Cum sa-l fac sa nu mai adoarma numai in brate?
Raspunsuri - Pagina 3
Desyderia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nemora io nu inteleg asta cu "invatatul sa adoarma singur" nici macar puii de gaina, de leu, de matza, nu dorm singuri da omul a inventat patutzul...si apoi a aparut si necesitatea psihologului Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09) |
Nemora, esti totala!!! le-am citit si colegelor de birou ce ai scris si am ras bine!!!

ai mare, mare dreptate !!!
apropo....am si eu un pui de 1 an si 3 luni care seara, de la 1 an fara 1 saptamana, adoarme singurel, langa mine, in patul meu. Dupa ce adoarme, il pun in patutzul lui in care, de cateva zile, nu se mai trezeste noaptea. Pana acu' cateva zile se trezea si de 2-3 ori, sa bea apa. Lapte a baut noaptea pana la 1 an si 1 luna, parca. Chiar daca mi s-a spus si mie ca metoda asta de a-l adormi in pat cu mine si apoi de-al pune la el in patutz nu e buna, asta e, e pana la urma alegerea facuta de copilul meu si daca lui ii place asa si ii este bine, f bine, cine suntem noi sa-l judecam? Fiecare copil are o personalitate si chiar si asa mici, stim cu totii ca si-o scot in evidenta.
La somnul de dupa-amiaza da! avem si noi probleme! doar in brate, cu cantecel si plimbare prin camera...si are deja 12 kg....spatele deja "e pe spate" vorba aceea
Am incercat sa-l adorm si dupa-amiaza pe pat langa mine dar chiar daca ii este somn, imediat ii sare somnul si incepe sa se distreze....si apoi, tot in brate, leganat si greu, adoarme.....
deci....si si noi vrem bebe dar asteptam inca putin, sa vedem in cateva luni ce se mai schimba din punctul acesta de vedere.
va pup
oanna3 spune:
eu mi-am leganat copii in brate si pe urma pe picioare pana la 1 an si jumatate (cu excepria fetei care la 6 - 7 luni a renuntat si a preferat sa adoarma singura)
a fost obositor pana si-au facut un program dar pe urma ei se relaxau si adormeau in 2-5 minute si ii puneam in patuturile lor
acum 3 luni, la 2 ani jumate, Ingrid a avut o perioada in care nu isi bea laptele seara decat daca urcam in patutul ei, il termina, ii mai dadeam un pupic si treceam pe canapeaue "lui mamai" de unde le spun povesti sau le cant si 15 minute adorm toti
nu e poza mea dar am vrut sa exemplific
http://forum.desprecopii.com/forum/pop_photo_rating.asp?mode=clasament&albumid=5&Page=6
sper sa nu se supere autoarea de pe pozitia 60
http://www.dropshots.com/triplets_RAI#date
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Povestea RAI-ului din viata mea
[/quote]
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
iubesc si sunt iubita
Alexia27 spune:
E problema spinoasa asta cu somnul. Muuuulte controverse a nascut si o sa mai nasca. De ce? Pentru ca ne tinem tare strans de lanturile care ne leaga, adica de educatia primita si adanc engramata in subconstientul nostru: copiii dorm singuri din prima zi, copiii se pupa doar in somn, copiii nu se baga in vorba oamenilor mari, copiii nu se iau in brate ca se rasfata, copilul trebuie lasat sa planga etc etc etc.
Firesc e ca bebelusul si copilul mic sa-si simta mama aproape, sa-i simta caldura, bataile inimii, sa se simta in siguranta. Cea mai mare teama a unui copil e teama de abandon, tocamai ca se naste total dependent de mama. Iar prin neluarea lui in brate, lasatul sa doarma singurhranitul la ore fixe i se accentueaza exact anxietatea aceasta....cu rezultate vizibile la maturitate cand vor avea probleme de relationare, de incredere, de atasament.
Doar pentru ca problemele astea nu se vad imediat ca vanataile, nu inseamna ca nu exista!
