Alaptatul Help Line (7)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Monica, musai gaseste un sutien bun. adica nu prea larg. si mai ales nu stramt, posibil ca asta sa fie cauza problemelor tale. revin diseara si iti raspund detaliat. acum sunt la munca si mi s-a cam dus pauza.imi pare rau ca nu am vreme sa intru sa raspund imediat

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamari spune:

Fetelor, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat, cu o parere!
Eu am citit razlet la acest subiect care m-a ajutat foarte mult sa ajung sa alpatez pana acum, azi baietelul meu implineste 8 luni. Recunosc ca sunt in mare criza de timp si nu pot citi/reciti toate capitolele, asa ca imi cer scuze de la inceput daca problema mea s-a mai discutat aici, caz in care va rog sa-mi spuneti si voi face la noapte efortul de a citi cele 6 capitole din urma.
Problema mea este ca de joi-vineri copilul meu refuza sa mai suga si eu as mai fi vrut sa-l alaptez cateva luni.
Nu am schimabat nimic in mancarea/cosmeticalele mele/ale lui.
Lapte muls inca mai bea, desi e oarecum reticent (cantitate mica).
Ce sa fac cu greva asta?

Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
poze sept-oct
poze nov-dec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Multumesc frumos de sfaturi si sugestii. Ma gandisem si eu intr-o vreme ca i se umple burtica cu lapte slab si de asta nu mai papa pe urma, dar de cele mai multe ori e dificil sa anticipez cand vrea sa pape si sa ma mulg pana ajung la lapticul gras...O sa mai incerc totusi...Mai ales ca deocamdata nu vad cum as putea renunta la muls...E imposibil, mi se umfla sanii f. rau si dor, iar uneori daca nu ma mulg se blocheaza canalele de plang de durere pe urma!...Tot ce pot sa incerc e sa ma mulg cat mai putin, la limita, cat sa rezist...N-as vrea sa risc vreo mastita ca pe urma....chiar ca pun in pericol alaptatul...Sper sa trec cu bine de perioada asta...Va multmesc inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:
Originally posted by ancamari

Eu am citit razlet la acest subiect care m-a ajutat foarte mult sa ajung sa alpatez pana acum, azi baietelul meu implineste 8 luni. Recunosc ca sunt in mare criza de timp si nu pot citi/reciti toate capitolele, asa ca imi cer scuze de la inceput daca problema mea s-a mai discutat aici, caz in care va rog sa-mi spuneti si voi face la noapte efortul de a citi cele 6 capitole din urma.
Problema mea este ca de joi-vineri copilul meu refuza sa mai suga si eu as mai fi vrut sa-l alaptez cateva luni.
Ce sa fac cu greva asta?

poze sept-oct
poze nov-dec

poate ii ies dintisori,sau sa nu aibe vreo infectie la ureche.
insa poate fi si o decizie a bb-ului ca nu mai vrea tatica.dupa diversificare este f posibil ca bb sa nu mai accepte pieptul.
si noi am trecut prin asa ceva,la 9 luni a decis ca numai vrea,i-am mai dat un timp piept doar noaptea,insa nu ptru mult timp deoarece refuza.
am suferit mult eu,insa m-a consolat gandul ca mai bine sa se auto intarce ,decat sa ajung eu sa-l intarc.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selina-d spune:

As avea si eu o intrebare - baietelul meu are 5 luni si pana acuma a fost alaptat exclusiv (am povestit mai multe cu cateva pagini in urma). Intrebarea e cum trebuie sa arate scaunul unui copil alaptat? Pana acum vreo luna avea 2-3 scaune pe zi mai serioase si mai murdarea scutecul si in rest, dar nu prea avea miros, iar acum de o vreme face kk o data pe zi sau la doua zile cateodata, dar miroase mai urat si parca e mai cu mucus. Barbatu meu crede ca is exagerata ca ma streseaza chestii din astea, dar eu sunt chiar ingrijorata. El papa doar lapte de la mine si absolut nimic altceva, iar eu nu am facut modificari in alimentatie. Si pe langa astea are si o dermatita pe obrajori Ufff..... credeam ca daca alaptez scap de necazuri din astea. Oricum v-as fi recunoscatoare pentru sfaturi. Stiu ca scaunul bebelusilor se schimba pe parcursul primului an de viata, dar nu stiu cum.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamari spune:

