Clubul celor care S-AU LASAT de FUMAT

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cybip spune:

Nefumatoarelor,foste fumatoare, tot respectul!
Sunt si eu o fosta, care s-a lasat acum 3 ani, la sfarsit de august.
Am inceput sa fumez de cand aveam 17 ani, din liceu(eu am facut N.Balcescu, daca stie cineva...).Eram stresata cand toti colegii in jurul meu pufaiau, dirigentele fuma cu noi, eu sa fiu mai cu mot? Si uite asa am inceput eu fumatul, de ajunsesem in clasa a 12-a sa fumez un pachet pe zi...Mama imi spunea ca arat jalnic cu tigara in gura, nu o credeam pe atunci iar eu, in prostia mea,continuam sa fumez. In facultate, ascultand cu multa pasiune muzica anilor 6o'-70', nu se putea ca eu sa nu fumez, stiti si voi poate, cand ne strangeam mai multi colegi , cu gandul sa invatam, ascultam muzica, fumam si beam cafele nopti intregi...Pana cand in 2001, intrand intr-o gasca de prieteni (14 la numar) niciunul fumator-asta mi-a fost norocul- mi se facea rusine(!!!!) cand ieseam seara la terasa, eu fiind singura fumatoare,iar daca adia putin vantul fumul se ducea pe la nasucurile lor. Ma credeti ca m-am lasat de fumat de rusine? Bineinteles ca visam noapte de noapte ca fumez, tentatii de a reincepe au existat, si nu putine, insa am rezistat cu stoicism! Ma bucur pentru mine ca am reusit! Si sustin toate fetele care isi doresc sa se lase e fumat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Ica aici, fete fara fumuri!!! Zic, "fete, Aprilie, da???
ionela iti impartasesc ccc cu totul punctul de vedere in legatura cu cei care ne arunca fumu-n nas Inteleg sa fumezi intr-un spatiu deschis, dar nu vad de ce trebuie sa fiu obligata eu nefumatoare (sau si mai rau, fosta fumatoare!!!)sa inhalez fum de tigara atunci cind sint in supermarket, de exemplu??? Spuneau mai multe fete ca in Romania se fumeaza mult. Sa stiti ca nu numai in Romania...si aici in DK se fumeaza enorm si sint scumpe ale naibii tigarile (cam 7-8 euro pachetul!!!). Eu am ramas socata sa constat ca in ditamai supermarketul se fumeaza pe culoare, pe holuri (sau ma rog, se fuma, ca de luna trecta, am vazut ca s-a interzis si lucrul asta!!). Nu vad de ce ar trebui eu, ca nefumatoare, sa ma simt prost cind intru intr-un restaurnat sau local si incerc sa caut un colt acolo pentru nefumatori...cind ar trebui sa fie invers, nu???
slakje, eu continui sa beau cafea si cu, mina pe inima, cafeaua asta fara tigara are un gust infinit mai bun decit atunci cind ai si pipa-n coltul gurii!!! :-))

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela R spune:

Fetelor, tot citindu-va, de doua zile nu am mai pus tigara in gura. Aveti dreptate, e altceva sa te sustina un fost fumator, care intelege exact prin ceea ce treci, decit o persoana care nu a fumat niciodata si care nu intelege de ce e asa de greu sa renunti la acest obicei.
E prima data cind am renuntat la tigara de bunavoie, pina acum ma "lasam" de fumat numai cind ma prindea vreo raceala. Tare mi-e frica insa ca, asa cum stiti si voi, ca orice minune, ma va tine numai trei zile. Hopul cel mare va fi saptamina viitoare, cind vine sotul meu acasa (e plecat citeva zile din localitate). El e fumator, se va bucura sa stie ca nu mai fumez, dar nu cred ca se va lasa si el, si atunci mi-e teama ca voi ceda.
Nu intentionam sa scriu nimic, pentru ca s-ar putea sa ma laud degeaba, s-ar putea miine sa fumez din nou, dar vad ca aici toata lumea se sustine moral...
Azi dimineata, de cum am deschis ochii, mi-am adus aminte ca nu mai fumez, si parca eram alt om. Si totusi, nu trece nici un minut fara sa ma gindesc la tigara. Ceea ce ma sperie cel mai tare e ca voi avea de luptat luni de zile pentru a scapa de dependenta.
Ca sa nu cedez tentatiei imi tot repet, mie insami, ca am luat o decizie corecta, si ca mi-am batut joc destul de mult de sanatatea mea, si ca trebuie sa ma opresc pina nu e prea tirziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela R spune:

