Clubul celor care s-au lasat de fumat (2)
Raspunsuri - Pagina 13
Oana_B spune:
Felicitari Donia
Eu te inteleg, e cumplit de greu dar trebuie sa rezisti tentatiei si o sa-ti vina din ce in ce mai usor dupa un timp, o sa vezi.
Oana_B
lai spune:
Donia 
felicitari!!!!!!!
E greu, fir-ar sa fie, dar tocmai de asta trebuie sa fim mandre de noi ca reusim!
Si eu aveam 100 de automatisme legate de tigara. Merg 20 de min. pe jos pana acasa si intotdeauna in drum spre casa fumam, mai ales seara, si aseara eram total dezorientata, cum sa merg 20 de min. fara sa fac nimic (de parca nu puteam sa ma gandesc, sa visez, sa cant, sa toc frunze, sau pur si simplu sa nu ma gandesc la nimic si sa ma bucur de o plimbare relaxanta) si in cele din urma m-am oprit la un magazin pe la jumatatea drumului de unde mi-am cumparat ciucalata si M&M's... M-am cam suparat pe mine insami, ca stiu ca nu asta e solutia, dar mi-a mai trecut mai pe seara cand m-am mobilizat sa merg la aerobic, si oricum am fost multumita ca nu am fumat
Azi eram intr-o sedinta plictisitoare si automat m-am gandit ah, de-abia astept sa scap sa ies afara sa fumez o tigara
pe urma m-am gandit, fir-ar sa fie, ce tampeala si cu tigara asta, ca de multe ori m-am surprins ca o aprind asa, in virtutea acestor "automatisme", dar de fapt in momentul respectiv nici macar nu-mi doream cu adevarat o tigara, ba ma lua si cu ameteala sau cu un gust nasol/durere de cap dupa juma' de tigara si o mai si stingeam. Asa c-am iesit de la sedinta si m-am la laboratorul de calculatoare sa ma delectez pe DC ![]()
Cred ca e foarte buna ideea cu morcovii si merele la indemana, si cu clubul de fitness! Si fa ceva care sa iti faca foarte mare placere, sa iti reamintesti ca sunt multe lucruri in viata de care te poti bucura, nu ai nevoie de tigari (care oricum creeaza doar iluzia..). Eu merg la ski saptamana viitoare, s-a aranjat asa de pe o zi pe alta, si sunt super-incantata, imi doresc de muuuuuuuuuult sa ajung. (n-o sa fie usor nici acolo, ca merg cu verisoara mea care fumeaza la greu, dar nu ma gandesc la asta - prea mult
- ci la cat de frumos o sa fie). 
Lai
ruxij spune:
Eu nu fumez, nu am fumat niciodata (ba da, odata, la 5 ani cand am gasit un chistoc aprins pe jos:))) da' am vazut ca au scris Oanab si Lai si hai sa vad ce ziceti. Citind ce ai spus tu lai mi-a venit imediat pofta sa...mananc seminte loool Tot un automatism, mai ales ca sunt pe jumatate manelista si asta se asorteaza cu semintele
![]()
Mancati seminte bey, pt. automatism:))
Remember, when someone annoys you,
it takes 42 muscles in your face to frown,
BUT it only takes 4 muscles to extend your arm
and smack that jerk upside the head.
ruxij spune:
Hehehehe, mi te si imaginez scuipand cojile in drum spre casa looooooooooool
Remember, when someone annoys you,
it takes 42 muscles in your face to frown,
BUT it only takes 4 muscles to extend your arm
and smack that jerk upside the head.
Donia spune:
Oana si Lai, va spun sincer, mi s-a umflat inima in mine cand am citit felicitarile si incurajarile voastre.
Aveam mare nevoie de asa ceva.
Ruxij, semintele sunt fantastice, ma ajuta si pe mine! Eu le iau daca ma uit la un film seara, in loc de tigari. Apoi mai bag si cateva alune, mai cu doua-trei chipsuri, mai cu Nicorette, un mar, niste morcovi... pana simt ca nu mai pot nimic si in cateva seri chiar am uitat de tigari.
