Cum sa-l fac sa nu mai adoarma numai in brate?

Cum sa-l fac sa nu mai adoarma numai in brate? | Autor: ali

Link direct la acest mesaj

Am un bebelus de aproape 8 luni.A fost foarte dorit si obtinut dupa multi ani de tratamente.S-a nascut prematur si pe langa asta pana la 4 luni voma dupa mesele de lapte.Asa ca de drag si de grija dupa mancare il tineam mult in brate ca sa elimine aerul si asa adormea. Pe la 6 luni am avut o perioada in care se invatase sa adormasingur in patut.Cand au inceput sa-l necajeasca dintisorii a fost mai marait si am trecut din nou la faza cu adormitul in brate. Acum incerc sa-l dezvat pentru ca e greu deja, are aproape 9 kg si ma doare spatele.Seara il mai pacalesc eu cateodata, ca-i fac baie si e mai molesit si ii bag sticla cu lapte in gurita si adoarme pana la urma.Dar ziua doarme destul de ciudat: 4 sau 5 reprize de somn de cate o jumate de ora.No va dati seama ce e de spatele meu.Incerc sa-l invat sa adoarma macar langa mine in pat dar azi am avut o criza de plans cu suspine ca am cedat din nou.
Daca v-ati lovit si voi de problema asta si ati rezolvat-o va rog sa ma sfatuiti si pe mine ce metode sa adopt.

ali

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Ai deschis un subiect foare controversat.
Eu nu am trecut prin ce ai trecut tu cu bb (nu au avut probl cu varsaturi, dureri...) si i-am pus din prima zi in patutul lor si au dormit, fara nici o exagerare in fiecare zi si in fiecare noapte singuri, fara plansete sau proteste. O singura exceptie de vreo 2 saptamani am avut cu cel mare, in jurul varstei de 8 luni, care incepuse brusc sa planga seara cand il puneam in pat. L-am lasat sa planga, desi imi era foarte greu sa-l aud. Si-a revenit dupa cele 2 saptamani la bunul lui obicei de a adormi singur.
Dar, citind mult si ascultand multe discutii pe tema asta iti spun ce as face daca as fi in locul tau. Acum ca nu mai are probleme si e maricut l-as lasa sa planga pana se obisnuieste. Evident, nu mult odata, ci cateva minute, la fiecare culcare si treptat se va obisnui ca tb sa adoarma singur sau mai bine zis va invata, pt. el nu stie sa adoarma singur. Sunt total impotriva luatului in patul parintilor. Il bagi usor si il vei scoate f. greu.
Totul tine de cat reusesti tu sa te stapanesti, ca usor nu e sa-l auzi plangand.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Ali, sa ne luam de mana cu durerile de spate. te inteleg cum nu-ti imaginezi. fetita mea are doi ani si tot in bratele mele adoarme. ca sa impac si capra si varza, adica nevoia ei primara de mami si confortul meu fizic, mi-am luat un scaun de-ala balansoar.

in nici un caz nu-l lasa sa planga pana adoarme singur. i-ai face cel mai mare rau posibil, pe langa ca e un abuz. si tie ti-ai face rau, cu efecte mai tarziu, cand copilul abandonat sa planga atunci cand a plans ca a avut nevoie de tine nu va mai avea incredere in tine cand va creste. pentru ca nu ai fost acolo pentru el cand a trebuit.

un copil nu are numai nevoi fizice, gen papa, pipi, caca, somn. ci si emotionale. iar la varste de sugar nu si le poate exprima altfel decat prin plans. daca nu raspundem la plans, il ignoram si-l abandonam, vom avea un copil frustrat, inchis in sine, fara incredere in ceilalti cand va creste, cu probleme de relationare evidente.

stiu ca te doare spatele, ca si pe mine la fel, pana la lacrimi cateodata cand ridic ceva mai greu. dar sunt solutii, altele decat sa ne abandonam sugarii sau sa-i dresam ca la circ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Baietelul meu doarme de cand s-a nascut numai leganat in bratele mele si numai pe scaunul de la comp.Acum m-am obisnuit,am avut o perioada cand imi tremurau picioarele din cauza durerilor de spate.Nu doarme singur,daca il las sa planga,plange si nu se opreste pana cand nu e in bratele mele.
Dorinta lui e sa stea,adoarma in bratele mele,iar eu ii respect dorinta.

Daca bebelusul tau plange pana la atingerea bratelor tale,eu cred ca mai bine l-ai lua in brate si ai 'profita' de clipele astea pentru ca nu va merge la liceu si-ti va adormi tot in brate.
Daca te doare spatele,incearca sa gasesti remedii,timpul trece si va veni o zi cand iti vei da seama ca durerea ta de spate a fost un nimic(sper)

P:s Nu cred ca l-ai invatat tu in perioada cand adormea singur in patut ci accepta de unul singur sa adoarma in patut drept dovada pe parcurs s-a razgandit si si-a dat seama ca tot in brate la mami e mai 'safe'

Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*

***SONIA - docs` did miracles ***
Si Mihaita,are nevoie de noi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Ali nici eu nu sunt de acord cu lasatul sa planga. Am incercat la Serban, tot prematur si l-am adormit in brate de la 3-4 saptamani cand au inceput colicii. Am incercat pe la 4 luni vestita metoda cu lasatul sa planga. A plans 15 min de se invinetise ( ma duceam la el la 2 min, apoi la 3 si tot asa) si eu m-am simtit in momentul acela ingrozitor, am regretat ca am facut-o si pur si simplu am simtit ca nu este pregatit copilul pentru asa ceva. Asa ca am continuat.Dupa 5 luni il puneam pe burtica si-l mangaiam pe spate cu suzeta in gurita si ii cantam - mergea uneori dar nu mereu. Oricum eu ziua nu-l obligam sa doarma la el in patut , intotdeauna am mentinut regula aceasta pentru noapte. A renuntat singur la leganat treptat, pe la 1 an si ceva. Tot atunci a renuntat si la suzeta - tot singur si tot ft usor, singurul lucru pe care l-am facut cand am vazut ca nu le mai cere a fost sa nu mai fie la vedere sa-i aduc aminte. Acum la 3 ani juma' fi-miu e deja independent, mai independent decat mi-as dori poate dar in continuare nu adoarme singur ( doar cu poveste sau cantecel )decat cand e rupt si atunci adoarme oriunde ( in scaun mancand, pe canapea, pe covor daca acolo se joaca .

La Mara a fost simplu, a dormit mereu singurica la ea in patut, nu prea a avut colici si nici nu poate sa doarma in brate, nu suporta sa o tin decat la verticala. Asa ca ma conformez cererii.

Deci fiecare copil e diferit si are nevoi diferite. Iar eu imbratisez ceeasi teorie conform careia un copil care nu e lasat prea mult sa planga ca bebe va fi un adult mult mai echilibrat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

ali si eu spun ca ai facut foarte bine ca ti-ai ascultat instinctul si ai raspuns nevoii baiatului tau...si sper ca asta vei face in continuare

pentru durerea de spate, eu iti pot da un sfat: ia un sling sau un wrap si pune bebele in el cand aveti perioade din astea..si tine-l lipit de corpul tau atat cat are nevoie..te ajuta foarte mult la spate, greutatea bebeului va fi redistribuita si tu iti vei putea vedea si de altele in timp ce tii bebele acolo..chiar pana adoarme..

succes si nu te lasa, se va linisti,va mai creste di poate veti gasi impreauna, in timp, alte metode de a adormi!

Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Multumesc de sfaturi si de incurajari.Adevarul e ca mi-e drag de nu mai pot.E un copil foarte cuminte si papa tot ce-i dau.Singura problema e somnul.
Si cu spatele hai ca treaca mearga as suporta durerea pentru el.
Problema e ca ne mai dorim inca un copil si cat mai repede.Am ramas tarziu insarcinata si nu mai pot sa pierd vremea pana se invata el sa nu doarma singurel.
Aseara deja a fost a treia seara cand a adormit singurel in patut.Eu eram langa el si il tineam de manuta. Dar ziua nu functioneaza tactica asta.O sa mai incerc diferite metode sa vedem poate il pacalesc cumva.

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

io nu inteleg asta cu "invatatul sa adoarma singur"
nici macar puii de gaina, de leu, de matza, nu dorm singuri
da omul a inventat patutzul...si apoi a aparut si necesitatea psihologului

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui nemora

io nu inteleg asta cu "invatatul sa adoarma singur"
nici macar puii de gaina, de leu, de matza, nu dorm singuri
da omul a inventat patutzul...si apoi a aparut si necesitatea psihologului

Super, Nemora!!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Ce sa mai spun eu! L-am leganat pana la 1 an si 8 luni, am avut un leagan suspendat din tavan si acolo il puneam cand trebuia sa adoarma (ziua si noaptea). Cand adormea il puneam la el in patut, dar de la 1 an si cateva luni doarme cu mine in pat, patul e mai mare, mai confortabil, si mie imi este mai usor asa pe timpul noptii (il acopar, vrea ceai, suzeta ).
Nici eu nu l-am lasat sa planga, stiu ca de atata leganat mi se facuse o galma la mana, ma dureau degetele, spatele, dar a trecut si perioada asta. Cu toate ca atunci mi se parea ca nu o sa inchei niciodata cu leganatul. Si acum la 2 ani si aproape 4 luni, seara vrea cateodata "la-la", adica sa-l legan pe picioare.
Deci, daca asa vrea el leganat, atunci fa-o, nu sunt de acord cu metoda "lasa-l sa planga", e dureros sa-l vezi cum se chinuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

iar pentru spate se pot face exercitii, vi le arata un kinenoterapeut in 15 minute
treaba nu va dura la nesfarsit!
eu da, am ajuns la psiholog, ca sa constat ca eu am o uriasa angoasa de separare, si de-aia dorm cu copilul, am alaptat-o ore si zile in sir, n-am lasat-o deloc sa planga...fiindca si eu as fi stat mai mult la san (mi-am supt degetul pana la liceu) si am dus dorul mamei in fiecare seara "singurica" in patutul meu frumos.

Mergi la inceput