Clubul celor care s-au lasat de fumat (2)
Raspunsuri - Pagina 4
Adela99 spune:
Buna, sunt Adela99 si sunt fumatoare ... si as vrea sa ma las ... nu indraznesc inca sa spun sa ma treceti pe lista celor care incearca...sunt doar la faza - vreau...
cochetez cu gandul de multa vreme, incerc sa fumez mai putin, pe alocuri reusesc... am incercat cu plasture (o perioada scurta ce-i drept), cu tablete sub limba (la fel de scurta perioada)...guma de mestecat n-am incercat-o inca
se zice ca trebuie sa te lasi dintr-odata si unii chiar au reusit
... io inca nu stiu cum sa gandesc
Felicitari tuturor (de pe ambele liste)

Mihaela R spune:
Fetelor, multumesc pentru incurajari.
Chiar am nevoie de ele...
Adela, nu sint eu in masura sa dau sfaturi, ca eu inca ma lupt, dar trebuie sa iti gasesti o motivatie puternica. Motive pentru a ne lasa de fumat sint multe, insa la fiecare dintre noi primeaza altceva. La mine, gindul ca economisesec bani daca nu mai fumez nu ma motiveaza. Am stat o singura data in spital - colica renala - si m-am speriat foarte tare atunci, si am crezut ca innebunesc cind mi-a spus doctorul ca trebuie sa ma internez. A fost un cosmar, si cind imi aprind tigara ma gindesc ca ajung inapoi la spital daca mai continui.
Si alte lucruri macabre...vizavi de aspectul acesta, de sanatate. Si ma gindesc si la tenul meu...De asta zic - fiecare cu ce-l doare. Oricum, e greu, dar nu imposibil, daca citesti citi fumatori au reusit pina acum sa renunte.
Hai sa luptam impreuna. Fetele, dupa cum vezi, ne sustin puternic.
Si pentru mine conteaza ca sinteti voi, care va ginditi la mine si ma sustineti, si conteaza daca pot sa te ajut si eu, Adela, la rindul meu, si pe tine, cu un sfat.
Azi n-am fumat nici o tigara inca. Nu promit ca nu voi fuma nici una pina miine, dar asta imi propun, si incerc.
lilanda spune:
Hip hip uraaaa 

Adelinskaya bun venit in club!!!
Io am intrat aci sa te verific...si cum ne fu vorba??? Vii asa cu mina goala??? Aici e marketing multilevel, i-aduci si pe-altii dupa tine in sistem!!! 
Si io zic din experieneta ca daca te lasi, te lasi deodata de fumat!! Hai fetele, va tin pumnii!!! 
pozulici
Adela99 spune:
am scris un mesaj luuuung, care nu a aparut
pe asta o sa-l copiez din cand in cand
Mihaela R
multumesc muult 
Ca orice fumator ar trebui sa ma simt motivata de aspectele de sanatate (sau boala)... da’ deocamdata la mine nu functioneaza, ”sperietura” ma streseaza si ma face sa fumez si mai mult ...
io fumez din reflex, daca pot sa spun asa... suna telefonul?... intai imi aprind o tigara si pe urma raspund...in tot timpul convorbirii fumez aproape tigara de la tigara (si sunt o vorbareata)...ma intalnesc cu o cunostiinta pe strada si ne oprim la o mica barfa...fumez... fac curatenie?...incep cu o tigara – deh, sa incep cu forte proaspete...fac o pauza de tigara-sa-mi trag sufletu’....termin cu o tigara-recompensa....deci o tigara, orice as face...cafeaua de dimineata, ceaiul de dupamasa, incepe filmul de ora 21...inainte o tigara...intru pe DC-stai, intai o tigara...inainte de culcare...samd, samd... ma si mir ca am reusit sa fumez ceva mai putin...poate datorita faptului ca am mai rarit-o cu curatenia?
Unde si cum sa incep?
Katarina spune:
Adelinskaya, si io ma numar printre ai de-i doare chieptul de la fumat , de numa' de numa'.Asta de o lunisoara.Mai pune pe lista si c-am inceput s-arat ca o rabla, ca put si ca n-am bani de haine ca-i dau la schimb cu tigarile.
Astea fiind spuse,ma-nscriu si eu in club,ca-i intrarea libera.Da' eu , dupa cum ma cunosc, am nevoie de o motivatie mult mai puternica decat disparitia cearcanelor de sub ochi si faptul ca umblu numai in chiloti( asta-i motivatie, pen'ca am chiloti secsosi)![]()
Dupa cum se zvoneste,scandinavii vor benchetui impreuna vreo 7 zile inainte,in timpul si dupa Revelion.Io zic sa punem frumusel de-un pariu ,in care miza e o suma rotunda de bani.Una maaaare!Aia mai disteapta dintre noi, care-o fuma la intalneala, va dona pt binele celeilate toati bruma ei de-avere.Iti dai seama,Adelutza...7 zile impreuna,in gaura de sarpe sa te-ascunzi si tot dau de tine si te miros!
Si daca nu renuntam la fumat pana la momentul intalnirii, macar ne aerisim plamnii astia incarcati, timp de-o saptamana.Ar putea fi si asta un inceput,ce spui?![]()
lilanda spune:
Mey Katarino, io pot sa chibitez la pariul asta...da' sa stii ca mie nu-mi place de voi cum puneti problema...
Ca mai bne v-ati cauta motive serioase sa va lasati, nu motive de ce inca fumati!!!
pozulici
Katarina spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Mey Katarino, io pot sa chibitez la pariul asta...da' sa stii ca mie nu-mi place de voi cum puneti problema...Ca mai bne v-ati cauta motive serioase sa va lasati, nu motive de ce inca fumati!!!
pozulici

