Mamici de mai-iunie 2004 (5)

Mamici de mai-iunie 2004 (5) | Autor: vilma

Link direct la acest mesaj

Continuarea...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Iaca sunt si eu prima care da startul aici

Madutza sa dea domnu sa fie bine ,am sa ma gandesc la tine si sa ne dai o veste cat mi repede,oricum tu du-te optimista la control cu gandul ca totul e bine ,sa nu te gandesti la rau ca te ai intzeles?
Cat despre durerea mea de maselutza astept sa-mi dai un sfat ,sa stii ca nu te uit.
Hai pa si mai vb.

Eryka & sufletzelul din burtica---> (13 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Buna mamici cu burtici!

Eram cam diperata ca s-a inchis subiectul pana sa apuc sa aberez eu ... doar ma cunoasteti! Si asta tocmai azi cand am control si sunt super stresata, vai de sufletzelul meu ... va rog din suflet, tineti-mi pumnii sa fie totul bine. De la 16.00 asa ...

Laura, mi-am luat temperatura - s-a executat, sa traiti! - si e 36.8. Acum nu ma intreba cat era inainte ca nu stiu ... eu foloseam ca metoda contraceptiva "metoda calendar" si de acolo stiam cand am ovulatia, deci nimic cu termometru. Oricum sa stii ca s-ar putea sa ai temperatura ridicata de la inimiora, care acum munceste mai mult. Eu am avut mari probleme acum cateva saptamani ... de am fugit repede la cardiolog panicoasa toata ca vezi doamne nu reuseste inimioara mea o sarcina. Si daca analizele ies bune - si nici nu ma astept la altceva! Eu totusi iti tin pumnii sa fie mai sigur :) - zic sa nu te mai ingrijorezi. Pur si simplu asa reactioneaza corpul tau la o sarcina.

Erykutza, nu sta mamica cu dureri de masea pe tine. Cum asa? Vrei sa suferi inca 6 luni? Du-te la doctor, dar spune-le ca esti gravida. Exista anestezie si mai stiu eu ce speciale ptr. gravidutze. Stie nenea doctor ce sa-ti dea. Si pe mine ma cam incearca o cariuta ... dar nu asa de rau ca sa-mi ridic fundul din scaun sa-mi fac o programare. Lenea asta ... dar si cand m-o durea sa vezi cine o sa se vaite pe aici ....

Clau si Irinel, voi nu puteti sa munciti de acasa? Mai ales tu Clau ... ca la Irinel nu prea stiu ce e ... rusine mie! Adica ma gandeam ceva de genul "via Internet", primesti datele acasa, faci lucrarea, trimiti datele la firma ... ar fi necesar un computer si legatura intre computerul tau si cel de la servici. Te-ai gandit la asa ceva? Ai putea sta acasa cu bb-lul si sa si muncesti cand ai tu timp. Doar asa o idee!

Cine statea la coada ptr. sfaturi?
Ah da, Madutza! Madutza draga, am citit pe undeva - nu mai stiu unde, ca creierul meu e o sita larga ;) - ca gravidutzele mai dolofanele - nu spun asta cu rautate, stii ca si eu sunt mai "puternica" cum imi spune cardiologul, dragutul de el - ar trebui sa ia mai putin in greutate. Ceva cu 12 kg. Asa ca stai cumintica si nu te mai gandi la 20 de kg ... incearca sa mananci ptr. doi ca valori nutritive, nu ca cantitate. Stiu, stiu, usor de spus, greu de facut ... dar ar fi mai bine ptr. tine. Eu, daca reusesc 20 de kg, depasesc 100 ... nu va spun cu cat, ca deja mor de rusine aici Iar cele slabe, ceva cu 18 kg! Oricum, greutatea o sa vina mai din luna 5-6, nu acum!

Gata, ca v-am "sfatuit" destul ... maestra Irinusha se retrage obosita . Va pupic si va scriu dupa control! O zi minunata!!!!

Irinusha - cu minunea de 15 saptamani din burtica :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Am intzeles sefa, sa traiti!

