Ce ziceti? - igiena publica
Raspunsuri - Pagina 3
anya spune:
Toate ca toate, da' sa ma vedeti pe mine nu cu unul, ci cu 2 copii.
Eu: nu pui mana pe nimic!
Ala micu': da de tzeee?
Eu: pt ca e murdar.
Eu: Pentru ca a facut tanti pishu.
Eu: Pentru ca a durut-o burta.
Eu: A baut multa apa.
si dialogul cotinua pana gaseste alt subiect...de intrebat
Androix spune:
E, hai ca o sticluta de benzina si o bricheta au loc in cea mai mititica geanta
Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia
adrianaloy spune:
Mie nu prea-mi iese treaba cu KK in deplasare . Nu stiu de ce dar, nu pot sa fac la serviciu deloc iar cand dorm in alta casa sau hotel...primele 3 zile sunt constipata. Cred ca e ceva inconstient, ca nu e toaleta mea.
Aici toaletele sunt curate, cred ca spitalele din tara si-ar dori asa igiena- no ofense!.Dar eu cum numai pipi servesc in oras, asta se poate face si mai de sus- fara sa ma asez pe colac. Ce-mi place aici sunt toaletele pentru familii: care sunt de fapt 2 camere, una cu 2 WC- unul normal pentru adulti si unul mai micul de copil si cealalta camera are un fotoliu/scaun pentru alaptat, aparat de incalzit biberon si cateva jucarioare pentru copiii. Masa de infasat, de asemenea. Asa ca nu mai duci grija unde lasi copilul/copiii cand pe tine te trece una alta. Si nu ma gandesc la un pipi rapid ci la schimbat un tampon de exemplu! Eu n-as putea face asta cu copilul in cabina.
Eu chiar ma gandeam ce face un tatic in Romania aflat singur in oras cu o fetitza de 6-7 ani- pe care n-o poate lasa singurica la WC( ca sa nu atinga diverse chestii sau sa se aseze pe volac) si cu care nu poate intra la wc-ul de barbati-in care te intampina imaginea cu barbatii la pishoare...
michela09 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Toate ca toate, da' sa ma vedeti pe mine nu cu unul, ci cu 2 copii. Eu: nu pui mana pe nimic! Ala micu': da de tzeee? Eu: pt ca e murdar. Ala micu': da de tzeee? Eu: Pentru ca a facut tanti pishu. Ala micu': da de tzeee? Eu: Pentru ca a durut-o burta. Ala micu': da de tzeee? Eu: A baut multa apa. Ala micu': da de tzeee? si dialogul cotinua pana gaseste alt subiect...de intrebat Anya |
Am ras cu lacrimi, imi si imaginam scena respectiva.
E adevarat ca e o mare problema cu Wc. publice, hai ca noi cei mari ne descurcam cat de cat, cu hartii, scheme, etc. dar ce te faci cu copii? Cand n-avem incotro si Andreea e musai sa faca la wc public, sa vezi dureri de spate la mine, pentru ca o tin in brate sa faca pipi(are 5 ani), dar cand face treaba mare, n-am incotro si ii asez hartie pe capac. Si bineinteles: "nu ai voie sa atingi nimic!"
Mihaela
roxana07 spune:
Si eu sunt cam obsedata de igiena publica. Aici, in schimb, lumea e tare relaxata...toti bebelusii sunt lasati sa merga "de-a bushilea" prin magazine si alte locuri publice. Daca le cade ceva de mancare pe jos, mamele le ridica si le dau inapoi la copilasi sa le manace. Parca nici n-au auzit de hepatite si alte nenorociri...
ina_nz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rall Eu imi iau si asternuturi de pat (de acasa) cand merg la hotel, chiar daca e de 5* de exemplu si totul arata impecabil si ca nou Deci nu, dupa parerea mea, nu esti deloc exagerata |
nu mi-o lua in nume de rau dar dupa parerea mea tu esti exagerat de exagerata!!!
Ina
ralcat spune:
Si eu sunt maniaca, si cu budele si cu lenjeria. Oriunde plecam iau un bagaj cu cearceafuri si prosoape.
