SUPERDIETA - EDITIA 2008- *17*
Raspunsuri - Pagina 17
alyynna21 spune:
hop si eu cu noutati....dupa cum v-am anuntat de dimi azi am fost la nutritionist....siii....am venit acasa cu o f fffffff foarte buna impresie atat despre doctorita in general cat si despre atitudinea ei.....e de o calmitate fantastica,are o rabdare deosebita,consultatia a durat jumatate de ora,nu 5 minute cum am auzit pe la alte fete care au apelat la vestita ligia alexandrescu......a! am uitat sa va spun ca am fost la aura covei,mama vestitului copil problema al craiovei(iustin covei).....bun.....dupa cateva teste e care mi le-a facut,impreuna cu analizele la sange pe care i le-am dus,m-a ''tras'' de limba despre modul de alimentatie si activitatile zilnice......a analizat gagica situatiasi a ajuns la concluzia ca nu e de ajuns (in situatia mea) numai de un regim alimentar......si atunci mi-a prescris reductil 10 mg + o dieta rezonabila....daca vreti sa va scriu dieta ma anuntati si cu mare placere am s-o fac......acuma.....dupa cum stiti eu si cu breto am avut o tentativa esuata cu lindaxa,care dupa parerea unora este una si aceiasi cu reductil.....ei bine nu este asa.....mi-a explicat clar ca zentiva(firma producatoare a lindaxei) nu pastreaza in totalitate reteda de preparare a reductilului...si ca de fapt lindaxa de 15 mg abia ajunge sa fie aproape la compizitie cu reductilul de 10....in concluzie breto......ne asteptam degeaba la miracole din partea lindaxei....deocamdata o sa termin ce am inceput(adica cele 6 saptamani de superdieta) iar mai apoi o sa ma gandesc serios daca voi aplica tratamentul dar de covei.....oricum dieta data de ea nu pare dieta...pur si simplu e un mod de a manca de toate ...bine combinate.....si chiar de 5 ori pe zi...ca stomacul sa nu ramana gol.....va pup acum ......si va astept cu intrebari(ca acum am aflat multe)....
Isa_Cris spune:
Aly, sti ca si eu am fost de mi-am faceut cateva analize. Si mai sti ca trebuia sa merg cu ultima analiza, dar inca nu m-am dus! Mie mi-a recomandat lindaxa de 10 mg + dieta, pe o jumatate de A4. La fel ... 5 "mese" pe zi, adica 2 dintre ele fiind 1 iaurt / un grapfruit/ ... ceva de genul asta. Ca titlu mare era scris CALORII < 1000 + 3 tablete de normoponderol seara. Din pacate eu am fost putin dezamagita de ceea ce mi s-a spus. Si nu stiu de ce, dar am impresia ca mai nou, doctorii fac "teste" de medicamente. Adica...o prietena avea probleme cu glanda tiroida si i-a dat reductil, iar altei prietene de-ai ei, a carei rezultate la glanda tiroida erau bune, i-a dat tot reductil. Dupa ce a aparut lindaxa, sau dupa ce a inceput sa se mediatizeze mai mult, le-a spus sa nu mai ia reductil, ca astea ar fi mai bune. Intrebarea mea este: daca apare alt medicament....o sa le schimbe iarasi celor doua fete?! sau indiferent de afectiune, sau motiv pentru care esti gras, tot reductil sau lindaxa iei?!
Chiar nu gasesc nici o logica! Macar ti s-a spus care-i motivul pentru care te ingrasi? Adica ce anume nu functioneaza in corpul tau?
Noi doi...si 8 Martie la cabana!
bretonica spune:
ciao fetizele...alyyy,eu nu luam lindaxa in acea perioada a noastra,ci numai tu,eu luam reductil 15,nici macar de 10,si rezultatele le stii si tu prea bine,deci nu stiu daca renteaza sa incerci,au destul de multe contraindicatii..vezi tu,alegerea este a ta...si apai isuca,oare de ce ne-am putea ingrasa,in afara de persoanele care sufera cu glanda si au un motiv sa slabeasca si greu si sa se ingrase repede,nu este alta vina decit a noastra,pentru ca nu mincam sanatos si corect..ia sa mincam mereu cu atentie sa vezi daca am mai avea probleme...fiecare are un aliment care ai place mai mult si acela poate fi intolerabil x organismul fiecaruia...si nu numai...degeba mergem la dietologi,daca nu suntem preparate psihic si convinse ca noi trebuie sa urmam o dieta toata viata,este inutil sa slabim 30 de kg,iar la nici un an dupa ni le gasim inapoi pe toate pe fisic(vorbesc din propria experienza)de aceea eu nu aspir la 65-70 de kg..ptr ca stiu ca nu am constanza mentinerii..TOATA VINA LA ACESTE KG,ESTE APROAPE NUMAI A NOASTRA!!!..kissssssss
"Rabdarea este amara, dar fructele ei sunt foarte dulci"
a_alinta spune:
se pare ca sunt singura pe aici... eu si bretonica ce ne mai plimbam simgure pe strada...
va dau raportul azi.. acum o saptamana am avut 207.2 punds=93.94 kg.
azi am 198.8 pounds=90.17kg.
diferenta=3.77 kg
deci?!
am intrat in faza a 2-a.. m-am aprovizionat cu peste iar acum seara am facut un file de somon la gratar o minunatie... de m-ar tine buzunarele numai asta as manca!
nu stiu cat se mai scade in urmatoarele faze, cine a mai tinut poate imi spune si mie..
pupici
silvana75 spune:
Isa, vazut pozele de la cabana, foarte faine!
