Alaptatul Help Line (7)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

alina exact asa a fost si la noi. si eu am plans...si am plans..eram terminata..imi dadeam seama ca trebuie sa ma linistesc dar nu puteam...dar nici nu am cedat. a stat la san cat a vrut, cand a vrut. si usor-usor am ajuns dinnou la programul nostru de dinainte. nu te lasa, uita de formula. corpul tau va intelege ca e nevoie de mai mult si ii va da lui bb cat trebuie. incearca sa te odihnesti cat de mult poti, asta te ajuta mult.

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Multumesc pentru raspuns, Dianocica! Ce ma ingrijoreaza pe mine e ca plange de foame dar in acelasi timp nu vrea sa suga. Azi a supt cu chiu cu vai putin, acum doarme, dar ieri a adormit iar de cateva ore nemancata de am plans ne mila ei si nu ma mai putea opri.
Sper sa ne revenim incet incet. Si eu care credeam ca daca ii fac vaccinul ala scump n-o sa mai aibe fata reactii

fericita de MARIA SOFIA - 7 noiembrie,cezariana 3200 gr, 50 cm, nota 9

Mergi la inceput

eu i l am facut prima oara pe cel de stat. si atat m am invinovatit...doamne..din pacate la 4 luni l am facut pe cel scump si tot f rau a fost :(( de-abia la cel de un an a fost ok. :(

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

vaccinul de care vorbiti e infarix? Eu i l-am facut lui matei la 2, 4 si 6 luni si 2 saptamani dupa vaccin (de fiecare data) nu a luat nimic in greutate si nici pofta de mancare n-a avut. Am studiat care-i treaba cu vaccinurile si nu prea mi-a "mirosit" a bine, imi pare rau ca i le-am facut. La vaccinul de la 1 an renunt deocamdata.

Mergi la inceput

khrisu eu te as sfatui sa faci vaccinul de la 1 an. una la mana daca tot te ai apucat sa o duci pana la capat. apoi, iti spun din experienta mea de la fulguleti ca nu am auzit de vreun copil care sa faca reactie la 1 an. e clar cel mai usor, plus ca bb e mai mare si altfel il distragi de la o intepatura. zic macar sa te mai gandesti

diana si david 03.12.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura10 spune:

buna

e prima data cand intru la acest subiect, va zic sincer ca daca stiam de el mai demult...

am un bb de 6 saptamani, alaptat exclusiv la san si productia de lapte pana acum era de 200 ml pe putin, caci mai scoteam cu pompa dupa ce manca el si scoteam 140 ml ca popa.

vineri bb nu mai primea laptic. de joi dimineata dadea semne, se certa cu tzatzi, plangea, si sanul era precum guma de mestecat si mamemeonul la fel. cand strangeam cu mana, nimik. a papat la un san, a plans, am scos cu pompa de la al 2-le, = 20 ml. sambata si duminica am recuperat, adika tot la san, mai des, dar nu ne lasam. la proba suptului la unul cam 20-40 ml, restul la celalat.

aveti cumva idee de ce s-a intamplat asta si cum as putea sa-mi readuc lapticul inapoi?

eu cred, personal, ca problema a fost in timp: lu` bb ii curgea la propriu laptele in gura, apoi a inceput sa scada secretia cand s-a stabilizat, si acum, de cateva zile, s-a trezit ca nu stie sa suga, caci el nu trage, eu nu simt ca trage din san laptele. cum pot sa-l invat sa traga mai bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Mamicilor cu teama ca"nu mai am lapte".

