Clubul celor care S-AU LASAT de FUMAT
Raspunsuri - Pagina 8
ocebine spune:
Si la noi tot feciorul ne-a pus la rusine. Eu cu sotul fumam de la 15 ani si Dena parca a descris tot prin ce-am trecut si noi. M-am lasat de fumat toata sarcina si tot alaptatul dar cum am intarcat gura mi s-a dus direct la tigare. Nici la noi nu s-a fumat in casa ci afara in ploaie si crivat.
Toate "bune si frumoase" pina cind a inceput Nick cu predicile: "Ai plaminii negri, daca te imbolnavesti, promite-mi ca te lasi...." In 2002 am facut 3 bronsite si 1 pneumonie, dupa care a trebuit sa stau cu inhalator pentru astm bronsic. Nick a sarit din nou pe mine si i-am promis ca ma las. Nici in ziua de azi nu pot concepe sa imi rup promisiunea fata de el.
Pe taica-sau l-a "lucrat" la fel...Insistent, nu s-a lasat pina cind nu a promis si sotul. Si uite asa nu mai fumez de 2 ani (Septembrie 3, 2002) iar sotul din Ianuarie 2003.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg
Aprilie spune:
Bun subiect-tocmai de ce aveam nevoie sa citesc zilele astea...Prima tigara ( Carpati cu filtru) mi-a dat-o vara-mea la 11 ani,fiind in vacanta la bunici,nesupravegheate.Sigur ca le-am pufait doar,dar asta a fost primul contact cu "iarba dracului" :-)
La modul serios m-am apucat imediat ce am terminat liceul si am tinut-o asa urmatorii 17 ani-ratia zilnica era de 3-5 tigari ( exclusiv cu filtru si de import) iar la petreceri ajungeam la 10-12.Deci nu am fost o fumatoare inraita dar...eram dependenta! M-am lasat acum 8 ani( cu ajutorul din greu al fratelui meu, care n-a fost fumator in viata lui-dealtfel, nimeni in familia mea nu fumeaza )odata cu mutarea in State...fiind o schimbare atit de radicala, am profitat de conjunctura,de moment si am renuntat.Desi am considerat intotdeauna ca pot sa" ma las "fara probleme ,n-a fost chiar asa...pusa in situatie si realmente constrinsa de fratele meu ( de primul Thanksgiving m-a scos afara cu paharul de vin si cu tigara,special ca sa ma umileasca si sa ma determine sa renunt)am "tras" cam 6 luni...Aveam un pachet de tigari nedesfacut in poseta ( cred ca daca mi l-ar fi luat cineva turbam)si ma linistea ideea ca "la nevoie" pot oricind avea o tigara. Nu mi-a fost prea usor sa nu-l desfac toate lunile alea dar dupa 6 luni eram tamaduita ! Anul trecut,prin primavara,eram cam stressata - planuind sa ma las de un job confortabil si sa incep un own business. Nici una nici doua si am inceput din nou fumatul.De data asta frate-meu nici nu a stiut ( ca-mi facea o muzicuta,mama,mama
)si a durat pina luna trecuta,pe 13, cind am hotarit sa renunt(din nou).De data asta va fi pentru totdeauna(nu mai am sanatate "de pradat" si nici nu mai sint o copilita).Cel mai tare m-a motivat sanatatea ( cu care nu stau chiar pe roze)si baietelul meu cel mic,care tocmai a inceput scoala.Mi-e pur si simplu rusine de mine, nu vreau sa-l complexez in fata copiilor...dupa ce ca sint o mama atit de tomnateca ( aveam peste 38 cind l-am nascut)tot ce-mi lipseste e o tigara golaneasca in coltul gurii...Cu sinceritate, parca de data asta nu e chiar atit de greu ca prima oara.Doresc mult succes tuturor forumistelor care se lupta in acest moment cu acest viciu monstruos (parol!)si s-auzim de bine!
