Alaptatul Help line! (8)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns darene spune:

Multumesc frumos Sheannamp.Am citit de aseara dar nu am mai avut cum sa scriu din cauza de bebe plangagios si sot enervant.I-am dat sa suga noaptea.

Poze Khalid
www.youtube.com/watch?v=ZhFqjfn-35w" target="_blank">video - Khalid razand
Elena,mamica de Khalid 21.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna seara la toti,

Sunt o proaspata mamica. Am nascut pe 7 iunie. Vroiam sa va intreb.....mie in maternitate sanii mi-au devenit duri ca piatra in a 3-a zi de la nastere. M-am gandit ca gata tre' sa vina laptele. Dar eu storcandu-ma nu venea mai nimic. Adica veneau picaturile de colostru.....sau ce-o fi fost ala......bb depunea efort sa suga si se enerva foarte tare.....sanii fiind duri nu putea sa suga cum trebuie. Am cerut asistentelor de acolo sa-mi dea o pompa sa ma storc putin. Ele mi-au spus ca astia nu sunt sani de muls. Sunt sigura ca erau de muls. Mi se formasera si niste ganglioni la sani. Erau durerosi. Bb nu manca nimic. Ca nu venea jos mai nimic. Mi se blocasera canalele. Ajunsa acasa.....in 2 zile mi-am dat seama ca treaba e foarte serioasa. Bb nu urina, nu punea nimic cand il cantaream inainte de supt si dupa supt. Am ajuns la urgenta si acolo mi-au dat lapte praf. Deci,am inceput sa-i dau lapte praf. Dar sanii mei tot duri erau si laptele asta nu mai sosea.......Dupa 6 zile de chin.....i-am deblocat cu masaj foarte eficient, dusuri calde, comprese calde, pompat sanii periodic si incercat de pus bb la san cat mai des posibil.........s-au deblocat, s-au inmuiat. Mie imi vine ceva pe canal......e un lichid alb-galbui......cand e alb ca laptele.....cand e galbui.....la muls cu pompa strang cam 15-20 ml. Mai mult nu. O data am facut proba suptului si bb a supt 40 ml. Doar o data s-a intamplat. Bb nu vrea sanul. Adica nu vede sanul ca un mijloc de a-si potoli foamea. Eu il pun cat mai des dar nu-l vrea. Intrebarea mea era......credeti ca la 15 zile de la nastere......e prea tarziu sa-mi vina laptele? Am cateva zile de cand beau bere fara alcool in nestire, iau niste pastile ptr marirea productiei laptelui.......nu vad rezultate. Beau lichide si mananc lactate. Ce spuneti??

ALESSIO, comoara mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Important e sa inceapa bebele sa suga.
Ai trecut prin febra laptelui iar din nefericire nu ai avut parte de ajutorul corect in astfele de situatii...

Poti sa iti iei o pompa electrica sau mecanica (cea tip seringa e foarte eficienta) si sa te mulgi cam 20-15 minute la fiecare 3 ore.
Ca sa cresti cantitatea de lapte.
Dar cel mai important este sa pui pe bebe sa suga, in pozitie corecta (vezi linkul de la primul raspuns al acestui topic, primii pasi spre alaptare)

Sunt foarte multe mamici care au alaptat luni bune mulgandu-se. E mai greu dar vad ca tu esti determinata sa ii dai lapticul tau lui bebe.
Bravo!
Nu uita sa te odihnesti si sa te relaxezi....
Laptele galben care vine se numeste colostru si este cel mai bun lapte pe care il poate avea un bebelus (are anticorpi, proteine pe care nici o formula nu le are)

Multa sanatate!

Edit: am vazut ca esti din Italia. Ai la acest link
http://www.lllitalia.org/Sito/Home.html posibilitata sa gasesti un consultant de lactatie, care poate chiar sa vina acasa sa te ajute si sa te sfatuiasca in privinta alaptatului.
E cea mai buna solutie....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

quote:
Originally posted by ama1357

noi am inceput cu mancarimile la 4 luni si inca nu avem nici un dinte si acum avem 5 luni si 2 saptamani...

Ama, daca inteleg eu bine si tu ai un bebe nascut in ianuarie? Daca da, poti sa vii alaturi de celelalte mamici de Clopotei de ianuarie-februarie, ne gasesti la "Clubul scutecelor". Si chiar daca bebele tau e cumva nascut in decembrie, tot esti binevenita alaturi de noi, in gasca noastra sunt multe mamici de decembrie!

