Cum sa-l fac sa nu mai adoarma numai in brate?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Ali, e bine ca ai primit atatea sfaturi de a-l adormi in continuare in brate. Dar in cazul in care doresti sa mai ai un bebe, cum vei face? Vad ca ti-ai pus chiar tu intrebarea. Nu e usor sa ai 2 copii apropiati de varsta, daramite sa-i adormi in brate!
Afectiunea si iubirea se pot manifesta in sute de moduri, nu in a-l adormi in brate. Nu se simte nicidecum ostracizat daca invata sa adoarma singur in patutzul lui.
Ai mei cu singuranta sunt copii doriti si iubiti chiar daca adorm singuri.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina20 spune:

Sa va spun cum am facut eu.

Pana la patru luni am dormit cu el din cauza ca il alaptam ,de multe ori se trezea foarte des.Asta pana la patru luni cand incepusem diversificarea de vreo saptamana si incepuse sa se trezeasca mai rar de vreo 3-4 ori pe noapte.La inceput il adormeam in brate si apoi il puneam in patutul lui,apoi intro zi la somnul de amiaza lam pus pe pat(fiindui foarte somn si tot asavroia numai in brate)pe o parte si am inceput sal legan tinandul de manuta si de picior,la inceput era ca o joaca pt el si adormea pana la urma,apoi incepea sami adoarma singur pe pat vedea ceva care se tot misca ,sau lumina de la calc sau tv care se tot schimba si adormea.Apoi am inceput sal las in patut sa se joace cu jucarii pana nu mai putea de somn si adormea,ii luam jucariile si il inveleam.Am avut perioade cand se smiorcaia,plangea(mai mult se prefacea ) ca stia ca vin la el si stau cu dansul.II puneam sai cante minuni din astea care sunt pt el si asa adormea.Acum trebuie sa ma vada ca stau cu el si ii pun sa cantepana il fura somnul.Sunt si minunile alea tip veioza care ii dai drumul si iti arata fel de fel de umbre pe tavan,le urmareste pana adoarme.

Asa am procedat eu,acum voi va cunoasteti mai bine copii si stiti cum puteti proceda,cel mai important e sa nu cedati,cand vati propus ceva sa faceti pana la capat.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12" target="_blank">album 1;www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all" target="_blank">album 2; www.onetruemedia.com/shared?p=7e53fc2f14b83fa6df78e2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Faby la 8 luni;

www.onetruemedia.com/shared?p=7c6534b75f4fce2bec111f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj nou; www.onetruemedia.com/shared?p=7e3f9de70122621331eba0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Fabi in girelo; www.onetruemedia.com/shared?p=801ef5ea45694371e9ba2d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">mersul fara girelo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Vreau sa-l invat sa adoarma singur in patut nu neaparat singur in camera.Si pentru ca el s-a nascut prematur se pare ca riscul ca si la a doua sarcina sa se intample la fel este mare.Asa ca vreau sa am grija daca o sa fiu insarcinata.Adica sa nu ridic pre mult.Asta este motivul pentru care vreau sa-l invat sa adoarma singurel.

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Adoarme in brate sau leganat in brate? Ca e o diferenta intre ele.

Vladut al meu avea perioade, cind dormea singur, cind linga mine, cind pe mine. Am suportat eu cu stoicism perioadele lui si treceau. Dar niciodata nu l-am leganat sau plimbat.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ali, daca vrei neaparat ca baietelul tau sa adoarma la el in patut, stai macar langa el. Pana cand adoarme, tine-l de manuta, mangaie-l, fa ce stii tu ca ii place, numai nu il lasa sa se chinuie de unul singur. E foarte, foarte important sa tii cont de nevoile lui, sa stii!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Ali, daca vrei neaparat ca baietelul tau sa adoarma la el in patut, stai macar langa el. Pana cand adoarme, tine-l de manuta, mangaie-l, fa ce stii tu ca ii place, numai nu il lasa sa se chinuie de unul singur. E foarte, foarte important sa tii cont de nevoile lui, sa stii!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Nu-l las singur pana adoarme.Stau langa el si il mangai si chiar ii cant cateodata.Dar nu functioneza decat seara.Ziua nu razbesc si trebuie sa-l adorm in brate leganat.

