Ce ziceti? - igiena publica

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

In multe localuri publice din Romania gasesti hartie speciala de pus pe capacul Wc-ului sau capacul wc-ului este invelit intr-un plastic ce se roteste daca vrei altul curat (se apasa de o maneta), sau dezinfectant.

Important este sa sti pentru ce sunt.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Intr-o tara asiatica unde am fost mai demult, nu exista nicaieri hirtie igienica sa te stergi, ci doar furtunas sa te speli.

Cit despre geanta, eu o pun de git daca nu e cuier atasat pe vreun perete.

Mariana 37+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

fain subiect!

ma apuca rasu' plansu'

sa zic si eu, mi-a placut la Japonica, unde se poate sa iti ciripeasca pasarelele (la noi, in Metro BERCENI, la sectorul de legume-fructe ciripesc astfel de pasarele - saracii angati, s-or fi saturat de atatea pasarele)...

mi-a placut si faza cu rup o bucata de hartie, o arunc, rup alta.... etc... asa fac si eu.... eu desfasor un pic mai multa hartie, in wc-urile publice... sa ma asigur eu ca nu e udata, stropita, invadata de microbi ... apoi cand sunt sigura ca hartia care se deruleaza a fost neatinsa, atunci pun mana pe ea si-o folosesc in scopul ei

apoi, ce sa zic la treaba cu furtunasul fara hartie pus la dispozitie in unele WC-uri? groaznica situatie dom'le intai te stergi un pic si-apoi te speli, ca deh, uneori te mai ia si diareea in oras ; caci ca sa pui mana sa speli direct se poate sa nu fie chiar asa placut; dar daca ei n-au hartie, fac rost repejor de niste servetele

si cu bebelusii, faina chestie, sa ii poti pune undeva... sa va povestesc eu ce-am patit? ca tot am mai pomenit de diaree, deh, asta-i cuvantul, asta-l folosesc, asta-i starea, asta va zic, nu cred ca se rusineaza cineva ca vorbesc eu asa direct... deci m-a apucat o durere de burta la volan.... in Bucuresti... in drum spre Piata Victoriei.... un trafic infernal, nu-mi venea nimic in cap unde as putea sa ma opresc sa rezolv urgenta... am incercat nush cate scurtaturi, sa ajung mai repede unde aveam de ajuns, dar mai mult ma impotmoleam; pana la urma am razbit printre masini, tramvaie, putin pe contrasens, dar totul pentru o cauza nobila: sa ma K! ma scuzati, dar in RO nici asta nu poti sa faci linistit... in cazuri limita; pana la urma am gasit cum va spuneam si o locatie... un McDonald's... si surpiza, full in parcarea lor, full pe trotuar, prin urmare am parcat pe curba lor de la intrare pt 5 MINUTE!! eram cu bebe in masina, si cum in masina pe caldura care era atunci nu puteam s-o las, am luat-o cu mine... (nu va mai spun ca s-a luat "omul Mc pentru parcare" de mine ca sa nu parchez acolo.. cu toate ca nu era in curtea lor... ca imi blocheaza rotile... o gramada de nervi si de piedici in calea FERICIRII mele ) pana la urma am ajuns la toaleta.. ce fac? unde pun copilul? ma gandisem dinainte ca nu am sa am unde o aseza, si nici in brate nu puteam s-o tin, si mi-am luat un rucsac cu mine, o punga, si am purces: asez punga jos (era/parea curat, dar cat de igienic?) pun rucsacul, asez copilul pe rucsac, eu ma ocup de rupt hartia cum v-am mai zis, invelesc si colacul de wc, asez si hartie in buda (ca deh, sa nu sara stropi din apa aia pe mine ) si apoi devin si eu fericita! ca doar stiti bancul cu "cand e omul cel mai fericit?" ("cand iese de la buda!")

dar in RO, fericirea asta o capeti mai greu....

si ce bine era sa fie scaunel pt.bebe, sa ai o folie de invelit colacul ala, etc etc....... cum ar zice cineva, vise maica vise!

mai avem muuuuuuuuuulti ani pana la igiena in locuri publice! muuuuuuuuuulti ani!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dooku3 spune:

Karligutza,saracu' bebe!Asta vroiam sa spun si eu dar mi-era sa nu par prea cu"fitze";desfasor pana cand creierul meu e linistit(sau iluzionat)ca nu mai exista nici o amprenta acolo!
Dulcetica,nu esti exagerata.Eu ceea ce am descris mai sus fac in orice loc,oricat de curat ar fi.Iarna trecuta mergeam la sala si,cu toate ca e foarte foarte curat acolo(vine personalul sa curete imediat dupa ce iesi,orice folosesti:toaleta,dus),totusi aveam acelasi ritual:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Karliguta esti mortalaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!
Am ras cu lacrimi !!!!!!!!!!!

Dupa asa povestiri eu voi parea banala . De cand fetita mea a scapat de pampersi si a mers si la toalete publice (cam 95% f.f.f. curate) i-am repetat intruna de cum intram in toaleta "sa nu atingi nimic !!!". Saracul copil a bagat la cap si cum intram intr-o toaleta zice imediat "Mami you see, I'm not touching anything!" si sta cu mainile in aer (ridicate mai sus).

Si eu ca si majoritatea fetelor ce-au postat nu ma asez decat acasa si la 1-2 familii prietene.

Karliguta inca o data super faina povestirea ta !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Karligutzo... m-ai terminat. Zau acum, da' nu pot sa nu imi imaginez cum ar fi fost sa-ti plece Adeluta de pe rucsac si s-o ia la goana pe sub peretele care desparte toaletele (asta in timp ce tu, cu capu'n jos si poalelele-n cap, numarai metrii de hartie igienica pe care i-ai aruncat in apa Dambovitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

aici nici nu iesi bine din buda ca vine tatni sa spele si curete...miroase a parfum si stralucesc luna..dar totusi..cine stie cine a mai fost. ne luam masuri masuri de precautie. Dar copilului (ca si al Carolynei) iam spus sa nu atinga nimic ca e mudar, si eu tipa in gura mare I'm not touching, is dirty ...ma ia cu rusinea ca nu este deloc murdar, dar....prevenim.

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

mai, nu mai radeti de mine dar de fapt mai bine sa decat sa pe tema asta... or veni si vremuri mai bune si la noi.

valen toaleta era unica... pereti ziditi peste tot... asa ca ce ti-ai imaginat tu, poate data viitoare

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rasfatzata spune:

cu toaletele fac la fel...dar sa merg intr-un hotel sa car lenjeria dupa mine?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariana_1976

Intr-o tara asiatica unde am fost mai demult, nu exista nicaieri hirtie igienica sa te stergi, ci doar furtunas sa te speli.

Cit despre geanta, eu o pun de git daca nu e cuier atasat pe vreun perete.

Mariana 37+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

bine,bine te speli...dar de uscat...ca doar nu te apuci sa sufli.. banuiesc ca aveau si ceva uscator sau suflator

karligutza super faza...important e ca te-ai descurcat ...

eu am patit o faza cu fata de 6 ani juma'...facea kk...am gasit un Petrom ... eu sunt paranoica si o stresez...nu pune mana ...nu atinge aia....cica s-o tin eu in brate ...nu prea aveam cum ...asa ca am consumat un sul de hartie ca sa acopar capacul...si i-am dat si pantalonii jos de tot...sa nu se stropeasca...am stat cel putin juma' de ora ...tati era disperat in masina ...credea ca am cazut amandoua in WC...habar nu avea cate scheme a trebuit sa facem ca sa ne iasa kk ...

Razvanel soricel&Co

Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput