Nu mai pot cu 50 %!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Mi-am facut si eu o parere uitandu-ma la televizor. Eu cred ca sunt bani pentru profesori si mai cred si ca merita.

Ce nu mi-ar placea mie sa se intample: greva generala. Pentru ca sufera o categorie care nu are nicio vina - elevul.
Pentru ca daca profesorul alege sa nu primeasca salariul, e treaba lui. Dar, nu are dreptul sa aleaga pentru miile de elevi care se vor chinui dupa aceea si vor fi obligati sa recupereze sambetele sau sa faca ore in plus.

Mihaela eu te inteleg pe tine perfect si sunt de acord. Insa, tu fata de altii ai, cum s-ar spune, spatele asigurat.

Uite fata a trecut in clasa a V:
La desen nu au avut profesor vreo luna. A venit apoi o doamna in varsta foarte draguta, pe care copiii au iubit-o. Din pacate avand 84 ani a murit saptamana trecuta.
La educatie tehnologica a venit profesor abia saptamana trecuta
La geografie doamna lor, pentru ca era foarte batrana a intrat in spital si abia saptamana trecuta le-a venit un nou profesor.
Deci catedra nu mai este atractiva.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina
avmaria, tocmai asta zicea Nonna, ca nu vrea greva, io asa am inteles

fdoina, tu bine ai inteles ce spunea Nonna, in schimb nu cred ca ai inteles ce am vrut eu sa spun. Si anume ca gasesc suparatoare atitudinea "consecintele le-am suportat noi". Pt ca greva nu-i concediu. Pt ca virgula consecintele le suporta si copiii - in primul si in primul rand (si vai de cei care-s inainte de treapta sau bac) - si parintii (cei ca mine care n-au bunici alaturi si pt care o zi de greva a cresei, gradinitei, scolii inseamna o zi de concediu fortat, ca-i convine ca nu-i convine patronului meu - in Franta, Sarkozy a schimbat lucrurile anul acesta si se va asigura o prezenta minima pt parintii care n-au "ce face" cu copiii). Si-n contextul asta mi se pare lipsa de respect sa spui ca ti s-a acrit sa dai explicatii parintilor.
Pt ca Nonna se mira ca nu-i platita, si in aceeasi fraza spune ca o deranjeaza recuperarile, omitand sa spuna ca aceste recuperari au avut ca scop tocmai platirea ei pe timp de greva (in 2005). Adica cu alte cuvinte ar face greva daca ar fi platita fara sa recupereze si fara sa dea nicio explicatie parintilor.

Asta ma deranjeaza, si nu marirea sau nemarirea salariilor profesorilor - caci necunoscand situatia actuala in Romania, nu am nicio parere, ci doar citesc cu interes ce se scrie pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

eu am inteles ca nu vrea greva, pentru ca o considera inutila, la fel ca tot circul asta electoral cu "marele haiduc sef de stat", "marele premier care propteste cu spatele economia sa n-o ia la vale" samd

Citat:
citat din mesajul lui Nonna76

Am nevoie de marirea asta, ce sa zic dar nu interesul meu a fost urmarit aici, nu s-a gindit nimeni la mine cind a propus asta....sunt interese mai sus.Oricum nu cred ca se va obtine ceva.
Greva am facut de fiecare data si consecintele le-am suportat noi. Nu mai vreau sa dau explicatii perintilor, sa recuperez ore pierdute sa mi se opreasca din salariul de care am nevoie pentru rate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Tu stii mai bine, ca locuiesti in Romania, si iei pulsul...Dar in citatul tau sant doua idei distincte din punctul meu de vedere. Tu faci aluzie la prima, eu la a doua, asa ca va fi greu sa gasim un numitor comun oricat ne-am stradui. Din punctul meu de vedere, pozitia fata de guvern al unui profesor poate fi foarte diferita de pozitia aceluiasi profesor raportat la "datoria" fata de elevi - constiinta profesionala cu alte cuvinte, si nu as amalgama cele doua aspecte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

oare de ce or fi unii asa de incapatanati si nu vad decat bucuria de moment a celor 50% si dezastrul de dupa nu?

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/826874/Partidele-fug-de-ideea-cresterii-salariilor/
Legea privind majorarea salariilor dasc#259;lilor nu va fi aplicat#259; de niciun guvern #351;i nu va fi asumat#259; de nici unul dintre partidele politice care vor urma la guvernare, a declarat, ieri, ministrul economiei #351;i finan#355;elor, Varujan Vosganian.

„Se vor g#259;si tot felul de tertipuri s#259; se amâne, s#259; se fractureze #351;i s#259; se diminueze“, a spus ministrul, referindu-se la prevederile acestei legi.

„Aceast#259; lege, a#351;a cum a fost ea dat#259;, #351;i care oblig#259; dup#259; aceea la generalizare pe întreg sistemul bugetar, nu-#351;i g#259;se#351;te resurse în economia româneasc#259; în condi#355;iile de ast#259;zi.