Adela
si tie pentru randurile din cartea lui Allen! Mi-a placut faza aia cu economisirea banilor pentru concediu - pai, ce concediu e ala fara tigari? Ei, asa gandeam si eu ieri, cand eram fumatoare...! Dar acum ma gandesc ca poate o sa am mai mult suflu sa alerg cu micuta mea pe plaja.
Lilanda parca a propus sa descriem starile prin care trecem ca proaspete nefumatoare.
In momentele astea ma simt FERICITA! Parca am fost sub o vraja si acum am scapat.
Pe mine stiti ce m-a facut sa imi doresc sa ma las? Am avut mai multe motive, de fapt.
Unul era ca ma simteam prost in pielea mea, parca nu mai gandeam eu, ci tigarile din buzunar. Tigarile imi conduceau viata! De cate ori stiam ca merg intr-un loc in care nu se fumeaza intram in panica si imi faceam tot felul de strategii ca sa reusesc sa fumez: in aeroport, in avion, la cursuri, in vizita la prietenii nefumatori, la restaurant... Numaram orele care trebuie sa treaca pana voi avea ocazia sa fumez, ba chiar am evitat unele locuri, doar pentru ca nu se fuma acolo! Iar in ultimul timp nu am mai fumat nici la mine acasa in prezenta nefumatorilor (nici chiar in curte nu am iesit, ca sa nu fiu o gazda rea), asa ca ma tot visam cu ochii deschisi savurand o tigara, dupa plecarea musafirilor.
- asta e pentru mine.
Plus ca de cand suntem in Canada am vazut ca prietenii pe care ii stiam fumatori s-au lasat cu totii de fumat... ma simteam ca stigmatizata.
Iar de vreo cateva luni am tot invatat pentru examenul de nursing si am avut ocazia sa citesc si recitesc toate bolile cumplite care sunt cauzate sau favorizate de fumat, si nu vorbesc doar de cancer, ci alte boli urate, pulmonare sau de circulatie. Nu va mai spun ca citeam chestiile astea avand tigara aprinsa, dar parca imi intrau ace pe gat, nu fumul ala mentolat si relaxant. Asa ca mi-am propus sa renunt daca iau examenul. Si... iata-ma!
Aaa, mi-am adus aminte de o traire recenta ca nefumatoare: azi am trecut pe langa un tip care mirosea a tutun... Ce credeti ca am simtit? Nevoia sa imi aprind o tigara!
Dar am scapat, ca nu aveam tigari si nici vreme si... ce sa fac eu cu o tigara aprinsa in mana? Doar sunt nefumatoare!
Inca ceva: mi-am adus aminte ce ne spunea un medic la un curs. Emisfera stanga (parca) nu "aude" negatiile, asa ca nu spuneti: "De maine NU mai fumez", pentru ca emisfera stanga va auzi: "De maine mai fumez". Folositi o exprimare pozitiva: "Ma las de fumat", care e receptionata de intregul creier.
Lai, Adela, Mihaela - la mai mare!
.
Bibos, mai ai vesti?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Oana_B spune:
quote:
Originally posted by Donia
Unul era ca ma simteam prost in pielea mea, parca nu mai gandeam eu, ci tigarile din buzunar. Tigarile imi conduceau viata! De cate ori stiam ca merg intr-un loc in care nu se fumeaza intram in panica si imi faceam tot felul de strategii ca sa reusesc sa fumez: in aeroport, in avion, la cursuri, in vizita la prietenii nefumatori, la restaurant... Numaram orele care trebuie sa treaca pana voi avea ocazia sa fumez, ba chiar am evitat unele locuri, doar pentru ca nu se fuma acolo! [..]
