Alaptatul Help Line (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

cristina,
pe la 3 partu luni bebicii incep sa-si examineze degetele sa cunoasca obiectele,degetelele dupa gust,la varsata asta baga totul in gura.este posibil sa inceapa sa iasa si dintisorii,asa cum spune ema .daca bb-ul doarme bine, nu da semne de neliniste, inseamna ca este satisfacut si nu are nevoie de nimic.
diversificarea este bine sa o incepi dupa 6 luni.fructele sunt o sursa mare de vitamine nu de proteine, cu exceptia bananei.,deci nu o sa ia mai mult in greutate ..
cate kg are bebeul tau si cat masoara?
bb-le meu la 3 luni avea 6.100g si 61,5 cm
iar la 4 luni cantarea 6,6oog si masura 63 cm
todeauna s-a inscris in baremele normale.
acum ,la 16 luni a iesit din barem ..cu inaltimea.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darene spune:

Multumesc Principe.Am incercat cu un betisor pt urechi sa vad daca se ia si nu s-a luat.O sa mai incerc cu betisor inmuiat in ceai,e greu sa-i "prind" limbuta afara.

Daca e micoza e periculos daca mai asteptam 1 sapt pana cand o sa mergem la pediatru ?

Poze
Povestea nasterei

Elena,mamica de Khaled 21.12.2007

Mergi la inceput

Darene,limba saburala sau limba incarcata nu este periculoasa,este f des intalnita la bebici mai ales la cei supraalimentati.mai problematic este atunci cand albeata este datorita infectiei cu candida deoarecese necesita tratament cu antimicotic..dar nu este o boala iesita din comun.
nu te speria,asteapata sa ajungi la pediatru.
eu iti spun doar in ce cazuri apar depozite pe limba ...dar probabilitatea ca sa fie candida este mult mai mica decat sa fie o limba saburala.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Candida Albicans stiu ca apare din cauza schimbarii ph-ulu. E o ciuperca care trece cu badijonaj din glicerina, nistatin, anestezina. (Farmacitele recomanda si glicerina boraxata dar mie mi-a spus pediatrul sa nu folosesc pt ca boraxul ar avea efecte negative asupra nou-nascutului.) Am folosit badijonaj pt bebelul meu numai ca reaparea..Am scapat definitiv dupa ce am folosit aloe first-un produs natural.

Principe eu stiu ca antibioticul strica ph-ul in organism, motiv de aparitie a candidei albicans. Aceasta ciuperca este responsabila si de candidoza vaginala..boala care apare in urma tratamentelor prelungite cu antibiotic. Este de preferat sa se opreasca orice tratament cu antibiotic daca aceasta ciuperca apare.

Cand fiu-miu a facut candidoza bucala am tot studiat problema si am aflat ca trebuie tratata numaidecat pentru ca exista riscul ca ciuperca sa se raspandeasca in tot tubul digestiv pana ajunge afara pana la anus. Si nu e prezenta numai pe limba ci se raspandeste pe cerul gurii, buze, cam toate mucoasele cavitatii bucale. Intr-o seara observasem un puntuletz mic alb pe buza copilului iar pana dimineata i se umpluse ambele buzisoare de-am intrat in panica.

Mergi la inceput

Inca ceva..daca bebelusul face candidoza bucala nu e deloc mancacios, il doare guritza si refuza sanul, e mofturos...Daca spui ca papa foarte des nu prea cred sa fie candidoza ci doar o limba incarcata cu saruri de calciu.

Mergi la inceput

DA KHRISU una din cauzele aparitiei candidozei este un tratament indelungat cu antibiotice.antibioticul ataca flora bacteriana de la nivelul stomacului,flora bact de la niv mucoasei bucale ,vaginale.cand aceasta flora proprie fiecarei zone este distrusa apre o incidenta mai mare de infecatre cu micoze ca de ex candida sau trichomonas (in cazul inf vaginale).
candidoza este o micoza care se trateaza cu antimicotic.deoarece chiar daca dispar simtomele de boala,micelul se afla inca in organism sub forma vegetativa,in momentul cand rezistenta organismului scade,el prolifereaza.prescrierea tratamentului in mod normal se face in urma unui ex de laborator(examen fungic )ptru a se determina genul micozei.cand se prescrie un tratament cu antibiotic ptru x infectie bacteriana pe perioada mai lunga ..de multe ori concomitent se prescrie si un antimicotic cu scopul prevenirii acestor infectii.cand exista o infectie vaginala fie cu candida fie cu trichomonas deobicei se trateaza cu un antimicotic la care sunt sensibile amandoua.de ce?deoarece un mediu care la care candida este sensibila,ptru trichomona este prielnic.
un alt aspect de luat in considerare ptru este ca ataunci cand se ia un tratam cu antibiotic sa se consume iaurturi ,iaurtul contine lactobacili care protejeaza sau regenereaza flora bacteriana.

Darene,stai linistita,cand ajungi la medic ii spui preocuparea ta.
sanatate la bebic.

monica mami de print

Mergi la inceput

quote:
mai problematic este atunci cand albeata este datorita infectiei cu candida deoarecese necesita tratament cu antimicotic..

Scuzeeee principe ...am citit eu aiurea si-am vazut antibiotic dar tu de fapt ai scris antimicotic... e semn ca tre' sa-mi scot ochelarii din sertar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darene spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri .Sper sa nu fie vreo micoza,mai ales ca nu i-am dat antibiotic si nici eu nu am luat.

Poze
Povestea nasterei

Elena,mamica de Khaled 21.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns genusa spune:

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.
As vrea sa stiu cine isi face rezerve de lapte matern la congelator?In ce il tineti?Cand il "recoltati"?Cum il readuceti la forma lichida?
Folositi aceasta metoda atunci cand trebuie sa plecati de acasa fara cel mic?
Multumesc pentru orice parere,

Mergi la inceput

Cei de la Medela recomanda pastrarea laptelui matern astfel: 3-5 zile in frigider la 4 grade celsius, pana la 6 luni in congelator la -16 grade celsius si pana la 12 luni la -18 grade celsius.

Eu am colectat laptic cand aveam febra laptelui si l-am folosit cand a trebuit sa cununam. dar nu as mai apela la metoda asta de a lasa copilul chiar si pt cateva ore cu altcineva.... sau cel putin laptele nu l-as mai da cu biberonul.

Sunt recipiente pt colectarea si pastrarea laptelui matern (medela, avent, chicco)

Cand te hotarasti sa-i dai laptele din congelator acesta nu trebuie fiert ci dezghetat pe baie de apa calda(37 grade).

Spor la alaptat si numai bine!!

Mergi la inceput