Clubul celor care S-AU LASAT de FUMAT

Clubul celor care S-AU LASAT de FUMAT | Autor: Maruta

Link direct la acest mesaj

Ma numesc Loredana (Maruta) si "am fost" o FUMATOARE INRAITA ... m-am lasat acum 5 ani ... si de atunci nu am mai pus NICIODATA gura pe tigara ...

de ce "am fost" ??? ... pentru ca nu m-am vindecat niciodata si nici nu cred ca ma voi vindeca ... singurul lucru care ma tine departe de tigara este faptul ca ... DACA MAI PUN O SINGURA DATA GURA PE EA ... nu ma mai las niciodata !!!

Asa ca sunt ca un copil mic care trebuie laudat, aplaudat ... de fiecare data ma laud si lumea ma admira (mai ales cunoscutii care imi spuneau mereu "sa vedem cat te tine !!!"") ...

sunt multe de spus asa ca va invit la discutie .......

" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Buna, BUN SUBIECT!
Merci mult de tot ca l-ai deschis!

Eu sunt Alina, m-am lasat de fumat acum vreo 2 ani, inca ma zbat in lupta cu dependentza, saptamana trecuta ajunsa de ceva nervi si griji stranse si cumulate am alergat la snack bar si mi-am luat un pachet de tzigari, cand am ajuns acasa l-am desfacut, l-am mirosit, am baut un pahar de apa , am scos tzigarile, le-am rupt si le-am aruncat la gunoi.
Peste noapte neputand sa dorm m-am trezit si am inceput sa caut in gunoi, cand la un moment dat am realizat ce fac si nu mi-a venit sa cred..
Nu am fumat.
Sper sa nici nu mai fumez niciodata!

2 ani am reusit sa nu ma ating de tzigara, indiferent cat de nervoasa sau stresata sau mai stiu eu cum (batuta in cap) am fost, sper sa reusesc sa o tin tot asa.Am fost o fumatoare inraita, am fumat de la 16 ani ca turcoaica, serpoaica mare vesnic cu tzigara infipta in clontz.

Astept si alti "nefumatori" la noi in club.
Alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Si eu, si eu! Sunt Oana si am fost fumatoare la greu 14 ani si m-am lasat de fumat de cateva luni, pe 4 septembrie sunt 6 luni.
M-am lasat de fumat din orgoliu, in jurul meu nu fumeaza nimeni si la petreceri trebuia sa ies afara ca sa fumez si la un moment dat m-am simtit umilita.
Mi-a fost cumplit de greu in primele doua saptamani, acum nu ma mai consider fumatoare, daca ma nimeresc intre fumatori nu ma deranjeaza fumul si nu ma tenteaza. Cateodata ma intreb de ce n-am incercat mai demult sa ma las de fumat. Cafeaua o beau in continuare fara nici o problema.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

Draga Alina ... luata de val am uitat sa mentionez ca da ... pentru tine am deschis acest subiect ... pentru altii ca noi, ca sa incercam "sa uitam" definitiv de aceste TIGARI !

Bravo tie ca ai rezistat tentatiei ... daca si tu semeni cu mine atunci era de rau daca te atingeai de tigari ...

si eu am fumat de la 16 ani ... si m-am lasat la 24 de ani ... cu greu ... foarte greu ... chiar si eu nu mai credeam ca o sa reusesc ...

Dar mai rau este ca eu credeam ca dupa ce ma LAS de FUMAT o sa mi se intample numai lucruri frumoase ... dar din pacate coincidenta sau nu, metabolismul meu s-a schimbat si am patit tot felul de lucruri:

- m-am ingrasat ... o sa spuneti ca nu are nici o legatura ... si atunci cum va puteti explicati ca inainte am avut intre 50-53 kg mancand in draci ... iar dupa ce m-am lasat de fumat in prima luna am luat 4 kg ... sa nu va mai explic ca dupa aceea am tinut o cura drastica si ma ingrasam vazand cu ochii ... acum am 67 kg ... M-AM INGRASAT 17 kg ... dar nu-i bai ca prefer sa fiu grasa si nefumatoare.
- TENUL meu ... am crezut ca o sa-mi recapat tenul meu frumos de dinainte !!!! iluzii acum am fata iritata cu mici cosulete ... cand fumam nu aveam decat puncte negre .... doar cu aniconceptionale am reusit sa-mi mai reglez cat de cat tenul ... COINCIDENTA ????... eu sunt sigura ca are legatura ... prea mi s-au intamplat toate dupa ....

Dar nu-i bai ... si mai am sa va spun si altele ...

Tu Alina ai patit ceva dupa ??????

Concluzia este ca merita sa va lasati de fumat chiar daca lucrurile nu ies chiar asa cum ne-am dori noi ... faceti-o de buna voie ca sa nu fiti obligati la un moment in viata sa o faceti de nevoie (Doamne fereste) !!!

" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Hop si eu!!!Cred ca eu bat recordul,m-am lasat de fumat acum 11 ani,adica in martie 1993!!!
Am inceput sa fumez pe la 15 ani,ca de toate prietenele mele fumau si doar nu era sa fiu mai prejos!!!!Am fumat pina la 25 de ani,si numai tigari tari,ca alea slabe nu-mi priau!!!
Pina intr-o zi cind am decis ca nu-mi face bine tigara,m-a ajutat si o gripa nasoala ,si am incetat sa fumez.
Cred ca de atunci am mai incercat o data ,asa de distractie,dar nu mi-a cazut bine deloc,brrr ce gust nasol ai in gura dupa aceea!!
Cum am putut fuma atitia ani?Bine ca m-am lasat!!!
Va urez curaj si nu reincepeti sa fumati odata ce v-ati lasat!!

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Si EU! Si EU! M-am lasat de fumat in Mai 1995 si de atunci nu ma mai pus gura pe tigari. Am pufait un trabuc de ziua sotului acum vreo 2 ani dar nu cred ca se pune .

Si eu m-am ingrasat dar nici nu vreau sa fac socoteala cite kg am luat. Am mult mai multa energie, desi am kg in plus, si acum nu mai suport deloc fumul de tigari. M-am lasat de fumat brusc, intr-o zi, desi imi propusesem de mult timp sa o fac. Stiti toate promisiunile de genul: "asta e ultimul pachet". Partea buna a fost ca in jurul meu nu fuma nimeni cind m-am decis sa ma las. Abia dupa o luna-doua am stat linga un fumator dar nu am simtit nici o dorinta.

Vreau sa va spun ca am si acum un pachet de Kent, desfacut, in casa. Mi l-a adus cineva din Romania si au fumat din el diversi musafiri. Eu in schimb nu m-am atins de el. Ma mai uit la el din cind in cind si imi aduc aminte de vremurile in care beam ness dimineata pe stomacul gol si fumam 2-3 tigari, inainte de a merge la cursuri.

Sotul saracul n-a fumat niciodata si pe vremea aia nu protesta prea tare. Acum nici nu imi dau seama cum putea sa stea linga mine, asa mirositoare a tutun.

Maruta, Corina, Oana, Alina cite o pt fiecare. Sa ne tina tot asa.

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Fetelor sunt inapoi,
Lore draga,eu una dupa ce m-am lasat de fumat m-am ingrasat, am ajuns de la 44, 45 la 50, 52 de kg asta in vreo 8 luni dupa ce m-am lasat.
Apoi am stagnat dar adevarul e ca abia dupa ce m-am lasat de fumat eu am inceput sa mananc normal, adica mancare, nu apa si tzigara.

In privintza tenului eu am avut si inainte un ten frumos , fara cosuri sau puncte negre doar ceva pistrui(vesnicii mei pistrui), doar ca sotul meu incepuse sa spuna ca am pungi negre sub ochi(ceva cearcane am avut eu totdeauna si acum am) si ca se vede pe fatza mea ca sudez tigari la greu.Ce-i drept fumam atat de mult ca degetele de la mana stanga imi erau complet galbene.Va puteti imagina ce oribil.

Si dupa ce m-am lasat dupa vreo cateva luni toata lumea a inceput sa-mi spuna ca arat mai bine, ca pana si pielea de pe gat pare schimbata, nu mai sunt galbena, am ochii mai luminosi si sa fiu sincera si parul mi-l simt mai sanatos in cap.

Si eu tot pana la 24 am fumat, mult in ultimii ani cateodata mai mult de 2 pachete pe zi, sa nu spun cand statea noaptea treaza mai sudam un pachet.

Este pentru mine foarte important si bine venit acest topic pentru ca pe mine nici nu are cine sa ma laude toata ziua, sa ma tzina in frau.

Acum sa spun eu cauzele pentru care m-am lasat de fumat si cum am reusit(caci multi incearca dar nu reusesc):
1: prima cauza a fost de ordin financiar, spus pe sleau am tras linie si am constatat ca pur si simplu nu-mi mai permit sa fumez, si eu nu eram omul unei tzigari pe zi de pofta dupa masa de-amiaza.
2: sotzul nefumator si alergic la fum care facea 13, 14 langa mine, in propria mea casa fie vara fie iarna eu ieseam afara sa-mi trag otrava.
3:sanatatea, am realizat ca daca o tin tot asa sunt cea mai mare tembela a tuturor timpurilor.
4:dupa ani intregi de fumat am realizat ca am devenit sclava acestui obicei care mananca o carutza de bani si sanatate.Si atunci asa o scarba mi s-a facut de mine cum nu se poate, scarba care sper sa ma tzina o viatza caci nu mai vreau sa fumez deloc delocutz.

mai revin....
Alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

multumesc Lorelai si tie de asemenea ... felicitari ca AI REUSIT tie si fetelor care ni s-au alaturat!!!

