Alaptatul Help Line (7)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Va multumesc pt raspunsuri si idei! Am deja un wrap facut in casa...doar ca si eu si fata ne incalzim tare rau cand il folosesc...banuiesc ca n-am ales cel mai bun material...si mi-e teama sa las copilu' mai dezbracat...Si desi am tot citit despre asta, recunosc ca inca mi-e teama pt cum sta coloana lui cand il port asa...De muls, nu stiu cum as putea renunta...ca pocnesc sanii daca n-o fac, mai ales seara...o sa incerc...
Azi insa, ca un facut, a fost putin mai bine; a papat la 2 ore si 1/2...si parca putin mai consistent...doar ca adoarme greu si dureaza putin...In fine, bine si asa! E micutza fata mea si de asta imi fac atatea probleme...Mi-e teama ca n-o sa ia destul in greutate daca nu papa ca lumea...asta chiar m-ar deprima!
O sa va citesc in continuare, ori de cate ori simt ca ma lasa puterile si nervii!...Sper sa rezist in felul asta cat mai mult!
Creem, sa aveti un botez minunat! Si sa pui poze!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Va multumesc din suflet pt ajutor! Pana la urma am ajuns sa il hranesc doar de la san!!! Am insitat ca nebuna si uite ca mi-a iesit. Dar fara ajutorul vostru si al feteor de la Odiseea mea cred ca m-as fi dat batuta. Dar am cateva intrebari la care va implor sa imi raspundeti, va rog mult de tot:

- cand il pun pe Pupi la san, suge si il aud cum inghite regulat. lasa sfarcul singur si adoarme. Doarme cam doua ore apoi il pun iar la san si se4 repeta povestea. uneori nu vrea si al doilea san, alteori papa din amandoi. Totusi cand ma mulg cu pompa nu reusesc sa scot nimic. Dupa o jum de ora de muls si tot nu iese nimic. Cand ma mulg cu mana, cea mai mare "recolta" a mea e de 5 (cinci) ml!!!!

Ce concluzie sa trag din asta? Banuiesc ca un bebe flamand nu doarme daca nu papa. Adica banuiesc ca dc nu aveam lapte nu adormea si nu dormea doua ore, sau chiar 3 si urla de foame, nu? In plus are scaun la fiecare masa si pipi din belsug. E bine, nu? sa stau linistita? Dar de ce nu iese totusi cand ma mulg?

Va multumesc anticipat!

Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)

Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi

noi 2, poze, luni de miere...,
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Adelamaria, sa stii ca si eu sunt putin panicata, sau mai bine zis eram, de faptul ca bebelina manaca putin si mi-era teama ca nu ia suficient in greutate. Ea a luat 800 gr in prima luna si 900 de grame in a doua luna. Fata de alti copii putin, mi se parea mie. Ieri a fost dr.FAsie la noi si a consultat-o si a spus ca e foarte bine cum e, copiii si daca sug doar 3 minute (cum suge fata mea)isi iau cat le este necesar si ca a crecut foarte bine, nici prea mult nu e bine. Oricum, mi-a zis o multime, nu mai tin minte chiar tot, dar m-a lamurit ca nu e cazul sa imi fac griji ca "nu suge, nu manaca , nu se ingrasa", etc.
Daca esti ingrijorata, la fel cum eram eu, poate ar fi bine sa ceri parerea unui medic, ca sa te linisteasca sufleteste.
Ai grija de tine si de bebe si incearca sa dormi cat mai mult. LAsa orice treaba si odihneste-te cand doarme bebe.

Angi, felicitari ca perseverezi! Faci foarte bine si nu te ingrijora ca nu iese laptic cand te mulgi, important e ca iese cand suge bebe, mai ales ca il auzi cand inghite.
In timp ce suge bebe nu scote deoc sfarcul din gurita? Fata mea il mai scoate si se vede lapticul pe buze, in gurita sau pe sfarc.
Sau incearca sa iti faci un dus fierbinte pe sani si apoi sa te mulgi.

fericita de MARIA SOFIA - 7 noiembrie,cezariana 3200 gr, 50 cm, nota 9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

In ce pozitii alaptati? Care vi se pare mai comoda?
Eu alaptez aproape tot timpul intinsa in pat, de saptamana trecuta cand nu vroia sa suga deloc, adormea si cand se trezea ii bagam sanul in gurita fara sa o mai ridic, ca sa nu plaga iar. Si de atunci tot asa, noaptea imi e foarte comod ca ea doarme cu mine in pat.

