Cezariana la cerere
Raspunsuri - Pagina 5
oana_mm spune:
Fetelor dragelor!!Voi chiar nu intelegeti pericolul pe care il poate reprezenta Cezariana pentru copil!!! Am impresia ca va ascundeti oarecum in spatele acestui "nu vreau sa risc viata copilului" pentru a va justifica alegerea.
ESTE GRESIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Copilul este la fel de expus ca si mama. Riscurile unor efecte toxice ale anesteziei, mai intai de toate, nu sunt scazute absolut deloc.
Am impresia ca in loc sa va documentati din studii voi va documentati una de la alta!!!
Eu personal, sustin nasterea normala. Dar consider ca o femeie trebuie sa fie pregatita pentru a naste prin Cezariana DACA ACEST LUCRU DEVINE NECESAR.
Medicul curant este capabil sa isi dea seama daca o operatie Cezariana este sau nu necesara. Medicii, de multe ori, sustin Cezariana pentru ca, pentru ei, este mai comoda - se face la o data prestabilita sau nu este necesar sa isi petreaca intreaga zi cu gandul la voi - , este mai banoasa - si asta nu o puteti nega sub nici o forma, cel putin pentru Romania.
Stiti voi care este cea mai activa ora din viata unui nou nascut normal??? Prima ora de viata!!! Atunci isi cunoaste mama, stabileste legaturile cu ea! Decat sa militati pentru Cezariana mai bine ati incerca sa convingeti personalul medical sa va lase copilul alaturi de voi, cel putin o jumatate de ora dupa ce s-a nascut.
Nu subapreciati sufletelul care sade la voi in burtica. Ingerasii aceia stiu foarte clar ce au de facut odata veniti pe lume. In afara de asta, ei stiu cel mai bine cand si cum sa vina pe lume.
Repet - exista situatii in care Cezariana este necesara. Si trebuie sa cunoasteti care sunt aceste situatii si sa le discutati cu medicul vostru curant.
Atat mamele care nasc normal cat si cele care nasc prin cezariana sau apeland la epidurala sunt la fel de mame. Toate va iubiti copii la fel de mult.
Nu este vorba aici nici de firea lucrurilor, nici de cum a lasat Dumnezeu nasterea pe Pamant, si nici de moda, eleganta sau altceva.
Este vorba de societate!!! De influentele sociale la care toate suntem expuse si care ne determina - constient sau nu - sa facem anumite alegeri. Cezariana pentru o parte dintre voi este o alegere si atat. Luati-o!!! Dar NUMAI dupa ce v-ati asigurat ca este intr-adevar cea mai buna optiune posibila pentru voi si copilul vostru!!!!!!!
Oana Melinte-Moraru
oz spune:
quote:
Originally posted by roxanica-mamica
[b]fara sa vreau sa intru in polemica vis-a-vis de aceasta problema , imi dau si eu cu parerea . Indiferent de alegerea pe care o faci , nastere naturala sau cezariana , TE INFORMEZI !!!!
ideal asa este...dar, viitoarele mamici vin aici si au parte doar de telenovele. Putine sunt acelea care se informeaza cu adevarat, care inteleg exact ceea ce aleg. Mie mi se pare INCORECT, atata tot!
roxanica-mamica spune:
prima oara cand am mers la un control la ginecolog , la 16 ani , d-na doctor mi-a spus asa " Vaaai ! Ai bazinul f stramt ! Cine te lasa sa nasti natural comite o crima , te omoara si pe tine si pe copil ! Sa nasti prin cezariana " . Cuvintele astea mi s-au intiparit atat de bine in minte incat nici cei 5 doctori ulteriori care mi-au spus ca bazinul meu e normal si pot naste fara probleme nu m-au putut face sa ma razgandesc , astfel ca am vrut cezariana , chiar dupa ce m-am documentat despre TOATE riscurile operatiei . Nu am scris asta ca pe o justificare , insa ma deranjeza ca ne considerati oarecum niste neglijente care nu se informeaza si pun viatza copilului in pericol ! Gresit , cel putin in cazul meu . Stiu foarte bine cu ce se mananca o cezariana , daca pot spune asa !