Cum am inceput sa fumez ???? raspunsul la oricare din noi e desigur DIN PROSTIE, pentru ca nu poti spune altfel la o asa alegere ... nici un beneficiu in urma tigarii ... doar o dependenta de care greu scapi !!! sau uneori niciodata !!!

La liceu nu au reusit sa ma corupa, ca eu era un fel de "gica contra" si nu vroiam sa fac ce faceau si ceilalti ... dar am fost in vacanta mare dintre a X-a si a XI-a la niste prieteni unguri ... si m-am plictisit atat de tare (nu intelegeam o iota din ce spuneau aia) ca am luat o tigara si am incercat sa vad cum e .... nu s-a mai dezlipit de buzele mele ... mi-era rau de muream ... dar eu fumam ... asa a inceput un lucru care m-a marcat profund ... daca cineva ma intreaba la repezeala daca sunt fumatoare ? eu spun ca DA ... si eu m-am lasat pe bune de 5 ani ... ma trezesc ca iau tigari de cei care fac sampling ... si dupa aceea o arunc ... NU O DAU CUIVA pentru ca nu pot sa-i fac rau si altcuiva !!!

... cu alte cuvinte GREA BOALA ... la modul cel mai serios cand cineva ma intreba care este cea mai mare realizare a mea, eu raspund "M-am lasat de fumat !".

Imi aduc aminte ca atunci cand intalneam un nefumator care vroia sa ma convinga si pe mine sa fac acest pas eu spuneam: "Fugi draga de aici ca bunica fuma la 84 de ani si n-avea nici pe naiba!!!" va suna cunoscut ????? asta este arma noastra, a fumatorilor ... "Draga daca e sa se intample se intampla oricum ..."

Dar intrebarea a venit dupa aceea, dupa ce viata mi-a data cateva lectii bune (noroc ca nu in mod direct), "Cine imi garanteaza ca eu o sa fiu asa de NOROCOASA si o sa fumez pana la 84 de ani ?????". Raspuns: NIMENI, este o loterie !!!

.... o sa va povestesc ce m-a determinat sa ma las de fumat ... ca eu nu aveam absolut nimic in mod direct de la tigari, fumam tigari fara filtru ca celelalte nu ma mai satisfaceau, nu erau asa de tari cum vroiam eu ... si ajunsesem sa fumez peste 2 pachete de tigari pe zi ...

I. Golescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Buna! Si eu am fost fumatoare. M-am lasat acum 9 ani de fumat. Am zis gata, ma las si m-am lasat. Brusc, ca altfel nu se poate. De ingrasat, nu m-am ingrasat prea mult, am pus numai vreo 3 kilograme pe mine si cum eram slaba rau, nu m-au deranjat. La vreo 2 ani dupa ce m-am lasat de fumat, am "fumat" intr-o zi 2 tigari. Le-am pufait doar, ca mi-a fost teama sa mai trag in piept. De atunci nu m-am mai atins de tigara, dar nici nu am mai simtit nevoia. Inseamna ca m-am lasat de 7 ani, nu de 9, nu? Oricum, eu nu voi mai fuma. Acum ma cu barbata-miu, sa-l conving sa se lase de fumat. Si nu reusesc!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Fetelor FELICITARILE MELE ![
Sunteti niste invingatoare!Sa dea Dumnezeu sa aveti vointa sa nu mai puneti tigara in gura tot restul vietii si sa-i determinati si pe altii sa faca la fel!
Nu am fumat niciodata dar sunt fumatoare din cauza celor care fumeaza in preajma mea!I-mi doresc din toata inima sa-i pot ajuta pe cei care vor sa scape de acest viciu dar din pacate multi nu stiu ca ei insisi sunt solutia,in ei este raspunsul!Acela este vointa!
Felicitari inca o data ca a-ti avut vointa sa spuneti NU!Nu mai fac rau nimanui!(fumand in preajma altor pers le faceati rau!)
Sper ca acest subiect sa fie un impuls si pt alte fete care vor sa se lase de fumat,stiu ele care sunt!Sa le dea incredere si putere sa lupte,pt. ele,pt.copii lor si pt.familia lor!
Sincer voi fii alaturi de orice persoana care vrea sa se lase de fumat!
Felicitari inca o data!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Fetelor, sunteti extraordinare!! Felicitarile mele sincere!!!! .Nu am fumat niciodata si nici nu ma tenteaza, chiar nu inteleg ce simt cei care o fac, dar va admir pentru decizie si pentru puterea pe care ati avut-o! Bravo voua si sa va dea Dumnezeu putere mai departe sa nu mai inercati niciodata! Felicitari inca o data!!!

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput