Nu mai pot cu 50 %!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Mihaelka, eu cred ca merit si chiar vreau cei 50%.
Si am nevoi de un salar decent, pentru ca din asta traiesc.
Deci vreau si am nevoie de o marire substantiala.
Dar nu asa si nu acu', deodata. Si nu cu orice pret. mai ales nu vreau sa fac fac greva pentru a-i obtine. De ce?
Ca si tine, nu vreau sa fiu folosita.

Deci eu sunt printre cei care NU fac greva, cu toate ca-mi voi atrage dispretul multor colegi.
Cu toate astea, ii inteleg pe deplin pe colegii mei care decid sa nu renunte la acesti 50%. Pentru ca in ziua de azi iti e si rusine sa mai spui ca lucrezi in invatamant.

Cred doar ca si politicienii si liderii sindicali sunt datori sa gaseasca solutii mai eficiente si aplicabile pe termen lung privind salarizarea in invatamant, nu doar ce viseaza peste noapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Si Ramonika, nu, nu cred ca aceasta marire ar trebui sa se faca diferentiat.
Parerea mea, care nu mai sunt nici debutanta (am deja 10 ani lucrati) si nu am ajuns inca nici la capatul carierei, cand, pentru cativa ani, as avea ocazia sa iau si eu un salar mai acceptabil.

De ce?
Pentru ca in toate domeniile de activitate exista diferente substantiale si justificate intre debutanti si cei mai "experimentati", cu vechime, competente, experienta, diferite specializari etc.
Cred, deci, ca marirea ar trebui sa constea intr-un procent aplicabil la toata lumea.
Si sa existe o grila de salarizare care, in plus fata de acel procent, sa le creasca salarul celor care au diferite specializari si competente utile in munca lor (de exemplu, in acest moment, daca faci un master nu primesti niciun ban in plus, chiar daca masterul e exact pe domeniul tau de activitate si te face sa fii un profesor mai bun...asta nu mi se pare ok! Mai ales ca in invatamant, daca vrei sa faci cursuri sau studii aprofundate, o faci clar pe banii tai! Pai atunci, macar la salar sa se vada, nu?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Si eu sunt profesor si sotul profesor si parintii mei la fel.Si din asta traim.(nu am activitati adiacente).
Dar ma deranjeaza sa mai deschid televizorul ca doar de marirea de 50% aud.Si ma dernjeaza toate minciunile care se spun....despre norma de doar 14 ore,despre cele 12 sporuri, despre meditatii.
Sunt profesor si nu vreau sa fiu altceva, imi place ceea ce fac, imi dau silinta sa fac totul cit mai bine .
Nici mie nu mi se pare corecta o marire de 50% facuta asa la gramada, pentru un absolvent e prea putin si cu aceasta marire iar pentru cei cu vechime si salarii mari e prea mult. Am nevoie de marirea asta, ce sa zic dar nu interesul meu a fost urmarit aici, nu s-a gindit nimeni la mine cind a propus asta....sunt interese mai sus.Oricum nu cred ca se va obtine ceva.
Greva am facut de fiecare data si consecintele le-am suportat noi. Nu mai vreau sa dau explicatii perintilor, sa recuperez ore pierdute sa mi se opreasca din salariul de care am nevoie pentru rate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nonna76

Greva am facut de fiecare data si consecintele le-am suportat noi. Nu mai vreau sa dau explicatii perintilor, sa recuperez ore pierdute sa mi se opreasca din salariul de care am nevoie pentru rate.

Cred ca consecintele le-au suportat si elevii si parintii care au trebuit sa se descurce cu copiii (daca erau mici). Dar tu nici macar nu esti dispusa sa le dai explicatii, asta da atitudine si simt al datoriei !
Si e normal sa nu fii platit in timpul grevei, tu cum iti imaginezi, ca faci greva cand si cat ti se nazare ca oricum pica salariul la sfarsit de luna ? Asa e peste tot, exceptiile se intampla cand sindicatul e foarte puternic si negociaza plata in deal-ul de reluare a activitatii (ex transporturile pariziene)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

mihaela nu sunt de acord cu tine! profesorii chiar merita acei bani. nu inteleg de ce te cramponezi atat de cei 50 % .. cum a sugerat si ariel .. nu iti trebuie acei bani, foarte bine, sunt o gramada de oameni in situatii grele care asteapta ajutor. ii donezi si scapi de sentimentul de vinovatie, ba mai mult, te simti cu sufletul impacat ca ai facut o fapta buna!!!!

cat despre ciosvarta si votul tau .. cred ca esti si tu fata cu capul pe umeri. nu cred ca te controleaza nimeni si nu trebuie sa te simti obligata sa pui stampila pe reprezentantii partidului care au initiat proiectul!!! REPET .. este un drept al profesorilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Mihaelka,te inteleg deoarece si eu mananc paine de universitar si imi place f. mult ceeace fac.
Am certitudinea ca nu as schimba-o pt. un salariu mult mare decat al meu daca ar trebui sa muncesc intr-un domeniu care nu mi s-ar potrivi.Spre ex., daca as practica in privat meseria mea, cu salariul meu de acum cred ca mi-as permite sa platesc poate femeia de serviciu.