Roxana & Marc
reclamaMarc-Antonio
www.babiesonline.com/babies/b/bichelu
Adela spune:
quote:
Originally posted by Rayuela
na ca mi-a sarit si mie tandara..adicatalea cele care au nascut natural(si eu ma numar printre ele,fara a dori sa-mi ridic statuie pentru asta,am avut o nastere extrem de grea)sint niste ??Unele cuvinte pot suna al naibii de jignitor,zau asa.Nu e prima oara cind citesc pe acest forum tot felul de "stampile" de genul asta,ca o cezariana ar fi "civilizat" ,"elegant"..pai stati asa mai fetelor,mergem sa nastem sau la serata muzicala???
Elena si pisicutza Amelie
Si eu am cezariana la cerere. (pretenii stiu de ce )
Poi Rayuela, stai relax: care e problema ta ca io/sau altcineva/ am nascut elegant si civilizat! Cu ce te jigneste ASTA pe tine? Daca asa a fost de ce sa spun altfel?!!!? E corpul tau?
Te-a fortat careva sa nasti altfel decat ti-ai dorit? Alergau medicii cu cutitul dupa tine sa-ti faca cezariana? Ce te nervezi asea???
Ti-e ciuda?
Hai sanatate!
oana_mm: ""Nimic, dar absolut Nimic nu mi se pare mai absurd decat o "cezariana la cerere"!
Pfiii... chiar nimic? loool
"Stima voastra cu privire la propria persoana va atinge cote inimaginabile dupa o nastere normala!! " wow Asta unde ai citit-o?
Oana, lasa cartile deoparte, fa un bebe si hai de pove experienta nasterii. Oky?
Candy> Ai gasit medicul care sa-ti faca cezariana la cerere? E cea mai buna alegere in caz ca iti este frica de nasterea naturala. (ti-am citit topicul si e drept ca nu te poti gandi la o nastere naturala) Nastere usoara!
ps Si daca mai vrei informatii vizavi de cezariana iti pot povesti. (nu numai din experienta proprie ci din informatiile pe care le-am tot citit in timp)
~~Adela &Julia -2 ani-
oz spune:
Am gasit asta pe un site canadian de moase (midwife):
quote:
Risks of Cesarean Section over Vaginal Birth:
Mother:
- 2-4 times high maternal death rate
- increased risk of endometriosis
- 1/3 of women experiencing cesarean will develop wound infection
- 5% of women experiencing cesarean section will develop womb infection
- 5-10% will develop urinary tract infection
- 1000 millilitres of blood loss vs. 600 millilitres (averages)
- .2% will have injury to the urinary tracts (repeat cesarean carries a higher risk - .6%)
- thrombphletbitis is 10 times more likely in cesarean birth than vaginal birth
- in subsequent pregnancies 25% of those who develop placenta previa will also develop placenta accretia (compared to 5% for those with unscarred uteri)
- risks of anesthesia
- possibly more difficulty nursing
- possible negative effect on future fertility
- definate psychological/emotional issues: post-partum depression rates and rates of sexual dysfunction are higher
Baby:
- jaundice
- fewer quiet, alert periods
- neonatal acidosis due to maternal hypotension
- sluggishness, depressions and interference with suckling reflexes due to anesthetic crossing of the placenta
- low Apgar scores
- high incidence of asphyxia
- lower blood volumes
- lower plasma levels
- 3-7 times high fetal mortality in scheduled cesareans
- hyaline membrane disease due to iatrogenic prematurity (misdiagnosed or inaccurate determination of due date by caregivers)
- respiratory problems in the premature baby
- respiratory problems in the term baby as fluid is not expelled from the lungs as the baby passes over an intact perineum
- baby's face cut by the scalpel.
Rayuela spune:
Si eu am cezariana la cerere. (pretenii stiu de ce )
Poi Rayuela, stai relax: care e problema ta ca io/sau altcineva/ am nascut elegant si civilizat! Cu ce te jigneste ASTA pe tine? Daca asa a fost de ce sa spun altfel?!!!? E corpul tau?
Te-a fortat careva sa nasti altfel decat ti-ai dorit? Alergau medicii cu cutitul dupa tine sa-ti faca cezariana? Ce te nervezi asea???
Ti-e ciuda?
Adela draga mea,pe cuvintul meu de soim al patriei ca nu am nimic cu fetele care au nascut prin cezariana,chiar in momentele alea cumplite imi doream si eu sa vina un bisturiu sa rezolve treaba.