Cata apa beti pe zi,APA goala,nu ceai,nu suc?
Inainte sa va asezati sa alaptati luati un pahar cu apa,va relaxati ca si cum ati lua o pauza de cafea si vreti sa o savurati,beti paharul cu apa.apoi va duceti va luati bb-ul in brate,va relaxati(nu stati cu teama ..auuuu daca nu am lapte)va strangeti bb-ul la piept si incepeti sa alaptati.in timp ce alptati mai beti un pahar cu apa,iar dupa ce terminati inca un pahar.fiecare punere la san al copilului trebuie sa fie insotita de 3 pahare de apa..noaptea nu prea se poate ..dar inainte de culcare beti suficienta apa.
mie medicii ,mi-au zis ca nu este nevfoie sa fac exces de apa insa 3 pahare de apa sunt necesare ptru o masa copioasa a bb-ului.
FETELOR va inteleg teama...dar daca voi va relaxati ,ascultai o melodie usoara ,sau cantati voi un cantecel de leagan ,beti apa si va desmierdati bb-ul ..nici acesta nu refuza pieptul si nici laptele nu este putin.
PERSEVERANTA.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

quote:
Originally posted by principe

Mamicilor cu teama ca"nu mai am lapte".

Cata apa beti pe zi,APA goala,nu ceai,nu suc?
Inainte sa va asezati sa alaptati luati un pahar cu apa,va relaxati ca si cum ati lua o pauza de cafea si vreti sa o savurati,beti paharul cu apa.apoi va duceti va luati bb-ul in brate,va relaxati(nu stati cu teama ..auuuu daca nu am lapte)va strangeti bb-ul la piept si incepeti sa alaptati.in timp ce alptati mai beti un pahar cu apa,iar dupa ce terminati inca un pahar.fiecare punere la san al copilului trebuie sa fie insotita de 3 pahare de apa..noaptea nu prea se poate ..dar inainte de culcare beti suficienta apa.
mie medicii ,mi-au zis ca nu este nevfoie sa fac exces de apa insa 3 pahare de apa sunt necesare ptru o masa copioasa a bb-ului.
FETELOR va inteleg teama...dar daca voi va relaxati ,ascultai o melodie usoara ,sau cantati voi un cantecel de leagan ,beti apa si va desmierdati bb-ul ..nici acesta nu refuza pieptul si nici laptele nu este putin.
PERSEVERANTA.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns genusa spune:

Khrisu si Principe
Multumesc mult pentru sfaturi.
La primul BB am alaptat exclusiv pana la 6 luni si apoi la sfarsitul fiecarei mese pana la 1 an si 8 luni.De aceea nici nu stiu cum se face cu laptele matern tinut la congelator,lapte praf nici atat,nu am avut niciodata in casa.A fost o experienta minunata si am un copil f sanatos.
Acum la al doilea copil,nu stiu daca o sa mai pot face lucrul acesta pentru ca trebuie sa imi fac timp si pentru primul copil,care are si ea serbari,sedinte cu parintii la gradi,spectacole unde ar vrea sa mearga etc asa ca am senzatia ca o fie nevoie si de laptic congelat.
Puteti sa imi recomandati cumva si niste biberoane bune care sa simuleze alaptatul (adica sa nu curga mai usor decat curge la san,etc)
Va multumesc mult,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

Dianocica, Principe multumesc pentru sfaturi.
Se pare ca m-ati readus pe drumul cel bun... cel putin acum simt ceva mai multa tensiune in sani.

Ieri m-am odihnit si am mancat bine, insa la penultima masa de seara micutzul s-a pus iar pe urlat ca nu-i curgea laptic. I-am pregatit formula insa nu a vrut sa primeasca nici macar 1ml. Imi venea si sa rad si sa plang.
Mi-am amintit de sfaturile citite pe aici si l-am pus din nou la san. Sotul mi-a zis pe un ton serios insa fff dragastos: "draga concentreaza-te si da-i laptic. uita de ideea ca nu mai ai lapte." Apoi micutzul s-a pus pe supt... eu zic ca mai mult in gol, pt ca a inghitit o groaza de aer... si a dormnit dus 3 ore. Si desi in restul noptii s-a trezit la fiecare 1,5 ore am reusit si eu sa ma odihnesc si sunt cu moralul mai bun.

Nu stiam faptul ca lapticul mare parte se secreta la momentul suptului. Eu vreau sanii sa-i simt plini mereu, de aici cred ca si necazul meu. Hopul nu e trecut definitiv, insa trebuie sa va pun in continuare in aplicare sfaturile. Va multumesc!

Alinus de Iulius Teodor (10.10.2007)

Mergi la inceput