Chiar avem nevoie sa ne chibitzezi, ca parca vezi c-o sa cadem la invoiala.De ex,Adelutzo,daca tu fumezi o tigara,pot sa fumez si eu una..
Adela99 spune:
kikimiki
am gasit cartea recomandata de tine pe suedeza. Multumesc frumos! Katarina daca esti interesata, uite aici link-ul unde o poti comanda (ieftin)
http://www.bokus.com/cgi-bin/more_book_info.cgi?ISBN=9197449105&pt=search_result
Oana_B spune:
Mie mi-a luat fu'n an si ceva de cand mi-a trecut prin cap ideea ca "ce-ar fi daca" si pana le-am aruncat efectiv. In tot timpul asta am adunat motive pentru care ar trebui sa ma las pana intr-o zi, la jumatea saptamanii intr-o joi nici macar de lunea, am pus stop. Am si ramas cu un cartus jumate de tigari in casa (pe care le-am vandut ulterior si banii i-am donat la o cheta pentru construirea unei biserici in Romania) si cu doo tigari in ultimul pachet fumat (pe care le-a pufait sotamiu cand n-a avut trabucuri).
MihaelaR, nu renunta la idee, o sa reusesti daca in sufletul tau simti ca iti doresti.
Adela, uelcom in club.
Slajke pe unde-o fi?
Oana_B
oanaXandy spune:
Pentru toti cei care vor sa se lase de fumat pot sa le spun ca cel mai important lucru in toata chestia asta e AMBITIA! Asta daca doriti intr-adevar sa va lasati, ca in fond si la urma urmei e decizia voastra ! Am fumat si eu anisori buni si stiu ce placut era( devenise o stereotipie placuta) dimineata sa savurezi "una micuta" la o cescuta de cafea! Insa cu timpul m-am tot gandit la ce folos?!! Nu as putea oare sa imi fac alt tabiet atat de placut? Si uite asa dintr-o data am renuntat, mai ales ca incepusem sa tusesc mai ceva ca TBC-istii!
Purtam cu mine in poseta un pachet de tigari(asta ca sa ma chinui si mai tare
)si dupa o vreme mi-am dat seama ca o sa rezist fara ele din moment ce ispita era atat de aproape dar nu cedam nici cum! NU pot spune ca a fost usor!![]()
Acelasi lucru s-a intamplat in familia mea si cu ai mei care au fost fumatori inraiti peste 20 ani si in final ..... s-au lasat! Daca vreti sa va lasati ambitionati-va un pic mai mult si o sa vedeti ca nu dupa mult timp veti spune " Doamne unde mi-a fost capu'?"
Acum imi aloc cateva minute dimineata pentru a-mi savura cafeluta
, senzatie care are aceeasi intensitate si fara "pipa"!