- scuze ca am fost off-topic -

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

quote:
Originally posted by danangie

Buna seara la toti,

Sunt o proaspata mamica. Am nascut pe 7 iunie. Vroiam sa va intreb.....mie in maternitate sanii mi-au devenit duri ca piatra in a 3-a zi de la nastere. M-am gandit ca gata tre' sa vina laptele. Dar eu storcandu-ma nu venea mai nimic. Adica veneau picaturile de colostru.....sau ce-o fi fost ala......bb depunea efort sa suga si se enerva foarte tare.....sanii fiind duri nu putea sa suga cum trebuie. Am cerut asistentelor de acolo sa-mi dea o pompa sa ma storc putin. Ele mi-au spus ca astia nu sunt sani de muls. Sunt sigura ca erau de muls. Mi se formasera si niste ganglioni la sani. Erau durerosi. Bb nu manca nimic. Ca nu venea jos mai nimic. Mi se blocasera canalele. Ajunsa acasa.....in 2 zile mi-am dat seama ca treaba e foarte serioasa. Bb nu urina, nu punea nimic cand il cantaream inainte de supt si dupa supt. Am ajuns la urgenta si acolo mi-au dat lapte praf. Deci,am inceput sa-i dau lapte praf. Dar sanii mei tot duri erau si laptele asta nu mai sosea.......Dupa 6 zile de chin.....i-am deblocat cu masaj foarte eficient, dusuri calde, comprese calde, pompat sanii periodic si incercat de pus bb la san cat mai des posibil.........s-au deblocat, s-au inmuiat. Mie imi vine ceva pe canal......e un lichid alb-galbui......cand e alb ca laptele.....cand e galbui.....la muls cu pompa strang cam 15-20 ml. Mai mult nu. O data am facut proba suptului si bb a supt 40 ml. Doar o data s-a intamplat. Bb nu vrea sanul. Adica nu vede sanul ca un mijloc de a-si potoli foamea. Eu il pun cat mai des dar nu-l vrea. Intrebarea mea era......credeti ca la 15 zile de la nastere......e prea tarziu sa-mi vina laptele? Am cateva zile de cand beau bere fara alcool in nestire, iau niste pastile ptr marirea productiei laptelui.......nu vad rezultate. Beau lichide si mananc lactate. Ce spuneti??

ALESSIO, comoara mea

ceea ce ti-au raspuns fetele este foarte util! si multa rabdare!

vad ca esti din italia, daca mi-ai zice si orasul te-as putea ajuta ceva mai concret, deocamdata pot sa-ti spun sa mergi la un "consultoriu" si acolo gasesti tipe de treaba care sa te ajute! sau eventual iti dau un nr de telefon si poti cere ajutorul unei consulente leche league (199 432326), tot de la ele poti cumpara cartea "l'arte dell'allttamento materno" care e plina de lucruri utile de stiut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Fetelor, nu merg link-urile de pe prima pagina. Sper ca se poate rezolva problema... As fi vrut sa trimit cuiva unul.

Povestea nasterii printului
Povestea nasterii printului 2 (praslea)
PERLE DE COPII CUMINTI
Poze cu noi

Lumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzghina spune:

Dragi mamaici, help!
am un pui de doua luni care a papat de cand s-a nascut biberon si san; mai nou refuza sanul pt. ca s-a obisnuit cu biberonul. Il mai pacalesc noaptea cand e adormit si ziua in somn, dar presimt ca nu va mai dura mult si va refuza si modul acesta de alaptare. Cum se apropie de san il apuca pandaliile, incepe si urla sau, in cel mai fericit caz, trage de doua ori si incepe sa urle. Bineinteles ca in stilul acesta laptele meu e pe duca, incerc eu sa ma mulg, dar nu reusesc tot timpul, plus ca mai am o fetita de trei ani, care cere si ea atentie si timp. Nu cred ca e vreun produs pt marirea secretiei lactate pe care sa nu-l fi incercat si un timp a functionat cu aceste stimulente. Dar de cand nu mai vrea el sa suga, in zadar iau de toate ca laptic nu prea mai e. Astazi, dupa 3 ore de pauza, am reusit cu greu sa mult 40 ml. Mai nou, mi-am cumparat dispozitivul de alimentare suplimentara de la Medela, cu care sper eu sa scapam de biberon (desi nimeni din jurul meu nu prea ma intelege si ma sustine, eu ma incapatanez sa sper ca vom scapa de biberon la un moment dat). Problema este ca este cam greu de ‘implementat’ acest sistem. Intrebarea mea este l-a folosit vreuna dintre voi cu succes? Merita sa ma mai chinuiesc cu el? Nici sa renunt dintr-odata la biberon nu-mi vine pt ca nu ma tin nervii sa-l aud urland cateva zile (e un mare fomist), de aceea caut o solutie de compromis. Si inca ceva, aveti idee ce se intampla cu dna Culcer? Tot incerc sa dau de dansa si nu raspunde nici pe mobil, nici la cabinet… As merge la dansa, ca stiu sigur ca m-ar incuraja. Pediatra copiilor n-are nici o treaba cu alaptatul, a zis ca daca se poate ok, daca nu, iar ok. Ca ea are copii alaptati pana la un an, care stau prost cu imunitatea, si copii crescuti cu lapte praf, sanatosi tun. Ceea ce eu nu prea cred… Va multumesc ca m-ati ‘ascultat’ si sper sa ma ajutati ca nu vreau sa renunt.