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

La mine ziua e parfum, doarme baiatul singurel si se si joaca singurel, sta si cate o ora si examineaza cate un obiect, cate o jucarie... sau isi admira mainile sau "palavrageste" de unul singur, e delicios cand ma uit la el...

Seara adoarme singurel, doarme vreo 2-3 ore, dupa care - cand vin si eu in pat - se trezeste si de cele mai multe ori nu mai vrea sa adoarma la loc decat lipit de mine, cu capul pe bratul meu. Mai ales de vreo 6-7 saptamani, de cand se anuntasera primii dinti, care i-au si iesit la jumatatea lui ianuarie.

Ne trezim de 3-4 ori pe noapte, il mai alaptez de 2 ori pe noapte, mai schimb bratul, eu personal m-am consolat cu starea asta de lucruri, ca m-am saturat de basme de genul "Da-i formula completare, sa vezi cum iti doarme mai bine" , "Stai sa-i iasa dintii, sa vezi cum iti doarme mai bine" , "Da-i gris cu lapte seara, sa vezi cum iti doarme mai bine" , "Prelungeste-i ora de culcare pana dupa ora 20:00, sa vezi cum iti doarme mai bine" , la mine nici o masura nu a avut efect.

Pur si simplu puiul se trezeste si plange. Am constatat ca atunci cand se trezeste bine, adica deschide ochii, e suficient sa-l mangai, sa-i spun "Gata, mami, acum facem nanita" si el incepe sa se arunce cu capul stanga-dreapta (asa face ca sa se "linisteasca" si adoarme la loc), in schimb cand se semi-trezeste si nu stie unde e si nu reuseste imediat sa readoarma, atunci e jale, nu scap de el pana nu-l iau pe mine, lipit de mine, atunci ofteaza adanc (la modul "Hai, c-a priceput proasta ce-mi trebuie") si in 2 minute e adormit beton

Eu m-am relaxat si ma simt mai bine de cand am acceptat ca asa e el. Or veni si vremuri mai bune pentru mine. Pana atunci, ne descurcam asa.

Incearca si tu sa-l legeni pe picioare, poate e mai usor. Sau pur si simplu ia-l lipit de tine, pune-l cu gatul pe bratul tau si capul i-l pui pe o pernuta (cu atentie, sa fie totul in linie dreapta, sa nu-i betegesti coloana). Alta idee nu am, sorry!

Bafta si putere! Si, fara suparare, mai asteapta cu bebe number two!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Miss Parker, pot sa te intreb ceva? esti adepta attachment parenting cumva?

nu e off topic, pentru ca raspunsurile la intrebarea pusa de ali urmeaza diferite tipuri de parenting.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
O singura exceptie de vreo 2 saptamani am avut cu cel mare, in jurul varstei de 8 luni, care incepuse brusc sa planga seara cand il puneam in pat. L-am lasat sa planga, desi imi era foarte greu sa-l aud. Si-a revenit dupa cele 2 saptamani la bunul lui obicei de a adormi singur.

Citat:

Afectiunea si iubirea se pot manifesta in sute de moduri, nu in a-l adormi in brate. Nu se simte nicidecum ostracizat daca invata sa adoarma singur in patutzul lui.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Sigur ca ne putem manifesta afectiunea in variate moduri. Cumparandu-le bomboane, jucarii colorate, pupandu-i atunci cand sunt cuminti sau, dimpotriva, pedepsindu-i cand sunt rai (si pedepsele sunt tot o manifestare a dragostei, prin ele le aratam ca ne pasa, nu?)

Citat:

Ai mei cu singuranta sunt copii doriti si iubiti chiar daca adorm singuri.

Ar fi interesant de stiut daca in acele 2 saptamani el a simtit asta.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Ali,

Gabriel adoarme seara la san iar in timpul zilei leganat in carucior. Adica spal rotile cu detergent cand ma intorc din parc, bag 'carutza' in casa si cand incepe sa se frece pe la ochisori, bagam leganat usurel si cantat.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput