Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?
Raspunsuri - Pagina 14
ANKA-iasi spune:
simo 75 si aureliasunt intru totul de acord!!!!!!!!!!!!!!!!!am fost in parc si il trageam pe david in scranciob.in timp ce vreo 2 catei dormeau sub niste tufe la umbra si s-au uitat la noi putin si au dat prietenos din coada,in scranciobul de alaturi se aseaza un copil,mi-a fost imposibil sa-mi dau seama daca era baiat sau fatacu o punga cu lac din care tragea in nestireconsider asta mult mai periculos decat niste bieti catei.......asa cum spunea aurelia si eu as fi de acord cu eutanasierea catorva persoane...care s-au batut cu pumnii in piept ca vor face si drege...si care iau si acum bani din donatii si proiecte finantate de EU si nu fac nimic
RAMONELLA spune:
Cu cata ura si nepasare vorbesc unii:"Sa-i eutanasiem!!!!!!Sa-i omoram!!!!!!!"Parca n-ar fi niste fiinte...parca toti ar fi la fel,agresivi,criminali...v-ati uitat vreodata in ochii lor???sau numai ati dat cu piciorul???Si ati trecut pe langa ei nepasatori,ca doar treceti pe langa un caine...
Din pacate s-a ajuns aici din cauza oamenilor fara suflet...cum sa tina ei un caine...un animal pe langa casa???Mai bine ii omoram si scapam de ei,nu???Foarte simplu...Si hai sa fim seriosi,nu sunt foarte multi caini vagabonzi,majoritatea stau in jurul blocurilor,pentru ca acolo sunt cativa oameni buni care ii hranesc...probabil daca ar fi mai multi oameni prietenosi,cainii n-ar sari la ei...cainele simte omul bun...si omul rau...si nu sare fara motiv...daca nu e bolnav,daca nu e amenintat...
Parerea mea...
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
Poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large" target="_blank">Montaj
Asa s-a nascut Bea
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by RAMONELLA
probabil daca ar fi mai multi oameni prietenosi,cainii n-ar sari la ei...cainele simte omul bun...si omul rau...si nu sare fara motiv...daca nu e bolnav,daca nu e amenintat...
Parerea mea...
Si totusi cainii nu se ghideaza dupa parerile oamenilor ci dupa instincte animalice. La fel ca ursii. Apropos, de ce sa nu lasam ursii sa circule liber in centrul Brasovului caci si ei simt omul bun ... si omul rau ... si nu sar fara motiv?
columbiana spune:
quote:
Originally posted by RAMONELLA
Cu cata ura si nepasare vorbesc unii:"Sa-i eutanasiem!!!!!!Sa-i omoram!!!!!!!"Parca n-ar fi niste fiinte...parca toti ar fi la fel,agresivi,criminali...v-ati uitat vreodata in ochii lor???sau numai ati dat cu piciorul???Si ati trecut pe langa ei nepasatori,ca doar treceti pe langa un caine...
Din pacate s-a ajuns aici din cauza oamenilor fara suflet...cum sa tina ei un caine...un animal pe langa casa???Mai bine ii omoram si scapam de ei,nu???Foarte simplu...Si hai sa fim seriosi,nu sunt foarte multi caini vagabonzi,majoritatea stau in jurul blocurilor,pentru ca acolo sunt cativa oameni buni care ii hranesc...probabil daca ar fi mai multi oameni prietenosi,cainii n-ar sari la ei...cainele simte omul bun...si omul rau...si nu sare fara motiv...daca nu e bolnav,daca nu e amenintat...
Parerea mea...
Poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large" target="_blank">Montaj
Asa s-a nascut Bea
dada, si pe copilul asta l-o fi simtit de om rau: penibil!
http://www.expres.ro/articole/detalii-articol/808266/Fetita-sfasiata-de-o-haita-de-caini/
http://www.floriinro.ro/
RAMONELLA spune:
Da,normal ca-mi sariti in cap...am spus si "daca nu e bolnav,daca nu e amenintat",dar asta n-ati vazut,nu????Repede sariti:"penibil"
Poze
Asa s-a nascut Bea
Natasa spune:
RAmonella, cind mama fost muscata de ciine, javra care a sarit la ea nu era nici bolnava si nici ameninatata (de atfel a sarit in spatele mamei si a muscat-o de picior). O alta cunostinta a fost atacata de o haita pe cind trecea inconstienta printr-un parc. Probabil era plina de energii negative si au simtit-o ciinii, nu??? Hai sa terminam cu teoriile astea aberante cum ca haitele/ciinii simt omul bun sau omul rau. Nu stie nimeni ce se intimpla in capul lor si cind ataca. Si tocmai din acest motiv NU au ce cauta pe strada. Nu am de gind sa iau cursuri de mingiiat ciini sau de facut frumos ca sa ma simta om bun. Un copil muscat de javre cum se cheama, bun sau rau? Pentru ca in Parcul Circului sint copii muscati zilnic de ciini sanatosi si prietenosi cu senilele de vin de le pun ciorba in castroane!
marinela72 spune:
Ok, nu omoram cainii...sa-i lasam atunci sa ne omoare ei pe noi.
Sunt un bun crestin dar in acelasi timp un om realist, atat de realist incat nu pot merge pe strada fara sa nu ma simt amenintata de haitele de caini vagabonzi, nu pot dormi seara cu fereastra deschisa fara sa nu fiu deranjata de latratul lor, nu pot sa nu privesc peste granite si sa vad cum altii au rezolvat problema cainilor vagabonzi si nu au fost luati drept criminali. Pentru ca ei au legi, pentru ca la ei hingherii sunt lasati sa isi faca treaba si nu sunt luati cu pietre de asa zisii "oameni de bine." In Statele Unite cainii fara stapan sunt luati de pe strada, deratizati, vindecati si daca intr-o luna nu sunt infiati sunt eutanasiati. Ok, nu suntem de acord cu asta...dar care ar fi solutia?
Este jenant ca intr-o tara europeana a secolului XXI, oamenii sa fie omorati de caini (aduceti-va aminte de cazul cetateanului japonez care a murit in inima capitalei muscat de de un maidanez si nu in ultimul rand cazul fetitei de la Constanta), este jenant sa vezi ziua in amiaza mare caini imperechindu-se in vazul tuturor, este jenant sa nu recunosti ca sunt o problema si ca deja este prea tarziu pentru a se mai face ceva mai ales daca continuam sa fim ignoranti si ipocriti.
Cu siguranta multe dintre voi nu veti fi de acord cu mine dar nu asta este solutia...Pana la urma daca nu facem ceva nu vom scapa de inca o amprenta care ni s-a pus: tara cainilor vagabonzi.
Intr-o seara plimbandu-ma prin Mamaia am vazut oprind un autocar plin de turisti straini care au vrut sa se dea jos sa faca o plimbare. In parcarea unde oprise au aparut de sub masini 6-7 caini vagabonzi, si oricat de pasnici ar parea nu iti venea sa te dai jos sa dai nas in nas cu ei...este inutil sa mai spun ca turistii au facut cale intoarsa si dusi au fost...Am zambit amar: iata ce primire! Iata ce eticheta! Iata ce reclama. Va dati seama ce imagine isi fac despre noi si ce vor spune mai departe ca au vazut in Romania. Pacat, mare pacat!