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
Luna1 spune:
Parerea mea e ca daca copilul adoarme ok seara in patut tinut de mana trebuie sa lucrezi la somnul de peste zi. Si cum el doarme haotic episoade de 3-4 somnuri a cate jumatate de ora (am inteles bine?) eu te-as sfatui nici sa nu-l lasi sa planga insa nici sa nu mai decizi tu cand e obosit si trebuie sa doarma.
Mai exact, pe timpul zilei fiica mea adoarme cand ii e somn adica, ori in carut afara la aer, ori in scaunul de masina in drum spre ceva (parc, sau din parc acasa, sau ...) ori acasa cand se linisteste vine la mine in brate si apoi mergem amandoua in pat si dormim (ea adoarme eu merg la treburi dupa aceea).
In concluzie eu cred ca el si-ar forma un program de somn si ar adormi oriunde daca tu nu ai hotari "gata, trebuie sa doarma hai sa il iau in brate". Cand unui copil ii e somn crede-ma ca adoarme si jucandu-se. (Cand baiatul meu cel mare avea vreo 9 luni ii puneam o pilota pe jos in mijlocul sufrageriei, el se juca si cateodata vedeam cum pune capul jos si adoarme).
Si da, nu sunt nici adepta lasatului sa planga mai ales la o varsta asa frageda cand nu intelege nimic, insa nici adepta spatelui rupt ca nu ii foloseste la nimic o mamica cu spatele in pioneze care mai tarziu nu se va putea juca in voie datorita problemelor de spate.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Luna1 spune:
Ah si inca ceva, daca adoarme in brate cat timp tu stai jos nu vad o problema in asta, doar daca tu trebuie sa faci si ture de casa atunci inteleg unde e problema.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
miau-miau spune:
io zic ca prima conditie necesara (nu si suficienta) ca sa practici attachment parenting este ca barbatu' sa nu fie egoist. Dar cum barbatii sint in marea majoritate egoisti, mi-e greu sa-mi imaginez cum vreme de vreo 3 ani minim va fi de acord sa doarma ori in alta camera, ca mama doarme cu copilul, ori cu plodul in pat.
Toate mamele ar practica attachment parenting, e natural, instinctiv, dar sint diverse piedici. Alta piedica ar fi ca poate mama merge la serviciu si nu i-ar strica sa mai si doarma noaptea din cind in cind, iar copilul sa doarma la rindul lui in patul lui, o a treia piedica ar fi ca nu toti adultii dorm iepureste si nu vrei neaparat sa-i tragi una pruncului in somn, tu sau delicatul sotz.
Dar daca printr-o mare sansa se aliniaza toate stelele favorabil, eu as face attachment parenting daca as mai avea un bebelus. Deocamdata fac attachment cu mitza.
khrisu spune:
| citat din mesajul lui miau-miau io zic ca prima conditie necesara (nu si suficienta) ca sa practici attachment parenting este ca barbatu' sa nu fie egoist. Dar cum barbatii sint in marea majoritate egoisti, mi-e greu sa-mi imaginez cum vreme de vreo 3 ani minim va fi de acord sa doarma ori in alta camera, ca mama doarme cu copilul, ori cu plodul in pat. Toate mamele ar practica attachment parenting, e natural, instinctiv, dar sint diverse piedici. Alta piedica ar fi ca poate mama merge la serviciu si nu i-ar strica sa mai si doarma noaptea din cind in cind, iar copilul sa doarma la rindul lui in patul lui, o a treia piedica ar fi ca nu toti adultii dorm iepureste si nu vrei neaparat sa-i tragi una pruncului in somn, tu sau delicatul sotz. Dar daca printr-o mare sansa se aliniaza toate stelele favorabil, eu as face attachment parenting daca as mai avea un bebelus. Deocamdata fac attachment cu mitza. |
Pai instinct patern nu exista?? Barbatu-miu (cu toate defectele lui ) a fost primul care m-a incurajat sa practic Ap-ul desi el habar n-are ce-i aia AP...pentru mine copiii sunt pe primul loc, inainte de toti si toate, la fel cum si pentru el copiii sunt pe primul loc. N-am avut niciodata pretentia sa fie altfel..noua asa ni se pare firesc.
Si apoi eu nu-mi imaginez situatia altfel... cuma adica sa fie egoist?? Ce sa-mi spuna? Lasa-ti "plodu" (urata expresie) sa urle si vino sa ma iei pe mine in brate?
...pai ii trageam o "imbratisare" de alta nu mai apuca sa mi-o comunice.
Poate nu sunt eu cel mai potrivit exemplu din pricina divortului in care ne aflam din cauza de amanta

El doarme cu baietelul si eu cu fetita. Si se ocupa de baiat de la A la Z de cand am nascut-o pe fata: facut papa..hranit copilul, spalat, schimbat de pampers etc... ii mai lipsesc 2 tzatze sa alapteze ...mai in gluma mai in serios mi-a spus ca de stress s-ar putea sa-i vina si laptele
KHRISU mamik de baietel si fetita
anamona spune:
miau - miau - dormitul in pat cu bebe e chiar indicat atunci cand mama merge la servici. Sa iti zic si de ce.
- bebe se trezeste de multe ori pe noapte dar dormind impreuna cu mama, alaptatul devine aproape autoservire :) - eu de cele mai multe ori adorm inaintea bebelinei mele in timp ce o alaptez iar dimineata sunt fresh
- bebe adoarme mult mai repede la loc
- compensezi cumva pe plan emotional lipsa de peste zi
khrisu spune:
| citat din mesajul lui anamona miau - miau - dormitul in pat cu bebe e chiar indicat atunci cand mama merge la servici. Sa iti zic si de ce. - bebe se trezeste de multe ori pe noapte dar dormind impreuna cu mama, alaptatul devine aproape autoservire :) - eu de cele mai multe ori adorm inaintea bebelinei mele in timp ce o alaptez iar dimineata sunt fresh - bebe adoarme mult mai repede la loc - compensezi cumva pe plan emotional lipsa de peste zi |
de acord.. somnul in timpul alaptatului este f odihnitor datorita oxitocinei ce se secreta. S-a demonstrat ca mamele care dorm cu puii lor imediat dupa nastere sunt mult mai odihnite decat cele care prefera sa lase copilul peste noapte in grija cadrelor medicale. Eu am facut co-sleeping inca din maternitate cu bebe2. A stat numai cu mine ..(exceptie doar cateva minute cand i se facea toaleta de dimineata si vreo 2 ore cand am dat eu fuga in oras sa-i fac certificatul de nastere). Erau primele nopti in care reusisem sa ma odihnesc dupa 9 luni de cosmar.
.KHRISU mamik de baietel si fetita
anca2705 spune:
e greu cu dormitul in brate.Eu am nascut cu cezariana si nu am avut voie sa o tin in brate mai mult de 10-15min.asa ca noi a trebuit sa ne descurcam de la inceput singure.a fost nevoita sa doarma leganata fff putin si apui tup in patut.spre norocul meu nu a avut colici si nu a fost un copil plangacios.
de la trei luni doarme singura in camera ei cu lumina stinsa si nu am avut nici un fel probleme.
Hai sa iti spun cum am procedat eu cu ea de la inceput.Am primit o pernuta pe care e cusut un cap de ursulet.de la inceput a dormit cu ea.o puneam langa ea sa nu se simta singura in patut.pe la 3luni sugea doar daca tinea in mana un urs de plus care zornaia infiorator
.pe la 8luni a inceput sa doarma cu pernuta,un iepuras si un ursulet![]()
Acum are aproape 2ani dar doarme tot cu pernuta(care arata jalnic)si iepurasul.noaptea cand se trezeste sa faca pipi nu se culca pana cand nu are "usu"si "asul "langa ea.
asa ca incearca cu animalute de plus specuale pt copii,si multe povesti.
pupici