Clubul celor care s-au lasat de fumat (2)
Raspunsuri - Pagina 14
lai spune:
Adela, multumim frumos
si.. mai vrem ![]()
Donia, inteleg ca tu ai luat si examenul de nursing si te-ai lasat si de fumat? Felicitari de doua ori, de o mie de ori! 
Bibos 
Eu tocmai m-am intors din oras, am fost la un baruletz, am baut, am dansat si... nu am fumat
ma ajuta mult faptul ca aici nu se fumeaza nicaieri in restaurante, in baruri, in cafenele, in cluburi. Fumatorii ies afara in strada. Cand am ajuns prima data aici ma deranja lucrul asta, dar acum mi se pare mana cereasca.
Ma duc acum la nani, nu inainte de a va saruta si a va ura noapte (sau zi) lina si fara tigari!
ps cu drumul spre casa am rezolvat-o deocamdata cu un "pearl milk tea", un ceai dintr-acela asiatic amestecat cu lapte cu bilute de tapioca, molfai la bilutele alea de tapioca. oare asta intra la categoria 'substitut' si ca atare nu e o idee prea stralucita?
Lai
Oana_B spune:
Bibos, macar pentru o perioada ca sa iti fie mai usor roaga-l pe sotul tau sa nu mai fumeze in casa langa tine si incearca sa rupi nitel rutina de baut cafeluta pe canapea, iti aminteste tot timpul de tigari, incearca sa faci altceva in timp ce bei cafeaua.
Mult succes in continuare
Oana_B
Donia spune:
Adela, m-am recunoscut total in povestea lui Allen.
Bibos, si randurile tale imi sunt cunoscute... "parca imi venea sa mor vreo doua-trei minute." Eu practic abstinenta de luni, desi numai ieri m-am lasat complet, dar iti spun ca imi mai vine sa mor cand si cand, dar deja sunt secunde, nu minute, si imi revin repede.
Lai, iti multumesc pentru felicitari. Examenul de nursing a fost greu, greu, greu, am fost pe culmile disperarii! Dar dupa ce m-am linistit sufleteste am simtit ca pot da si batalia cu tigarile.
Eu nu pot sa rezist fara substitut. Nu stiu cum, dar Nicorette ma ajuta. Si sunt multumita, ca dupa prospect ar trebui sa mestec vreo 15-20 pe zi, dar ma simt bine cu doar 3-4.
Hai ca fug la treaba, ma bucur ca n-o sa am timp sa ma gandesc la fumat.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
timea spune:
Abia acum am descoperit topicul asta..
Si eu ma laud cu lasatul de fumat si am aniversat de 1 zi doi ani... e tare bine acum... nu tu miros, nu tu gaura in buget( la noi e un lux intradevar), nu tu reclamatii de la partenerul nefumator..:)
Donia spune:
Ah, Timea, ce te invidiez! De abia astept sa spun si eu ca sunt nefumatoare de 2 ani!
Deocamdata sunt in ziua 4 si merge bine.
Azi am avut chiar curaj sa beau o cafea si nu am plans deloc...!
Proaspetele nefumatoare - ce faceti? Mai sunteti pe baricade?
lai spune:
Da, Donia, eu sunt aici! Bravo, bravo, bravooo! Cred ca facem un lucru extraordinar!
Zilele vor trece si vei fi nefumatoare de doi ani, si apoi de mai multi. Hai sa ne bucuram de toate zilele de acum si pana atunci
Am petrecut cea mai mare parte a zilei de ieri cu o fumatoare si pe seara am fost la o petrecere unde lumea iesea afara sa fumeze, ba se mai si trezea cate unul sa ma intrebe din cand in cand daca n-am o tigara, si eu nu si nu ![]()
Mai nasol a fost aseara, cand m-am pus sa mananc de seara, si dupa ce am mancat portia normala se cerea o tigara sa inchei ritualul. Si cum tigara n-a venit, am continuat sa mananc ![]()
Lai
Donia spune:
Lai,
e excelent ca ai rezistat atat intre fumatori! (Eu m-as feri de ei ca
de tamaie)
Da, si eu tocmai am mancat si am simtit nevoia unei tigari. Dar am baut un pahar mare de apa si am luat o guma Nicorette. Eu sunt multumita cu Nicorette, nu pot fara. Azi, de exemplu, am folosit doar 3, poate mai merge una pana ma culc, ceea ce e foarte putin fata de ce se recomanda.
Azi m-am surprins ca ma gandeam cat de fericita sunt ca nefumatoare! Si de fiecare data cand simt nevoia sa fumez imi spun singura: "Dar eu sunt nefumatoare, ce mi-o fi venit sa fumez?"
bibos spune:
A mai trecut o zi.....ieri a fost destul de greu pana seara pentru ca mi-a venit sa fumez incontinuu si am fost destul de nervoasa mai ales dupa ce mancam asa ca nu m-am oprit din mancat dar daca stau bine sa ma gandesc parca nu mai e asa greu ca in prima zi deci sunt pe drumulcel bun...voi fetelor nu va ganditi ca peste 1-2 ani o sa fumati 1 tigara sau o sa simtiti nevoia ? pe mine gandulasta ma termina...concep ca ma pot lasa de fumat dar nu concep ca nu o sa mai fumez niciodata....Azi dimineata am baut cafea si a fost mai usor nu am simtit nevoia aceea nebuna de tigara ba pot spune chiar ca mi-a facut placere....si tot azi dimineata cand m-am uitat in oglinda mi s-a parut ca fata mea arata altfel mai luminoasa mai fara cearcane nu stiu daca aberez dar asa mi s-a parut....
va pup....nu va lasati fetelor...inca putinnnnn
lai spune:
Bibos, sunt constienta ca se prea poate sa fie momente si peste un an, doi, si peste zece, cand sa-mi doresc sa fumez o tigara. Dar in acelasi timp stiu ca nu o voi fuma. Nici macar una, nici o jumatate, nici un fum. Pentru ca stiu ca exact asta mi s-a intamplat data trecuta, dupa doi ani am pus o tigara in gura, una singura, am zis una si gata, si nu m-am reapucat imediat dupa ce am fumat-o pe aceea, nuu, insa data urmatoare cand s-a ivit tentatia, exista un precedent, si am cedat cu mult mai multa usurinta. Si uite asa, dintr-una intr-alta, am ajuns din nou fumatoare. Cunosc oameni care fumeaza o tigara pe luna sau o tigara pe saptamana. Eu pot sa fac asta cu alte lucruri care potential dau adictie (de exemplu, cafea sau alcool). Insa cu tigarile, nu pot. De aceea, pentru mine, nici o tigara. Nici macar una.
Bibos, gandeste-te cum era inainte de a te apuca de fumat? Era viata ta mai rea decat acum? Te gandeai atunci cum o fi sa nu fumezi niciodata, nici macar o tigara?
si spor!
Lai
Veve spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36623" target="_blank">Continuare
Irina,veve & croko
pozici