Plus ca de cand suntem in Canada am vazut ca prietenii pe care ii stiam fumatori s-au lasat cu totii de fumat... ma simteam ca stigmatizata.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Subscriu
, exact din aceleasi motive m-am lasat si eu de fumat.Ar trebui actualizata listuta, la mine sunt deja 8 luni

Oana_B
Adela99 spune:
Donia
lai 
va scriu o mica istorioara din cartea lui Allen
gandeste-te ca ai o rana mica in coltul gurii iar eu am o crema deosebita pe care ti-o imprumut zicand: incearca asta! te ungi cu crema si rana dispare instantaneu. dupa o saptamana rana revine. ma intrebi: mai ai crema aia? eu iti dau tubul si spun : pastreaza-l. poate o sa mai ai nevoie de el. te ungi. dar rana revine de fiecare data si nu numai atat,de fiecare data e tot mai mare, mai dureroasa si revine la intervale tot mai scurte. pana la urma iti acopera toata fata. stii ca ungandu-te cu crema iti trece doar provizoriu si esti nelinistita. asa ca te duci la un medic. nu te poate vindeca. incerci alte remedii, dar nimic nu ajuta decat crema aia fantastica si nemaipomenita. acum esti de-a dreptul dependenta de crema.
nu pleci de acasa fara sa te asiguri ca ai tubul cu tine. daca ccc calatoresti pe perioade mai indelungata iti iei mai multe tuburi cu tine. si pe langa problemele de sanatate s-a scumpit si crema. n-ai de ales, platesti.
dupa o vreme citesti intr-un ziar ca si altii au aceeasi problema. s-a descoperit ca crema asta de fapt nu vindeca. dimpotriva. crema a facut ca rana sa se intinda. ca sa te vindeci trebuie sa incetezi sa folosesti crema. si atunci, incetul cu incetul va disparea si rana.
in cazul asta, ai mai folosi crema?
ai avea nevoie de vointa pentru a nu o mai folosi?
daca nu ai crede in ce scria in ziar, dar ai observa ca rana incepe sa dispara incetul cu incetul, ti-a dispare si nevoia de a folosi crema.
te-ai simti rau? bineinteles ca nu. ai avut o problema ingrozitoare care credeai ca nu are solutie. acum ai gasit rezolvarea. chiar daca ti-a luat un an ca rana sa dispara, te simteai din ce in ce mai bine in fiecare zi si te gandeai: nu e minunat? nu am sa mor.
in continuare, rana nu e astm bronsic sau cancer la plamani sau banii pe care ii cheltuim, sau dintii galbeni si situatiile in care ne-am simtit pedepsiti ca nu puteam fuma. si nici ca simtim dispretul altora si chiar al nostru insine. toate aste le aveam pe deasupra ranii. rana e cea care ne face sa nu vedem toate astea. e senzatia aia cumplita "vreau o tigara". nefumatorii n-o au. cea mai mare suferinta e frica si castigul cel mai mare e ca scapam de ea.
senzatia groaznica "vreau o tigara" nu e o slabiciune si nici o putere magica a tigarii. ea a fost cauzata de prima tigara, si urmatoarele nu au vindecat-o.
E minunat sa fii liber!
Bafta si stiu ca veti reusi 
bibos spune:
Dragele mele....cartea am terminat-o mai repede decat credeam adica ieri pe la ora 10 seara pana atunci fumasem 1 pachet jumate si am luat hotararea ferm fumez ULTIMA TIGARA alaturi de sotul meu si el fumator dar care nu vrea sa se lase...In sfarsit in momentul cand am stins tigarea ultima nu m-a cuprins nici un sentiment de panica sau nervozitate decat dupa vreo 3-4 ore cand nu puteam sa adorm si ma gandeam 100% la tigari...dimineata a fost cel mai greu imi venea sa ma ascund sub pat numai ca sa fumez dar am zis nu mi-am facut frumos cafeaua si noi doi pe canapea sotul fumand eu doar band cafeaua si parca imi venea sa mor vreo 2-3 min apoi ma lasa gandul sinucigas iar mai stateam putin si iar ma apuca si eu tot imi ziceam cum scrie in carte M-AM ELIBERAT! NU M-AI SUNT SCLAVUL NICOTINEI !si uite as aa trecut dimineata si apoi iar punctul critic dupa ce mananci dar in cele din urma pana la ora 5.30 am rezistat....e prima oara in viata mea cand ma las si cred ca si ultima...dar in loc sa fiu fericita cum zice Allen deabia astept sa vina seara sa dorm ca sa vina maine si stiu ca maine o sa-mi fie mai bine ca azi ca mai trece din dependenta..
Pupici...tineti-va tare fetelor ....se poateeeeeeeeeeeeee