Alaptatul Help Line (7)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura1713 spune:

Helo, fetele!
Nu am mai intrat de o vesnicie... asta este, cu bebele toata ziulica...
Am si eu o intrebare. De cateva zile bebele meu (2 luni si cateva zile) nu a mai papat constiincios, ci parca pe fuga, si doar 5 - 7 - 8 min. nu mai mult. Asta in conditiile in care aveam si eu o durere de masea serioasa... Nu am luat medicamente petru ca am vrut sa alaptez si acum a trecut. Dar aseara bebele plangea de mama focului si a trebuit sa ii dau sticluta cu formula. Mi-e ciuda, dar asta este, nu mai era laptic. Peste noapte a papat ok de la mine, azi dimineata la fel, chiar am reusit sa mulg 70 ml. dupa ce a terminat. Dar s-a trezit dupa vreo ora si a trebuit sa ii dau ce mulsesem mai devreme. Dupa vreo 4 sau 5 ore a vrut papa din nou, a supt putin, i-am dat si ce ramasese de la mine in sticluta, si am incercat sa ma mulg... dar nimic. Acuma seara, cand a vrut din nou papa, l-am pus la san si a inceput aproape imediat sa urle si de mila lui, i-am facut 120 ml. formula pe care i-a papat. Sper sa am pentru diseara si la noapte.
Ce ar trebui sa inteleg? Ca e cam gata laptele? Nu am patit niciodata asa, poate nu era chiar suficient la o masa, dar mai tragea, mai adormea si pana la urma era ok pentru ca dormea cate 3-4 ore dupa. Eu nu i-am mai dat formula de pe la vreo 2 sapt. Imi vine sa plang numai cand ma gandesc... Ma mulg si parca mulg in gol, iar el nu vrea sa traga cand vede ca nu vine. E drept ca la mine in primele minute tasnea de-a dreptul. Oare chiar ii erau suficiente cele 5 min de supt? Si oricum, acuma ce se intampla de nu mai iese cu pompa mai nimic?
Please, help, nu vreau sa trec pe formula!

Laura si Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Nu-i da formula pt ca risti sa-l intarci iar tu sa produci lapte din ce in ce mai putin. Iar cu pompa n-ai cum sa scoti cum scoate bebele (el are tehnica..si sanul recunoaste guritza lui nu pompa). Pune-l din ce in ce mai des la san. In jur de 3 luni bebeii fac puseu de crestere asa se explica foamea. Si da tehnica de supt s-a imbunatatit iar "sedinta" de alaptat e din ce in ce mai scurta. Pune-l la san mai des, nu astepta sa planga neaparat... in 3 zile se regleaza productia de lapte in functie de nevoile lui...iar tu odihneste-te..dormiti impreuna in timpul alaptatului (face minuni). Astept vesti bune de la tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Genusa,

mie medicii de la o clinica de nutritie infantila m-au sfatuit ca pot congela lapte si in sticlute de apa potabila...le speli si oparesti inainte.

decongelarea mi s-a spus sa o fac in trepte,adica din congelator sa-l trec in frigider si abia dupa ce s-a decongelat in baie de vapor.

nu te speria daca laptele o sa iaba diferite mirosuri(de peste,de ceapa sau chiar de ranced)este datorita enzimelor alimentare.
eu am aruncat o parte de lapte congelat crezand ca s-a stricat ,cand i-am spus nutritionestei ca mirosea a ranced..cat pe ce sa ma manince cu fulgi cu tot.
pune etchete pe sticlute ..cu data cand l-ai recoltat ca sa poti consuma intotdeauna pe cel intai recoltat.

LAURA,

NU TE SPERIA ,LAPTIC ESTE.dupa 2 luni in 8 minute de supt un bb se poate satura,ai sa vezi ca mai peste cateva luni,in 4 minute a terminat cu tatica.

iar, nu te speria daca nu totdeauna dupa ce mulgi iese laptic.asta este datorata faptului ca senzorii de la nivelul aureolei si sfarcului nu recunosc plasticul pompei ,ci doar limbuta si buzele bb-ului.,si deci mameloanele nu secreta lapte deoarece nu au data comanda sa produca laptic.
eu te sfatuiesc sa lasi bb-ul sa suga singurel la piept,nu este nevoie sa-i dai cu bibele,se poate obisnui sa-i curga mura-n gura si sa nu mai vrea sa faca efortul sa suga.
suptul bb-ului este cel mai bun stimulent ptru a produce mai mult laptic.
bbeii uneori mai au si toane ,nu vor,apoi vor.cand ii inteteste foamea fi sigura ca nu o sa te refuze.
scoate din casa formula ca sa nu fi ispitita,mentalizeaza ca pieptul este singura sursa de hrana ptru puiul tau.
daca bb-ul tau adoarme dupa ce a supt cateva minute ,inseamna ca a obosit,daca se trezeste continua sa-i dai piept ..cand doarme 4 ore inseamna ca este f bine alimentat.