Aprilie
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by Maruta
Stiti mie nu mi-au placut niciodata persoanele acelea care numara greselile altora in loc sa le numere pe ale lor ... (nu bat nici un apropo ... dar chiar nici unul ... eu ma refer la anumiti oameni care atunci cand ai cel mai mult nevoie de ei, ei iti spun " Ai vazut ? ti-am spus eu ! acum ce vi la mine ?")
cam asta as mai fi vrut sa spun si eu ... dar nu am spus-o clar ...
viciosii isi inteleg foarte bine trairile unul altuia, de-aceea mi se pare util ca clubul pe care l-ati deschis pe forum sa cuprinda numai fumatori/fosti fumatori; ca un fel de Asociatia fumatorilor (partial) anonimi
de ce cred asta ?
pentru ca niciodata un nefumator nu va intelege cu adevarat eforturile pe care le face un fumator pasionat ca sa se lase de tigara si tocmai de aceea, in caz de esec, te judeca in sinea lor si nu-nteleg ce naiba e asa de complicat
sincer, dac-as mai fi fumatoare, nu m-as simti confortabil intr-un "club" in care sa fie si sustinatori (de bune intentii, nu zic nu) nefumatori; m-as simti monitorizata tot timpul de cineva care nu are cum sa-nteleaga prin ce trec.
nu stiu voi cum sunteti, dar pe vremea cind fumam se gaseau intotdeauna diversi (chiar si necunoscuti - mi s-a-ntimplat o data in tren) care sa-mi spuna "da-le naibii de tigari" de parca eu nu stiam cit e de rau sa fumezi, de parca eu in sinea mea nu doream sa ma las (desi nu recunosteam intotdeauna) !
ca sa nu mai spun ca daca ma duceam in vreun loc special pt. fumatori nici n-aprindeam bine tigara ca hop! un nefumator pe linga mine de-mi statea tigara-n git (cred ca stiti sentimentul); imi venea sa-l iau la bataie "ce cauti, nene? nici aicea nu am liniste? poate vrei sa-mi mai tii si o mica predica pe tema?!"
sau replica aia minunata pe care-o auzeam zilnic de nenumarate ori ” iar fumezi?!”

desi am fost o fumatoare pt. care nici proprii copii nu au fost un motiv suficient de puternic ca sa renunte la tigara, nu sunt impotriva fumatului, nu sunt impotriva fumatorilor si nu ma simt obligata sa le deschid ochii daca ei vor sa-i tina inchisi! nu mi se pare corect sa-i facem sa se simta aiurea ca fumeaza sau ca nu pot renunta la fumat! este minunat intr-adevar sa nu mai fumezi dar cred ca fiecare e un caz unic si trebuie sa gaseasca in el si pentru el motivatiile pentru renuntarea la viciu - daca vrea cu adevarat (nu presionat de influente externe, indiferent care sunt acelea).
(am folosit in postarile mele cuvintul "viciu" pentru fumat nu din convingere ci pentru ca discutam de incercarile sincere si pline de efort ale unora de a renunta la tigara)
eu una ma consider nefumatoare pentru ca nu mai sunt tentata psihic, lucru care e f. important - nu-mi mai doresc , nu, nu e corect, nici nu mai stiu ca exista tigari pe lume, nici data exacta cind m-am lasat de fumat n-o mai tin minte - de-aceea cred ca e important in momentul in care vrei sa te lasi sa incerci SA GINDESTI ca un nefumator - de-aia ii spusesem lui Energy sa nu mai socoteasca zilele in functie de tigara: un nefumator nu zice niciodata "a trecut o zi in care nu am fumat", pentru el criteriul asta nu are sens.
fetele care-ncearca sa se lase de fumat trebuie sa-nceapa sa scoata tigarile ca reper in viata lor.
pentru fetele care au nevoie de incurajari - din partea mea, sincer, "succes"
Camelia spune:
Si eu m-am lasat de fumat in iunie 2001.De atunci nu mai suport fumul de tigara.Pur si simplu mi se face rau daca se fumeaza in jurul meu.Din acest motiv reusesc sa ma cert cu sora mea de fiecare data cand merg in Ro sau vine ea la mine.
Fumeaza foarte mult:1 pachet pe zi.Ea zice ca nu se poate lasa de fumat.Eu sunt convinsa ca nu vrea.Renuntarea la fumat este doar o chestiune de vointa.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
cl spune:
Dena,
!
Aprilie, bine ai venit! Si-ti doresc multa putere in lupta contra tigarilor.
Ocebine, jos palaria in fata feciorului tau!