Principe - multumesc frumos pt raspuns, eu abia acum l-am vazut pt ca nu am avut net ieri. Intre timp a revenit copilul la sentimente mai bune si de luni la pranz a inceput sa suga. Deci cam 3 zile si cateva ore a tinut greva. A recuperat pana luni seara a supt de 3 ori deja, acum a revenit la programul initial, adica seara, noaptea si dimineata, oricum cred ca e suficient pt ca mananca destul de bine in restul zilei, singur si-a marit portiile. Cred ca de la dinti a fost, ma astept sa mai faca, asa ca-l voi invata sa bea si un pic de lapte praf, sa vad care-i place, sa am de rezerva. M-am speriat cam rau, mi se umflasera sanii si din ce mulgeam, se facea si mai mult, asta in primele 2 zile, deja in a 3-a zi scazuse binisor. Vreau sa-i mai dau macar 1-2 luni, sa iesim din iarna, ca-l scot pe afara si mi-e frica de gripe/viroze, asa mi se pare ca e mai pazit daca-i dau lapte de la mine.

poze sept-oct
poze nov-dec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

quote:
Originally posted by principe

quote:
Originally posted by ancamari

Ce sa fac cu greva asta?

poze sept-oct
poze nov-dec

poate ii ies dintisori,sau sa nu aibe vreo infectie la ureche.
insa poate fi si o decizie a bb-ului ca nu mai vrea tatica.dupa diversificare este f posibil ca bb sa nu mai accepte pieptul.
si noi am trecut prin asa ceva,la 9 luni a decis ca numai vrea,i-am mai dat un timp piept doar noaptea,insa nu ptru mult timp deoarece refuza.
am suferit mult eu,insa m-a consolat gandul ca mai bine sa se auto intarce ,decat sa ajung eu sa-l intarc.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#

Se poate atat de devreme sa se intarce?? Copilul meu s-a intarcat definitiv pe la 7.5 luni dar am considerat ca din vina mea... chiar nu mi-a trecut prin cap ca ar putea sa fie intarcat natural...

KHRISU 4+, mamik lui Matei (21 ian 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Da, se poate...baietelul unei prietene...pe la 10 luni nu a mai vrut tzitzi deloc.

my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Multi bb-ei se autointarca dupa 8-9 luni...asta e, prind gustul la papica.

Selina,ptru scaunele cu mucus se da ecoflorina,florastat.
intreaba pediatrul ce-ti recomanda.daca au culoare verzuie si mirps fetid,fa un examen coprocultiv.
si eu alaptam si bb-ul meu afacut o infectie cu e.coli,din apa de la baita.

