Mamici de mai-iunie 2004 (5)
Raspunsuri - Pagina 9
piatra lunii spune:
Claudelu, bine ai venit!
Ne bucuram ca ne inmultim. Ma intrebam insa cand am citit mesajul tau daca stii ca sunt si mamici de martie-aprilie, mai aproape de "varsta" burticii tale. Da' noi te primim si aici,daca vrei, de-abia avem si pe cineva cu mai multa experienta :))
Piatra lunii
acris spune:
'Neata fetelor !
Irinusha, draga mea, multumesc pt. sfaturi. Referitor la scaunele cu singe a fost decat in ziua aceea. Intr-adevar cred ca este vb. de hemoroizi(am citit aici pe site), din cauza sarcinii. Nu am avut vreo durere sau ceva, pur si simplu s-a intamplat. Sper sa nu se repete. M-am "tratat" cu ceai de musetel.
Si nu-mi spune de cancerul la colon ca nu vreau sa aud...Soacra mea a avut si am vazut cum a fost (Dumnnezeu sa o ierte !). Are 8 luni de cand a murit.Nici nu vreau sa-mi aduc aminte.
Dar hai sa nu va intristez....
In rest sunt bine, de abia astept sa vina sf. lunii sa ma duc la echo.
Dar sa stiti ca nu vreau sa stiu ce sex are copilul meu. Parca este mult mai frumos, atunci cand nasti si stai cu sufletul la gura sa vezi ce este. Sunt, cred eu, altfel emotiile.
Hai ca vb. mai tarziu ca a venit sefu'
va pupic pe toate !
Cris-18 saptamani
madutza spune:
Buna burtici si BB-ici,
Cum va mai simtiti? Eu ma simt bine in general. Ce ma bucur pentru tine Cris ca il poti simti pe BB.
Sunt un pic ingrijorata ca trebuie sa fac niste anazize saptamana asta, si mi-e groaza de ce s-ar intampla daca ies pozitive. Vineri seara m-a apucat bocitul , ca trebuie s-o dau pe pisi, da normal ca BB e important acum. Ma tot gandesc, daca e bine, sa nu aiba nici o problema, imi fac o mie de griji si de ganduri. Tocmai am citit un subiect pe forum despre un BB care s-a nascut cu malformatie cardiaca, si nu s-a observat la 3D.
Gata cu vaicareala. Cris, am gasit niste remedii naturiste pt. hemoroizi: comprese cu infuzie de galbenele, coada calului sau patlagina; spalaturi cu decoct din scoarta de stejar. Poti face si cataplaseme cu foi de varza, morcov ras, cartofi cruzi dati pe razatoare. Mai poti folosi alifie de galbenele. Sper totusi sa nu mai ai probleme.
Pt. Erika, in cazul durerilor de dinti am gasit ceva remedii: se introduc in carii cuisoare sau frunze de patrunjel proaspat. Pe partea obrazului dureros se fac frectii usaore cu suc de ridichi.. In gura, la locul dureros, se va tine infuzie concentrata de radacina de valeriana. Deasemena, sper sa nu te mai apuce durerile.
Eu vreau sa stiu ce va fi BB. Aveti grija ca dr. se cam repede sa iti spuna sex-ul copilului, daca nu vrei sa il stiti spuneti-i de la inceput.
Va doresc o saptamana cat mai buna
Si eu sunt de parere ca trebuie sa vorbim cu BB inca de cand e in burtica. Cand o fi burtica mare o sa ii pun muzica, abia astept. Cica atunci cand va avea crize de plans se linisteste cand aude muzica pe care o asculta cand era in burtica. O sa ma hotarasc la o muzica relaxanta pe care sa i-o pun :-).
Madutza & ingerasul din burtica
Irinusha spune:
Buna mamici cu burtici!
Aoleu fetelor, nu am vrut sa va speri cu cancerul de colon! Nu ma ascultati ... la noi acum sunt doar hemoroizii de vina.