Mult succes, tuturor celor care vor sa se lase de fumat!
Claudia
Maruta spune:
quote:
Originally posted by teo1970
desi am fost o fumatoare pt. care nici proprii copii nu au fost un motiv suficient de puternic ca sa renunte la tigara, nu sunt impotriva fumatului, nu sunt impotriva fumatorilor si nu ma simt obligata sa le deschid ochii daca ei vor sa-i tina inchisi! nu mi se pare corect sa-i facem sa se simta aiurea ca fumeaza sau ca nu pot renunta la fumat! este minunat intr-adevar sa nu mai fumezi dar cred ca fiecare e un caz unic si trebuie sa gaseasca in el si pentru el motivatiile pentru renuntarea la viciu - daca vrea cu adevarat (nu presionat de influente externe, indiferent care sunt acelea).
![]()
Teo ... ce sa-ti spun "gand la gand cu bucurie" si eu cred la fel ...
Atunci cand eram fumatoare ma calcau pe nervi toate persoanele care se gaseau sa-mi tina morala !
Voi cei care nu ati fumat niciodata, trebuie sa intelegeti ca aici e vorba de dependenta, si daca spui NU MAI FUMA, nu rezolvi nimic ... un nefumator nu trebuie marginalizat si nici terorizat ... daca dai de un capos ca mine rezultatul o sa fie tocmai invers ...
Seful meu e fumator ... si ne-am tot gandit ce sa facem ca sa-l determinam sa se lase de fumat ... intr-o dimineata s-a trezit ca tot biroul era invadat de tot felul de "articole" cu FUMATUL DAUNEAZA SANATATII .... a fost impresionat si nu s-a suparat; ne-a chemat si ne-a explicat ca EL nu vrea sa se lase de fumat, stie pericolul dar pur si simplu NU VREA ... pentru mine una nu a mai trebuit sa repete a 2-a oara ... deci ca sa te lasi de fumat primul pas e SA VREI TU SINGURA SI PERSONAL !
Sti Alina, ma gandeam la faza cu cautatul in gunoi ... si eu faceam chestia asta, dar cand eram fumatoare si ramaneam fara tigari ... deveneam atat de disperata incat faceam lucruri care in mod normal nu le-as fi facut ... de cand m-am lasat de fumat mi-a fost frica sa mai fac chestii dintr-astea ... nu stiu daca poti intelege ... dar cand ma apuca disperarea steam pe loc si ma framantam ... NU MA MISCAM DIN LOC pana nu-mi trecea criza ... abia dupa ce ma linisteam plecam din locul respectiv ... mi-era frica sa nu plec la acel cotrobait ... eu nu as fi avut puterea sa nu bag tigarea in gura ...
... am citit tot ce-ati scris si ma bucur sa aflu ca tot mai multi oameni au renuntat la TIGARE ... credeti-ma ca nu e simplu, chiar daca unii dintre voi spun lucrul asta dupa ce s-au lasat ... intotdeauna e simplu un lucru pe care-l poti face ... NU ????? ....
Deci nu e simplu e foarte greu, dar ce trebuie sa stiti e ca NU E IMPOSIBIL ... trebuie doar sa se aprinda o scanteie ...
Am citit ca multe dintre voi s-au lasat datorita CHELTUIELILOR mari ... poate in strainatate ... ca la noi nu e un lux ca sa fumezi ... Ei bine si eu am crezut la fel ca daca ma las de fumat o sa scada cheltuielile ... ei bine nu-i asa ... cel putin nu la mine ... sa va explic:
Inainte daca aveam tigari si cafea nu-mi mai trebuia numic ... acum daca ma duc undeva nu pot sta doar c-o cafea in fata ... nu ???? cat pot s-o lalai ... asa ca mai cumpar un suc .... daca ne mai intindem la vorba ... o bere ... niste alune ...cipsuri ... cu siguranta mananc si ceva ... ei bine cand eram fumatoare mie imi ajungea cafeaua si tigarile ... le sudam de nu se vedeau ... i-a faceti un calcul ... desigur ca o sa spuneti ca de aia sunt grasa ... hai ca m-ati prins !
Daca nu azi poate maine ... vedeti doar sa nu fie prea tarziu ... in rest nu conteaza cand va lasati de fumat ...