De altfel, nici un partid dintre cele care au votat legea #351;i care sunt foarte vocale în sus#355;inerea aplic#259;rii ei nu a asumat aplicarea legii. Nici unul dintre partide nu a avut o decizie în forurile sale conduc#259;toare, m#259; refer în primul rând la PSD #351;i la PD, în care s#259; spun#259; clar: în prima s#259;pt#259;mân#259; de dup#259; alegeri aplic#259; legea, inclusiv pentru medici, poli#355;i#351;ti #351;i func#355;ionarii publici, dac#259; nu, guvernul respectiv î#351;i d#259; demisia“, a ar#259;tat ministrul. Ministerul Economiei #351;i Finan#355;elor (MEF) a#351;teapt#259; de la sindicate scenariul lor privind consecin#355;ele aplic#259;rii legii care majoreaz#259; cu 50% salariile profesorilor.

Ministrul de resort, Varujan Vosganian, a avut, la finele s#259;pt#259;mânii trecute, o întâlnire cu liderii celor mai importante organiza#355;ii sindicale, în cadrul c#259;reia le-a prezentat, din nou, consecin#355;ele aplic#259;rii legii din perspectiva MEF.

Infla#355;ie de peste 10%

„Am solicitat sindicatelor un punct de vedere, pentru c#259; ele sunt preocupate de bun#259;starea membrilor de sindicat“, a precizat oficialul MEF. El a reiterat c#259; major#259;rile salariilor profesorilor nu pot fi aplicate pentru o singur#259; categorie de bugetari, ci pentru tot personalul. Potrivit ministrului de resort, „sindicatele au spus r#259;spicat c#259; o majorare nu se poate face decât pe ansamblul sectorului bugetar“. Acestea vor fi urmate de revendic#259;ri similare din partea angaja#355;ilor în sectorul privat, pe care companiile nu le vor putea acoperi în contextul sc#259;derilor de produc#355;ie cauzate de criza financiar#259; extern#259;.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

6. meseria asta e de fapt un hobby foarte scump pe care mi-l intretin cu alte activitati. O fac cu mare placere - mi se pare aproape imoral sa mai iau si bani . Scot la imprimanta foile de seminar pe banii mei, xeroxez materialele studentilor pe banii mei , ma duc la conferinte nationale si internationale pe banii mei etc etc etc.

Lucrez si eu in invatamant universitar dar la nivelul "invizibil". Nu am titluri stiintifice, doar un amarat ing in fata numelui. Faza asta cu xeroxatul nu inteleg totusi, de ce trebuie profesorii sa copieze atatea materiale? Nu mai exista biblioteci, nu mai vin studentii la ore sa ia notite? Cat despre conferinte... e interesul cadrelor didactice sa participe, nu?
Deci daca doar pentru asta vor profesorii marire, NU sunt de acord ca sa platim din bani publici copii xerox pt studentii care chiulesc, si nici dezvoltarea profesorilor... mai sunt si alti angajati care participa la cursuri, conferinte, si nu se plang ca o fac din surse proprii.
Nu am nimic impotriva, sa se mareasca salariile, dar imi sare tandara cand aud textul sablon "vai cat cheltuim pt xerocopii". Acel material se poate trimite pe mail, si uite asa am eliminat cheltuielile, si am salvat si padurea. (ma refer la hartie). Si daca studentul nu e capabil sa citeasca mailul, atunci nu va citi nici xerocopiile...

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Gabi_K ai scos din context cele spuse de Mihaelka si le-ai dat un alt inteles.

Pur si simplu a vrut sa spuna ca sunt unele servicii pe care multi profesori le fac pe banii lor, si chiar le fac cu placere, si pentru elevi. Nu a specificat niciunde ca pentru asta ar face profesorii greva.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu trebuia sa xeroxez foile pe care se lucra la seminarii. Adica aveam o problema pe care le-o dadeam studentilor sa o rezolve, imparteam niste foi xeroxate cu problema. In unele situatii e nevoie, scuteste timpul cit as fi scris enuntul pe tabla.

Dar sint convinsa ca nu e singura situatie cind sint materiale de xeroxat. Materiale didactice, nu carti de la biblioteca.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Bineinteles Sirimie, asa se intampla.

Dar, e pacat ca se deturneaza discutia catre ceva simplist si lipsit de continut.

vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K
Acel material se poate trimite pe mail, si uite asa am eliminat cheltuielile, si am salvat si padurea

Corect!
Eu una m-am lasat complet de copiat si de printat.
M-am straduit sa fac pt fiecare curs cate un website, scoala are sistem de elearning, dar nu tb neaparat google sites will very well do.
Acolo postez tot, programa, notitele mele (daca sunt scrise de mana le scanez), temele, plus cheile pt toate testele (quiz, teme, examene). Daca ei imi trimit teme prin email, bineinteles le accept. Asta si textbook si nu mai tiparim nimic.
Multi instructori au pagini de facebook si alte asemenea, clasele sunt mai atractive asa si conteaza, mai ales pe la stiinte pe unde nr de studenti e peste tot din ce in ce mai mic.

Bineinteles ca un prof cu o gaura in pantof n-o sa isi bata capul sa invete cum se editeaza google sites; si uite asa revenim la motivatie si deci la salarii.

Mergi la inceput