monica mami de print

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

quote:
Originally posted by emaaimee

dragi mamici,
ma bucur ca ultimul mesaj e cat de cat cam ce vreau sa va spun.
stau in Iranda de ceva vreme. am facut parte din grup de suport alaptat(am fost junior lactation consultant), am dat sfaturi, impreuna cu personal calificat dedicat alaptarii. am ajutat multe mamici impreuna cu lactation staff. nu mai am timp sa fac asta, sa merg la grupuri de alaptat pt ca acum lucrez full time in alt domeniu si din pacate nu pot sa ma dedic doar subiectului asta drag mie-alaptarii.
acum ma vad nevoita sa repet ce am tot spus pe parcurs, poate ca daca v-am spus cum am ajuns sa capat mai multa experienta in acest domeniu, va va face sa mai credeti din lucrurile pe care le scriu.
orice femeie poate alapta. nu sunt decat cateva exceptii, rarissime, in care mama are o problema serioasa de sanatate(o boala cronica, in multe situatii se poate alapta cu ajutorul conjugat al unui consultant specializat in lactatie si dr curant al mamei).
dupa aprox 6 sapt de la nastere se regleaza prod de lapte in functie de cererea bb. sanii nu vor mai fi neaparat pietrosi. asta nu inseamna ca nu mai e lapte. este destul lapte pt bb. chiar daca sanii par moi. nu mai introduceti formula asa ca vi se pare. e pacat. si nu are rost. lasati sa decurga lucrurile de la sine. dureaza pana la 2 ani de la nastere ca sa dispara productia de lapte( ca nivelul de prolactina sa ajunga la fel ca inainte de conceptie). asta in cazul in care nu se mai alapteaza deloc.
da, laptele se formeaza si in timp ce suge bb. si mulsul nu este un criteriu de masurare a cantitatii produse. poti sa nu mulgi absolut nimic. lapte este. daca din diverse motive trebuie sa va mulgeti: stati intr-un loc comod, fara galgie,stress inutil( cu mama/soacra care sa va numere picaturile si sa spuna: da, chiar nu ai lapte...,etc), relaxati-va(eventula ascultati muzica preferata), luati o poza cu bb,etc.
daca un nounascut plange, este singurul mod de comunicare de care dispune el la varsta mica. un pic mai tarziu va invata sa comunice altfel(gesturi, zambete, grimase,etc). poate plange pana la 3 ore pe zi. chiar si mai mult. frustrant? da! insa nu imposibil de alinat.
nu are nevoie de lapte formula, nu plange din cauza ca mama nu are lapte. vrea sa suga, nu conteaza de cate ori, dati-i. isi regleza productia de lapte. si intr-adevar bblusii plang sfasietor, labila psihic cum e mama dupa nastere, daca tot anturajul ii spune ca nu are lapte,chiar ajunge sa creada.
se ineaca bb, e jetul de lapte prea puternic. mulgeti-va un pic cat sa nu mai curga siroaie sa se inece si da-ti apoi bblusului sa suga. nu il privati de laptele matern care e din belsug.
e normal ca dupa formula sa doarma mai mult, formula fiind in esenta alimentatie artificiala se digera mai greu. pe cand laptele matern, fiind natural se digera mai usor. aportul caloric este identic. insa beneficiile laptelui matern sunt imense.
apoi nu subestimati colicii, bb este f nervos plage si nu il poti alina ore in sir. insa cu rabdare se poate consola un picut micuta creatura iubita. ii trebuie multa intelegere nu repede o sticla de formula. nu asta rezolva colicii.
dormiti cand doarme micutul, acceptati ajutor in casa de la cine se ofera. nu are rost sa fiti eroina si sa faceti mancare,curatenie si sa aveti si grija de bb. relaxativa, alimentati-va echilibrat. beti suficiente lichide. nu va privati de legume si fructe. uitati de liste invechite( gen mama care alapteaza nu are voie sa consume decat cartofi,etc.)
incercati pe cat posibil sa va pastrati si o activitate preferata prebb. asta va ajuta sa aveti pshicul up. ex: va place sa cititi(dati bb tatalui si cititi un pic), faceti o baie relaxanta cu diverse smacuri, shoppingul va remonteaza fuga un pic in oras-nu trebuie sa daramati bugetul:-), un chat cu prietena,o plimbare, mers la o galerie/muzeu/expozitie etc.

si aici un link legat de plansul bb:
http://www.babycentre.co.uk/baby/newborn/babycrying/

mamici, daca aveti timp sa-l traduceti nu ma supar. imi pare rau ca nu am timp eu.

spor la alaptat si nu renuntati. chiar se poate! nu va fi tot timpul roz, insa solutii sunt pt toate problemele.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Iti multumesc din suflet ptr vorbele de incurajare. Datorita tie si fetelor de pe acest forum, am inteles cat de important este sa-ti alaptezi copilul. Am reusit ceea ce nu credeam la inceput: sa-l alaptez exclusiv 6 luni. Si am prin curaj sa ridic stacheta, si imi doresc din suflet sa-l pot alapta pana la 1 an.

Va citesc in continuare si sa stiti ca faceti o treaba minunata

Mami de bebe
Chris (08.08.07)
http://picasaweb.google.com/Ashera4u/Chris5Luni

Mergi la inceput