Am uitat sa va spun ca, pina acum, ma tot gindeam ca punctul final va fi cind voi ramine insarcinata. Si cum nu avem de gind sa facem un bebe decit peste vreo 2-3 ani, mai aveam inca timp de "huzureala", cu tigara-n botic. M-am gindit insa ca n-are sens sa ma pacalesc singura, doi ani de fumat pot insemna mult. Asa ca... sper sa ma tina si sa ajung si eu pe lista nefumatoarelor - foste fumatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

Ca la "nefumatorii anonimi":
Ma numesc Dana si am fumat timp de 10 ani.Acum m-am lasat, dintr-o data, ca altfel te amagesti singur.Moto-ul meu atunci cind fumam? "Daca ma las si de tigari...pai atunci chiar n-are rost sa mai traiesc!" - deci, innraita.Dimineata, primul lucru :se aprinde o tigare.Inainte de a pune capul pe perna, seara, o ultima tigare.In tot acest rastimp, intre o dimineata si o seara:tigari, cit incape - cu cit mai mult, cu atit mai bine.
Apoi, am patzit un accident.Treaba serioasa, am vazut moartea. Era la doar 2 mm, de mine si ma astepta.Rinjea.Am zis ca daca scap, asta inseamna ca :
1.Exista Dumnezeu
2.Ma las de fumat
Si am scapat.

Mergi la inceput

Mihaela, bine ai venit!!! Io vreau sa te vaz in primul capitol al listei!!!
Stiu ca e greu...si eu cind m-am lasat de fumat locuiam cu un fumator in casa, dar imediat ce am luat decizia de a nu mai fuma, am stabilit si niste reguli in legatura cu fumatul!!! Sa vezi ce mindra o sa te simti si ce satisfactie o sa ai cind, desi iti tentatia in ochi, tu te poti abtine!!! Dupa aia sa vii aici si sa ne spui

pozulici

Mergi la inceput

Iar tine Dana, felicitari ca te-ai tinut de promisiune!!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

Mai primiti membri?
Io nu as putea sa ma laud ca am renuntat la fumat da' oarece progrese tot am facut: de la 1 pachet si juma' pe zi am ajuns la 10 -15 tigari pe zi si alea lights. Sunt zile cand fumez si 2-3 tigari!
Progresul asta l-am facut de cand am renuntat la vechiul servici unde fumam ca turcii. Imi puteau toate hainele si parul numai a tutun iar sotu cand ma saruta cred ca avea senzatia ca linge o scrumiera!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

Salut fetelor,

Miha - ia-l pe NU in brate si nu-i mai da drumul ! oricum orice s-ar intampla important e ca odata si'odata tot o sa te lasi ... o sa vezi ca din moment ce ti-a intrat ideea in cap ... n-o sa mai reusesti sa te impaci cu tine insuti ... pana nu te lasi!

Eu am observat o chestie ... un fumator daca nu vrea sa se lase de fumat nu se lasa ... degeaba ii spun cei din jur ce pericol ...etc ...

O prietena foarte buna (cu ea fumam in tinereturi), deci fumatoare inraita si ea, a ramas gravida si datorita "raului" n-a mai putut sa fumeze. Eram atat de fericita ca a reusit cum necum sa se lase si ea ... dar imediat ce a nascut si si-a revenit s-a apucat de fumat ... nu reusesc nici acum s-o inteleg, dar nici nu o condamn ...

Asa cum spunea si Dena, eu in fiecare seara ma rugam fierbinte sa uit naibii ca sunt fumatoare ... caci alta solutie nu vedeam ... la un moment dat imi intrase in cap ca doar daca ma duc sa ma hipnotizeze cineva o sa reusesc!

... iar prietena mea nu depusese nici un efort ca sa se lase ... si a dat cu piciorul ... deci ca sa te lasi de fumat trebuie sa vrei ... iar voi vreti si sunt convinsa ca odata si odata tot o sa reusiti, nu conteaza cand ...

" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

quote:
Originally posted by slakje

Buna nefumatoarelor!

Vreau sa va intre pe toate: Da...cafea voi mai beti? Chiar ca despre cafea nu stiu prea multe "adevaruri"...o fii buna....o fii rea...????

Alina.

Draga mea Alinuta , sti ce zic eu despre cafea ...fara tigari NU dar fara cafea nu pot sa traiesc meiiiii...nu stiu cit de buna este cafeaua dar la unele persoane este indicat sa bea cite o cana de cafea pe zi ca sa le mareasca tensiunea...atita stiu.

Esti cea mai dulce draga mea slakje

Fumatoarele va doresc multa bafta la lasat de fumat si felicitari celor care sunt dezlipiti de tigari.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
web1-www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2-web3-

8 Luni

Mergi la inceput