Alaptatul-Help Line-(9)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

nushulica, nu mai fa prostia cu biberonul... bb nu e smecher, ci foarte smecher. daca ii dai biberon, o sa-ti refuze sanul!!! din biberon curge lapticul mult mai usor decat din san. la san trebuie sa munceasca, la biberon "cade para malaiata in gura lui ..."... si daca isi da seama ca exista undeva, ceva, unde se mananca cu mai putin efort, o sa astepte acel ceva...

off topic: nu vreau sa le demoralizez dar sunt un pic negativista, tinand cont de nr de tari in care a avut loc evenimentul, banuiesc ca e legal. dar speram sa schimbam legea.

edit: am uitat ceva... ma bucur ca am reusit sa-ti ridic moralul, dar pe de alta parte mi-e frica sa-ti mai dau o veste proasta... rosiile crude pot face colici si ele, salata verde si fructele (merele in special)... poti manca banane, pere, din cand in cand cate o portocala (poate produce diarie, daca bb iese rar poti manca mai des).
incearca compoturi de cirese prune mere pere, legume fierte (cartofi, morcovi) (piersicile, caise si capsuni pe aici se zice ca-s alergizante, si tot aici ti le recomanda dupa un an, nu stiu daca isi mentin aceasta calitate si dupa ce au fiert in compot)
ceapa, usturoiul: nu fac colici, dar schimba gustul laptelui (daca in timpul sarcinii ai mancat asa ceva des, s-ar putea lui bb sa-i placa gustul cepos sau usturoiat al laptelui) si face ca transpiratia mamei sa fie foarte urat mirositoare (s-asa din cauza hormonilor, multe mame sufera de transpiratie multa si urat mirositoare, daca bagi usturoi si ceapa, nu mai sta nimeni pe langa tine)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

ama, cum sa nu manace fructe sau legume crude mama care alapteaza?
cred ca am mai avut discutia asta o data, tot la subiectul asta. te rog mult, documenteaza-te un pic. apreciez ajutorul moral pe care il dai acestor fete, dar daca nu esti sigura pe o informatie, nu o mai oferi. este extrem de importanta o alimentatie echilibrata in alaptare. pe care nu o obtii din cereale, cateva legume fierte si doua animale moarte :).

Parent like there's no tomorrow!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dianocica

cred ca am mai avut discutia asta o data, tot la subiectul asta. te rog mult, documenteaza-te un pic. apreciez ajutorul moral pe care il dai acestor fete, dar daca nu esti sigura pe o informatie, nu o mai oferi. este extrem de importanta o alimentatie echilibrata in alaptare. pe care nu o obtii din cereale, cateva legume fierte si doua animale moarte :).

nu am zis ca toate fructele fac colici, anumite fructe si in mod special merele... si de legume crude nu a fost vorba, doar de salata verde... pe care eu nu o consider leguma!!!! am zis de cartof si morcov... hai ca morcovul il poti manca si crud, dar cartoful eu una nici macar nu ma gandesc!!!

iar sfaturile pe care le dau sunt din cartea scrisa de la leche league sau chestii patite propria-mi piele!

iar daca o bucata de carne nu e prajita aia nu inseamna ca este fiarta!!! se poate face la gratar sau la cuptor. prajeala face colici!!! si oricum nu e foarte sanatoasa, mai documenteaza-te si tu!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyMorning spune:

Buna ziua!

Am si eu mare nevoie de ajutor, ca formula ne paste!

Deci am nascut pe 28 august prin cezariana, la 39 de sapt, o matza de 2570 g, scaderea fiziologica a fost pana la 2430. Laptele mi-a venit in a 3-a zi, m-am trezit cu sanii bolovani. mandra mea a fost o fomista din prima clipa, dar in momentul in care am pus-o la san, a inceput sa urle. Cu toate cartile pe care le citisem, nu stiam ce sa fac. Atunci asistenta a venit, a pus mana pe sanii mei, a declarat ca am sfarcurile aplatizate si copilul nu va putea suge (normal, zic eu acum, doar facusem furia laptelui, sanii erau beton, intinsi la max si copilul nu putea prinde ca lumea) asa ca m-a sfatuit sa-mi cumpar mameloane de silicon. Pana sa ajunga sotul sa-mi ia, am cerut pompa, macar sa nu mai manance formula. Si am reusit sa scot 200 ml de colostru, de a zis asistenta ca ma face doica maternitatii! Apoi am reusit sa o alaptez cu mameloanele de silicon. Am ramas asa, in ideea ca va creste, mi se vor mai forma si mie sfarcurile si o sa renuntam la ele. Dupa prima folosire a pompei, am zis ca nu mai fac asta, ca sa mi se regleze productia, sa nu o stimulez si mai mult. Toate bune si frumoase cam in primele 2 saptamani: fata manca doar de la san, dormea cam 3-4 ore, uneori voia sa suga mai des, probabil si din cauza faptului ca nu reuseam intotdeauna sa o tin treaza la san. Dupa care a inceput cosmarul cu pediatrul: fata mea a recuperat pierderea fiziologica abia in 2 saptamani, dupa care a inceput sa ia in greutate cam 200-220 de grame. Pentru pediatru nu a fost suficient, cica bebelusii subponderali ar trebui sa ia minim 250g/sapt pt ca trebuie sa recupereze. Mi-am cumparat pompa, sa incerc sa scot cu pompa si a fost un fiasco total: din sanul din care mancase fata, nu am scos mai mult de 15 ml si m-am gandit eu ca peste 3 ore cand se trezeste mandra, e timp sa se refaca productia, asa ca am scos si din celalalt san, in total vreo 70 ml. Nu va spus ca s-a trezit copilul la jumatate de ora dupa ce am terminat de pompat, ca deh, socotelile mele nu s-au potrivit cu ale ei. Asa ca de la san nu prea mai avea ce sa manance si i-am dat cu biberonul ce am scos. Intr-un final mi s-a parut cam inutila toata faza, asa ca am renuntat. Nu va mai spun ca am primit instructiuni de la medic sa ii fac proba suptului si nu oricum, ci la fiecare masa, sa notez, sa vad cat mananca in 24 de ore si sa fac calcule interminabile cu cal/kg-corp, necesarul de lichide si de calorii si alte nebunii. Initial nu am vrut, am zis ca daca copilul doarme linistit nu inteleg ce sa fac atatea calcule. PEdiatrul venea in fiecare saptamana si niciodata nu era multumit de cat ia in greutate. In fine, ca sa scurtez toata tarasenia, dupa ceva timp, de gura alor mei (din pacate noi renovam casa, asa ca la nasterea bubulinei am venit sa stam cu ai mei, sper sa ne mutam cat de curand ca e cam gata si casuta noastra), a doctorului, a lu' al meu care parca l-a batut soarele in cap cand e vorba de fata lui, nu mai e in stare sa judece prea bine) am inceput sa ii dau completare. La asta se mai adauga faptul ca am fost nevoita sa plec de cateva ori cu diverse treburi si sa o las cu mama/soacra si atunci i-a fost servit biberon, pe langa laptele muls de mine... pentru ca niciodata nu reuseam sa scot suficient cu pompa cat sa-i ajunga la o masa. In fine, ca sa ajung la zi cu povestea, in ziua de azi stam asa: in timpul meselor de zi foarte greu mai mananca de san, cu urlete, pacaleala ca ii bag biberonul in gura, o las sa traga de cateva ori apoi bag sanul (cu mamelon, evident, ca fara zici ca o pic cu ceara) si ne merge smecheria...daaaaaaaaaar marele dar... m-am trezit ca nu prea mai am lapte... adica am facut proba suptului, desi inteleg de la voi ca nu e relevanta, dar macar orientativ, nu scoate mai mult de 60-70 ml si asta din ambii sani, ceea ce e enorm de putin pentru necesitatile ei! E o lenesa in continuare, adoarme la san dupa primii 30 de ml. Nu stiu ce sa fac, stau toata ziua cu ea langa mine, ii bag tzitzi de fiecare data cand cere, dar formula o potoleste mult mai repede decat laptele de mama, asa ca nu stiu ce sa fac... Plus ca nici nu are mese foarte regulate cantitativ, ca sa zic ca ii scad cu cate 5 sau 10 ml pe zi din formula... adica la o massa mananca 130 de ml, la alta 180. Astept orice sugestii de la voi pentru ca vreau sa-mi alaptez copilul. As vrea sa scap si de mameloanele alea de silicon, dar macar sa ajung sa scap de formula intai, ca zic mersi si imi atasez mameloane de silicon si le lipesc cu super glue, numa' sa manance copilul lapte de la mine.
Sper sa nu ma certati prea tare, e primul copil si parca eram intr-o ceata totala, nu mai stiam nimic din ce am citit si nici prea mult sprijin in sensul asta n-am avut... ce sa va mai zic... mama in loc sa ma ajute, acum de vreo saptamana ma alearga prin casa ca e cazul sa renunt la o masa din noapte, ca e destul de mare si sa-i bag ceai! De data asta n-am mai cedat, i-am zis sa-si vada de ale ei, ca nu dau nici un ceai copilului.
Sper sa fi inteles ceva din pologhia asta si multumesc pentru orice idei. Ma duc sa mai mufez copila, ca da semne de trezire..