Felicitari si succes ...
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
ionela-roxana spune:
Hai sa facem o lista a
NEFUMATOARELOR/NEFUMATORILOR
1.Corina 11 ani
{black]2.Cleomax 10 ani
3.Lorelai 9 ani
4.cl 9 ani
5.lilanda 8 ani
6.Aprilie 8 ani
7.Karina 6 ani
8.Maruta 5 ani
9.Dena 5 ani(pana vine in RO
)
10.Tia 4 ani si jumatate
11.lorelei_19 4 ani
12.sotul lui energy 4 ani
13.lily 4 ani
14.papadie 3 ani si 8 luni
15.Camelia 3 ani si 3 luni
16.Theodora 3 ani
17.sotul lui Podeanu 3 ani
18.Podeanu 3 ani
19.elenika 3 ani
20.prietenul lui elenika 3 ani
21.zisaCami 3 ani
22.Danutza 3 ani
23.cybip 3 ani
24.Laura B 2 ani si o luna
25.iulia grosman 2 ani
26.oana_noemi 2 ani
27.slakje 2 ani
28.ocebine 2 ani
29.sotul lui ocebine 1 an si 8 luni
30.teo1970 1 an si jumatate
31.craciunitza 1 an si jumate
32.Elenalove27 1 an si 5 luni
33.meowmiaow 8 luni
34.Oana_B 6luni
35.Dana P 2 luni
36.aniela23 cateva luni ![]()
37.Energy 5 zile
38.sasuke
39.Sotul lui Karina
40.nelia
41.casandra
42.Cleomax
43.danacaltan
44.oprietena
45.Mihaela R 2 zile
Felicitari tuturor!
INCA FUMATOARE/FUMATORI (speram sa-i trecem cat de curand la NEFUMATORI)
1.Sotul lui Danelutza
2.sigrid26
3.sirod
4.annie_xtreme
5.silvana75
6. sotul lui cl
7.ralucah
Multa vointa si putere sa spuneti NU!
SUSTINATORI:
1.ionela-roxana
2.cris1iana
3.anda141
4.Danelutza
[black]5.adi_edi
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
elenika spune:
vreau sa ma numar si eu printe invingatori...
sunt elena si am fumat 6 ani cam un pachet jumatate pe zi numai tigari tari.Faceam eforturi enorme sa imi ajunga 1 pachet pe zi dar nu reuseam niciodata.Imi era foarte greu mai ales ca eram si studenta in perioada aia si cu banii nu stateam prea pe roze.intr-o seara am hotarat impreuna cu prietenul meu care fuma de mult mai mult timp si mai mult ca mine sa ne lasam de fumat.el credea ca glumesc si se uita cu jind la tigarile de pe masa.dupa ce si-a dat acordul am rupt tigarile ramase si am asteptat sa vedem reactii...
cel mai greu a fost a doua zi dimineata la cafea (toti fumau in jurul nostru)dar am rezistat tentatiei.eu de atunci nu am mai pus tigara in gura si nici nu-mi mai trebuie,am ajuns chiar sa ma deranjeze fumul de tigara si uite ca s-au facut mai bine de 3ani de atunci.Ma simt foarte bine si ma felicit in fiecare zi de isprava mea. l meu iubit a mai fumat din cand in cand dar nu l-a tinut mult.acum nu fumam nici unul dintre noi si e minunat.
pentru cei ce vor sa se lase de fumat le recomand sa se lase brusc,caci varianta cu diminuatul nr.de tigari/zi nu functioneaza.
va pup dulce!
ionela-roxana spune:
Elenika esti la invingatoare impreuna cu prietenul tau!
Felicitari!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
teo1970 spune:
vad ca pina la urma avem ca "sponsor" tot o nefumatoare ![]()
e foarte frumos efortul lui Roxi de a-i sustine si incuraja pe "viciosi"
, dar eu cred ca ar fi mai bine ca "seful" de club si conducatorul "ostilitatilor" sa fie un fost 
deci, eu as propune-o pa Maruta (pt. ca ea a deschis subiectul) sa fie cea care sa dirijeze si sa contabilizeze activitatea Fumatorilor (Aproape) Anonimi