Cezariana la cerere

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Bravo Cami30 ai impacat si capra si varza. Imi place!
Sinzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia
In alte tari nici nu se discuta asta; nasti clar natural. Te baga la cezariana strict doar in cazurile in care este indicata medical (placenta praevia, etc).
Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004

In Germania, de exemplu, se poate face cezariana la cerere. E adevarat ca se incurajeaza nasterea naturala, se fac cursuri cu gravidele, dar, daca vrei sa nasti prin cezariana nu-ti interzice nimeni. E o chestiune de optiune personala. Pe mine chiar m-a intrebat medicul care mi-a supravegheat sarcina cum vreau sa nasc, si, daca as fi ales cezariana, mi-ar fi dat el un bilet de trimitere pentru maternitate si s-ar fi rezolvat. Chiar in salon cu mine erau doua mame care nascusera prin cezariana la dorinta lor (Frauenklinik Dachau). Sunt curioasa in ce tari se interzice cezariana la cerere.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by cami30

Sunt convinsa ca mamicile care au nascut prin cezariana sunt la fel de bune mamici ca si cele care au nascut natural. E doar o chestiune de alegere.

sunt de acord cu tine, e o chestie de alegere si niciuna din variante nu defineste o mama mai buna. Dar cred cu tarie ca atunci cand alegi trebuie sa stii exact ce anume alegi si ma supara foarte tare fetele astea care dezinformeaza pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:

Personal as alege varianta "naturala" daca nu ar exista aceasta oribila interventie numita "epiziotomie"

draga mea,
trebuie sa insisti pe langa doctor sa nu te taie, in Ro se face epiziotomie 'din oficiu' fara sa fie nevoie. Eu nu am epiziotomie si am nascut natural de 2 ori. Am discutat si ras-discutat problema cu doctorita pana mi-a promis ca nu ma taie decat daca este nevoie...si nu a fost nevoie . In felul asta am scapat de taietura, de spalaturile pe la cusatura si de durerile aferente. Cat despre viata sexuala...a mea s-a imbunatatit simtitor dupa nastere, era foarte bine si inainte dar dupa nastere m-am simtit mult mai sexy, mult mai in control, mult mai mandra de corpul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojonel spune:

Am citit pina acum tot ce-ati postat aici,mie mi se par corecte argumentele pro si contra,mai ales ce-a scris Cami30.Eu sint acum exact in postura aluia care joaca la loterie :))adica trebue sa nasc saptamina viitoare,cel tirziu pe 19 iulie,si situatia mea e inca incerta.Adica: bebe e mare, o sa aiba 4 kg-asa s-a vazut la ecografie,iar eu n-am dilatatie deloc,colul e inchis.Doctorul cu care o sa nasc(in care am mare incredere, e un scump),zice ca daca nu merge normal pina la urma...taiem!!!!Asa ca ..ce sa aleg,ca vad ca pina la urma o sa aleaga cel mic pentru mine
Ce pot sa fac???Nici nu stiu cum e mai bine, eu ma pregatesc sufleteste pentru ambele variante, si....cum o vrea Dzeu...
Asa ca vedeti,sint si situatii in care n-ai cum sa alegi varianta optima.Eu o sa-mi las medicul sa decida cum e mai bine pentru mine, nu aleg eu dupa chef, ca zic ca el stie mai bine, nu eu care n-am mai nascut niciodata:))))
Ce parere aveti?Astept reply....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Draga Oz desi am zis ca nu mai postez la acest subiect ma simt nevoita sa-ti raspund.
Eu nu am recomandat cezariana, exact cum a spus si cami este o chestiune de alegere.
Nici telenovele nici romane cum le spui tu, pur si simplu am raspuns la o intrebare.

Cristina C EU NU am afirmat ceva de genul "urlete animalice".

Am zis ca nu imi pare rau ca am ales aceasta varianta, iar fetele care au postat au spus din experienta traita la nastere.

Ca este descurajare sau dezinformare ramane la atitudinea fiecaruia sa aprecieze , tocmai de aia s-a postat un astfel de subiect zic eu, ca sa fie primite raspunsuri si pro si contra .
CA DOAR NU LE OBLIGA NIMENI PE GRAVIDUTZE SA NASCA PRIN CEZARIANA SAU NORMAL.
oricum o mamica are bine stabilite niste criterii de alegere care tin cont de multe aspecte, asa ca de la un subiect banal .se ajunge totdeauna la jigniri si alte vorbe, oare de ce?

fiecare este liber sa-si exprime punctul sau de vedere si cu atat mai mult experienta prin care a trecut.

eu m-am legat strict de raspunsul tau pentru ca ne-ai bagat pe toate in aceeasi oala si nu cred ca este corect nici din partea ta cum ai procedat.

in speranta ca m-am facut inteleasa si ca incercati sa fiti mai apropiate, indiferent de raspunsul fiecareia dintre noi.

va pup si va multumesc ca "m-ati citit"

andreea mami lui theo si florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by mamicaluitheo

Cristina C EU NU am afirmat ceva de genul "urlete animalice".

andreea mami lui theo si florin

Stiu, mamicaluiteo, altcineva a facut-o, dar nu mai are rost sa dau nume pentru ca mi se pare penibil. Fiecare stie foarte bine ce-a spus, ca doar e scris negru pe alb.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Ok Cristinuco, asa am crezut.

e in ordine si sper sa nu mai fie "razboi" intre fete, ca pur si simplu nu-si are rostul.

va pup pe toate si va daruiescmulte ca sa va linistiti.

cu drag andreea mami lui theo si florin

http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

quote:
Originally posted by oz

quote:

Sunt convinsa ca mamicile care au nascut prin cezariana sunt la fel de bune mamici ca si cele care au nascut natural. E doar o chestiune de alegere.

sunt de acord cu tine, e o chestie de alegere si niciuna din variante nu defineste o mama mai buna. Dar cred cu tarie ca atunci cand alegi trebuie sa stii exact ce anume alegi si ma supara foarte tare fetele astea care dezinformeaza pe aici.

oz, unde vezi tu dezinformare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

mamicile pro si contra, multumesc si eu implicit de grija fata de noi, am vazut ca va temeti sa nu fim dezinformate, noi aspirantele sau mamicile in devenire. poate ar fi de folos sa spunem la ce concluzie am ajuns, citindu-va. la nici una. cel putin, nu am ajuns la o concluzie definitiva si foarte bine ca nu exista asa ceva. ca si daca imi pun eu in cap sa nasc prin cezariana la cerere, dar nu nasc in Ro unde poti sa ceri asta medicului, n-am facut nimic. pot sa imi doresc sa nasc natural, dar daca situatia va impune o cezariana, voi fi ultima persoana cu drept de decizie, medicul va fi acela. pana la urma nici la epiziotomie nu poti decide cum vrei tu, ca daca e bebe mare si rupe tot, mai bine sa taie doctorul, nu? as vrea cu epidurala, dar, iarasi, e dupa mine? poate ajung la spital cu dilatatie mare si nu mai am timp de injectii...mai depinde si de cum se ingrijeste fiecare graviduta in timpul sarcinii, nu? sau ce background de boli are, sau, sau, sau...sunt atatea variabile care fac din fiecare un caz unic, o poveste absolut originala. fiecare nastere este o experienta individuala, ca emigrarea :)) adica depinde de organismul mamicii, de cum e pozitionat bebe si dimensiunile lui, de medic, de practica medicala in tara unde naste mamica, etc. nu va mai certati, ca nu e cazul, nasterea nu se subscrie unui adevar unic pentru toata lumea.

Authority Zero

Mergi la inceput