Si Madutza are dreptate, sunt tot felul de leacuri contra. La Plafar se gaseste "ulei de galbenele" si in caz ca va e greu sa faceti ceaiuri si alte de-alea e foarte bun. De fapt e bun ptr. orice rana.
Nici eu nu vreau sa stiu ce e bb ... dar oricum mama spune ca e baiat ca nu mi-a fost prea tare rau, ca nu am pete pe fata, ca era format de mic, etc ... tot felul de chetii babesti. Asta e, numai sa fie sanatos ca altfel nu am pretentii!
Piatra Lunii si eu am avut probleme cu cosii ... presupun ca din cauza hormonilor. Eu aveam aproape in fiecare luna inainte de ciclu (eu nu am luat anticonceptionale, deci erau hormonii mei "proprii" care isi faceau de cap ;)) probleme cu pielea ... si vad ca si acum mai apar din cand in cand. Dar mai mult pe spate si pe decolteu ... s-ar putea sa vina si de la faptul ca acum ne infofolim ... nu stiu. Insa de cand imi merge mai bine s-a mai "luminat" putin si fata mea ... nu mai sunt asa posomorata ... vai ce urata sunt!
Claudule, bine ai venit!
Te primim cu placere la noi, insa noi suntem "micute" rau de tot si s-ar putea sa nu puteam sa te sfatuim cu nimic. Dar vezi ca e un grup si cu mamici de martie-aprilie ... insa daca iti place mai mult la noi esti "bine venita!".
Oricum iti doresc o "burtica" sanatoasa si o nastere usoara!!! Toate cele bune!
Pupici la mamici pe burtici!
Irinusha - cu minunea de 16 saptamani din burtica :)
madutza spune:
Fetelor, hai ca in curand o sa ma reprofilez, ma fac baba d-aia cu leacuri.
Am gasit o pagina cudiverse remedii naturiste:
http://www.inoan-press.com/san/7.html
sper sa va fie de folos, io mai caut acum sa vad ce mai gasesc.
acris spune:
Buna fetelor,
Madutza, merci frumos pt. leacurile naturiste. Acum am rezolvat cu infuzie de musetel. Oricum, am notat plantele.
Irinusha, sa nu mai zici niciodata ca esti urata. Femeia insarcinata este cea mai frumoasa. Dai incolo de cosi ca se duc si aia...
Eu nu am probleme din astea, pot sa spun ca tenul meu este parca mai frumos ca inainte, cosi nu am avut niciodata, nici macar la pubertate.
Dar in schimb, am cativa pistrui, care iarna dispar...
Hai va pup si sa fiti sanatoase !
Cris-18 sapt.
MariaG spune:
Buna
mi-ati mai luminat ziua....
Imi tot faceam griji de vreo saptamana ca ma dor muschii abdominali de parca as fi avut febra musculara. Eu fiind o statica de felul meu,adica ma mai misc eu da' nu prea mult asa... mai mult merg pe jos sau mai urc niste scari. Da' nici asta nu facusem in ultima vreme ca mi-era prea rau si nu mai aveam energie. Acum o saptamana m-au mai lasat greturile si mi-am cumparat salopeta (ca in blugi nu se mai punea problema sa incap) si mi-am pus adidasii in picioare si m-am tot fatait ca era tare frumos afara si eu nu aveam stare sa merg cu autobuzul o statie. DAR spre seara am obosit cumplit (adica am adormit pe la 20:00) si de a doua zi parca statea cineva si tragea de muschii mei (cineva trage de ei ce-i drept dar nu imi imaginam ca o sa fie asa de puternic, dragul de BB).
Dupa cum spuneti voi se mai vad ca se mai intampla si pe la alte case.
Eu mai am o problema: sciatica. Stiti vreo sala unde as putea face ceva ca sa ma pot misca pana si dupa ce nasc????
