Mihaela R, bafta, gandeste-te ca nu renunti la nimic ci dimpotriva, esti pe cale sa te eliberezi de un drog, e dificil la inceput dar merita!
Bafta tuturor!

imagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

si eu m-am lasat, foarte usor: a trebuit doar sa vreau, si de-a doua zi nu am mai stiut ce-i aia tigara

desi nu mai sunt fumatoare, n-am uitat de zilele cind fumam, si - slava Domnului - nu sunt acel gen de fosta fumatoare care isi reneaga trecutul, facindu-i de ocara pe toti cei ce fumeaza. da, ma bucur nespus ca am reusit sa renunt, dar nu jubilez in fatza tuturor.

ei bine... sotul meu, si el fost fumator, are un obicei neplacut - face teoria chibritului celor care fumeaza, cum are ocazia (ma refer la prieteni, ca nu-si permite sa critice pe oricine). de parca n-ar fi fumat niciodata in viata, si e cel mai pur din tot universul. uita ca si el a fost cindva fumator. asta nu-mi place, si ii reamintesc mereu ca am poze cu el, cu tigara in gura, si, la o adica, il pot compromite

Mergi la inceput

'neatza! 'neatza!

ma luai cu cartea si am uitat ....
multumiri fetelor, care mai baga nasu' pe aici si ne impartasesc din experientele lor. multumim pentru sfaturi si vorbe bune. si pentru incurajari
Ioana 75, Bine ai (re)venit
sirod
dady68
Figuelle
doruletz

Mergi la inceput