_
Our future determines our past

bobocica Maia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Buna JulyMorning, am vazut-o pe bobocica Maia, e superba, sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii!

Inteleg foarte bine stresul prin care treci, la care contribuie si presiunea celor din jur...

Sofia mea - am mai spus aici - dupa ce a recuperat pierderea fiziologica a crescut doar 450 gr in prima luna. Asa ca la sfatul pediatrei si eu faceam proba suptului, dar dr imi daduse niste cantitati orientative / masa, nu mai calculam eu mare lucru. Si de cele mai multe ori, conform cantitatilor indicate, Sofia le papa de la mine...ii mai dadeam si completare, simtindu-ma vinovata ca ii dau, dar m-as fi simtit si mai vinovata daca nu i-as fi dat, era slabuta tare...Deci te inteleg perfect.

Mie mi se pare ca faci bine ceea ce faci. Insisti cu sanul, si asta te sfatuiesc sa faci in continuare. Incearca s-o imprietenesti pe Maia cu titi mai mult - stati skin-to skin, sa-ti simta mirosul. E lenesa la san pentru ca s-a obisnuit cu bibe probabil, efortul e mai mare sa traga de la tine, de aia si adoarme... Cat papa, poti sa faci compresia sanului din care bea ea, cu degetul mare de la mana deasupra, celelalte dedesubt, cat mai departe de areola, asa o sa vina mai cu viteza si o sa ia mai mult... Vreau sa te incurajez insa spunandu-ti ca are o crestere buna in greutate, considerand faptul ca este alaptata, iar faptul ca mananca 180 ml de formula nu inseamna ca are nevoie de 180 ml, se poate sa se lacomeasca pur si simplu. Poate mai consulti si alt pediatru? E foarte important sa ai suportul celor din jur.

Ti se pare ca nu mai ai lapte? E foarte bine cum faci: pune-o la titi des, poate semi-adormita ar fi mai bine ca n-ar mai face mofturi, odihneste-te si tu cand poti, mananca si bea suficient, sau daca vrei recurge la remediile cunoscute: Galactogil (eu n-am incercat), tinctura de marar si spirulina (acestea doua au functionat in cazul meu). Si ceaiuri pt alaptat, fiind totodata si remedii anti-colici.

Uite ceva ce o sa te ajute: http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/index.html

Mai scrie-ne, asteptam vesti bune!

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

Mergi la inceput

salutare...

bine ai venit... speram sa te putem ajuta, stancutza deja si-a facut partea ei...

eu una nu am inteles cat cantareste acum...

pentru cresterea productiei trebuie sa incerci sa pui pompa dupa ce a supt ea din san... si cel mai bine ar fi daca ai reusi sa elimini silicoanele... mandibula si maxilarul bb fac un anumit masaj sanului care ajuta la productia de lapte...

sunt mame care au destul lapte si fara acest masaj, sunt mame care au nevoie de acest masaj (zic asta ca sa nu mai sara careva la mine ) pune-o cat mai des la san, schimba sanul des (cam la 10 minute!!!) pana il scuipa ea din proprie inizitaiva. iar biberonul cu cat o sa ii dai mai rar cu atat va fi mai bine pentru productia de lapte... nici ceai sa nu dai... chiar daca este pentru colici, bea tu ca are efect si asupra lui bb. bb trebuie sa bea doar lapte!!!!!

elimina suzeta... nu stiou, nu mentionezi nimic de asa ceva... in cazul in care ii dadeai asa ceva, in locul suzetei, scoti tzitzi la bataie...

in ceea ce privesc cei din jur, ii chemi si le spui ca nu trebuie sa iti mai spuna si ei ce si cum, este destul pediatrul...

a... si apoi pediatrul... eu as mai intreba in stanga in dreapta si m-as duce si la un alt pediatru... o parere in plus nu strica!!!

ca sa accepte sanul fara mamelon, incearca sa-i dai inainte sa inceapa sa planga de foame... atunci nefiind chiar asa flamanda poate are mai multa rabdare sa suga!

si cel mai importanta... rabdare, rabdare si foarte mult sange rece!!!

pupici la mari si mici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_ef spune:

Eu sunt o mamica inscrisa de curand pe forum, dar care citeste de la inceputul anului tot ce misca la odisee. Dupa ce am nascut, bineinteles, am ajuns aici, unde am gasit foarte multe sfaturi si explicatii utile.
Dupa ce i-am dat micutului completare timp de 6 saptamani, la sfatul unui pediatru panicard, in ultimele doua saptamani am reusit sa renunt complet la formula, datorita voua, fetele care ne sprijiniti aici.
Cu toate ca bebele nu mai ia in greutate asa spectaculos (cam 20 grame pe zi doar), sper ca lucrurile se vor imbunatati pe parcurs. Acum, la 2 luni, are 4,700 kg, dupa ce la nastere avea 2.900 kg.
Ideea este ca vreau sa multumesc tuturor fetelor care scriu si dau sfaturi aici, si in special Multumesc, Ama, pentru ca mi-ai ridicat moralul cand am avut nevoie.

Trebuie sa precizez ca ridicatul moralului a fost pe cand eu inca nu aveam cont aici si doar citeam forumul.

Simona, mama lui Tudor Gabriel (13.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

JuliMorning, sfaturile fetelor sunt extraordinare si sunt sigura ca urmandu-le totul se va rezolva. Cat despre persoanele "binevoitoare" din jurul tau care te descurajeaza nici macar nu merita sa le asculti. Spune-le scurt ca tu stii ce e mai bine pentru puiul tau.

Cel mai important este sa te relaxezi, sa nu te gandesti niciodata ca nu ai lapte destul. Si lasa toate cantarele si probele si bucura-te de bebelusul tau.

Multumesc si eu fetelor de pe forum ca datorita lor am invatat multe despre alaptat si la randul meu am sfatuit apoi alte mamici

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianocica

subscriu la partea cu consumul de legume si fructe. care sunt ffff imp pt alimentatia oricui, darami-te a lauzei. iar daca si alapteza e si mai imp sa manace sanatos: da, si fructe si legume crude.
e f bine ca fiecare mamica sa constate ea daca vreun aliment provoaca colici bb. iti poti da seama adaugand pe rand in dieta de zi cu zi, alimente pe care le consideri problema. insa sunt total impotriva unei restrictii alimentare pompieristice pe care o mai practica spitale, medici de familie de genul: consumati numai cartofi, carne fiarta si poate niste fructe compot daca sunt indulgenti
noi, cele care dam sfaturi aici, trebuie sa fim foarte atente ce scriem.
va pup

scuze trebuie sa imi editez mesajul agramat rau, nu mai aveam decat cateva minute din pauza, nici nu m-am uitat ce am scris.
ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

mai aveam ceva de scris:
vroiam sa spun ca alaptarea e o stare de gratie, de implinire a maternitatii. incercati sa va bucurati cat puteti de perioada asta minunata.
nu dati ascultare sfaturilor asa-zise binevoitoare. chiar nu exista mamica sa nu poate alapta(sunt f putine exceptii medicale).
inca o data cu riscul de a ma tot repeta: sunt mamici care sufera de foame inca in tarile subdezvoltate si isi alapteaza cu succes copii. stiti care e procentul copiiilor alaptati acolo: 100%!!! si ganditi-va ca ele nu au de ales si au lapte.
bucurati-va ca asigurati copilului dvs cel mai bun lapte existent pe lumea asta. compatibil 100 la suta cu copilul dvs tocmai ca e custom made- e alimentul perfect. si apropierea fizica mama-copil e fantastica. benefica pt ambii.
totul e sa ai rabdare si sa te informezi inainte de alapta(scuze: nu la soacra, etc. care sustine sus si tare ca nu ai lapte dom'le, da-i lapte praf copulului ca plange de foame- ma intelegeti)
insa sa aveti in vedere ca de multe ori nu o sa fie usor, dar veti trece peste perioadele dificile cu bine.
va pup

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput