Ce merita acest doctor?
Raspunsuri - Pagina 8
danielag spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
In facultate ;) Eu din anul 3 am fost mana a doua in operatii , la toate facultatile de la noi se face disectia pe cadavre,intri in contact cu pacientul mult mai repede si mult mai des. Garzi fac si eu , si nu's medic. Deci da , aici se face mai multa practica. Daniela , cand ma intorc de la mare iti voi explica. |
XIO, cu tot respectul, tu nu ai cum sa faci garzi. Tu esti acolo sa inveti. Dar nu esti tu de garda. De garda este un medic sau un medic rezident. Consulta, te rog, Regulamentul din 01/07/2004
privind timpul de munca, organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar.
In legatura cu nelamurirea mea, te astept. Edip mi-a luat-o inainte cu exemplul medicului din tara africana. Chiar sunt curioasa cum argumentezi. Desi daca admiti ca un medic care nu are aparatura ultraperformanta la dispozitie e un mai bun diagnostician, ma intreb cum iti explici ca tot apar aparate noi pentru diagnoza? Cine ar fi interesat sa investeasca bani in aceasta dezvoltare daca nu e necesara? Astept argumente logice.
Daniela
danangie spune:
Si eu sunt de acord sa mergi sa spui acelei doctorite ce a facut copilului tau. Ca a inrautatit starea lui. chiar as fi curioasa ce scuze ar avea...
ALESSIO comoara mea
S-a mai nascut o stea: ALESSIO!
dalina2x2 spune:
eu, fara discutie, as face o reclamatie superiorilor ei! (cu nr de inregistrare, ca sa-i dea si o mustrare, macar, sa e-auda de caz si sa n-o mai faca si altor copilasi!)
e adevarat ca poate n-o sa aiba mare importanta pentru multi, dar, cine stie??... de-aia nu avansam noi, ca stam cu mainile incrucisate si inghitim in sec, in ideea ca "tot nu se schimba nimic". De unde stim?! daca nu incercam, daca nu incepem sa schimbam noi ce putem, tot asa, in aceleasi conditii vor trai si copiii nostri, asa isi vor creste si ei copiii...
Asta vrem??!?
Madanic spune:
Trebuie facuta reclamatie.
Sunt de acord ca medicul e om si el si ca paote avea zile proaste ca oricine altcineva. Dar din pacate pentru el si-a ales o profesie in care lucreaza cu oamenii, si nu cu orice oameni, cu oameni care au nevoie de ajutorul si intelegerea lui.
Consider si sper sa nu jignesc pe nimeni ca medicul ar trebui sa fie constient de asta si sa nu faca viata mai grea celor care deja au probleme doar pentru ca are niste nemultumiri.
Pacientii nu sunt vinovati, nici de salariul medicului, nici de proasta dotare, nici de faptul ca au nevoie de asistenta medicala (nimeni nu se imbolnaveste pentru ca vrea).
Eu consider ca pana nu vom trage la raspundere pe toti cei care nu isi fac treaba cum trebuie lucrurile nu vor evolua in bine. Si aici putem include si alte categorii, nu doar medici, functionari, profesori etc.
Cei care doar stau si se plang trebuie sa realizeze ca nimic nu se schimba daca nu iau masuri.
Madalina
megbeng spune:
http://www.realitatea.net/un-medic-timisorean-a-omorat-un-tanar-si-a-fugit-de-la-locul-accidentului_334782.html
la ataaaaac!
meg,dematei(9.02.2007)
Chuny spune:
Meg, cretinul ala nu e medic, ci e un fiu de bani gata, cu un tata fost securist. E mana in mana cu politia / militia si va scapa basma curata.
Sibylle
Nasterea ariciului junior VLADIMIR
Cum a intrat Anna in viata mea ANNA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE
andrath spune:
Da, chiar! Fiindca daca ar fi fost "doar" un medic, asa cum spune presa noastra "obiectiva", sunt curioasa cum si-ar fi putut permite ferarele cu care a facut accidentul, din salariul de rezident.
Probabil vom avea iarasi un caz gen: madam Paunescu fiindca "o mana spala pe alta si amandoua ...duru"
"Nowhere else have I seen such lions led by such lambs."
pickv spune:
Pt Maddy
Nu vreau sa fiu " avocatul diavolului" dar te-ai gandut macar o clipa ca poate respectivul chirurg a exagerat cu expresia "macelarit" ca sa va sensibilizeze sa "cotizati " mai mult sau sa fiti impacati cu cat ati cotizat deja? Nu de alta dar daca tesutul ar fi fost intr-adevar macelarit, ar fi trebuit sa taie o bucata din intestin (iar bucata respectiva ar fi ajuns cu siguranta la examen histopatologic ) iar durata de recuperare a copilului ar fi fost muuuuuuuult mai lunga. O dovada in plus pentru aceasta ipoteza este si faptul ca dr. respectiv a devenit de-a dreptul opac atunci cand i-ati cerut informatii suplimentare!
Asta nu inseamna ca dr. care l-a examinat la Urgente la Grigore Alexandrescu nu ar fi putut fi mai insistenta decat ar fi fost cazul in incercarea de a reduce hernia. Care hernie pana la urma nu m-am lamurit, a fost hernie sau chist de cordon , cum v-a spus al doilea dr?
incognito spune:
Va admir ca puteti fi atit de civilizati!Pe cuvint ca nu stiu care mi-ar fi fost reactia intr-o astfel de situatie,cu atit mai mult cu cit era vorba de copilul meu.Stapinirea de sine si regulile bunei cuviinte imi dispar complet cind realizez ca gestul cuiva,mai ales medic fiind,mi-a pus copilul in pericol suplimentar.Poate-s eu mai impulsiva dar e inadmisibil asa ceva!
Incognito
mami de Ioan si Ioana-06.01.2003
XIO spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui danielag
XIO, cu tot respectul, tu nu ai cum sa faci garzi. Tu esti acolo sa inveti. Dar nu esti tu de garda. De garda este un medic sau un medic rezident. Consulta, te rog, Regulamentul din 01/07/2004 privind timpul de munca, organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar. In legatura cu nelamurirea mea, te astept. Edip mi-a luat-o inainte cu exemplul medicului din tara africana. Chiar sunt curioasa cum argumentezi. Desi daca admiti ca un medic care nu are aparatura ultraperformanta la dispozitie e un mai bun diagnostician, ma intreb cum iti explici ca tot apar aparate noi pentru diagnoza? Cine ar fi interesat sa investeasca bani in aceasta dezvoltare daca nu e necesara? Astept argumente logice. Daniela |
Daniela , asa se spune , ca "stam in garda".
Asa ni se cere de la facultate , "obligatoriu 3 garzi pt. a intra in examen".
In garda este doctorul primar care nu prea face nimic decat daca este vreun caz teribil.Este specialustul care sta la urgente de exemplu , este rezidentul care sta si el si invata exact ca si studentii care stau si ei si invata.
Cu totii stam "in garda".
Alta descriere nu prea vad pt. activitatea asta...
Iar cu diagnoticul , este normal ca daca ai aparatura sa o folosesti.
daca ai un ecograf nu te mai pui sa descosi pacientul si sa-l intorci pe toate partile , nu-i mai faci enspe manevre.
Daca ai o trmboflebita nu te mai pui sa pierzi timpul , faci un doppler si gata.
Stii mai multa semiologie decat cei care lucreaza cu aparatura de ultima ora.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/