Am luat neste bube nasoale de la un hotel, asa ca de cand am terminat tratamentul, adica dupa fro 2 ani ... paranoia s-a activat la maxim. Cred ca si la Burj daca m-as duce, tot cu cearceafu spalat de masina mea de spalat in carca m-as duce. Va dati seama ce cosmar ar fi sa-mi piarda bagajul cu cearceafuri ???
Lasand gluma de-o parte, la cat am tras-o cat timp, durere si bani ... nu mi se mai pare nimic exagerat cand e vorba de sanatatea mea si a celor dragi mie.
Copiii merita tot efortul nostru
Robert, Sonia,
Alex, Andrei,
Ecaterina, Silviu,
Ancuta-Maria spune:
IAr pararea mea este .... cu cat te feresti mai mult cu atat iei mai multe nenorociri de pe unde umbli, pt ca se slabeste sistemul imunitar. Desigur, nu ma refer la toalete, nici eu nu am asez in toaletele publice , insa de acolo pana la a nu atinge nimic (cand exista apa si sapun) sau a spune ca e nu stiu cum ca neste copii umbla de'a busilea prin magazine... Poate sunt eu inconstienta.
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
lia popescu spune:
Igiena prea riguroasa poate fi mai daunatoare decat o atitudine normala. Un copil care ia contact cu diversi microbi din mediul incojurator va fabrica anticorpi si va fi protejat; unul superocrotit se poate sa fie extrem de vulnerabil si la o singura "neatentie" a mamei (nu putem fi tot timpul cu ei, nu putem testa toate alimentele din comert) va tranti o toxiinfectie de toata frumusetea. Asta este valabil si pentru copiii care nu intra in colectivitati de mici si pentru cei tinuti departe de animale de casa etc. Nu poti crea un mediu steril pentru copilul tau, oricat de mult ti-ai dori asta.
In afara de asta... majoritatea infectiilor ce pot apare prin contaminarea mainilor sunt relativ usoare - o enterita, care trece si de la sine, in cel mai rau caz o hepatita A, care se vindeca in 2 saptamani. Mai periculoase sunt unele infectii care se transmit pe cale respiratorie pentru ca pe astea, oricat de "igienic " este nu le poti preveni.
Burtocika spune:
Sa spui despre hepatita A ca este o "infectie relativ usoara", mi se pare, no offense, cam inconstienta ! Orice hepatita afecteaza ficatul si nu e de glumit cu ea, poate lasa sechele pe viata !
Si sa stiti ca de la toaleta poti lua o gramada de balarii, nu numai o "banal enterocolita sau hepatita) ... Eu m-am captusit cu o infectie urinara de care am scapat cu greu, dupa o serie de antibiotice destul de puternice care nu fac foarte bine la stomac si ficat. Nu mi-as fi dorit ca asta sa pateasca fetita mea, mie ca dult nu mi-a fost prea bine ... Nu mai vorbesc de tot felul de ciuperci pe care le poti lua de la piscina sau dusuri si de care nu scapi toata viata (vorbesc tot din experienta, nu a mea ci a unui membru din familie).
Nimeni nu zice sa fii paranoic si sa dezinfectezi tot, dar nici sa-ti lasi copilul sa bantuie pe jos si sa adune toti microbii pe motiv ca se imunizeaza nu mi se pare chiar in regula ! Pai atunci de ce sa-i mai spalam pe maini, de ce sa le mai facem bai sau dus, de ce sa le mai schimbam hainele cand transpira si tot asa ? Putem sa-i lasam in legea lor pana nu li se mai vede nasul de sub crusta de jeg, nu ?
Eu cred ca in toate trebuie pastrata o masura si ajuns la un echilibru, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Adica nu ma duc cu asternuturile de acasa la hoteluri, in schimb cu prosoape da (pentru ca stiu multi clienti care folosesc prosoapele in cu totul alte scopuri, o cunostinta imi marturisea candid ca pune prosopul pe WC, ca sa nu stea direct pe colac). Ma spal foarte des pe maini si sunt atenta ce ating in toalete, nu ma asez decat daca imi inspira incredere si atunci numai cu "colac" din hartie igienica, dublu ca grosime etc.
Oricum, toaletele publice din RO lasa mult de dorit la capitolul igiena !!!