Dar cineva (din pacate nu-mi aduc aminte exact cine),nu cred ca erai tu,punea semnul egal intre cezariana si eleganta,civilizatie.Asta mi-a sunat cam aiurea,ce sa fac?D'aia mi-a sarit mustarul.Dar mi-a si trecut,ca nu-s suparacioasa de fel!
Mi-e o ciuda de mor
Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by SIMONABB
Nasterea naturala e foarte traumatizanta pt BB, i se tuguiaza capul, i se incaleca oscioarele craniului, orice intirziere in expulzarea lui ii poate cauza leziuni pe creier ... nu mai vorbesc de durerile mamei ... atunci cind eram internata, nascusem de o zi, ce urlete animalice se auzeau din sala unde bietele fete nasteau "natural".
Simona & BB Eugen
http://community.webshots.com/user/simonabb
Pai cum sa nu ma enervez cand citesc asa ceva?!
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
cami30 spune:
Ok ma bag si eu.. neutra fiind, poate asa o sa aplanez conflictul.
Eu nu sunt mamica si voi incerca cumva sa inteleg ambele parti. Pana acum, cele doua tabere sunt vinovate in aceeasi masura.. Si pro-nastere naturala si pro-cezariana arunca in tabara adversa cu rosii.
E drept ca aici poate ar fi mai bine sa vina mamici care au trecut prin cele doua experiente, respectiv nastere normala si cezariana ele sunt cele mai in masura sa va povesteasca ambele experiente cu plusurile si minusurile lor.. Pe de alta parte, fiecare din experietna voastra este unica, la care se adauga puterea fiecareia, ideile, teama, curajul, doctorul bun, doctorul rau, asistentele bune, asistentele rele. O nastere este insotita de toti acesti factori care contribuie la formarea parerii personale. Si e adevarat ca o experienta nu poate forma o parere generala despre un tip de nastere sau alta.. la oricate alte tipuri de nasteri ati asistat sau despre care ati auzit.
E adevarat ca nasterea normala este data de natura si prin urmare corpul nostru se adapteaza si de cele mai multe ori face fatza cu bine situatiei finale- nasterea. Pe de alta parte cezariana este o optiune fie personala fie recomandata de medic sau in situatii de urgenta. Indiferent prin ce ati trecut trebuie sa fim recunoscatoare stiintei ca avem aceasta A DOUA posibilitate, fara de care in multe situatii in trecut, multe mamici si-au pierdut bebelushii sau chiar viata.
Pentru mamicile care au nascut normal toata admiratia pentru ca au urmat un destin, pentru ca li s-a parut firesc si pentru ca au vrut sa savureze fiecare clipa gandindu-se numai si numai la bebelush. Multe dintre ele au avut experiente placute si multe au avut experiente neplacute. Dar repet asta depinde de toti factorii pe care i-am expus mai sus
Pentru mamicile care au ales cezariana ( la cerere, caci despre asta era vorba) sunt convinsa ca cele mai multe o fac de teama pt bebelushul lor sau pentru propriul corp. Personal mi-e groaza de epiziotomie din cauza multor povesti cu ruptura de perineu de-a lungul unei vieti).
Multe mamici care au ales cezariana nu sunt curajoase si se tem.. pentru ele si pentru bebelush, asta nu le face mai putin demne sau mai putin femei, cum nici pe cele care au nascut natural nu le face mai putin respectabile. Oricum ar fi, calitatea de mama este un lucru minunat si femeile care au avut curajul sa devina mame ...pentru mine este de neinteles. Va spun asta cu sinceritate pentru ca eu nu am curajul sa concep un bebelush dar sa-l mai si aduc pe lume. Si pentru asta "va citesc" si incerc sa va inteleg cautand in acelasi timp o cale ...
Am trecut in viata mea prin multe orase si prin multe spitale. Nasha de botez era medic, prietena de familie biolog la laborator, prietena cea mai buna asistenta, iar eu am fost f bolnavicioasa si am trecut prin multe spitale. Asa cum voi va aranjati casa si o aveti, cu bani multi sau cu bani putini, asa si administratorii spitalelor si sectiilor specifice au grija de locul lor de munca .
