Alaptatul Help line! (8)
Raspunsuri - Pagina 13
ama1357 spune:
copii in primele 3 luni trebuie sa puna un minim de 125gr pe saptamana dar sunt unii care ajung sa puna chiar si 300gr, in al doilea trimestru deci dupa ce au implinit 3 luni trebuie sa puna minim 85-90gr pe saptamana. dar sunt care pun si 150gr si chiar mai mult...
daca bb tau e vesel vioi arata bine la fata si cand e ora de somn doarme linistit, inseamna ca mancat destul.
nu te pune sa faci proba cantarului sa il cantaresti inainte de masa si dupa pentru ca cei alaptati la san nu mananca intotdeauna aceasi cantita te de lapte, cateodata pot lua chiar foarte putin pentru a-si linisti setea.
ama1357 spune:
am uitat sa zic, evita sa-i dai cu biberonul laptele tau, cand iti refuza sanul, incearca cu siringa... suptul la biberon e diferit si mai usor decat cel la san, dandu-i des cu biberonul se poate intampla sa nu mai stie sa suga cum trebuie la san ("sa devina puturos")...
veronicka spune:
pai el ii deja lenes. azi am fost la examen si am lipsit 5 ore timp in care nu a mancat nimic, si cand am ajuns acasa nu plangea de foame.si am constatat ca numai vrea sa stea intors catre san poate pt ca l-am cam fortat sa ia sanul . a papat da numai intins pe spate si nu tare mult si iar i-am dat in somn cand era asa mai buimac ca ii tare linistit in somn si papa asa de bine .(poate imi raspund cele care au avut aceleasi probl).
Veronica -mami lui Marc-Andrei
ama1357 spune:
stii care e faza, daca vede ca altceva nu-i... mananca... si nu cred ca refuza sanul cand il vede... de obicei cei lenesi il refuza dupa ce iau sfarcul de 2-3 ori si trag si vad ca nu iese nimic, nu pentru ca nu ar fi lapte in san ci pentru ca ar trebui sa suga mai tare nu decat in biberon!
stai linistita ca nu moare de foame... poate are o perioada mai nasoala din cauza dintilor!!!
veronicka spune:
mai nou ma musca de sfarc cand ii ofer sanul si nu vrea sau la sfarsitul mesei de imi vine sa il bat.ce sa fac?
ama1357 spune:
inseamna ca incep sa-l manance gingiile... si pe noi, eu ii scot sanul din gura si dupa cateva zile a inteles ca nu trebuie sa muste...
bafta si rabdare
veronicka spune:
ama multumesc pt raspuns. oare asa de repede? 3 luni jumate
ama1357 spune:
sunt copii care se nasc deja cu dinti... asa ca nu e niciodata prea devreme ion acest caz... oricum mancarimea gingiilor nu inseamna ca ii vor iesi maine... pot dura inca saptamani bune... noi am inceput cu mancarimile la 4 luni si inca nu avem nici un dinte si acum avem 5 luni si 2 saptamani...
bafta multa si rabdare cu carul
darene spune:
Va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti repede.
Am facut 2 radiografii la plamani (x-ray) acum vreo ora .Pot sa-mi alaptez baiatul in continuare?Are 6 luni.
Am citit pe net ca nu afecteaza laptele,dar ma gandesc ca daca am facut 2 poate il afecteaza.Prima poza la rad. a iesit intunecoasa si a trebuit sa repete.
Multumesc.
Poze Khalid
www.youtube.com/watch?v=ZhFqjfn-35w" target="_blank">video - Khalid razand
Elena,mamica de Khalid 21.12.2007
Sheannamp spune:
da!
Stai linistita, concentratia de radiatii e minima si ea nu "ramane" in tesuturi (adica nu esti radioactiva)