Mamici de mai-iunie 2004 (5)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Bine spus Clau! Bine spu!

Irina si bebe(ii?) din burtica

saptamana 11 (DPN 9 iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Irinel, dr. a spus ca o tratam dupa ce misca BB, dar nu o cauterizeaza, cred ca tot cu ovule. Mi-a reaparut vaginita din cauza la sarcina, din cauza asta mi-a reaparut si rana, care am mai tratat-o odata.

Sunteti criminale viitoarelor mamici, sunteti sigure ca nu voi o sa fiti BB-lusii????

Madutza & ingerasul din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

Buna fetelor,
Irinel, sa sti ca am inceput sa il simt din ce in ce mai des pe bebe.
Azi-noapte m-am trezit din somn ca simteam cum misca bebe. Oare el cand doarme?
Asa se umfla burtica mea, mai ales in partea stanga..
Sa stiti fetelor ca este minunat ! Nu credeam ca sarcina poate fi asa de frumoasa si sa-ti aduca numai fericire...Sunt altfel de cand sunt insarcinata. Simt asta si cei din jurul meu, mi se spune ca radiez de fericire si ca am o lumina pe fata.....
Candva gandeam ca o sa fie nasol cand esti insarcinata, mai vedeam si eu pe la una, alta, dar nu este asa...
Vecina mea ma tot speria cand o vedeam cat de indispusa era tot timpul sarcinii, mofturoasa, rautacioasa. Mi-era mila de sotul ei la un moment dat, ca ce-i mai patea pielea....Acum au o fetita de 7 luni minunata ! Problema este ca ei nu prea comunica cu copilul si eu cred ca este f.important sa vorbesti cu el, inca din burtica.
Sper sa nu ziceti ca sunt putin rautacioasa cu ai mei vecini, din contra...dar simt ca acel copil are nevoie de vorbe, ca sa zic asa.
Cu mine si sotul meu rade tot timpul si mareste ochisorii, te fixeaza cand ii vorbesti, parca te intelege. Apoi incepe sa gangure... Este o minune un copil la casa omului.
Si fetele de aici care mai au copii pot sa confirme acest lucru, nu?
Hai, sper ca nu v-am plictisit iar, dar imi place sa relatez cazuri concrete !
A...uitam sa va intreb: voua vi s-a intamplat sa aveti scaun cu singe? Fara sa fiti constipate. In dimineata asta mi s-a intamplat si m-am cam speriat. O fi normal? Aveti idee? Va rog sa-mi raspundeti la aceasta problema.
Va pupic pe toate !
Cris - 17 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Fetelor,am fost ieri la eco si se pare ca e baietel!Intotdeauna am crezut ca primul meu nascut va fi baiat si se pare ca am avut dreptate.Azi noapte nu am dormit vreo 3 ore de emotie,tot gandindu-ma la el.Si imi doresc neaparat si o fetita!

Am tot citit ca nu v-ati ingrasat sau ati luat prea putin in greutate, se pare ca eu am luat cel mai mult,5-6 kg in 15 sapt.,sunt destul de ingrijorata,e drept ca eram slaba si nu am vomat niciodata in aceste saptamani, dar oricum...

Cartea "Dr.Spock" e f.f. buna,o are o prietena,mai putin indicate sunt sfaturile de la capitolul alimentatie,unde nu recomanda lactatele pt. bb.Eu vreau sa o comand,dar nu am reusit sa intru pe adresa librariei care a fost data cateva pagini mai inainte,nu e de gasit serverul.Voi ati reusit?

si Paul din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Cris, normal ca trebuie sa vorbesti cu copilul. Asta il ajuta sa se si dezvolte (psihic vorbind, sa invete cuvintele, sa te inteleaga, sa se exprime, eu asa cred). Cat despre restul...vecina ta se simtea rau cand a fost graviduta? Si mie mi-a zis o colega la inceput ca am o lumina speciala si ca a mai vazut-o la o prietena a ei, da acu n-a mai zis nimic. Nu sunt uracioasa da nu prea am chef e nimic din cauza nesuferitelor de greturi, da tot mi-e drag ca sunt graviduta, numai ca astept cu nerabdare sa ma pot bucura din plin.
Abia astept sa il simt si eu pe bebe, cred ca nici n-o sa pot dormi de drag un timp :-). Cred bebeii dorm oricand li se face somn, nu neaparat cand dormi tu. De altfel am vazut ca fetele care sunt in luna mai avansata se vaita ca noaptea nu pot dormi din cauza partidelor de fobal...:0)
Teodora, sa iti traiasca sa te bucuri de el, sa fie sanatos. Nu stiam ca deja se poate vedea :0)
Fetelor azi am fost si eu la doctor, da n mi-a facut mare lucru, m-a palpat putin pe abdomen (imbracata fiind). m-a cantarit (dupa cantarul lui se pare ca as fi luat cam 2 kg, da dupa cel cu care ma cantaresc de obicei, doar 1 kg, oricum ambele variante sunt bine), mi-a luat tensiunea, examenul de urina si cu asta basta, mai veniti peste o luna.
Mi se pare cam aerian, sper sa ma insel, in fond eu nu am probleme,altele decat cele normale, dar as fi fost mult mai linistita sa fac si eu un ecograf.

