Clubul celor care S-AU LASAT de FUMAT

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Daaaa, mie una mi-a mers la suflet si m-a impresionat postul Denei. Cred ca e povestea cea mai completa despre lupta cu fumatul, cu viciul, cu tentatia, cu anturajul, cu tine insusti/insati-in final. Tot citeam postarile voastre, ale celor care "duhaneati" rau tare si mi se pare ca ceea ce faceti este un efort si un exercitiu de vointa extraordinar. Prin comparatie, la mine a fost floare la ureche sa ma las de fumat ca, fumatul in sine nu era o placere pentru mine, ci mai mult o ocupatie atunci cind nu aveam ce face si un pretext atunci cind vroiam o pauza. Dar pentru voi a fost si este o lupta!!! Va admir sincer, din toata inima
Ma gindeam la un moment dat ca asa cum exista in spitale sectii de dezintoxicare pentru cei dependenti de droguri si alcool, asa ar trebui sa existe si sectii pentru cei care vor sa se lase de fumat. Fiindca, in cele din urma, si nicotina, este un drog.

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Si eu am reusit de cativa ani, nu conteaza cati. Tot ceea ce conteaza e ca am reusit. Nu-mi vine sa cred cat de dependenta am fost atatia ani. Sunt mandra de mine ca totul e istorie. Ma gandesc ca daca am reusit sa imi birui patima asta, pot sa reusesc orice. E a doua mare izbanda remarcabila din viata mea, prima a fost ca am reusit sa invat fizica pentru treapta a IIa si sa iau o nota apropriata de 10 la examen, desi n-am avut nici o inclinatie pentru obiectul asta iar la inceputul clasei a 9-a eram pe dinafara rau de tot. Dar am reusit si atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Daca va pun lacatzel la subiect se cheama abuz de putere??
Invidioasa deh!!

Sincer sinteti chiar tari, respectele mele Doamnele!!
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Fetelor eu imi amintesc gustul ala oribil din gura dimineatza cand ma trezeam....iuaaaaccccc..Si ca sa mi-l spal incepeam iar ziua cu tzigara!

Mergi la inceput

Andrada dai tarcoale ai?,

Hai si tu la noi in gasca!
Alina.

quote:
Originally posted by Andrada

Daca va pun lacatzel la subiect se cheama abuz de putere??
Invidioasa deh!!

Sincer sinteti chiar tari, respectele mele Doamnele!!
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sigrid26 spune:

Dena cat de frumos ai povestit.Felicitarile mele pt talentul tau de a scrie si pt vointa ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Originally posted by slakje
Eu am fost o obraznicatura dintotdeauna, pe la vreo 3 ani am supt prima tzigara, cam atunci am si facut cunostintza prima data cu o lingura de lemn de la mama, apoi a doua tzigara a fost pe la vreo 13 ani in tabara la mare, ca deh....eu vroiam sa fiu cool sa-mi impresionez asistentza, apoi la 16 ani m-am apucat propriu zis de fumat.

tu ai fost mai obraznicatura ca mine, castigi premiul
tocmai ma pregateam sa povestesc cum am pus tigara in gura la 6 ani, da' observ ca m-ai batut. pe urma, tot pe la 13 am inceput sa "trag in piept" iar la 16 eram fumatoare inraita. era si foarte usor sa fumez, ai mei isi incepeau ziua la cafea+ tigara, cand intram in bucatarie era fum de-l taiai cu cutitul, asa ca era mai simplu sa ma alatur lor , macar asa nu ma mai deranja fumul. plus ca era ieftin, in romania era pachetul de kent 18 sau 20 lei, iar cand am ajuns la chicago luam pachetul de marlboro in drum spre scoala, cu $.45, sa tot fumezi !

o faza haioasa, abia aterizasem aici si stiam ca era loc de fumat la liceu insa n-am catadicsit sa aflu si unde, asa ca-mi aprindeam tacticos tigara cum ieseam de la ore, in fata scolii, pana m-au prins , nu pricepeam de ce se uitau toti la mine admirativ.

