Alaptatul Help line! (8)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns veronicka spune:

HEEEEEEEEELPPPPPPPP!!!!!sunt o mamica disperata care ii fluctueaza laptele de numa'.m alaptat prima luna cu succes dupa care a inceput sa scada lapticul. m-am muls ca disperata sa stimulez. am reusit iar asa o sapt iar a scazut. iar muls iar stimulat iar succes. dar acum nu mai pot iar am 40 intr-un san dupa ce acum o sapt aveam 200. acum bebele meu are 3 luni si o sapt si nu i-am dat inca formula ci numai lapte din congelator de-al meu cand am crizele de productie. nu stiu ce sa fac ati mai patit asa fluctuatii de productie ? ajutati-ma va rog imi doresc din tot sufletul sa il alaptez macar pana la 6 luni

Veronica -mami lui Marc-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

veronica, nu sunt crize de productie. sunr puseuri de crestere ale copilului. ei nu sug doar din ce in ce mai mult, de la o zi la alta, au momente in care deodata vor mai mult. singura metoda prin care rezolvi asta e sa-l pui la san oricand cere. nu te mai uita la cat scoti la pompa. lasa-l pe el sa suga. e posibil ca in primele zile sa ceara mai des si sa simti sanii mai goi. dar nu e NICI O PROBLEMA. dureaza cateva zile pana organismul tau se adapteaza si creste productia de lapte. cateva zile in care el va suge mai des. e ok.

deci lasa formula, lasa pompa, lasa congelatorul :), pune-l la san de oridecateori cere, si relaxeaza-te. daca ai ajuns pana aici, ai trecut de ce era mai greu :). san la cerere si totul va fi bine

mirtha, un sutien bun, care sa nu te deranjeze deloc. pt varsta asta de sarcina. pt mai incolo nu prea stiu, poate te mai ajuta fetele.

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

dianocicamultumesc pt incurajari.nu pot sa vad cum imi scade lapteel si sa nu incerc sa-l stimulez cu pompa,plus ca am un copil tare lenes si care nu plange cand ii este foame, si care nu trage de san cand il simte aproape gol.sunt disperata vreau cu orice pret sa il alaptez cat mai mut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Mirtha, nu ai de ce sa te pregatesti. corpul tau va evolua natural, sanii vor fi gata de alaptat atunci cand bb se va naste
doar ca iti vor trebui mai multe sutiene pana nasti. iti iei pe masura ce cresc sanii sutiene comode care sa ii sustina f bine, de preferat maternity, din bbc ,fara sa te stranga/sa fie largi. apoi dupa ce nasti iti trebuie neaparat sutiene alaptare, macar 2 sa le schimbi. pt ca iti vor curge sanii la inceput. sutienele alaptat le poti lua cu vreo 2sapt inainte sa nasti, sau cel mai bine iei unul si dupa aceea iti mai cumperi.
Veronicka, Diana ti-a raspuns f bine. ce te face sa crezi ca ti-a scazut lactatia? bb e expert suge cat ii trbuie. in plus daca e vioi, uda 6 scutece/zi nu ai de ce sa te ingrijorezi. pune copilul la san cand ii trebuie. toti bb trec prin pusee de crestere, o sa fie ok. iar corpul tau se va adapta situatiei cu brio.stai linistita. nu te mai mulge,etc.,etc

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

mirtha, in afara de sutiene, dupa ce vei naste iti trebuie absorbente pentru san, in momentul in care pui copilul la san se stimuleaza si celalalt si curg cateva picaturi, in cazul in care nu pui nimic ai sanse sa te uzipana in brau.

iar inainte de nastere, trebuie sa te dai cu crema pentru hidratarea sfarcurilor. in ultimele zile inainte de nastere si chiar dupa in primele saptamani trebuie folosita o crema cu lanolina, pentru a evita ranile la sfarcuri, care sunt foarte dureroase, si e greu de alaptat in prezenta lor!

nastere si alaptare usoara

Mergi la inceput

mai nou dau antibiotic din biberon cu putin laptic ca sa ma asigur ca ia intreaga cantitate de antibiotic iar bebele meu iar nu vrea sa ia sanul numai daca chiar ii este ff foame suge 2-3 min si gata si si astea cu o agitaie de numa , iar eu cand il prind ca doarme ii bag titica in gurita si el suge de nu are treaba chiar si 10 min. si fac asta cam din 2 in 2 ore .nu stiu ce sa fac sa ma mulg si sa ii dau can este trez(pt ca asa vrea din biberon) sau sa ii dau cand doarme ca imi este si mie mai simplu sau sa il infometez de numa' (dar asta nu prea pot ca am vazut ca scade rau productia daca las dupa el)nu stiu ce este mai bine pt el ca tare vrea sa continuam cu alptatul

Mergi la inceput

productia de lapte nu se modifica de la o zi la alta!!! cam 3 zile sunt necesare pentru scaderea productiei sau cresterea ei!

nu ii da biberon, se invata cu el si devine lenes! deocamdata e mic, dai cand doarme, asa mananca calm si e mai bine si pt el.

Mergi la inceput

ama dar oare nu ar trebui sa fie constient ce face? adica sa fie o placere mancatul pt el? ce o sa ne facem cand nu o sa mai dorma atat?sau cand incepem sa diversificam?

Mergi la inceput

pai ar trebui sa fie constient de ceea ce face... ar trebui sa il alaptezi cand se trezeste si inca mai e buimac de somn, asa nu se agita... iar tu ar trebui sa fii mai rece in sensul sa nu intri in panica cand il vezi ca iti refuza sanul, nu trebuie sa-i dai biberonul si gata!!! nu trebuie sa o vezi ca o rautate ce ii faci copilului, este un lucru bun sa bea lapticul tau, lapte care este unic si pentru el nu exista nimic mai bun!!! si faci si un lucru bun pentru tine, pentru ca gurita bebelusului este cea mai buna pompa de san care exista!!! dar daca ii dai biberonul vede ca exista si o posibilitate mai usoara de a manca si incepe sa-ti refuze sanul unde trebuie muncit mai mult... cu alte cuvinte trebuie sa fii mai incapatanata decat el si sa ii oferi sanul...

pentru diversificare este prea devreme, daca vrei sa alaptezi poti astepta chiar 6 luni implinite pana cand sa incepi cu fructele. cu alte cuvinte, la cat pari de hotarata cu alaptarea esti la mijloc...

Mergi la inceput

ama cea mai arzatoare dorinta a mea ii sa fie bebele sanatos si in consecinta sa il alaptez,stiu ca alaptandul ii fac cel mai bine din lume asa ca ma incapatanez in continuare sa il alaptez fie in somn sau cu biberonul sa ii dau lapticul meu. dar azi a mancat de 3 ori la san si nu a fost asa de agitat asa ca sunt destul de fericita pe ziua de azi. numai ca nus tiu cat a mancat. spat asat a pus aprox 160 de g asa ca este destl de ok ca in 2 sapt a pus 250 de g (are acum 6500 si are 3 luni si 13 zile dar a porinit de la 3750 iar la nastere a avut 4150)
daca asa inceta sa il alaptez cred ca asa suferi enorm de mult asa ca luptam in continuare

Mergi la inceput