RAMONELLA spune:
Daaaaaaaaa,cainele simte ce sentimente are omul.Vorbesc in cunostinta de cauza,pentru ca am caine,UN PITBULL,ceea ce vorbiti voi acolo sunt aberatii,pentru ca habar n-aveti.Cainele daca nu e bolnav,sau nu e amenintat,nu are motive sa atace.Si daaa,simte omul,mai ales daca ii e frica,daca miroase a bautura,daca e rau...Tocmai pentru ca am un caine periculos stiu ce vorbesc.L-am crescut de mic,l-am educat,nu i-am dezvoltat instinctul de caine periculos.Si stiu ce simte un caine.E clar ca iubitorii de animale au o parere iar cei care nu iubesc animalele,au alta parere.adica HAI SA-I OMORAM!!!In loc sa-i adunam pe toti sa-i sterilizam,mai bine ii omoram.Ca e mai comod asa,nu avem atata de lucru...
Si parca cainii vagabonti ar fi singura imagine negativa a Romaniei...Parca turistii straini doar asta au vazut,caini vagabonzi,n-au vazut mizerie,n-au vazut hoteluri murdare,n-au vazut servicii proaste,n-au vazut personal nerespectos,au vazut doar cainii,nu au vazut lucrurile negative facute de OAMENI!!!!La asta n-or fi zambit amar.Despre asta nu si-or fi facut o imagine proasta,asa-i???
Poze
Asa s-a nascut Bea
Natasa spune:
SImo, nu stiu cine e las, dar ai grija la limbaj ca eu nu m-am luat de tine, m-am luat de javrele care ataca in haita iar toatele cunoanele senile spun ca sint blinde si prietenoase pentru ca-si duc ele oasele si laturile la botul lor. Nu cred ca in teoria "ciinele simte omul" decit daca e ciinele tau, nu unul derutat, maidanez, fara stapin. Sa inteleg ca un copil de doi ani caruia un ciine ii sare in fata e rau si ciinele il simte. Un ciine fara stapin nu are ce cauta pe strada. Nu aveti decit sa faceti voi psihologie canina, sa invatati sa latrati pe mai multe tonuri, eu tot sper ca un primar sanatos la cap o sa ne scape de pacostea asta. Si ca sa va afirmati cit de bune si generoase sinteti o sa luati voi citiva acasa si o sa si donati terenuri ca sa fie salvati de la o moarte cruda.
Iar afirmatia aia cu "unde erau oamenii cind copilul ala era violat" e in "profunda" legatura cu subiectul ciinilor vagabonzi! Ce propui, sa omorim oamenii ca-s mai rai decit ciinii? Sau sa convietuim fericiti si sa ne lasam muscati pentru ca ei nu au nicio vina, oamenii i-au inrait? Logica ta e ascunsa bine! Oamenii sint inchisi dupa ce fac ceva rau, un cine care musca va fi hranit dupa cinci minute de o inconstienta care crede ca face un bine!
Iar ciinele care a atacat-o pe mama -care se plimba cu copilul meu printr-un parc aproape gol, nu avea de cine sa fie amenintat (dormea pe iarba) si nici bolnav nu era pentru ca traieste si musca fericit si acum.
Si Simo, ca tot vorbesti de lasitate, lasitate e sa arunci oase pe geam, sa urli isteric la hingheri cind incearca sa-i prinda, cind mai pui o cutie in scara blocului pentru ciinele tau preferat. dar sint convinsa ca tu ai 10 maidanezi in casa si multi bani donati asociatiilor de profil. Bine, acum nu stiu de ce ma cert cu tine pentru ca s-ar putea sa nu stii sensul cuvintului las si asta ar schimba discutia. SI ca sa fie clar, nu sint de acord ca adaposturile si hrana zilnica sa fie acoperite din bani publici. E atit de plin de iubitori de animale incit sint convinsa ca nu trebuie sa se coboare sa ia bani si de la astia mai rai la suflet care nu agreaza haitele pe strazi!
RAMONELLA spune:
Atunci de ce cand un caine a venit spre mine latrand,mai sa ma muste,cand am inceput sa vorbesc frumos cu el a dat din coada????De ce cand un caine a venit latrand la cineva,si acea persoana a inceput sa dea si sa arunce dupa el,acel caine l-a muscat???Care e explicatia???
Poze
Asa s-a nascut Bea