Laura nu ai motive sa te ingrijorezi..continua cu alaptatul.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Buna. Am o fetita de 2 luni si 2 saptamani. A luat in greutate la limita minima, adica 800 grame in prima luna, 900 in adoua luna si vreo 250 in ultimele doua saptamani. De catva timp si acut in ultimele trei zile plange cand o pun la san, in orice pozitie si nu vrea deloc sa suga. DAr, pe de alta parte plange dupa aceea de foame. O pun iar plange si tot asa, pana adoarme de epuizare nemancata. reusesc sa ii dau aproape numai noaptea adormita cand suge pana se ineaca sau inghite aer, incepe sa planga si numai vrea. S-a deshidratat si nici kk nu mai face. Am incercat urmatoarele: m-am muls si i-am dat cu lingurita, nu avrut, i-am dat cu biberaonul nu a vrut, i-am facut lapte praf nu a vrut. Practic refuza orice forma de hrana, dar plange de foame. Am chemat dr. si a zis ca e de la urechi, mi-a dat otocalm si niste pastuile homeopate, i-am bagat si paracetamol in fund, aseara a mancat putin pana a inghitit aer, apoi n-a mai vrut. Azi din nou...aceeasi poveste (care tine de vreo 4-5 zile) acim a adormit din nou nemancata. Nu prea stiu ce sa mai fac si ma gandeam ca poate ati trecut prin asa ceva si aveti vreu sfat pentru mine. Se poate sa fie reactie de la vaccin?Am facut infanrix acum 5 zile, dar febra n-a avut deloc.
Si avem si botezul sambata viitoare, dar mai mult mi-e teama ca se infometeaza si se deshidrateaza prea rau.

VA multumesc anticipat!

fericita de MARIA SOFIA - 7 noiembrie,cezariana 3200 gr, 50 cm, nota 9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Am nascut prin cezariana si bebe are 3 saptamani si o zi. Laptele mi-a venit ff greu, dupa 4 zile si f putin. Degeaba trageau asistentele in maternitate de snaii mei, nu iesea nimic. In spital ii dadeam formula cu siringa dupa ce il puneam la san si manca tot. Pana la urma a venit si laptele, insa ff putin. In prima saptamana a mancat asadar si supliment, in sapt a doua numai san. S-a saturat si i-a ajuns, a luat bine in greutate, a recuperat scaderea fiziologica plus 100 de grame.

De o saptamana au inceput problemele. Din sapt 2 pana in sapt 3 nu a luat decat 100 de grame in greutate si dr mi-a spus sa ii dau supliment. La sfatul fetelor de pe forum am incercat sa nu ii dau formula si sa alaptez cat mai des.

De trei zile am inceput campaniada pt marirea productiei de lapte. De trei zile stau cu Pupi atarnata de sanii mei. De cate ori cere. adica non stop. Si in tot acest timp Pupi urla de mama focului si nu se potolea decat cu sanul in gurita si atunci oftand si suspinand. Din cand in cand se oprea din supt si urla cat il tineau plamanashii (si credeti-ma ca il tineau): COLICII - dadeam eu verdictul. Apoi sugea din nou oftand.

Nu va mai spun ca nu a dormit deloc. Eu nici atat. adormea la san, il puneam in patut (cu adevarate strategii, paturici moi si incalzite, sa nu simta diferenta de temp intre bratele mele si patut, leganat, scoica, plimbat, etc) Statea in patut si dormea cinci minute dupa ceas. ieri a batut la un moment dat recordul si a dormit 10 minute. Apoi incepea scandalul. Urla si urla. Mama lor de colici, ziceam eu masandu-l pe burtica si el tot urla si sugea si sugea. Bonisan, Sab simplex, Gripe Water, ceai de colici baut de mine, zadarnic. COLICII nu cedeaza. Il puneam iar la san, odata ca suptul am inteles ca reuseste sa mai calmeze COLICII si apoi... ca sa marim productia de lapte, nu? Uite asa sunt de doua zile.

Aseara, la ora 10, deja urletele erau ingrozitoare, se inrosise la fata si zbiera cum nu mi-am imaginat ca ar putea zbiera un bot de carne. Scuipa sanul, nici asta nu il mai calma. Atunci COLICii astia mi s-au parut ff dubiosi. Am cedat din toate punctele de vedere si i-am facut 90 de ml de lapte praf. L-a baut printre suspine, se oprea o clipa din baut si suspina sfasietor. Apoi bea mai departe. L-a baut tot. Si a adormit instantaneu uitandu-se cu ochisorii in ochii mei. L-am tinut in brate inca vreo 10 min asteptand sa vad daca se trezeste sau nu. Nici gand. L-am pus in patut si nu s-a miscat trei ore, a dormit tun.