Am vazut astfel sectii foarte curate si foarte ingrijite pentru ca aveau un sef bun gospodar, am vazut insa si saloane de spital pline de gandaci si mizerie din cauza unui prost gospodar.
Oricum ar fi, parerile noastre sunt influentate de mediul inconjurator si mai ales de oameni.
Va acuzati reciproc si va jigniti fara sa incercati sa-l intelegeti pe celalalt
Da, este adevarat ca unele femei care nasc normal urla "animalic" poate din cauza ca asistentele sau doctorii nu-si fac meseria si nu le ajuta, cum este si adevarat ca multe femei aleg cezariana pentru ca se gandesc "si la ele" si "la bebe"
Oricum ar fi toate femeile care au nascut au nevoie de ingrijire in egala masura.. si nu mi se pare ca este e experienta placuta ca dupa o cezariana sa ai nevoie de cineva care sa=ti schimbe un tampon sau sa-ti aduca plosca... fie ea si cezariana la cerere, la fel si experienta neplacuta a sta cu picioarele in sus pentru "toaleta" celor cu epiziotomie... In toate cazurile sunt lucruri neplacute fie ca e o optiune fie ca nu.Sunt convinsa ca mamicile care au nascut prin cezariana sunt la fel de bune mamici ca si cele care au nascut natural. E doar o chestiune de alegere.
Personal as alege varianta "naturala" daca nu ar exista aceasta oribila interventie numita "epiziotomie" oricat de maiastra a fost cusatura unui sau altuia din doctori ( experieta voastra a fost unica.. nu se stie cum va fi la mine). Tzin la fel de mult si la abdomenul meu frumos dar si la perineul meu intact.... da parca mai degraba as renunta la abdomen daca as sti ca epiziotomia mi-ar afecta vreodata viata sexuala pe care pun asa mare pretz. Vedeti? e o optiune si nu cred ca e o alegere neaparat buna sau rea. Nimeni nu stie....
Sunt foarte convinsa ca atunci cand se va intampla... experienta aceasta unica ma va trece intr=o tabara sau alta..
Pana atunci mamici... fiti mamici si fiti frumoase
cu respect
cami
danat spune:
Doamne, Doamne, cred ca e a enshpea mia oara cand se "dezbate" inflacarat si cu patima acest subiect....Fiecare femeie are dreptul sa faca ce doreste cu corpul ei, si fiecare isi va sustine pina-n pinzele albe parerea pro naturala sau cezariana.
Cami30, ai mare dreptate in cele ce spui, asa e, toate suntem mame, si niciodata copilasii nostri nu se vor gandi altfel la noi decat ca la mama! Pe ei nu-i va interesa niciodata cum i-am nascut (decat dpdv al curiozitatii copilaresti ) si, in fond, cui trebuie sa dam socoteala?
Acum, sa-i dau fetei un raspuns, ca ea banuiesc ca nu a vrut divagatii pe tema respectiva, caci inteleg ca are "piticul" cu cezariana bine infipt in creieras .
Draga Candy, eu am facut cezariana "la cerere"...ma rog, la cerere e cam mult spus, dar i-am cerut de la prima intalnire, ginecologului sa-mi faca cezariana. Bineinteles ca nu a acceptat din prima, dar pe parcursul sarcinii am avut grija sa sap adinc la radacina constiintei mnealui si sa-l conving ca eu altfel nu nasc poa' sa-mi faca ce-o vrea! Ideea este ca l-am ales sa-mi supravegheze sarcina si din acest pct de vedere, ca stiam ca-i maleabil si accepta sa faca cezariene, nu pe banda, dar daca ii dai anumite argumente logice nu te poate fortza. Si nu ma refer la argumente materiale! Trebuie sa gasesti un medic care vrea sa colaboreze cu tine, nu sa-ti impuna pur si simplu punctul lui de vedere si gata! Totusi din cauza durerilor prin care trec la o nastere naturala, unele femei nici nu mai vor sa conceapa sa aiba al doilea copil. Nu-i pacat?!
Asa ca bafta in alegere si vezi-ti de feeling-ul tau!
Dana mama lu' bb Radu Stefan
http://community.webshots.com/user/danateu
desprecopii spune:
felicitari cami30. ai postat un mesaj foarte corect - fara patima si manifestari tendentionase.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.