Alina, eu tin dieta de 1 luna jumate, sincer am tinut prima saptamana ca la carte dupa care 1 luna si o saptamana am mancat la micul dejun cascaval+ridichi, la pranz carne de peste sau piept de pui+masline sau salata de legume iar la cina fructe. Am slabit pana acum 5 kg ... mai am 11
Pupiu
Silvana si Paul
Poze cu noi
Daca nu poti trece prin munte, ocoleste-l. Daca nu poti sa-l ocolesti, treci peste el. Daca nu poti trece peste el, intreaba-te daca este chiar atat de important sa ajungi de cealalta parte. Daca este, incepe sa sapi un tunel
Isa_Cris spune:
Neata!
Bretonica draga, nu numai tiroida este vinovata de ingrasare. Sunt mai multe cauze! De exemplu la mine este dereglare hormonala, adica glanda suprarenala nu produce anumiti hormoni. Mai este metabolismul care poate face figuri, ... Sa stii ca nu neaparat noi suntem vinovate, din pacate.
Povestea mea e .... cand eram mica am facut alergie puternica la amplcilina cu polidin. Am fost internata si mi s-a administrat prednison, care nu sunt indicate copiilor (aveam vreo 2-3 ani). I anii urmatori am inceput sa iau proportii si am fost dusa la un criminal (medic). El s-a gandit sa-mi dea conecama E5 si silutin. Dupa ce am luat deja o parte din ele, o asistenta i-a spus mamei ca nu sunt indicate pentru mine, pentru ca, una dintre ele, nu mai stiu exact care, se administreaza persoanelor cu cancer, "pentru incetinirea evolutie cancerului". Asa ca...hormonii mi-au luat-o razna. Primul ciclu mi-a venit tarziu si timp de 4-5 ani aveam o data la 6 luni, 3 luni, ...era haotic rau. In general aveam 2-5 cicluri pe an. Am inceput sa merg la medici endocrinologi sa-mi gaseasca "hiba". Inclusiv la Parhon am stat 8 zile, timp in care am fost cautata din cap pana in picioare...rezultatul : obezitate gr II si hipotiroidism. Bineinteles ca mi s-a dat L-tiroxin, care spre fericirea mea (analizele din noiembrie 2007 : tiroida functioneaza perfect), nu l-am luat decat in spital. Dar, am luat 2 cutii de Isolipan, pentru ca a treia cutie..."nu se mai fabrica pentru ca este cancerigen". De la 17 ani am inceput cu direfite regimuri, diferite medicamente, prafuri, .... care una peste alta a zapacit organismul. Acum, mi s-a descoperit oarecum, inca nu e nimic sigur, "deregalre hormonala". In mare este adevarat, asta o dovedesc analizele (testosteron de 3 ori mai mare decat normalul la femei).
Am sperat ca dupa 10 ani, medicina s-a "desteptat" si mi se descopera problema. Recunosc ca nu am mai fost cu ultimul rezulatat la endocrinolog, dar m-am hotarat ca dupa nunta ma mai internez o data. Speranta moare ultima. Pana atunci...mai fac probe, ca doar am fost cobai 75% din viata mea!
Deci....cine vrea o cana de ceai proaspat?!
Va pup si o zi buna!
Noi doi...si 8 Martie la cabana!
alyynna21 spune:
neatza si de la mine....isa te insotesc la o cana de ceai chiar daca la mine e doua in dimineata asta....si ai dreptate cu ce ai scris mai devreme....celelalte fete nu mai apar sa ne mai spuna nimik?.....din cate observ am ramas cam putine si aici.....va pupic
Brigit spune:
neatza si de la mine! vin si eu la ceai cu voi, s-ar parea ca am nevoie!
Isa, super nasoale patzaniile tale cu doctorii. Cred ca din pacate in majoritatea cazurilor se intampla la fel. Mai sunt si oameni care pun pasiune in ceea ce fac, dar cred ca sunt din ce in ce mai putini in sistemul medical. Pe mine nu ma poate convinge nimeni ca medicina e o stiinta exacta. Vorbesc foarte serios, de fapt asta ma deranjeaza cel mai tare: te doare si pe tine ceva, ajungi la medic si incepe sa iti spuna: pai stiti, posibil sa fie de la aia, dar si ala da cam aceleasi simptome, de fapt daca stau si ma gandesc si alalalt. Ia incercati s luati medicamentul X, ca daca intr-o saptamana nu va trece va dau sa luati Y, ca inseamna ca e d"de la alalalt" . Si dupa alte doua saptamani daca tot nu v-ati reparat luati medicamentul Z, ca inseamna ca e de la care nu ne-am gandit pana acum.
De-aia si zic : sanatosi sa fim ca celelalte se fac!
Alina- excelente rezultate dupa prima saptamana! Maine cand vine toata lumea la raport bag update-ul. Felicitari!
Aly, io-s in zona, da m-ati bagat un pic in ceata cu discutia cu reductilu si lindaxa si n-am mai stiut ce sa zic.
Ia sa vizionam si noi poze de la cabana, ce-doar coana Lotereasa?
APRIL
www.flickr.com/photos/mikipreda/" target="_blank">Walking on sunshine
Emma are nevoie de ajutor !