CONCLUZIA:

COLICII nu erau colici. Era FOAME, nene, foame grozava care m-a facut sa ma simt mai vinovata decat m-am simtit vreodata pana acum, mai vinovata decat orice altceva. Mi-am tinut doua zile copilul flamand, disperat, plangand si chinuindu-se. Ce-o fi simtit in sufletelul lui, cata disperare? Si laptele meu tot nu a crescut cantitativ ca sa il sature. Nu mai rezist sa il vad chinuindu-se de foame. Toata lumea mi-.a spus ca in 3 zile ar trebui sa creasca cantitatea de lapte, la mine au trecut 4 si copilul meu tot urla de foame. M-am convins de data asta ca nu urla de COLICI. Cred de fapt ca nici nu are colici dupa cum a reactionat dupa ce i-am dat papa. Acum la fel, i-am dat sa suga 20 de minute si i-am bagat supliment si iar doarme deja de 30 de min, fara sa mai planga fara sa mai geama. Dupa ce a papat avea o fatuca atat de senina si recunoscatoare ca m-a omorat efectiv.

Astea sunt aventurile mele. Nu am facut pana acum depresie postnatala dar cred ca sunt pe punctul sa o fac acum. Mi-am tinut copilul flamand si urland doua zile de foame tratandu-l de colici pt ce? Si se pare ca nici macar nu are colici... Mai avem vreo sansa cu alaptatul fara sa il fac sa sufere de foame?

Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)

Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi

noi 2, poze, luni de miere...,
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

creem

si la noi a fost la fel dupa vaccinul de 2 luni. si a durat ceva..destul de mult..aproape inca o luna pana a reintrat in normal..:(( acum mi se pare atat de departe dar atunci..a fost groaznic. la vremea aceea m-am sfatuit cu dr si ne gandeam ca poate e de la picaturile alea antipolio luate pe gurita dar mai apoi am aflat ca si alti copii au patit, si nu toti facusera vaccinul de stat...am incercat atunci calciu carbonic (parca...), oricum nu a fost mare schimbare...si da, si d facea la fel. din secunda in care se ineca..nu mai voia deloc. si sugea tot mai putin, laptele tot iesea cu putere..sanii erau mereu plini, el se ineca..un cerc vicios :(( ai multa rabdare, pune-l la san cat de des accepta. daca e la fel ca la noi va dura ceva..cam dupa o luna cand si-a revenit, destul de brusc, normal ca eu nu mai aveam suficient lapte. dar cu multa convingere si galactogil am reusit sa trecem peste asta si il alaptez si acum, la un an si.

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

AngeliquedeS daca consideri ca nu ai lapte suficient macar da-i suplimentul de lapte praf folosind un sistem de alaptare suplimentara gen medela (un bidonas -in care se pune formula- din care pleaca 2 capilare ce se lipesc pe san pana pe sfarc). Are 2 avantaje: 1 nu se obisbuieste bebele cu biberonul, 2 iti stimuleaza lactatia in timp ce suge formula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

quote:
Originally posted by khrisu

AngeliquedeS daca consideri ca nu ai lapte suficient macar da-i suplimentul de lapte praf folosind un sistem de alaptare suplimentara gen medela (un bidonas -in care se pune formula- din care pleaca 2 capilare ce se lipesc pe san pana pe sfarc). Are 2 avantaje: 1 nu se obisbuieste bebele cu biberonul, 2 iti stimuleaza lactatia in timp ce suge formula.

Exista asa ceva? SI de unde se poate cumpara? Multumesc

Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)

Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi

noi 2, poze, luni de miere...,
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Incearca in farmaciile sensi blu dar mai ieftin gasesti pe diverse site-uri cu produse pt bebelusi (eu l-am comandat on-line si am dat cred ca vreo 150 ron). Fiind din bucuresti intr-o zi ti-l aduce....Grabeste-te pana nu face "biberono-dependenta" unii bebelusi fac dependenta si dupa 2 zile de biberon si ar fi mare pacat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

Buna. Am un bebe de 3 luni si 10 zile. Dupa vaccinul de stat de la 2 luni a inceput sa manance tot mai putin. Mereu ramaneam dupa supt cu sanii plini, aproape explodand. Dupa ce inghitea aer nu mai vroia sa suga. In timpul noptii ajunsese sa pape la 1.30-2 ore.
De vreo 2 saptamani s-a reglat lapticul si aveam suficient cat sa golosc bine de tot sanii.
Acum de vreo 3 zile papa la 1-2 ore. Si am laptic fff putin. Sanii sunt mereu goi. Aseara, dupa ce a papat, a tinut-o un urlet aproape 40 min. El la ultima masa suge bine de tot.
L-am pus din nou la san. Am reusit sa-l satur si sa-l adorm dupa ce a golit ambii sanii, si la urma iar l-am pus la sanul din care supsese prima data, apoi la celalat. 2x2

Of, nu credeam ca voi ajunge intr-o asa situatie disperata... puiul sa vrea sa pape si eu sa nu am laptic... Plus ca ma simt epuizata. Mananc bine, beau ceaiuri. Si astept un galactogil, care vine abia marti.
Inca nu i-am dat biberon completare, insa am trimis pe sot sa cumpere formula. Cred ca diseara la ultima masa voi fi nevoita sa-i dau completare.
Ce ma sfatuiti? Psihic parca nu mai rezist sa-l vad cat e de disperat de foame.
Cu multumiri anticipate.

Alinus de Iulius Teodor (10.10.2007)

Mergi la inceput