Ce ziceti? - igiena publica
Raspunsuri - Pagina 4
mihaelk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Delidana Hannen, super tare, mai ales partea cu melodia. Asta e partea cea mai jenanta, cind merg in oras si chiar am nevoie la buda si parca se aude fiecare zgomot si ma blochez si nu mai pot face nimic. Mi se intampla la fel |
mihaelk spune:
citat din mesajul lui karligutza fain subiect! ma apuca rasu' plansu' sa zic si eu, mi-a placut la Japonica, unde se poate sa iti ciripeasca pasarelele (la noi, in Metro BERCENI, la sectorul de legume-fructe ciripesc astfel de pasarele - saracii angati, s-or fi saturat de atatea pasarele)... mi-a placut si faza cu rup o bucata de hartie, o arunc, rup alta.... etc... asa fac si eu.... eu desfasor un pic mai multa hartie, in wc-urile publice... sa ma asigur eu ca nu e udata, stropita, invadata de microbi ... apoi cand sunt sigura ca hartia care se deruleaza a fost neatinsa, atunci pun mana pe ea si-o folosesc in scopul ei apoi, ce sa zic la treaba cu furtunasul fara hartie pus la dispozitie in unele WC-uri? groaznica situatie dom'le intai te stergi un pic si-apoi te speli, ca deh, uneori te mai ia si diareea in oras ; caci ca sa pui mana sa speli direct se poate sa nu fie chiar asa placut; dar daca ei n-au hartie, fac rost repejor de niste servetele si cu bebelusii, faina chestie, sa ii poti pune undeva... sa va povestesc eu ce-am patit? ca tot am mai pomenit de diaree, deh, asta-i cuvantul, asta-l folosesc, asta-i starea, asta va zic, nu cred ca se rusineaza cineva ca vorbesc eu asa direct... deci m-a apucat o durere de burta la volan.... in Bucuresti... in drum spre Piata Victoriei.... un trafic infernal, nu-mi venea nimic in cap unde as putea sa ma opresc sa rezolv urgenta... am incercat nush cate scurtaturi, sa ajung mai repede unde aveam de ajuns, dar mai mult ma impotmoleam; pana la urma am razbit printre masini, tramvaie, putin pe contrasens, dar totul pentru o cauza nobila: sa ma K! ma scuzati, dar in RO nici asta nu poti sa faci linistit... in cazuri limita; pana la urma am gasit cum va spuneam si o locatie... un McDonald's... si surpiza, full in parcarea lor, full pe trotuar, prin urmare am parcat pe curba lor de la intrare pt 5 MINUTE!! eram cu bebe in masina, si cum in masina pe caldura care era atunci nu puteam s-o las, am luat-o cu mine... (nu va mai spun ca s-a luat "omul Mc pentru parcare" de mine ca sa nu parchez acolo.. cu toate ca nu era in curtea lor... ca imi blocheaza rotile... o gramada de nervi si de piedici in calea FERICIRII mele ) pana la urma am ajuns la toaleta.. ce fac? unde pun copilul? ma gandisem dinainte ca nu am sa am unde o aseza, si nici in brate nu puteam s-o tin, si mi-am luat un rucsac cu mine, o punga, si am purces: asez punga jos (era/parea curat, dar cat de igienic?) pun rucsacul, asez copilul pe rucsac, eu ma ocup de rupt hartia cum v-am mai zis, invelesc si colacul de wc, asez si hartie in buda (ca deh, sa nu sara stropi din apa aia pe mine ) si apoi devin si eu fericita! ca doar stiti bancul cu "cand e omul cel mai fericit?" ("cand iese de la buda!") dar in RO, fericirea asta o capeti mai greu.... si ce bine era sa fie scaunel pt.bebe, sa ai o folie de invelit colacul ala, etc etc....... cum ar zice cineva, vise maica vise! mai avem muuuuuuuuuulti ani pana la igiena in locuri publice! muuuuuuuuuulti ani! karligutza sunt mamica Adelutei |
Ce rusine? Am ras cu lacrimi
mihaelk spune:
citat din mesajul lui roxana07 Daca le cade ceva de mancare pe jos, mamele le ridica si le dau inapoi la copilasi sa le manace. |
cait spune:
Si eu sunt maniaca cu curatenia si ce m-a intrigat cel mai mult e ca aici multe mame cand se duc in toaletele publice cu copii ii aseaza direct pe capac.E curat dar nu lacrima incat sa-ti asezi copilul.Eu nici la prieteni nu o fac dar in public.
Cait
Home is where heart is...
ina_nz spune:
Daca suntintr-un centru comercial si copilul vrea la toaleta ce fac?? Il duc normal.......se spala pe maini dupa si gata.
La servici la fel....daca ma trece ma duc......sunt dimineti cand rup usa (beau seara ceai de slabit....prietenii stiu ce inseamna ) Imi arunc geanta jos, haina si ce mai am in mana si stau pe capac....in 6 ani nu am luat nici o ciuperca, nici o infectie ....nimic.
Copilul la gradinita foloseste toaleta la gramada cu ceilalti copii.....dumnezeu stie daca se spala pe maini dupa (eu sper ca da) ...nu a patit nimic.
Cand era de un an si mergeam la magazine se tavalea pe sub toate rafturile.....la gradinita mergea deabusilea pe unde nu ti-ar da in gand. Acu are 5 ani si cateodata cand il iau de la gradi e murdar ca un purcel si descult si plin de nisip.....sanatos nevoie mare.
Asa ca cu cat ne bagam mai mult sub globul de cristal cu atat le patim mai grave!!!!
Nu iau lenjerii si prosoape cu mine niciodata.....nici nu le-am dus lipsa. La hoteluri sunt duse toate la spalatorii nu spalate in lighean asa ca uneori s-ar putea sa fie mai zezinfectate si mai bine spalate decat la noi acasa.
Sanatosi sa fim!
Ina
ina_nz spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mihaelk
**blonda rau** |
Si care e problema???
Ina
CristinaT spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ina_nz
Si care e problema??? Ina |
de scarba, de sila... poate chiar de educatie, o iei frumos si o arunci la cos. Eu nu as manca de pe jos, copilului de ce i-as da?
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
Burtocika spune:
Gandeste-te ca inaintea copilului tau, poate a trecut un aurolac si a scuipat o flegma verzuie pe jos, care intre timp s-a uscat ... In cazul asta ai mai lua de pe jos mancarea sa i-o dai copilului ?
Eu nu, dar pana la urma fiecare intelege igiena in modul propriu ...
Ancuta-Maria spune:
noi nu vorbeam de romania
Si de 3 ani de cand sunt in UK, nu am vazut pe nimeni sa scuipe pe jos (mi se pare ca esti si amendat daca o faci) iar strazile sunt spalate cu detergent. Poti sa intri linistit incaltat, in casa.
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
mariana_1976 spune:
Asa este, dar in tarile despre care se discuta ca prichindeii se tirasc peste tot, stau pe Wc-urile publice, mai iau si ceva de pe jos sa bage in gura, incidenta hepatitei A si a altor boli periculoase contagioase este aproape inexistenta...
La fel si la hoteluri, exista diferente intre tari.(nu ma refer la cele "faimoase", tip "chain", bineinteles)
Edit: eu am stat mult pe la piscina si pe la gym si am luat negi, ceea ce in Romania nu mi s-a intimplat(inca).
Nu stiu cum este in Uk, dar personal am vazut de citeva ori persoane foarte tinere in stare avansata de ebrietate care pe strada...Probabil se face totusi o curatenie foarte eficienta dupa astfel de cazuri.