asa, acum de ce m-am lasat. in primul rand, cand am ramas gravida nu suportam fumul, asta inca din primele zile, cand fatul nici nu se vedea la echo de credeam ca e sarcina ectopica. pentru ca sotul meu n-a fumat niciodata, mi-a fost usor sa raman nefumatoare pentru vreo patru ani, nu se fuma in casa (nici acum de fapt), eram ceea ce eu numesc "cel mai nesuferit tip de om, nefumatorul care face viata chin pentru ceilalti fumatori".adica, sa moara si capra celorlalti.
asta, pana am mers in germania in '89, unde m-am reapucat ca, deh, toata lumea fuma. dar nu puteam s-o fac in prezenta baiatului, caruia ii tot insuflasem scarba pentru fumat. ei, de aici a inceput chinul, ma ascundeam sa nu ma vada el, aveam geanta vesnic plina de mentosane, bomboane si alte chestii placut mirositoare, pana m-a prins intr-o zi. eram la mare in romania, el avea zece ani si iesisem la un club de biliard in constanta, unde bineinteles era raiul fumatorilor. eu, convinsa fiind ca el era prea ocupat, mi-am aprins pipa si eram in conversatie adanca cu grupul nostru, cand il vad ca vine c-o falca-n cer si una in pamant, se propteste in fata mea si-mi arunca priviri ucigatoare. am crezut ca mor de rusine si asta n-a fost nimic, inainte sa pot sa ma apar, insfaca tot pachetul pe care-l tineam la vedere, scoate toate tigarile din el si mi le rupe in fata. s-a facut o l niste de mormant in grup, el a facut stanga-mprejur si si-a continuat partida de biliard. eu,sa mor de rusine si indignare, da' realizam ca avea dreptate. adica, ce fel de standard dublu ii arataseam,eu fumez ca-s mare da' tu ai grija ca nu e bine?!
asa ca de atucni m-am lasat (aproape) de tot, in sensul ca mai aprind cate una doar ocazional, vara, cand merg in tara si mai stau la o tacla cu maica-mea. vara asta n-am fost, deci n-am fumat; e adevarat ca eram gata-gata sa aprind una pe plaja cand m-am vazut cu fetele in florida si fuma conchita, sau ca imi mai face pofta iubibubi cand ia pauza de tigara pe ciat sera, dar nu mi-e deloc greu sa trec peste pofta, la mine se pare ca e mai mult nevoie psihica, sociala, nush cum s-o numesc, dependenta insa clara, fizica, de nicotina, nu cred am avut vreodata.
asa ca, felicitari tuturor si si mie, sa ne tina tot asa.
pe mine ma cheama rodica, mi-e drag sa spun ca sunt o fosta fumatoare.

Mergi la inceput

Pai asta e problema Rodica ca de dependentza fizica scapi relativ repede(incredibil nu????) dar cea psihica, hmmm, greu, asta e cea mai nasoala.
Cu asta ducem noi lupta, si o vom duce o viatza.

E clar ca e dependentza psihica, daca la 1 greutate acolo, dupa 2 ani de nefumat ma trezesc noaptea sa caut in chilotzi si cu parul valvoi in gunoi, printre oase imputzite si resturi fermentate vreo jumate de tzigara...de parca asta m-am ajuta cu ceva!
Bine ca mi-am dat seama cum arat si ce mult decad intr-un moment din asta si bine ca nu am fumat caci sunt sigura ca in afara de putin rau si multa multa scarba fatza de mine si vinovatzie...cu altceva nu m-as fii ales.Problema este ca eu gandesc asa: daca ma reapuc de fumat inseamna ca sunt o persoana foarte slaba, nu am pic de control asupra propriei mele persoane, tzigara ma controleaza si sunt demna de mila si dispret.Adica...eu vreau sa fiu puternica, vreau sa fac CE VREAU nu sa fiu sclava unui obicei care pe deasupra imi face mie rau si altora.Nu am nevoie de tzigara sa traiesc, am nevoie de apa, hrana, poate sex , un acoperis deasupra capului(care il fac mai usor nearuncand bani pe otrava) si multa iubire.In primul rand trebuie sa ma iubesc eu pe mine, si FUMAND NU O FAC!

Alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Adica...eu vreau sa fiu puternica, vreau sa fac CE VREAU

Alina.

si ai vreo indoiala ca esti puternica ? eu nu, daca la trei ani ai facut ce-ai vrut, acum am incredere ca n-ai nici o problema si ca odata ce-ai hotarat ca te lasi de fumat, o sa fie definitiva hotararea.

Mergi la inceput

Ai dreptate Rodica, merci mult, asa e.Sigur ca nu ma voi reapuca si nu voi mai fuma.Ma bucur ca mi-a venit mintea la cap si da...sunt sigura ca "fac ce vreau" si sunt stapana pe propria mea persoana.
Am o singura viatza si un singur trup pe pamantul asta, de ce sa-mi bat joc de ele? Mi-am batut joc destul.
A fost suficient...

A.

quote:
Originally posted by Cleomax

quote:
Adica...eu vreau sa fiu puternica, vreau sa fac CE VREAU

Alina.

si ai vreo indoiala ca esti puternica ? eu nu, daca la trei ani ai facut ce-ai vrut, acum am incredere ca n-ai nici o problema si ca odata ce-ai hotarat ca te lasi de fumat, o sa fie definitiva hotararea.

Mergi la inceput