Va pupic pe toate si pe BB-ii vostrii dragi,
a, uitasem: 15 saptamani
MariaI
madutza spune:
Bun venit Maria,
Si au am probleme cu coloana si as vrea sa ma duc la gimnastica, dar cand o sa raman acasa. Am inteles ca la clinica Giulesti exista ore de gimnastica medicala, cu un kinetoterapeut. Ma gandesc ca ii poti spune care aste problema ta si iti recomanda sa faci anumite exercitii. Tie de cand ti-a recomandat medicul sa stai acasa?
Lauraa spune:
fetelor!
Noi suntem bine, febra nu mai am (sau cel putin nu stiu, ca nu am mai masurat-o). Eu nu ma stresez deloc cu calculul saptamanilor, cel putin nu deocamdata. cand am fost la ctrl. mi-a zis dr. ca sunt in sapt. 13, si de atucni adaug cate o saptamana in ficare sapt. care trece. Si gata.
Noi am hotarat sa nu aflam sexul lui bebe decat la nastere. E o surpriza frumoasa pe care nu ne-o ptem oferi de prea multe ori in viata. Curiozitatea e mare, dar cu atat mai bine, surpriza va fi mai mare. Ne permitem sa visam pana in ultima zi, cum ar fi daca e fetita, cum ar fi daca e baietel... Sa nu uit sa-i spun doctorului sa nu imi zica nimic.
V-am pupat!
Laura si iubirea mica din burtica (15 saptamani)
Irinel spune:
Buna fetelor si bine ati venit Maria si Claudelu! Numai bine voua si bebeilor vostri.
Ufffff, iar nu mai stiu toate cate voiam sa le spun...
Piatra Lunii, si eu am cosuri pe piept, pe fata nu, da asta nu e de mirare ca eu am un ten extrem de uscat, de-asta am deja o multime de riduri la varsta asta...:0)
Cris, am mai auzit pe cineva ca a avut hemoroizi cand era graviduta, poate n-ar fi rau sa incerci remediile naturiste ale Madutzei ca altfel pot fi durerosi din cate stiu eu...
Irinusha, eu nici macar ecograf n-am facut inca, abia peste vreo luna o sa fac. Si cred ca pana la urma o sa il luam mai tare pe medic, ca noi il tot intrebam daca putem sa facem mai mult decat un ecograf si el o tot da ca doar unul e platit si doar daca e necasar il mai facem pe al doilea, iar eu chiar i-am spus de prima daca ca am si insurance privat de la firma, da cred ca e cam aiurit. Eu nu inteleg de ce nici nu a ascultat inimioara lui bebe ca am inteles ca se aude de cand e mult mai micut. Nu sunt speriata si nici nu vreau sa fiu, pentru ca realizez ca ma simt bine (nu pun greturile alea urate la calcul bineinteles) si n-am manifestari ciudate, deci in principiu bebe ar trebui sa fie sanatos.
Laura ma bucur ca esti bine si te-ai linistit.
Fetelor, noi vrem sa aflam, adica daca nu vrea bebe sa arate, nu e o tragedie, dar daca "se arata", nu mi se pare o surpriza mai mica, avand in vedere ca oricum nu e ceva ce mai poti schimba. Iar la nastere o sa am atatea surprize oricum, numai cand ii voi vedea chipul micut si apoi va trebui sa invat sa il ingrijesc, sa il cunosc, sa stiu ce vrea, cand vrea...totul va fi oricum nou avand in vedere ca e primul bebe. Nici macar nu sunt prea curioasa ce e, desi eu imi doream cu disperare o fetita, acum aproape m-am obisnuit cu gandul ca probabil va fi baietel (asta pentru ca de obicei e pe dos de cum vrei, eeeeeee, o prostie de-a mea :0))) si pentru ca nu m-am patat pe fata cum zice Irinusha, chestii babesti...)
Abia astept sa scap si eu de greturi sa ma pot bucura la maxim de zilele astea de graviduta.
Pupicei,
Irina si bebe(ii?) din burtica
saptamana 11 (DPN 9 iunie)