Ceeace vreau sa spun este altceva:sunt niste nesimtiti de politicieni care iau in calcul si astfel de reactii de bun-simt, cum este aceea a Mihaelkai!
Daca domni cu gatul gros si capul mic, platiti din bani publici,nu au nicio jena sa se infrupte din acelasi cos cu bani la distante astronomice de acele persoane care isi permit sa se multumeasca cu conditia de intelectual cu coate roase,care se uita jinduind la carti pe care nu si le pot cumpara,dar care sunt cei care formeaza viitorii intelectuali sau poate nu, ca multi tineri gandesc pragmatic si vad ca studiul nu aduce bani,ei bine aici eu nu sunt de acord.
Sa existe o distanta DECENTA intre salariilor TUTUROR bugetarilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5
Iar o marire a salariilor profesorilor nu ramane fara ecouri, toti bugetarii vor solicita acelasi lucru.

Toti? Or sa iasa si parlamentarii in strada? Angajatii din ministere impreuna cu äia din ANRE. O sa vedem toti gusatii din magistratura plangandu'si de mila prin piete? Militarii, politistii...hai s'o vedem si pe asta!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

avmaria, tocmai asta zicea Nonna, ca nu vrea greva, io asa am inteles

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crangutalil spune:

Si daca nu facem noi greva si alti profesori fac, noi tot nu ne luam banii.Tot nu vom fi platiti, chiar daca mi-as face orele.Si apoi daca unii fac greva si unii nu, elevii nu vin la scoala, si n-or sa stea 3 ore degeaba ca cei de romana, engleza si fizica de exemplu fac greva si apoi ala de mate nu.Si chiar daca eu vreau sa nu fac greva, degeaba.Iar in legatura cu salariul marit cei 50% si toate categoriile de bugetari sa va mai spun ceva.Si eu si sotul meu avem studii superioare.Eu sunt profesor de 12 ani, imi place ceea ce fac si nu ma vad facand altceva, dar am 11 mil salariu.Sotul meu e functionar public, deci alta categorie de bugetar, si ia 8 mil salariu, ambii cu studii superioare dupa cum am mai zis.Cu 2 copii, cum credeeti ca e cu nici 20 mil buget familial?Si ce ii raspund eu copilului meu care cand cere ceva ii spun ca n-am bani, dar il cert ca sa invete?De ce sa invete, cand el imi spune ca toti colegii lui a caror parinti sunt soferi, bucatarese si chiar femei de serviciu pe ici pe colo au mai multi bani, mult mai multi bani.Si eu ca am invatat, nu-i pot oferi copiilor un minim macar.Ce-i motiveaza?Cum motivez eu elevul din fata mea sa invete cand toti, absolut toti au haine mult mai bune ca ale mele, de firma,pe care eu nu mi le permit?Si cand vb de concedii in tari exotice si eu nici macar nu pot visa la asta?Cand ma duc la o banca sa cer credit si nu-mi da, pt ca avem salarii mici si 2 copii in intretinere?Iar cine vb de sporuri si alte dracii sa vina sa-i arat eu fluturasul de salariu, negru pe alb.Si muncesc de m-am imbolnavit de stomac, si stresul e enorm,si cate ore se pierd in afara de cele 6 ore de la scoala zilnic cine le vede?
Cate ore corectez lucrari, cate ore pregatesc lectiile , cate ore caut pe net sau in carti ceva nou, ceva care sa-l atraga pe elev?
Problema e ca totul s-a transformat intr-un circ politic, noi profesorii suntem scosi la inaintare si vom fi scosi tapi ispasitori indeferent de ce va fi si toate astea pentru un lucru de bun simt.Si sa va mai spun ceva, chiar daca se va acorda aceasta marire tot nu vom avea locul cuvenit in societate, tot saracii acestei tari vom fi, desi am invatat si am facut facultati si unii muncim cum altii n-o vor face niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Crangutalil,asta am incercat sa spun: ce generatii se vor forma daca au ca exemplu in jur:parinti,profesori care s-au straduit sa studieze pt. ce? Pentru un titlu si un salariu de bugetar stramtorat.
Mai bine shmecher,invatam nu pe Eminescu ci cum face bani tatal descurcaret al colegului care are ultimul model de celular si pe care il aduce cu o masina "bestiala" la scoala.Isi zic: asta este viata, nu "toceala" .
Poate ar fi o compensatie,slaba,ca parvenitii care fac legea acum vor avea parte de copiii pe care ii merita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalia05 spune:

Cata poezie pe topicul asta, pe bune dreptate se spune ca multi profesori sunt rupti de realitate. Sau precum intiatoarea practica invatamantul ca hobby avand resursele financiare asigurate din alta parte. Pe de alta parte, a=ti face bine munca de profesor nu iti lasa timp si pentru alt serviciu. Am facut-o si eu cand eram mai tanara, si in 4 luni am intrat in spital.
Norocul meu ca inainte de a fi cadru didactic sunt inginera asa ca uite cum stau lucrurile.

Marirea se incadreaza in bugetul invatamantului, aia 6 % din PIB din care nu s-au chletuit decat vrei 4,3 % anul asta.

Din bugetul invatamantului, salariile reprezentau treizeci su ceva la suta, si cu marirea reprezinta vreo patruzeci si ceva la suta din BUGETUL INVATAMANTULUI. Imi pare rau ca nu am notat cifrele exacte cand au fost date la tele.

Eu cred ca domnia sa primul ministru Tariceanu care ar trebui tarat in justitie pentru abuz de putere, a bagat banii de invatamant in alta parte, de-aia tipa ca din gura de sarpe. Este de-a dreptul penibil.

Eu nu ma vaitam cand eram lector cu doctorat pentru ce mi-era RUSINE sa spun ce salariu am. Acuma conferentiar cu aproape 25 de ani vechime raspund 2000 RON cand ma intreaba studentii si ei spun "nu e mult". E o dezinformare si o isterie de mi se face rau.

Mergi la inceput