Mergi la inceput

in primul rand stiu ca e important sprijinul moral, a alapta nu e chiar floare la ureche!!! iar daca nu gasesti sprijinul necesar in persoanele care iti stau alaturi noi suntem aici! tine minte ca laptele tau este unic pentru copilul tau!!!

deci

in primul rand daca tu i-ai dat sa suga la biberon laptele tau muls poti sa renunti la biberon dintr-o data, dar trebuie sa fii tare si sa rezisti! de foame mai devreme sau mai tarziu va suge!

daca i-ai dat biberon cu lapte praf nu poti sa il lasi asa de pe o zi pe alta. trebuie sa continui asa:

la ora mesei ii oferi in primul rand sanul stang, drept, stang drept, cand crezi tu ca i-a golit atunci pune aparatul acela (multe zic ca este bun, este recomandat si de la leche league international). si in fiecare zi sau la 2 zile din biberon trebuie sa-i scazi 5 ml la fiecare masa din laptele care il bea el de obicei (daca azi tu ii faci la fiecare masa 100ml, maine nu-i faci 100 ci doar 95 ml la fiexcare masa!)

bea apa plata, cauta si tu una cu cat mai putina sare posibila(ca sa nu o retina organismul tau ci sa o foloseasca la fabricat lapte) cel putin 8 pahare pe zi ( trebuie sa ai o urina galbuie, daca e inchisa la culoare, inseamna ca bei prea putin)

si mai treci pe aici sa ne zici micile rezultate pe care le faci!

uitasem sa-ti zic, mulgand sanul nu reusesti sa scoti tot laptele, un copil care suge reuseste sa mulga mult mai mult!!!

in cazul in care te mulgi fa-o in timp ce-l ai in brate(chiar daca el doarme) privindul iese mai usor laptele!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

ama, apreciez tare efortul pe care il faci aici pt a ajuta fetele care vor sa alapteze . o singura remarca am. nu trebuie impus sa bei o anumita cant de apa. fiecare are organismul sau. ideea e sa nu ti se faca sete si sa nu bei. dar pt o persoana care, de ex, nu bea apa decat maxim o data pe zi, a ii impune sa bea minim 8 pahare e un chin. unul nejustificat. daca ti se face sete cand alaptezi, bei. pana iti trece setea :). daca dupa ce ai terminat de alaptat, inca iti e sete, mai bei. daca nu-nu. e important sa iti asculti corpul.

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianocica

ama, apreciez tare efortul pe care il faci aici pt a ajuta fetele care vor sa alapteze . o singura remarca am. nu trebuie impus sa bei o anumita cant de apa. fiecare are organismul sau. ideea e sa nu ti se faca sete si sa nu bei. dar pt o persoana care, de ex, nu bea apa decat maxim o data pe zi, a ii impune sa bea minim 8 pahare e un chin. unul nejustificat. daca ti se face sete cand alaptezi, bei. pana iti trece setea :). daca dupa ce ai terminat de alaptat, inca iti e sete, mai bei. daca nu-nu. e important sa iti asculti corpul.

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

de multe ori nu e nevoie de un sfat practic cat de o incurajare!!! eu o fac pentru "a-mi rasplati greseala" fata de primul copil, pe care am reusit sa-l alaptez doar 3 luni (nu imi placea sa beau apa plta, si m-am apucat de baut ceaiuri in cantitati industriale, si la un moment dat am baut unul care mi-a oprit lactatia . as fi putut continua, daca as fi avut incurajarea necesara), iar acum cu al doilea baietel am reusit sa ajung la 6 luni si am de gand sa continui mult si bine!!!

in ceea ce priveste apa 8 pahare nu vreau sa chinui pe nimeni, este orientativ, exista si pahare de 250ml si de 100ml... de asta am precizat in paranteza ce culoare trebuie sa aibe urina.

Mergi la inceput