Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?
Raspunsuri - Pagina 15
columbiana spune:
Ramonella, in afara pitbullului tau citi ciini de pe strada ai ingrijit, deparazitat, adapostit? sau suntem tot la stadiul de cutzu-cutzu, osul aruncat pe geam si las' ca sunt si ei suflete?
http://www.floriinro.ro/
Aurelia spune:
Bon ,am uitat sa spun in postul meu ca desi ciini fara stapin sint gazduiti in SPA ,hraniti si ingrijiti ,daca dupa o perioada anume ,nimeni nu-l adopta ,s-au pe masura ce altii mai tineri sosesc ,(cei batrini) sint dusi la eutanasiat ,
finalment ..........
video de cum se deruleaza o eutanasiere in SPA-urile franceze ,cei sensibili nu trebuie sa o priveasca ,n-as indica-o nici la mamicile gravide ,s-au copii !!!!!!!
http://non.a.la.torture.des.animaux.over-blog.com/article-421193.html
simo_75 spune:
O solutie ar exista pentru aceste suflete amarate:
1.Creearea unor adaposturi + asistenta medicala
2.Prinderea lor si evaluarea lor
3.Cei bolnavi si care nu mai pot fii salvati se vor eutanasia (nu sunt cu nimic impotriva deoarece si un om cand e la limita se deconecteaza de la aparate sa nu mai sufere)
4.castrarea lor in proportie de 80%-90%(poate viitorii stapani isi doresc pui de la animalele lor)
5.darea spre adoptie
In cazul in care unii caini nu vor fii luati spre adoptie se pot tine in aceste adaposturi.
In primul si in primul rand trebuie infiintate adaposturi si pentru asta se poate crea o asociatie canina unde sa se doneze bani din partea iubitoriilor de animale.O cotizatie cat de mica nu cred ca imputineaza buzunarul nimanui.
Astfel in cativa ani eu cred ca vom ajunge si noi la un nivel european din acest punct de vedere.
Si atunci nu va mai exista problema cainilor vagabonzi ,cearta intre iubitorii de animale si cei care ii detesta si vad in ei doar un pericol.
Sa ai putere sa spui da, sa ai putere sa spui nu si in orice clipa grea sa ai putere sa fii TU
columbiana spune:
quote:
Originally posted by simo_75
Pentru d.na Natasa:cometariile care le-ai facut sunt de cea mai joasa speta.Nu am jignit pe nimeni si nu ai dreptul sa ma jignesti.PUNCT!
Stiu foarte bine sensul cuvantului las si tocmai de aceea l-am folosit insa probabil ca nu toata lumea intelege (deh! IQ-ul din pacate nu e asa de ridicat la toata lumea )
Si nu stiam ca a insemna sa fii las este ca arunci mancarea pe geam ...ha ha ha...asta daca poti intelege e vorba de educatie.
Nu am nici 10 maidanezi acasa si nici nu arunc mancarea pe geam,
sunt doar o iubitoare de animale care incearca sa explice ca nu e solutia cea mai buna sa omoaram niste suflete date de Dumnezeu.
Incercam sa explic ca sunt si alte probleme mult mai grave in tara asta care ar trebui rezolvate nu neaparat cainii.
Repet : sunt intamplari nefercite cu cainii comunitari dar noi ne certam aici degeaba cand altcineva ar trebui sesizat.
Si da chestia cu violatoii si pedofilii ar trebui sa fie un subiect mai "profund"(un citat prost si imi cer scuze ca il repet)sau probabil ca nu mi-am dat eu seama dar nu este un subiect atat de fierbinte pentru d.na Natasa (probabil ca pe astia ii agreezi).
In cazul ca nu ai inteles ce am spus incerc sa ma cobor la nivelul tau si sa iti explic : spuneam ca exista anumiti oameni care pot nenoroci alti oameni maturi sau copii mai grav decat ar face-o cainii.
Sper ca acum pricepi mai bine.
Cometariile tale insa din nefericire nu ne pot arata decat ce nivel exista in tara asta.De mahala!!!!!!!De proasta educatie, de cultura minima.
Sa ai putere sa spui da, sa ai putere sa spui nu si in orice clipa grea sa ai putere sa fii TU
Eu sper ca e pe aici vreun MODERATOR care citeste fraza cu IQ-ul
http://www.floriinro.ro/
simo_75 spune:
imi pare rau insa textul postat de natasa este mult mai evidentiat decat fraza folosita de mine.Eu nu am jignit pe nimeni insa ea m-a jignit destul in tot textul postat.Asa ca imi pare foarte rau ana stroe dar citeste mai sus si ai sa vezi de ce exista riposta mea la adresa acestei d.ne
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by RAMONELLA
Daaaaaaaaa,cainele simte ce sentimente are omul.Vorbesc in cunostinta de cauza,pentru ca am caine,UN PITBULL,ceea ce vorbiti voi acolo sunt aberatii,pentru ca habar n-aveti.Cainele daca nu e bolnav,sau nu e amenintat,nu are motive sa atace.Si daaa,simte omul,mai ales daca ii e frica,daca miroase a bautura,daca e rau...Tocmai pentru ca am un caine periculos stiu ce vorbesc.L-am crescut de mic,l-am educat,nu i-am dezvoltat instinctul de caine periculos.Si stiu ce simte un caine.E clar ca iubitorii de animale au o parere iar cei care nu iubesc animalele,au alta parere.adica HAI SA-I OMORAM!!!In loc sa-i adunam pe toti sa-i sterilizam,mai bine ii omoram.Ca e mai comod asa,nu avem atata de lucru...
Daaaaaa, www.foxnews.com/story/0,2933,236001,00.html" target="_blank">pitbullul simte viitorul om rau in orice bebelus!
capcaunul spune:
quote:
Si apropo de cainii care simt omul:pai la gandirea care o aveti si cand treceti pe langa ei pe strada va uitati urat si daca ati putea le-ati trage un picior cred si eu ca sar cainii sa va muste si bine va fac.Macar aceste animale sunt sincere si fac ce simt!!
Poti sa reformulezi aceasta opinie ceva mai pasnic? La o prima citire se simte foarte multa ura si lumea poate crede cine stie ce despre tine.
capcaunul spune:
quote:
Si atunci nu va mai exista problema cainilor vagabonzi ,cearta intre iubitorii de animale si cei care ii detesta si vad in ei doar un pericol.
Folosesti etichete gratuite! Nu poti pune semnul de egalitate intre cei care constientizeaza un pericol si cei care detesta cainii vagabonzi.
Exista destui iubitori de animale care vad in cainii vagabonzi un pericol.
marinela72 spune:
Peste 3.800 de persoane au fost muscate de caini in ultimele cinci luni in capitala. In medie, intre 23 si 25 de oameni, din care cinci sunt copii, se prezinta zilnic la spital cu muscaturi de caini si asta numai in Bucuresti. Trei doze de vaccin antirabic costa aproximativ 138 de lei, iar alte cinci, 220 de lei, acestea fiind tratamentele cel mai des aplicate (in functie de gravitatea muscaturii). Costurile sunt suportate integral de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, indiferent daca victima este sau nu asigurata. Faceti singuri o socoteala si vedeti care sunt costurile suportate de statul roman pentru ignoranta de care dam dovada de aproape 20 de ani.
Nimeni nu s-a gandit ca acest fenomen va lua asemenea amploare si acum ne este greu sa acceptam ca avem probleme si mai ales ne este greu sa gasim solutii.
Parerea mea este ca aici nu este vorba despre a iubi sau nu animalele ci despre faptul ca indiferent de cat de mult le-am iubi trebuie sa facem ceva. Nici eu nu suport sa vad un caine eutanasiat asa cum nu suport sa vad executarea unui condamnat la moarte desi stiu ca a facut cine stie ce crime oribile.
Suntem oameni nu criminali, de problema asta ar trebui sa se ocupe autoritatile si noi ar trebui doar sa ii lasam sa isi faca treaba. Si sa ii sprijinim nu sa ii blamam pentru ca ne iau maidanezii din fata blocului.
Si da, cineva mai sus avea dreptate! Cei ce doresc ca acesti caini sa ramana in continuare pe strazi au facut ceva pentru asta? Au donat bani asociatiilor de profil, au donat terenuri pentru a li se face adaposturi, au luat caini in ingrijire? Daca nu, atunci este mai bine sa taca...pentru ca nu de ipocrizia asa zisilor "iubitori de animale" avem nevoie.
ramoneloo spune:
buuun...eu nu mai am dileme de genul'cati caini am acasa,daca consum carne,cuantumul donatiilor mele catre fundatia X se ridica la suma de,terenul lu' bunica l-am concesionat altei fundatii' etc.pur si simplu nu inteleg cum de catelusele de pe strada fac pui pe banda rulanta cu tot cu sterilizare si cercelus in ureche(pe banii cui,oare?),cum de ii strang hingherii din fata blocului cu tot tam-tam-ul si a doua zi sunt altii in locul lor,basca ca-s pui(pe banii cui,oare?).De unde apar cainii astia???cand o sa elucidam misterul asta 'profund',o sa stim ce avem de facut si n-o sa mai vedem zi de zi animale costelive,bolnave si agresive pe strada.dar fara implicare,o sa tot eutanasiem(pe banii cui,oare?) animale,fie din 4 in 4 ani,fie la locale,zilnic chiar.si toate astea inutil.