Pupicei, aveti grija de voi,

Irina si bebe(ii?) din burtica

saptamana 11 (DPN 9 iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Mi-a trecut si mie durerea de maselutza ,eu ma simt bine dupa cum sti-ti gretzuri numai am asa ca de acum voi incepe sa ma bucur cu adevarat de sarcina si de bebele meu.

Acris am avut si eu scaune cu sange dar nu mult sange era doar putzin dar asta acum cateva saptamani,acum pare in regula ,eu ma gandeam ca pe undeva ma rupeam cand iesea afara dar la tine daca e mult sange asta nu mai stiu ce ar putea fi.
Teodora ce minunat ca ai aflat ce vei avea si sa-tzi traiasca Paul,dar tu in cate saptamani de la UM esti??cum de ai si aflat?

Eryka & sufletzelul din burtica---> (13 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Buna mamicilor!

Acris esti bestiala ... bucura-te in continuare de sarcina ca ai dreptate! Este minunat! Cu toate "problemutele" aparute ma bucur si eu din plin si ma simt minunat la gandul ca in curand o sa fiu mamica! La mine inca nu a miscat, dar astept nerabdatoare ;)... cred ca atunci te simti si mai bine.
Am inteles din carti si reviste ca bb-ii dorm cand te misti tu ptr. ca ii legeni prin miscari ... iar cand tu esti linistita se scoala bb. Presupun ca in ultimele luni nu o sa dormim non-stop, dar barem stim ca sunt bine!
Si ai dreptate, e bine sa vorbesti cu bb-lul chiar cand este in burtica ta, asta ca sa se acomodeze cu vocile parintilor. Azi mi-a facut sotiorul meu un cd cu muzica ... ca sa-i pun lui "ala mic" sa fie tot asa fanatic dupa muzica ca taticul lui. Oricum, de la control e mult mai tandru si mai atent si il prind ca ramane cu ochii la burta mea ... cu o expresie de fericire pe chip! :)
Am citit ca gravidele pot sa sufere de hemoroizi ... sa nu fie sangele in scaun de acolo. Totusi cand mai mergeti la doctor spuneti-i de asta. Nu vreau sa va sperii, dar aici se depisteaza mai intai cancerul de colon printr-o hemocultura a scaunului ... deci daca e sange in scaun sau nu. Nu va faceti griji, daca nu aveti alte simptome ca dureri, scaun moale, etc. nu-i nimic grav. Insa spuneti la nenea doctor!

Teo, cum ai aflat asa de devreme? Mie mi-a spus la ultimul control ca e prea mic sa se vada ... oricum eu nu prea as vrea sa stiu.
Sa-ti traiaca puiul si sa creasca mare si sanatos!

Va pupic si va doresc o saptamana minunata!!!

Irinusha - cu minunea de 16 saptamani din burtica :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Irinel, nu-ti face griji, ca totul e in ordine cu cel mic.
La mine nu s-a mai uitat doctora de vreo 2 luni ... numai ca-mi face un test la urina, imi ia hemoglobina (din deget ... ce nu pot sa sufar), ma cantareste si imi ia tensiunea ... ah, da si ecografia. Noroc cu ecografia asta ca altfel nu ma atinge ... nici nu stiu daca colul e bine, sau sunt alte chestii ... insa daca ma simt bine presupun ca nu-i nimic grav. Asa ca nu-ti mai face griji, pe tine barem te-a mai palpat putin!

Toate cele bune si ai grija de tine!!! Pupici!

Irinusha - cu minunea de 16 saptamani din burtica :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Mai gravidutelor, cum s-a transformat tenul vostru in sarcina? Si nu numai tenul. Ca eu nu radiez de frumusete,si fata mea nu e asa de luminoasa, dimpotriva,mi-apar cosuri, si imi apar si pe spate multe, si pe piept uneori si toooooot sper ca se va vedea si la mine transformarea aia de care se zice ca ai parte,si nu mai poti ce piele curata ai, da' parca incep sa-mi pierd speranta. Eu am avut tenul gras mereu, si dupa ce-am incetat cu anticonceptionalele mi-au aparut cosuri,dar credeam ca macar sarcina le va rezolva,asa imi zisesera si vreo 2 doctori, da' de unde!
Voi ce ziceti?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Buna,
mi-e cam greu sa-mi dau drumul dar nici o problema...inceputul e mai greu...
Avem 22 saptamani si dupa ultima ecografie facuta se pare ca suntem baietas...sunt la prima nastere si am foarte mari emotii, ma gandesc cu groaza si bucurie in acelasi timp la momentul nasterii. Voi naste cam prin 24 martie anul viitor...
Si eu am luat pana acum 13 kg si acum am 71 kg, imi tare greu si cand ma gandesc ca voi mai lua in greutate ma iau durerile de cap......ma mandresc cu burtica mea, sa nu ma intelegeti gresit, dar cand vad ca nici in cada nu prea mai am loc ma necajesc tare rau...
Eu ma vad tare urata la fata, cu toate ca toti colegii si prietenii mei spun ca am fata mult mai luminoasa acum ,ca sunt foarte schimbata, dar eu cred ca o fac doar ca sa ma simt eu mai bine...
Va multumesc ca sunteti si am cui sa ma plang....

CFloarea

Mergi la inceput