fericita de MARIA SOFIA - 7 noiembrie,cezariana 3200 gr, 50 cm, nota 9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

fetele, va intreb si eu ca am o colectie de simptome/probleme si nu stiu de care sa o apuc prima

sanul drept, bata-l vina!
Am mamelon ombilicat. am gasit un mamelon de silicon bun pe care-l pun cand suge. e normal sa traga si sa formeze mamelonul pana pe la jumatatea celui de silicon? de umplut nu-l umple, dar daca am pus unul mai stramt si mai scurt a tras de doua ori mai tare si s-a lasat cu sange. oricum, trage dragul de el cu constiinciozitate, si la inceput inghite mai des. dup-aia mai greut, da' nu-l las sa mi-l morfoleasca. unoeri in dorinta de a-l sti mancat, scot la final siliconul, ca trage mai finut si inca vreo 5 min e productia mai buna.
Dar am in continuare ragade, nu foare grave, dar ustura ca naiba. pentru ele ar trebui sa le tin la aer. adica atarnandu-mi sanii. neplacut, umblu numai goala prin casa, ca altfel se freaca de haine si grrrr!
am pus niste alveole care tin sfarcul mai format si e asa bineee... plus colecteaza laptele care curge de la celalalt san in timp ce alaptez. dar nu le pot purta decat daca am sutien, ceea ce inseamna o aerisire mai proasta. Sunt de la NUK -asa ceva http://www.buburuza.com/Scripts/prodView.asp?idproduct=1572
In sutien in schimb se angorjeaza din nou, am deja niste chestii dureroase spre axila iar la un san (tot cel drept, evident) toata partea laterala e dureroasa si o idee mai intarita.
Mai am o chestie dura si ne-dureroasa direct sub areola/sfarc care nu ma lasa sa ma mulg bine cu mana (la pompa e prea dureros pentru sfarc) dispare daca o masez direct spre san (nu chiar perpendicular, acolo pica intr-o gaura de tesut), dar reapare cu constiinciozitate, mai ales daca atarna sanul.

sanul stang e cu sfarc mai mic, dar e acolo, n-am ragade, n-am nici una dintre belele povestite mai sus. de fiecare data cand alaptez ii dau ambii sani, mai mult timp pe cel cu probleme, poate formeaza ceva sfarc si sa nu se astupe de tot.

asa ca aplic remediile pe rand, cand liberi cu garmastan si apoi masaj la nodul si da-i si formeaza sfarcul cat de putin inainte de alaptat (procedeu dureros), cand in sutien si apoi da-i cu apa fierbinte pentru desfundare si mulge, si comprese reci si tot asa. Iar mulgerea e dureroasa si imi ramane sanul atat de sensibil...
iar cel drept, ala cu belele, are si mai putin lapte, abia de ieri nu mai e galben ca laptele de tranzitie, si iese mai greu, nici nu-mi dau seama cat trage bebe.
nu stiu, va face vreun sens toata povestea mea??

A, mentiune, de obicei port cupa D, acuma cred ca am trecut cu succes spre E, n-am gasit sutien de alaptare decat unul, si e cam mic. mai am unul normal marime cupa de excavator, dar parca si el e cam stramt..

multumesc tare-tare mult,

Monica si Serban (15 ian 2008)

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

quote:
Originally posted by AngeliquedeS

Va multumesc din suflet pt ajutor! Pana la urma am ajuns sa il hranesc doar de la san!!! Am insitat ca nebuna si uite ca mi-a iesit. Dar fara ajutorul vostru si al feteor de la Odiseea mea cred ca m-as fi dat batuta. Dar am cateva intrebari la care va implor sa imi raspundeti, va rog mult de tot:

- cand il pun pe Pupi la san, suge si il aud cum inghite regulat. lasa sfarcul singur si adoarme. Doarme cam doua ore apoi il pun iar la san si se4 repeta povestea. uneori nu vrea si al doilea san, alteori papa din amandoi. Totusi cand ma mulg cu pompa nu reusesc sa scot nimic. Dupa o jum de ora de muls si tot nu iese nimic. Cand ma mulg cu mana, cea mai mare "recolta" a mea e de 5 (cinci) ml!!!!

Ce concluzie sa trag din asta? Banuiesc ca un bebe flamand nu doarme daca nu papa. Adica banuiesc ca dc nu aveam lapte nu adormea si nu dormea doua ore, sau chiar 3 si urla de foame, nu? In plus are scaun la fiecare masa si pipi din belsug. E bine, nu? sa stau linistita? Dar de ce nu iese totusi cand ma mulg?

Va multumesc anticipat!

Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)

Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi

noi 2, poze, luni de miere...,
Mare, Munte, Flori

De ce vrei sa te mulgi?? sanul recunoaste doar suptul copilului de aia nu-ti iese nimic-el are tehnica. Cu pompa ar trebui sa dai in gol si 15 minute ca sa se declanseze lactatia. Nu te mai ingrijora..atata timp cat bebele e multumit dupa ce suge nu e cazul sa-ti faci probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

creem, asa alaptez si acum, chiar daca Cristina are un an si o luna.Bineinteles ca peste zi isi gaseste ea alte pozitii de a suge
Si noaptea o pun linga mine in pat, asa reusesc sa ma odihnes si eu.Si ea se trezeste si se serveste singura:))
Asa cum au spus celelalte fete, incearca sa te odihnesti si tu cind doarme bebe.
Va pup si spor la alaptat!
AngeliquedeS, nu te mai mulge.Isi regleaza bebe cantitatea de lapte.Ti-a mai raspuns si Khrisu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

adelamaria, fiecare copil are ritmul sau de alimentatie, crestere, etc
Arunca ceasul din casa, nu mai cronometra si vei fi mai relaxata:))
Fii sigura ca el maninca cit ii tebuie si cind ii trebuie.Laptele de mama se digera usor, comparativ cu cel formula.
Si felicitari ca nu ai trecut pe formula! Bravo, continua tot asa cu alaptatul!
Daca te incurajreaza cu ceva, spre 3-4 luni isi face bebe un program de masa regulat.Hai ca mai aveti un pic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

ADELA,

Inainte de ai da bb-ului sa suga,mulge o cantitate de lapte ,pana vezi ca-si schimba culoarea din alb transparent in alb,alb galbui.la inceputul suptului, secretia lactata este mai bogata in apa si glucoza, ca sa potoleasca setea bb-ului.daca tu produci mari cantitati de lapte(felicitari) bb-ul se satura din prima faza a laptelui(cea apoasa si glucozata)insa aceasta faza nu tine de foame,se digera ff repede..cauta ca bb-ul sa ajunga sa goleasca sanul deoarece la sfarsit se gaseste faza lactata bogata in grasimi,menita sa dea senzatia de plenitudine, de satietate.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:
Originally posted by docdecap

fetele, va intreb si eu ca am o colectie de simptome/probleme si nu stiu de care sa o apuc prima

sanul drept, bata-l vina!
Am mamelon ombilicat. am gasit un mamelon de silicon bun pe care-l pun cand suge. e normal sa traga si sa formeze mamelonul pana pe la jumatatea celui de silicon? de umplut nu-l umple, dar daca am pus unul mai stramt si mai scurt a tras de doua ori mai tare si s-a lasat cu sange. oricum, trage dragul de el cu constiinciozitate, si la inceput inghite mai des. dup-aia mai greut, da' nu-l las sa mi-l morfoleasca. unoeri in dorinta de a-l sti mancat, scot la final siliconul, ca trage mai finut si inca vreo 5 min e productia mai buna.
Dar am in continuare ragade, nu foare grave, dar ustura ca naiba. pentru ele ar trebui sa le tin la aer. adica atarnandu-mi sanii. neplacut, umblu numai goala prin casa, ca altfel se freaca de haine si grrrr!
am pus niste alveole care tin sfarcul mai format si e asa bineee... plus colecteaza laptele care curge de la celalalt san in timp ce alaptez. dar nu le pot purta decat daca am sutien, ceea ce inseamna o aerisire mai proasta. Sunt de la NUK -asa ceva http://www.buburuza.com/Scripts/prodView.asp?idproduct=1572
In sutien in schimb se angorjeaza din nou, am deja niste chestii dureroase spre axila iar la un san (tot cel drept, evident) toata partea laterala e dureroasa si o idee mai intarita.
Mai am o chestie dura si ne-dureroasa direct sub areola/sfarc care nu ma lasa sa ma mulg bine cu mana (la pompa e prea dureros pentru sfarc) dispare daca o masez direct spre san (nu chiar perpendicular, acolo pica intr-o gaura de tesut), dar reapare cu constiinciozitate, mai ales daca atarna sanul.

sanul stang e cu sfarc mai mic, dar e acolo, n-am ragade, n-am nici una dintre belele povestite mai sus. de fiecare data cand alaptez ii dau ambii sani, mai mult timp pe cel cu probleme, poate formeaza ceva sfarc si sa nu se astupe de tot.

asa ca aplic remediile pe rand, cand liberi cu garmastan si apoi masaj la nodul si da-i si formeaza sfarcul cat de putin inainte de alaptat (procedeu dureros), cand in sutien si apoi da-i cu apa fierbinte pentru desfundare si mulge, si comprese reci si tot asa. Iar mulgerea e dureroasa si imi ramane sanul atat de sensibil...
iar cel drept, ala cu belele, are si mai putin lapte, abia de ieri nu mai e galben ca laptele de tranzitie, si iese mai greu, nici nu-mi dau seama cat trage bebe.
nu stiu, va face vreun sens toata povestea mea??

A, mentiune, de obicei port cupa D, acuma cred ca am trecut cu succes spre E, n-am gasit sutien de alaptare decat unul, si e cam mic. mai am unul normal marime cupa de excavator, dar parca si el e cam stramt..

multumesc tare-tare mult,

Monica si Serban (15 ian 2008)

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'

este f normal.
ptru leziunile de pe sfarc foloseste crema de galbenele

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput