Clubul celor care s-au lasat de fumat (2)
Raspunsuri - Pagina 5
doruletz spune:
, sunt si eu o "micuta" nefumatoare... am doar 5 luni. Cartea despre care kikimiki a spus deja aici (EasyWay to stop smoking de Allan Carr) m-a ajutat enorm si pe mine. E o alta abordare a "renuntzarii" la tigari. Am pus ghilimele caci tocmai aici e greseala, sa credem ca e o "renuntzare" cand de fapt ne eliberam de un drog. Exista o fraza in carte: "placerea de a fuma este aceeasi cu placerea pe care o resimtim atunci cand dupa ce ne-am dat o ora cu capul de pereti, ne oprim". Sau :" placerea de a fuma este aceeasi cu placerea resimtita atunci cand ne descaltam de niste pantofi prea stramti".
Ideea principala e ca nimeni nu fumeaza nici de placere, nici pentru calmare, nici din obisnuintza etc, toti fumam pentru ca avem nevoie , pentru ca nicotina e un drog care da dependentza, atāt. Restul sunt motive pe care ni le inventam singuri pentru constiintza noastra.
Eu m-am lasat dupa ce am fumat timp de 15 ani, in momentul in care am terminat cartea am stins si ultima tigara, de atunci am slabit 5 kg si nu am mai avut niciodata chef sa fumez, a fost mult mai simplu decat ma asteptam.
De fapt, toate astea ca sa va spun ca de curand cartea a fost tradusa si in romāneste :
http://anticariat.net/carti/22232/In-sfarsit-nefumator/Carr,-Allen
http://www.librariilehumanitas.ro/author.php?id=1670
Bafta tuturor in lupta cu drogurile 
Mihaela R spune:
Si spuneti voi ca daca ma las de fumat nu voi mai avea cearcane? Ca sotul meu e si el fumator inrait, si n-are deloc, iar tenul lui e de invidiat!, mama lui de barbat! Iar eu am niste cearcane, uneori, de zici n-am dormit de-o luna!
Si as da orice sa scap de negreala de sub ochi...ca-s mai frumusica fara![]()
energy spune:
nu mai stiu cat am adunat, ma duc sa numar zilele. Doamne, mai bun era fumul ala mentolat de kim verde decat gazarea asta ( fii-miu tocmai a modificat relieful Romaniei acu' 2 minute, de trebuie sa aerisesc 3 zile, ca m-am stravezit la fatza)
Sanatate!
poze la http://community.webshots.com/user/energy1602
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
Laura B spune:
Am reintrat pe subiectul asta ca sa va spun ca va tin pumnii la toti/toate care vreti sa renuntati la tigara.
Asa cum am mai spus, eu nu mai fumez de 2 ani si ceva. Mie nu mai mi-este nici macar "pofta" de o tigara. Numai mirosul sau gandul ca as putea aprinde una si... brrrr... ma fac sa simt un gust greu de descris (ceva de genul catifea cu nisip si scrum) pe limba.
Cateva avantaje observate la mine: mancarea si-a recapatat gustul (sau asta e dezavantaj?
), pot acum din nou sa simt mirosurile din jur, parul si hainele nu-mi mai miros a tutun, am scapat de un motiv de stres (ma panica numai ideea ca as putea ramane fara tigari in casa), $3300 de dolari economisiti numai pana acum (eiii, ca am luat altceva in schimb e alta poveste, dar cel putin nu i-am "ars").
Bafta!
Laura
Poze noi
Rayuela spune:
valeu,ca am crezut ca sint la Sus in Scandinavia,cind colo,fetele sint la clubul celor care se lasa de fumat!![]()
Elena
si pisicutza Amelie
poze Amelie
Dena spune:
MihaelaR Bravo!! Faci progrese...cu pasi mici, dar mergi inainte...asta este ft important. Observ ca esti din ce in ce mai convinsa ca vrei si chiar o sa te lasi de fumat.
Nu uita... suntem aici cand iti vine de fumat... in loc sa iti aprinzi o tigara, vino aici la club... se gaseste ceva de discutat :))
Adela99
Denisa si bebica din burtica - 32 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
Dena spune:
Sorry! :)) Ramasesem la Adela 99... careia ii urez bun venit la Club si o felicit pt ideea ei timida cum ca n-ar fi rau sa incerce sa se lase de fumat :)) E un prim pas si e ft important...
Stai mai mult in Club si vei vedea ce efect minunat are...
Katarina :)) ai umor, pe bune!! Bine ai venit pe lista celor care au ambitia sa se lase de fumat...ca mare dreptate are OanaXandy
Doruletz si kikimiki desi eu m-am lasat demult de fumat, tare m-ati facut curioasa cu cartea aceea...chiar sa aiba asa un efect rapid si sigur??? Am sa o caut si sa o citesc si eu... din curiozitate.
Aaaa...nu v-am zis...mama mi-a spus ca s-a lasat de fumat!!!
Sincer sa va spun mie imi este ft greu sa cred,dar s-ajute D-zeu asa sa fie.
Fratele meu mi-a zis ca "le-a rarit" well! e ceva , dar ideea e ca nu e totul... mult, putin ...fumatul face acelasi cancer...
Brrr!!! Suficienta motivatie...nu credeti?
Denisa si bebica din burtica - 32 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
Adela99 spune:
'Neatza tuturor 
Multumesc pentru buna-primire primita ![]()
inca nu m-am lasat...da' sunt pe calea cea buna...mi-am comandat cartea, am cumparat guma de mestecat cu nicotina si ...un pachet mic de tigari
si ma trec pe lista Inca fumatoare
apropo de liste... toata stima si admiratia mea pentru Nefumatori si pumnii stransi pentru cei din coada listei...fetelor aveti ceva sfaturi, mici tricuri de dat?...io ma gandeam sa ma aprovizionez cu ceva de rontzait ... morcovi (ca la mere sunt alergica), bomboane acrisoare...idei?
si acum...lista "mea" sotul lui Danelutza,sigrid26,sirod,annie_xtreme,
silvana75,sotul lui cl,ralucah,mamica dulce in ce faza sunteti?
Adela99 spune:
'Neatza!
Nimeni la raport? Io m-am hotarat! 
N-am fumat de ieri dupa-masa (17.00)...
link-ul pe care l-am dat in mesajul anterior mi-a dat o idee...o sa ma apuc de tricotat ...sa-mi tin mainile ocupate
, cu cuvintele incrucisate nu prea tine ca eram obisnuita sa fumez in timp ce...si am sa citesc mai mult, ca obisnuiesc sa citesc in pat (si acolo nu fumam)...si incetul cu incetul...mai rumegand (nicorette)...mai tricotand ...am sa si uit ca am fumat vreodata (ce bine ar fi)
bafta tuturor!

sa ma documentez