Madutza & ingerasul din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra M spune:

Fetelor,

Voi ati cerut sa vi se faca analiza pt listeria? Mie mi-a dat sa fac doar toxoplasmoza. Oare sa-i cer doctoritei de familie trimitere? Pentru ce-i analiza asta?

Eryka, cu maseluta te poti duce la dentist, dar trebuie sa spui ca esti gravida pt ca nu ai voie anestezii si nici anumite antibiotice, daca-i o infectie. Eu zic sa te duci daca mai incepe sa te doara, dar sa spui primul lucru...Sunt gravida!!!

Va pup,

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManuClau spune:

Buna mamici!
Si eu am sa nasc la inceputul lui mai anul viitor. E primul meu bebe si nu pot sa spun cat de panicata sunt din cauza asta. Imi fac tot felul de griji, ma zvarcolesc toata noaptea, ma tot gandesc ce as putea face sa mearga totul bine pana la capat, dar imi lipseste experienta necesara. Mi se pare tot timpul ba ca doctorul nu stiu ce gest a facut si nu mi-a placut, ba ca cei de la birou se uita ciudat la mine, ba ca sotul meu nu ma mai iubeste ca inainte. Dar el saracul este la fel de depasit ca si mine de situatie si cred ca isi face la fel de multe griji.
Cam asta despre soarta mea. Mai este cineva la fel de speriata de bombe ca si mine? Vreun sfat, ceva?
Manu & burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Irinusha, sa dea Dumnezeu sa fie asa!!! Si eu ating 100kg daca iau 20. Aveam 80kg la inceputul sarcinii, la 1.78m . Vai de coloana mea saraca!!!! Lasa ca cica in perioada alaptarii se slabeste mai mult, si bagam si o sala mica si sa vezi ce slabute o sa fim noi, asa sa moara Erika frumoasa de ciuda !

Madutza & ingerasul din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Vai Madutza, si eu care credeam ca sunt singura "uriasa" pe aici ... dar cu 1,75 m sunt "prichindel" pe langa tine. Insa la kg te-am luat! Sac!

ManuClau, bine ai venit printre noi! Sarcina usoara si bb sanatos tun!! Panicoasa nr. 2 la apel!!! Si daca mai citesti pe aici mesaje, o sa vezi ca mai toate suntem panicoase. Cred ca orice femeie are "fricile" ei, dar trecem noi peste tot! Capul sus! Nu o fi "dracu chiar asa de negru" ... Curaj! Noi suntem alaturi ca sa-ti luam teama!!!

Pupici din nou si promit sa ma abtin de la scris ;)

Irinusha - cu minunea de 15 saptamani din burtica :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Bun venit Manu clau o sarcina usoara si un bebe santos si frumos,asteptam sa ne spui cate ceva despre tine si burtica ta

MAmaa fetelor dar voi va ganditzi la cate 20 de kg sa va ingrasatzi???Eu ma gandesc cu groaza si ptr. 15 kgnu stiu dar mi se pre enorm de mult ,nu vreau si pace nu ca as fi acu` eu vreo slabutza ca nu sunt nici kiar asa insa asa mie teama de cate kg voi pune pe mine...si asa ma bucur cand vad ca acus intru in 4 luni si inca nu am pus nici un kg pe corpul meu
Cu maselutza daca ma doare si maine voi da o tur pe la nea` dentistu nu de alta dar inca nu am fcut cunostintza cu el acilea in Japonica ,iar daca imi trece maine durerea ca vad ca deja incepe sa ma lasa il mai aman pe nenea pana datta viitoare.

Eryka & sufletzelul din burtica---> (13 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra M spune:

Bine ai venit Manu,

Si eu am tot felul de griji. Cica hormonii ne joaca feste. Aici insa poti sa spui tot ce te framanta si sa vezi ce bine e cand spun fetele ca si ele... Si eu am facut depresie 3 zile ca a zis doctoru ca bebe e mic si eu n-am inteles daca e mic ca varsta, cum sustine sotul, sau ca e mic pentru cele cateva saptamani care le are. Apoi mi-a trecut ca oricum eu am 1.58 si sotu 1.75 asa ca nu are pe cine semana mare, Si eu am avut sub 2.500 la nastere.

Laura acum imi dau seama cu temperatura, ca eu am fost racita si sotu s-a dus sa cumpere un termometru nou, care cica si asta e prost. Eu ziceam ca n-am nimic in ultimele zile doar nasu si gatu, cel putin in timpul zilei, cand termometru arata 37-37.2. Seara mai faceam un 37.8 si ma durea capul. Dar probabil ca temperatura era de la sarcina si durerile de cap tot de acolo. In final am zis ca termometrele sub de aruncat si nu mi-am mai luat temperatura.

Irinusha deci asa cu greutatea. M-ai linistit. Eram deja panicata ca eu nu ma ingras. Trebuie sa zic ca are cantarul niste oscilatii de 2 kg. Si azi dimineata zicea ca am pus doar 1kg. Era sa ma apuce plansu cum 1 kg la 14 sapt. Dar daca zici ca greutatea vine in luna 5-6, stau cuminte.

Ce dragi imi sunteti asa de liber scrieti. Eu din pacate, nu i-am sus mamei inca, pt ca e plecata si astept sa vina acasa, asa ca nu am cu cine ma sfatui. Parca cu soacra nu sunt asa deschisa, desi e o femeie buna.

Va pup,

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka_l spune:

Salut burtici!

Ati scris nu v-ati incurcat! Bravo. Chiar mi-a fost dor de voi!
Madutza, sa-ti ajute Dumnezeu! sintem sigure ca totul o sa fie bine…o sa vezi!

Gata…i-am zis sefului….aoleu: i-a “cazut fatza” …. mmm nasol ..asta e. A fost scurt si “dureros” nu i-a convenit deloc, ba’ chiar au fost citeva secunde de tacere cind mi-a venit sa sap o gropitza sub scaun sa ma bag acolo…usor usor si-a revenit, la final a gasit de cuvinta sa-mi zica “felicitari” alea alea si sa glumeasca …haha “o sa fac o cresa”, zice el. Eh, asta e ..a trecut . Nici colegii nu au sarit in sus de bucurie, asta probabil ca sint noua si nu ne cunoastem foarte bine.
Ma bucur pt fetele care au sefi de treaba si totul e ok la servici. Porbabil ca daca nu ma “minca” undeva sa ma mut eram si eu inconjurata de atmosfera ok la servici. Oricum e de preferat asa :o atmosfera mai glaciala decit dincolo cu o sefa super scirboasa si incompetenta, pe care nu o mai suportam o secunda (ca d’aia am si plecat) .Gata cu lamentarile..sint convinsa ca Dumnezeu o sa aiba grija de mine si de puiu meu la fel si de voi.

La nume am inceput sa ne gindim timid, da’ nu prea am cazut de acord. Cred ca o sa fie misto..distractie pina gasim ceva. Oricum mie imi plac mult numele romanesti (gen: Maria, Vlad, Radu, Ana, Irina).

Madutza, usor cu kilogramele. Mie domna doctor mi-a zis ca nu mai mult de 14 kg in plus. Si ce faci cu pisi?
Irinusha bafta la doctor sa ne zici cum a fost!
ManuClau bine ai venit sa fiti sanatosi tu si bb! Sarcina usoara! Si sa stii ca si eu sint la fel…mi se spunea “Miss Panica”. Si chiar asa ca tine sint foarte atenta in jurul meu. Dar cred ca o sa ne obisnuim si o sa vedem ca sarcina nu e mare scofala, nu? Pot sa confirme fetele care sint deja la nr 2. Eu incerc sa ma port normal. Oricum madame doctor m-a “citit”, mi-a zis ca nu sint singura “speriata de bombe” si ca o sa imi revin.

Va pup

Anca si bebiciu!

Mergi la inceput